Ben simdi onlari gorunce ne yapacağım?

azusena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
733
24
118
herkeze merhaba.kafam karisik fikirlerinizi bekliyorum.

biz yurt disinda yasiyoruz.bu sene kurban bayraminda turkiyey gidicez ama gidnce esimin teyzesini ve esini gormek istemiyorum da korkunun ecele faydasi mecbur gorcem.bayramda gitmicem ama kayin validem git diye israra ederse ne cevap vercem bilmiyorum teyzeyle aramda gecenleri anlatmak stemiyorum.hic olmadi mutlaka kayinvalidme gelcekler ve ben onlari gorunce kendimi cok iyi biliyorum suratim sirke satcak hic gulmice m oglumu elletmek istemicem.bayram kotu gecsin istemiyorum ama elimden birsey gelmiyo belki benden ozur dilerlerse belki affederim.

aramizdaki sorundanda kisaca bahsedeyim .esimle nisanlandik osirda esm abd de yasiyodu 7a y nisanli kaldik esim 3hafta dugu icin izin almisdi sonra beraber gidicekdik abd ye.dugun gunu hemen balayina gidicekdik ucakla haliyle hersey acleyle oldu.ustumuzu degistirip gidicektik esmin teyzesinin evi dugune yakindi dediki bizde degistrin bizde tamam dedik.bu sirada bizi de havalalina esimin kuzeni ve kocais birakicak birde benim teyzem gelcek.bia teyzelere varirken appartmanin merdivenlerinden ciktik.merdivenler o kadar dar ki korkuluklari bile yok teyze kapiyi ACDI hemen arkasinda ben varim arkamda bi dunya insan ben tam ayakkabimi cikaricam herkez arkamdan hadi hadi gir oyle biisey olmaz gec kalcaz dediler.iyi dedim girdim neyse sonra balayindan donduk

esim dediki bi akraba ziyareti yapalim kimbilir birdaha ne zamn gorcez dedi iyi tamam dedim.herkezi aradik gitik.en son bu teyzesini aradik dedikki musaitseniz gelelim oda tamam dedi ama 10 dk sonra esimi arayip sen gel azusena gelmesin dedi.niye noluyo dedim esime bilmem dedi.neyse sonra esim geldi anlatti sebebi megerse ben onlarin evine nasil ayakkabiyla girermisim dertleri oymus.bende hic takmadim aman dedim kimbilir birdaha ne zamn gorcem dedim.

biz bu surede 4-5 kez turkiyeye tatile geldik.herseferine teyzeyi arayip gitcekdik ama hep once kabul etti sonra sen gel esin yani ben gelmesin dediler.

en son 2-3 ay kaadr once yine turkiyedeydik yine ayni muhabbet olunca ben artik cok sinirlendim ve patladim esime dedimki-ben boyle terbiyesizlik gormedim bunlar ne bicim insan ben tenezzul edip evlerine gelmeyi istiyorumda onlar beni bitli evlerine kabul etmyolar mi?bundan sonrada etmesinler zaten evlerini baslarina calsinlar .bundan sonra tek kelime etmem onlarla yeter be cok merakliyim sanki.dedim sinirlerim okadar bozulduki aglamaya basladim esimde niye agliyosun bosver bizde birdaha gorusmeyiz dedi bende oyle ama cok zoruma gitti sanki bi ahlaksizlik bi namussuzluk yapmisim giibi beni kabul etmiyolar dedim.okadar zoruma giitki hala icime oturur niye boyle yapiyolar diye.bide esim bu insanlara sadaka zekat filan veriyo dedimki bundans sonrA oda yok hem beni evlerine almasinlar hemde bizim verdigmiz sadakayi yesinler yok oyle sey dedim.

neyse haksizmiyim bilmiyorum siz soyleyin simdi ben napiyim bu insanciklari gorunce hersyi unutmus gibi yapip yuzlerine guleyiimmi yoksa yaptiklari terbiyesizlikleri gozlerine mi sokayim.fikirelrinizi bekliyorum

yazıdan pek bişey anlamadım konu sadece ayakkabıyla evlerine girmenmiydi ? bi daha çıkarır girersin olur biter..herkes ayakkabıyla evine girilmesinden hoşlanmaya bilir.ama istenmicek kadarda ciddi bişey değilki bu..anlam veremedim:44:..ama konu sadece buysa bence büyütmeye gerek yok..hem bayram büyükleri ziyaret içindir..herkese gidip onlara uğramazsanız ayıp olur dahada laf çıkar..bence ayak üstü 5 10 dk uğrayıp iyi bayramlar deyip kalkın işiniz var gibi yapın..sonuçta öşüm var kalım var zaten uzaksınız onlara ..siz görevinizi yapmış olursunuz herkesin ettiği kendine boşverin...

ne demek sen gel eşin gelmesin. ölsem adımımı atmam o eve birdaha bayram seyranda dinlemem. ama şöyle bişeyvar eğerki şakayla karışık soylendiyse bu hani samimiyetinize güvenerek dedilerse o zaman büyütuülmez o ayrı

Sende telefon aç ve burada yazdıklarının aynısını ona anlat halen gelme diyorsa eşine söyle....bende evime kabul etmezdim ayakkabı ile gireni ancak o kişi özür dilese kabul ederdim benim köpek var onu dahi içeri almıyorum hasta oluruz diye bunlar hasas konular

benimolan canim evet mesele sadece ayakkaiyla girmem ama inan okadar heycanliydimki anlatamam yani bukadar uzatcaklari aklima bile gelmezdi.suda varki biz nisanliyken teyze ve 6 yaslarindaki oglu biize kac kez geldiler ve oglu evimizin santim santim heryerine tukurdu sehbamizi kirdi koltugmuzun astarini yirtti ve aannesi gik bile demedi onlar her giitiginde evi kirkladik.ama hergeldiklerindede kralllar gibi agirladik bu simdi bana revami?

biz boyle ogrenmedik misafir ne yaparsa yapsin agzimizi acmayiz isterlerse evi basimiza yiksinlar gik demeyiz okadar zoruma gtiiki anlatama.yuzlerini bile gormek istemiyorum gitmicem okudua esimde bende hemfikiriz ama mutlaka gorucem hic bayramini kutlma icimden gelmiyoki

sibelim canm skayla makayla degil beni istemiyolar sirf ayakkabi meselesi yuzunden inanki belki 5 adim atmismdir ayakkabiyla evlerini gezmedim sadece 2 adimlik bi holleri var ordan salona gecdim gecr egecmezde cikaridm ayakabimi zaten.

merhaba ben yeniyim.yıllardır takip ediyorum bu siteyi ama yeni üyee oldum :)
bence onlar geldiğince olabildiğince tepeden bak sakın somurtma sanki hiç birşey olmamış gibi davran ama çok soğuk yani bilirsin şu kendini beğenmiş kadın modeli gibi :) (hiç birimiz sevmesek de bazen gerek)
senin o konuyu unuttuğunu üstünde bile durmadığını sansınlar...yaranı belli etmemelisin yoksa tuz basan çok olur.
konu oraya gelirse evet ya sizin öyle bi takıntınız vardı de geç.mühim değil artık siz buraya gelirsiniz burda görüşürüz hafif bi kendini beğenmiş gülümsemesi :) ve bu kadar senin onlara aldırış etmediğini anlayınca inan mosmor kesilip kalkarlar.. rahat oll...

Son düzenleme:

canim ben onlardan ozur bekliyorum aradan 4 -5 sene gecdi her turkiyey gelememzde gelelim dedim beni istemediler.esim bilyio zaten ve bana hak veriyo.suclu ve hatali degilim ki ozur dileyeyim asla boyle birsey soz konusu degil

Sende telefon aç ve burada yazdıklarının aynısını ona anlat halen gelme diyorsa eşine söyle....bende evime kabul etmezdim ayakkabı ile gireni ancak o kişi özür dilese kabul ederdim benim köpek var onu dahi içeri almıyorum hasta oluruz diye bunlar hasas konular, eşimde çok titiz direk evden kovardı veya çüş ..... derdi herhalde

cok iyiy fikir canim cok halisin bu arda hosgeldin

Canım aranızdkai sorun tek bu mu yani?

Ilginçmiş bir ayakakbı böyle sorun etmişler bence başka birşey vardır, boşver canım ya sen ne güzel gitme akraba ziyaretleri türkiyeye gleiyrosun tatile keyfine bak yok teyze yok amca takma bence seni istemeyeni sen hiç isteme ama haklısın belki bende senin gibi sadaka vermeyi kesebilirdim ama sen verme eşin ister versin ister vermesin karışma derim sonuçta teyzesi karışrısan gene sen kötü olursun eşinide doldurabilirler bu konuda..

Bayrama gelincede biraz kasıalcaksın ama kayınvaliden gidelim derse sende anne ben istenmeyen yere gitmem de ama bu düşünceni eşinede söyle bayramda gitmeyi düşünmüyorum diye başka bir ortamdada karşılaşırsanız ozamanda onalrın tepkisine göre mesafeni koy hiç onlar yokmuş gibi davrna sonuçta aynı ortamda karşılaşsanız bir kaç saat çekicen k

valla canım o zaman görüşmeyin olsun bitsin. ben boyle konularda akraba felan dinlemem. Heyecandan yapmışın bi hata evime gelmesin ne demek

canim ben onlardan ozur bekliyorum aradan 4 -5 sene gecdi her turkiyey gelememzde gelelim dedim beni istemediler.esim bilyio zaten ve bana hak veriyo.suclu ve hatali degilim ki ozur dileyeyim asla boyle birsey soz konusu degil

canım senin özür dileyecek bir durumun yokmuş zaten, ayakakboyla girmelri kendileri söylemiş boşver ucakkaçıyor böyle gir diye ve hadi demedi alt tarafı halı ya yıkanır bu kadar uzatacak bence birşey yok.sosyeteler hep ayakkabıyla geziyorlar hep nasıl gezerler nasıl temizliyorlar diye merak etmişimdir:))))))

Buna nasıl bir cahilliktir anlayamadım. düğün ve gelinlikli bir halde bunları nasıl düşünebilirdin ki zaten. Hadi seb düşünemedin o insanlar büyük değilmi. el öpmeye gidecekken sen gel eşin gelmesin denir mi.
valla eşine laf geçirebiliyorsan gitme. kayınvalidenede söyle onlar geleceği zaman al kocanı çık dışarı onlar evden gidene kadarda dönme. terbiyeninde edebinde sınırı vardır. Bunlara gelelim küslük bitsin dedikçe kendilerini bir halt zannediyorlar.
Kusura bakmayın alevlendim yine aynı eltime benziyor.

1 kere değil kaç kere gelmesin demiş çok ilginç,ben olsam ilk gelmesin dediğinde bir daha arayıp sormazdım..
Allah aşkına sen gel eşin gelmesin denir mi ne kadar ayıp bir şey yahu bir teyze bunu nasıl söyler..evet evin içine bizde de asla ayakkabı ile girilmez ama olmuş bir kere,senle konuşup derdini söylemesi gerekirdi..
ayıp olur bayramlaşmazsak diyorsan ya tel ile ara kutla ya da kapıdan elini öp haydi daha gezilcek çok yer var deyip çek git..

evet canim aramizdaki tek sorun bu ve bitek bunlar boyle ben esimin butun akrabalarini cok sverim onlarda beni ayni sekilde hic elime is degdirmezler.ama bunlarin yaptigina bakarmsiin.yok zaten hic kimseye gitmicez bebegimiz var bizim onunla fellik fellik gezemeyiz ama mutlaka karsilascaz.yuzlerini gormek bile isteiyorum bu konulari dusundkce saclarim diken diken oluyo.
yok canim bundan sonra onalar bigram bile yok dusunsene 4-5 yildir bunlar beni evlerine kabul etmiyo ve ve agzimi acip tek kelime atmiyorum aam en sonunda patlaifdm vermiceksin dedim esimde beni hakli buldugu icin vermiyor.

biz yurt disinda oturdugumuz icin esimi bulupda dolduramazlar hem benim esimde kimsenin doldurusuna gelmez.ah aha ins sorun cikmaz ben kendimi biliyorum gram laf cikmicak onlar icin agzimdan.

belki bana kızacaksın ama hatayı en başında sen yapmışsın. ayakkabıyla evine girerek değil tabiki. ilk defa evlerine gidecekken, sen gel eşin gelmesin diye eşine telefon açtıklarında ya sen de gidecektin ya da eşini de göndermeyecektin. siz artık evlisiniz. bir evde bir baş olur. o gitsin sen kal. yok yaaa. bence ne everine git, ne de eşini yolla. karşılaşınca da, sen beni görmek istemesen de ben senin bayramını kutlayayım filan de, lafını hazırla öyle git yanlarına. sinirlerine hakim ol. surat asabilirsin. asacaksında tabi. öyle kadın ne gelsin ne ben gideyim.

valla canım o zaman görüşmeyin olsun bitsin. ben boyle konularda akraba felan dinlemem. Heyecandan yapmışın bi hata evime gelmesin ne demek

zaten gorusmicem canim okonu tamamda illaki bi ortamda karsilasicaz isde ozamn nolcak hic bilyiorum

evet ya alt tarafi hali evlenmisim heycanliyim ucak kacikcak bunlarin yaptigina bak.takilcak birsey yok ama insan piskopat olunca bunlarda kayinpederle ayni apatmanda oturuyolar ama kanli bicaklilar 2 cocuklari var daha adam babasina cocuklarini yuzunu gostermemis babasina boyle yapan evlat misafire boyle yapmis cokmu?

konusahibi arkadaş gidip de normal günde kadının evine ayakkabı ile girmemiş. gelinlik üstündeyken. hem teşebbüs etmiş milet ya ne gerek var demiş.

tarlatanla falan eğilecen de ... ee haklı. ben gelinliğimle anne evinden çıkarken ayağımda ayakkabım vardı. eşimin de vardı. üst gelinlik damatlık alt çıplak ayak mı olacaktı. ki annem nasıl titizdir. namaz kılıyorum ayakkabı ile kimse giremez diyen bir kadındır. ama gelinlik yani... insan biraz anlayışlı olur. kaç saattir ayaktasın ayağın şiştir. bakayına yetişecen...

seni o kadar iyi anlıyorum ki. eşimin teyzesi maddiyaten mağdur. eşim de aşırı yardım eder. ben bilirdim de bekarken. karışmazdım. eşim araba almış kadın bana diyo ki "ee o arabayla daha hiç gezmedik seni gezdiyodur" neyse sebep ne. paçası tutuştu ki evlenince musluk kapanacak. anladım çaktırmadım. eşime de müdahele etmedim. hala verir. belki salağım bilemiyorum ama versin. yeni evliydik evin eşya borcu var teyzesi evinin eşyalarını değiştirmek için eşime sölüyo "sen ödeyecen ama" diye bana eşim de sölemiyo konuşurlarken duyuyorum. bişi demedim. etsin görsün... teyze şimdi beni süzer eder ama eski lafları sokmaz anladı ki eşim evlendikten sonra musluk kapanmadı. dalaşmıyor bana. içi rahat.

senin ki de resmen korkmuş evlenince para kesilecek, hır çıkarıyor panikten. ama kayınvaliden eşin yanındaysa boşver takma onu. eşine de aynen dediğimi anlat. "teyzen bu kadarcık şeyden hır çıkarmaya çalışma sebebi evlenince ona para vermezsin korkusudur, anlıyorum yutuyorum, ama bana da yazık" de.

yüzyüze gelirseniz de alttan alma. git mutfakta otur. kaynanan değil bişey değil.

yani isde kafa olmayinca insanda .dediler valla bir degil 3 degil 5 degil hic bei istemediler kocama bu konuda sozum geciyo sende gorusmiceksin dedim tamam dedi.ne zman gelirler bilmyiorumki belki ben osira kendi annmlere gecerim .

ayni oyle zannediyolar valla gelelleim dedikce kendilerini adam sandilar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…