benimolan canim evet mesele sadece ayakkaiyla girmem ama inan okadar heycanliydimki anlatamam yani bukadar uzatcaklari aklima bile gelmezdi.suda varki biz nisanliyken teyze ve 6 yaslarindaki oglu biize kac kez geldiler ve oglu evimizin santim santim heryerine tukurdu sehbamizi kirdi koltugmuzun astarini yirtti ve aannesi gik bile demedi onlar her giitiginde evi kirkladik.ama hergeldiklerindede kralllar gibi agirladik bu simdi bana revami?
biz boyle ogrenmedik misafir ne yaparsa yapsin agzimizi acmayiz isterlerse evi basimiza yiksinlar gik demeyiz okadar zoruma gtiiki anlatama.yuzlerini bile gormek istemiyorum gitmicem okudua esimde bende hemfikiriz ama mutlaka gorucem hic bayramini kutlma icimden gelmiyoki
sibelim canm skayla makayla degil beni istemiyolar sirf ayakkabi meselesi yuzunden inanki belki 5 adim atmismdir ayakkabiyla evlerini gezmedim sadece 2 adimlik bi holleri var ordan salona gecdim gecr egecmezde cikaridm ayakabimi zaten.
1 kere değil kaç kere gelmesin demiş çok ilginç,ben olsam ilk gelmesin dediğinde bir daha arayıp sormazdım..
Allah aşkına sen gel eşin gelmesin denir mi ne kadar ayıp bir şey yahu bir teyze bunu nasıl söyler..evet evin içine bizde de asla ayakkabı ile girilmez ama olmuş bir kere,senle konuşup derdini söylemesi gerekirdi..
ayıp olur bayramlaşmazsak diyorsan ya tel ile ara kutla ya da kapıdan elini öp haydi daha gezilcek çok yer var deyip çek git..
belki bana kızacaksın ama hatayı en başında sen yapmışsın. ayakkabıyla evine girerek değil tabiki. ilk defa evlerine gidecekken, sen gel eşin gelmesin diye eşine telefon açtıklarında ya sen de gidecektin ya da eşini de göndermeyecektin. siz artık evlisiniz. bir evde bir baş olur. o gitsin sen kal. yok yaaa. bence ne everine git, ne de eşini yolla. karşılaşınca da, sen beni görmek istemesen de ben senin bayramını kutlayayım filan de, lafını hazırla öyle git yanlarına. sinirlerine hakim ol. surat asabilirsin. asacaksında tabi. öyle kadın ne gelsin ne ben gideyim.
Sende telefon aç ve burada yazdıklarının aynısını ona anlat halen gelme diyorsa eşine söyle....bende evime kabul etmezdim ayakkabı ile gireni ancak o kişi özür dilese kabul ederdim benim köpek var onu dahi içeri almıyorum hasta oluruz diye bunlar hasas konular
oyle caim haklisin ilk basda sorunun ne oldugunu bilmyiorduk esim bana acik acik demedi beni istemediklerini sen dur bosver dedi gitii sonra ogrendimm gelip anlaltii 2.sindede damatligi ordaydi sadece 5 dka da gidip aldi.teyzesi bekle esimde gelcek demis esimde yok hic gerek yok gormem gerekmiyo esini diiyo cikmis adahada gitmedi zaten bundan sonrada gidemeez.
oyle zatn esime dedimki gun gelcek biz turkiyey tasincaz teyzen evi arayinca isim var diyip pat diye kapaticam gelemk istersde aynoi sekilde deim nasil istiyosan oyle yp dedi.esimde uzuldu cunku bu duruma hic haketmedim hic.
konusahibi arkadaş gidip de normal günde kadının evine ayakkabı ile girmemiş. gelinlik üstündeyken. hem teşebbüs etmiş milet ya ne gerek var demiş.
tarlatanla falan eğilecen de ... ee haklı. ben gelinliğimle anne evinden çıkarken ayağımda ayakkabım vardı. eşimin de vardı. üst gelinlik damatlık alt çıplak ayak mı olacaktı. ki annem nasıl titizdir. namaz kılıyorum ayakkabı ile kimse giremez diyen bir kadındır. ama gelinlik yani... insan biraz anlayışlı olur. kaç saattir ayaktasın ayağın şiştir. bakayına yetişecen...
seni o kadar iyi anlıyorum ki. eşimin teyzesi maddiyaten mağdur. eşim de aşırı yardım eder. ben bilirdim de bekarken. karışmazdım. eşim araba almış kadın bana diyo ki "ee o arabayla daha hiç gezmedik seni gezdiyodur" neyse sebep ne. paçası tutuştu ki evlenince musluk kapanacak. anladım çaktırmadım. eşime de müdahele etmedim. hala verir. belki salağım bilemiyorum ama versin. yeni evliydik evin eşya borcu var teyzesi evinin eşyalarını değiştirmek için eşime sölüyo "sen ödeyecen ama" diye bana eşim de sölemiyo konuşurlarken duyuyorum. bişi demedim. etsin görsün... teyze şimdi beni süzer eder ama eski lafları sokmaz anladı ki eşim evlendikten sonra musluk kapanmadı. dalaşmıyor bana. içi rahat.
senin ki de resmen korkmuş evlenince para kesilecek, hır çıkarıyor panikten. ama kayınvaliden eşin yanındaysa boşver takma onu. eşine de aynen dediğimi anlat. "teyzen bu kadarcık şeyden hır çıkarmaya çalışma sebebi evlenince ona para vermezsin korkusudur, anlıyorum yutuyorum, ama bana da yazık" de.
yüzyüze gelirseniz de alttan alma. git mutfakta otur. kaynanan değil bişey değil.
buna rağmen sana laf ediyorsa ki sen bir defa değil kaç defa büyüklük göstermişin asla geri adım atma aslaaaaaaaaaaaa....yha tamam ayakkabıyla eve girilmez ama gelinlik üstündeyken o heyecanla onu mu düşüncen çok saçmaaa
Merhaba,
Teyze birinci derece akraba değildir, o açıdan güzel canını bu kadar sıkmasına müsaade etme..
Benim tavsiyem hiç takma bile... Bayramda geldiğinde de bence sen saygını koru.. Çünkü görüldüğü kadarıyla aklını kaçırmış bir bayan.. İnsanların ne dertleri, ne sıkıntıları oluyor.. o düğün gününde bunu takmış! takacak bir şeyi yok demek ki.. Sen aklını kaçırmış birine bence yüksek seviyede alaka bile göster, yazıktır... Yalnız bence bayramda onlar gelmeden önce kayınvaliden ile bu konuyu konuşacak bir zamanın olsun.. Kendi kardeşini o daha iyi tanır... Neden böyle davrandığını, nasıl bir kişiliği olduğunu kayınvalidenden öğren.. Ve hatta ona bu konudan rahatsızlığını da dile getir... Ben kayınvalidenin yerinde olsam çoktan o telefonu almış kızkardeşime yaptığının yanlış olduğunu söylemiştim... Yapabilecek karakterdeyse bunu kayınvaliden yapsın.. sen hiç aralarına girme... Yapamayacak karakterdeyse eğer, bayramda geldiklerinde teyzeyle konuşabilirsin bence...
Ben ne yapardım empatisini kurarsam... şöyle söylerdim herhalde "Evinize o günün telaşından ayakkabıyla sokulduğum(!) için inanın üzgünüm... Keşke yerleri silecek vaktim de olsaydı, bu kadar naif olduğunuzu bilmiyordum.. ama vakitsizlik işte.. Yine de bu kadar basit bir meseleden beni görmek dahi istemeyeceğinizi bilseydim, sanırım o gün bunu uçağı kaçırmak pahasına yapardım... Tek sorun bu değil mi?" Bakalım ne cevap verecek...
Ablamın sözünde millet istemediğimiz halde ayakkabılarıyla girdi.. Tüm halıfleksler battı... Ama kimseye küsmedik...
Bence bir şey daha var...
O günü bir kez daha düşündüğünde ne hatırlıyorsun?
ne absürt bi sepeb. insanlar ne kadar anlaşılmaz olmuşlar ya. basit bir ancak bu kadar çözümsüz hale getirilebilir. madem rahatsız oluyosun uyarırsın . sen gel eşin gelmesin ne demek. davet edersin içeriye girerken eğer o kişi ısrar ediyorsa kibarca ikaz edersin. kaldıki sen gayri ihtiyari yapmışsın öyle bişey.
yani canim anlamiyolar isde bu kadar beyinleri kucuk.
canım zaten hakedecek ya da haketmeyecek bir şey yok. düğün günü kimseyi görmedim ben ayakkabı çıkaran. benim ailem de namaz kılar , eşimin ailesi de. düğün gününde de evlere hiç kimse ayakkabıyla girmedi. ama ben ve eşim hiç ayakkabılarımızı çıkarmamıştık. böyle bir şey düşünülemez zaten . koca bir tarlatanla, altta bağcıklı ayakkabıyı kim çıkaracak acaba. zaten kafanda bozulmak üzere olan bir topuz ve koca bir duvak asılı oluyor. sen eğilemezsein, o kalabalıkta da kimse buna takmaz.
bence de bir arkadaşın da dediği gibi kibarca teyzesi, kayınvaldene geldiğinde ; tek sorunun bu olacağını bilseydim, o gün ya sizin evinize gelmezdim, ya da öylece basınca, bu tavrı koyacağınızı bilseydim, uçağımı da kaçırırdım, gelinliğimi çıkarınca halılarınızı silerdim . filan de. hiç kendini bozma. ayrıca annene filan gidip de meydanı onlara bırakma. bunları söyle ama hem eşin hem de kayınvalden varken söyle. böyle insanlar arkadan konuşup doldurmayı iyi bilir. buna da fırsat verme.
Kesinlikle ne sen ne de eşin gitmeyin,karşılaşırsanız da hiç tınlamıyor bi hava yaratın.Merhaba demeniz yeterlidir bence..
O mekandan uzaklaşmaya çalışın eşinizle bi yere uğrayacaktık falan deyin.Eşinizle önceden anlaşıp bi yer uydurun ya da ayarlayın kendinize..
Bende eşimin bir yengesiyle limoniyim aramızda uzaktan bi olay oldu karşılaştığımızda sadece merhaba deyip görüştüm kayınvaldemin de hoşuna gitmişti "ben hiç görüşmezsin sanmıştım"demişti.Başka da muhabbet etmemiştim..Hala da görüşmem..
ahh bu kadın yarın bir gün kendi gelinine neler eder... yazık ona gelecek geline.
kadın hırslı, ve önceki mesajımda yazdığım gibi paracı, menfaatçi, kıskanç... bence.
benimkinin teyzesini iftara aldım. çocukları torunları falan. son dk geldiler. çok kalabalık. orucum. sandalyeye torununu oturttu 5 yaşındaki. bana sandalye kalmadı. suyla mutfakta açtım orucumu. misafir sonuçta hizmet ettim. neyse evimi mahvetti çocuklar. duvarlarımı çizdi. yuttum.
eşim dedi ki "ya sinir oldum oturtmuş çocuğu sandalyeye sana yer yok" ama hala para verir. verme demem ama verme desem de dinlemez. karıştırmaz. hakkım helal mi desen değil.
senin eşin yanında. şükret haline. böyle şeyler hem eşinizin nasıl biri olduğunu görmek için bir sınav oluyor. size destek olanları koruyanları daha da seviyorsunuz.
bunu da vesile diye değerlendirin. sıkmayın canınızı. tavrınızı da koyun. hiç bişi olmaz size.
tekrar ediyorum ki sizin hiç bir hatanız yok. içiniz rahat olsun. kadın arıza. şükür ki kaynananız öyle değil. kaynana görümce öyle olsaydı vay halinize. şükür edin. uzak olsun iyi olsun .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?