Ben sigaraya bağımlı doğduğumu düşünüyorum çünkü sempati duyma yaşım elime geçen ilk fırsatta içmiş olmam gerçekten korkutucu bir boyutta ,etrafımda rol model olacak kimsede yoktu ben nasıl bu kadar sempati duyabildim hayret ediyorum babam sigara içiyordu ama evde içmiyordu annem o donem içmiyordu abla abi hayatlarında hiç içmediler çok şükür.
Başkasının konusunda görsem ancak ilgisiz kalan bir çocuğun davranışı olabilir bu diye yorum yazardım ama ilgisiz ebeveynlerim var dersem yalan olur.
ilk olarak yan apartmandaki arkadaşımla aynı zamanda sınıf arkadaşım ilkokulda bir paket alıp birer tane bodrumda içip paketin geri kalanını atmıştık. Üzerinden epey bir zaman grubumuzdaki diğer arkadaşımızın doğum gününde yine aynı şekilde bi paket alıp birer tane içip paketi attık grubumuz üç kişiye çıktı.
sonraki ortaokul dönemimizde bir ortam bulunca mesela birimizizn evinin boş olması gibi birleşip bir paket alıp birer içip paketı odunlukta boş evin postakutusunda vs. saklamakla geçti
Lise dönemine gelince -dışarda paket al -okul çıkışı biyerde iç -paketi çantada sakla -evde içme - şekline dönüştü.
Üniversitede zaten kayıt işlerini bitirip babamın eve dönmesiyle benim paket almam bir oldu.
Depremle beraber annemin sigaraya başlaması benim 2. sıfın yaz döneminde yakalanmam annemle beraber içmemiz şeklinde devam etti ve ben hamile kalana kadar sigarayı bırakma denemesi dahi yapmadım.
ilk defa sigara bırakmak la alakalı içimde kıpırdanmalar oldu geçen eşimle sigara içilebilecek bir yer ararken bu ne ya hayatımız sigara üstüne diye atarlanmam bile oldu :) yöntemleri araştırmak , sormak ve benim gibi olanlar varmı diye bilmek istedim.