teşekkür mü etsem bilemedim şimdi
kendimi seviyormuyum bazen ben bile bu soruya cevap veremiyorum. sebebinide başta yazdığım ailem olmalı. öyleki bazen ölmek istiyorum. yaşamama lazımdı benim diyorum. kimseye bişey olmamalı ben yaşamamalıyım diyorum.
kendim için bişey yaptığım gerçekten yok. varım yoğum oğlum. inşallah hayırlı bir evlat olurlar.
olmazsa olmazım günde 1 tanede olsa lanet sigaram
sevdiğim ve gurur duyguğum huyum merhametli olmam asla kin gütmemem. peki bunları ne için sordunuz
Bunları sormamın sebebi, insan kendini sevmiyor ve beğenmiyorsa; emin olun kimse de sevmiyor ya da sevse bile göstermekle uğraşmıyor.
Siz önce kendinizi şımartacaksınız, bu dünyada biricik olduğunuzu bileceksiniz.
Yaşadığınız evde varlığınız bile ailenize en büyük hediye, bunun farkında olun.
Bir evin ve iki kişinin tüm sorumluluğu üstünüzde ve bir de karnınızda bebişiniz var.
Siz olmasanız eviniz yuva olmaktan çıkar, yaşantıları sekteye uğrar bunu bilin.
Eşinizle uğraşmak yerine, kendinizle uğraşın lütfen.
Onu değiştiremeyebilirsiniz ama kendiniz değişebilirsiniz.
Kişisel destek ve gelişim kitapları okuyarak, bu işe başlayabilirsiniz.
Merhametli ve affedici olmanız çok yüce iki özellik.
Fakat bu duyguların fazlası, sizi çok kırılgan yapabilir.
Eğer o seviyede ise, törpülemeye çalışın.
Sizin hayatınıza bakış açınız değiştikçe, kendinize yöneldikçe, çevrenizin size davranışlarının nasıl değiştiğini göreceksiniz.
Kendi kendine mutlu olabilen, yetebilen bir birey zaten başka kimseden sevgi görmese bile, hayatına mutlu mutlu devam edebilir.
Sizi bu halde gören eşiniz, psikolojik olarak sizin kendinize verdiğiz değeri ve ilgiyi örnek alıp aynılarını size yapacaktır.
Kısaca, sizden sevmeyi öğrenecektir.
Aile mevzunuza gelince, yaşadıklarınız ağır.
Ama ortak bir noktamız var.
Ailem beni aldırmak için doktora üç defa gitmiş, üçünde de doktorum inat ederek almamış.
O sırada annem ağır bir hastalık için ilaçlı tedavi olduğundan, sağlıklı doğacağıma inanmamışlar ve hiç ikinci çocuk istememişler.
Zaten benden bir önce olan bebekleri, sağlıklı doğmayacağı için aldırmışlar.
Kısaca, doktorumun inadı ve isteği sayesinde hayattayım.
Bu bile bana düşündükçe güç veriyor.
Ailem istemese bile dünyaya geldim, o kadar savaşçıyım diyorum kendime.