Ben pes ediyorum

nanim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2019
596
1.045
63
arkadaşlarım, tecrübeli anneler, çocuk gelişimciler psikologlar...... Allah aşkına bana bir yardım.......
tam olarak temmuzda 3 yasında olacak bir oğlum var.. paketli gıda, tv tablet uzak tutmaya calıstım... ama tabii 2 yasdan sonra çevreyle beraber cogu seyı ogrendı ve ıstemeye basladı. konusmaya basladıktan sonrada zaten acıkca ıfade ettı. yakında oturdugum gorumcem var ıkı oglu da herkonuda serbesttır. biri oğlumdan 8 ay buyuk bırı 9 yasında. onlarda da bunları gordukce dha cok ıstemeye basladı. sureklı anne halama gıdelım babanneme gıdelım....... genelde haftalık yemek planı kurarım kafamda ıste bı gun et bı gun sebze fılan cogu zaman uymaya calısırım. beyaz ekmek yedırmeyeye calısırım... abur cubur da dısarı cıkarsak ıstedıgı bı cıkolatayı alabılır. gunde yarım saat tv hakkı var....
ama son zamanlarda dedıgım gıbı o kadar yoruldum kı abur cubur ve tv ıstegınden. telefon fılan ıstemıyor tabletı zaten yok. cogu zamanda sokaktayız. ama aksama kadarda sokakta olsak eve girer girmez anne tv ac... tıka basa d yemek yese ben cıkolata ıstıyorum........ artık babannesı ve halasıyla daha mutlu oldugunu dusunuyorum eve gelmek ıstemıyor sankı bu da benım ıcımı kemırıyor. bir yandan mutlu olsun ıstedıgını yapsın dıyorum bır yandan da abur cubur yedıgınde cok tv ızledıgınde vıcdan yapıyorum ona zarrı oluyor dıye......... uc gun once bir yerde cocuklara bır seylerın kısıtlı verılmesı kıtlık bılıncı yaratır fılan dıye bısey okudum ve suna karar verdım..... abur cubur mu yemek ıstıyor(cips kola jelıbon harıc) tamam yesın..... tv hep acık olsunnnn.......... bakalım nereye kadar gıdecek. sımdı sureklı evde tv acık sureklı ızlıyor. yemek yemeye mutfaga gelırken bıle anne nolur kapatma biz yemek yerken salonda acık dursun dıyor. o kadar uzuluyorum kı...... ben bu cocugu kıtlık bılıncıne mı soktum dıye..... uc gundur tv ızlemekten baska bısey yapmıyor....... dısarı cıkıp gelıyoruz evde sureklı tv. havalar yagmurlu oldugu ıcın cok da cıkamadık o yuzden de vıcdan yapıyorum....... ben napayım arkadaslar yoruldum artık... yapmadıgım etkınlık serbest bırakmadıgım an yok yeter kı oyna pıslet temızlerım dıyorum cocuk bana babanneme gıdelım tv ızlıyım halama gıdelım cıkolata yıyeyım dıyor........ uzun oldu, ağlıyorum bır yandan toparlamaya calısıyorum nolur tecrubelerınızle bana yol gosterın....

Zor süreçler ve her yer uzmannnn olduğu için kafanız ve vicdanınız çok karışıyor haklı olarak. Öncelikle karar mekanizmasi sizsiniz ve 3 yaş bir bebeye bırakılmayacak kararlar, siz sorumlusunuz belli bir döneme kadar. Dolayısıyla ikna etmeniz gerekmeden nedenlerini kısa tutarak sınır belirlemelisiniz. Ebeveynlik çocuğu mutlu etmek değil, onun için doğruyu yapmaktır der Mehmet Teber, takibe de alabilirsiniz. Alyuvarların savaşı youtube da izletin ve abur cuburlarin etkisini anlatın. Ekran sınırını koruyun. Benim düşüncelerim, ağlasa dahi onun için iyi olan bu..
Bir de uzmanlar değil de kalbinizin sesi ve içgüdüleriniz size doğruyu söyler, çocuğunuzu en iyi bilen olarak.
Aynı yollardan geçen bir anne olarak size sarılıyorum.

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Hep söylüyorum çocuk yetiştirmek çok zor.

Babaanne,hala,kuzenler iyi hoş da ben olsam kreş ya da anaokulu düşünürdüm.

Henüz anne değilim ama sizin probleminiz kıtlık bilincinden ziyade babanne ve halanın kurallarınızı çiğneyip o şeylere alıştırması. Biz büyükler bile öyle değil miyiz? Çocuk ne yapsın gördüğünü arıyor. Sizin yerinizde olsam kurallarımdan geri dönmezdim istikrarlı olmak çok önemli bence. Ve babanneyle de en baştan konuşurdum asla verilmemesi ile ilgili

Dikkatiniz güzel ama sanki çok sıkıcı ve kuralcısınız çocuğunuza göre, biraz daha gevşetemez misiniz bazı kuralları, çocuk kendisine sizin dışınızda bir ortam yaratmak için sürekli hala ve babaanne ile olmak istiyor , böyle devam ederseniz iyice kopar, kreşe gitmesi onun ve sizin için daha iyi olabilir. .

kreşe hemen kreşe

bir arkadaşım serbest gün yapıyor. haftanın bir günü her şey serbest :) uyku, yemek, tv hiçbir şeyde kural yok. Ama diğer 6 gün kurallar sabit.

abur cubur konusunda da belki yemeğini yediği sürece serbest bırakabilirsiniz. nohut unundan cipsler, meyve suyundan jelibonlar, vitamin katkılı şekerler var. evde dondurma, puding vs yaparsınız. En azından sırf zarar diye düşünüp suçluluk hissetmenizi engeller. yemeğini yemezsen abur cubur yok diye başka bir katı kural getirmeyin tabi ama iştahını kapatmayacak şekilde ona çaktırmadan zamanını siz ayarlamaya çalışırsınız.

halası, babanesi ne yapıyor? oyun, arkadaş vs olduğu için mi istiyor onları, yoksa kola ve sınırsız çizgi film olduğu için mi? eğer tv ve aburcubur için onları istiyorsa onları da uyarmalısınız. kendi çocuğuna tv serbest bırakan sizinki için kapatmayacaktır. bu durumda en güzeli yine kreş.

Coook tesekkur ederim oneriler icin... oncelikle cok kucuk bir yerde yasiyorum, devlete ait bir kres var sadece o da 3 yas olmadan kesinlikle almayiz dediler. Onumuzdeki eylulde baslayacak insallah. Bunu coktan dusundum. Babanne ve halaya gitmeyi isteme sebebi orda her seyin sinirsiz olmasi. Kayinvalidem ve gorumcem altli ustlu oturuyorlar. Cok uyarilar yaptim cok kavgalar ettim abur cubur ve ekran konusunda. Kayinvalideme yalnizken sozumu dinletebiliyorum ama gorumcem kendi cocuklarina yapiyor onlara yaparken benimki de goruyor. Zaten gorumcem hep kayinvalidemde.... o yuzden cok yoruluyorum, beynim yorulyor daha dogrusu.... bazi zamanlarda ogluma gizlice verip sakin annene soyleme dedikleri de oluyor o zamanlar daha cok cildiriyorum. Ogluma anlattim oglum anneden bisey gizlenmez sana oyle dediklerinde boyle soyle diye simdi astik onu cok sukur. Insanlar oyle dediginde hayir annemden bisey gizlemem diyor onlarda yapmaya cekiniyorlar..... daha ne anlatayim bilmiyorum ki yavrum cok akilli ama cevresi onun kadar akilli degil.......

Maalesef kitaplarda anlatıldığı gibi gitmiyor işler hayatta ,öncelikle kaynana ve görümceye bilenmeyi bırakın çünkü oğlunuz büyüdükçe etrafindakilerden etkilenecek yine isteyecek hemde daha ısrarla, ben kardeşlerimin çocuklarını izleyerek kendi çocuklarıma farklı bir tutum sergiledim.ablam sizin gibiydi herseyi saatli olsun onu yemesin bunu içmesin diye doğduğundan beri kisitladi çocuklarını ama ablam yokken bize yalvariyorlardi aburcubur verelim diye tabiki veremiyorduk annesi bilmeden .çocuklar büyüdükçe istemeyi bıraktı anneme bana nerde aburcubur görseler sakli birsekilde saniyeler içinde bitirip anlamadığımızi sanıyorlardı, bir avuç çikolatayı ağzına tiktığını gördüm yeğenimin o dereceydiler.ben kisitlamadim ama bıktırdım yöntemim buoğlum cipsmi istedi en büyük paketinden aldım bunu bitirmek zorundasın açarsan dedim ilkinde gözleri parladı ama ikinciye istediğinde actirmadi paketi, diğer aburcuburlarada böyle tepki verdim,yasaklar herzaman cazip geliyor çocuklara yasak olduğunu hissettirdigimiz an hiç yemeyecekleri şeyleri bile istiyorlar,buyuk oğlum liseye başladı sevdiği Birtane çikolata var onuda markete gidince ben alırsam yer aburcubura hiç düşkünlüğü yok cocuklugunda da boylediydi bazılarından tiksinirdi hatta .yeğenim oğlumdan 1.5 yaş büyük hala ablamın olmadığı anları fırsat bilir çocuk üniversiteye gidecek hala yasak cazibesini aşamadi. Her çocuk farklıdır sizde kendi çocuğunuza göre Bi strateji yapabilirsiniz, bazı çocuklar konuşmaktan hoşlanır ki küçük oğlum 4 yaşında şuan hayır dediğim herseye aşırı istekli fakat konuştuğum zaman hmmmm haklısın sanırım yemiyim ben bunu diyor .biraz rahatlayın büyüdükçe isteseniz de engel olamayacaksınız bu durumlara önemli olan sağlıklı iletişim kurup büyüdüğünde sizi önemsemesi, ozaman bizleri düşünüp yapmıyorlar zaten enazindan bende durum bu

Sorun çocukta değil babaanne ve halasinda... Kayınvalidem benim sınırlarımi bilir ona göre davranır ama görümcem öyle değildi bir değil iki değil bigun tersledim herkes kendi çocuğu ile ilgilensin diye tabi işi büyütup üstüne bide senin benimle ne derdin vara getirdi ah ah Allah sabır versin sizede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…