- 3 Eylül 2022
- 40
- 37
- 3
- 38
- Konu Sahibi Benpastayimm
-
Sosyal medyada kıskandığın rüyalarına mı giriyor???
durumun vahim
Sosyal medayını sil gece yatarken de üstünü ört bence
Bana göre de öyle ama oluyor işte
Hayır sadece sosyal medya da değil ki bildiğim duyduğum da bileSosyal medyadan bir süre uzak kalmayı denesen nasıl olur
Bunun sonu yokki kendinizi frenlemeye bakmamaya çalışın onlar yapıyorsa bende yaparım diye hayatı kendinize eşinize zindan etmeyin sosyal medyadaki zamanınızı kısıtlayın telden film dizi izleyinHayır bakmadığım zamanlar da kafama taktığım kişiler yani çoğu akrabalarım,arkadaşlarım
Sosyal medya fenomenlerinden bahsetmiyorum. Bakmasam da hayatımdalar orada sadece detaylarını görüyorum
Senin gibi bir arkadaşa sahibim. Onu öyle kabul ediyorum. Bildim bileli de başkalarının yaşantısına takıntılıdır. Ama böyle ömür geçmiyor diyim. Sosyal medyada takip edip görsel olarak tanık oldukça daha da tetikleniyorsunuz. Duymak, görmek kadar tesir etmez. Bu yüzden diyorum sosyal medyadan uzak durun!Hayır sadece sosyal medya da değil ki bildiğim duyduğum da bile
O onun derdiydi bu benim.Derde bak yaDaha dün biri bu tarz bir konu açmıştı, ona gelen cevaplarla birlikte düzenlenmiş bir hikaye gibi geldi. Onunki inandırıcıydı, sizin ki değil
Sanırım sorun bu.Çok değişik bir durum ama benimde var sizin gibi olan akrabam, nereye gitsem ne yapsam bakar. Benim gittiğim yere gitmek ister, geziyorsam oda gezmek ister. Bir şey aldıysam oda almak ister en az benimki kadarını mümkünse daha güzelini.
Belki inanmazsınız ama benim evleneceğimi duydu hemen oda bir anda evlenmeye karar verdi birer ay arayla düğünümüz oldu. Keşke mutlu olsaydı ama saçma sapan biriyle yanlış bir evlilik yaptı sırf ben evlendiğimde o bekar kalmamak için düğün günümde çocuğun ona evlenme teklif ettiğini ilan etti herkese. Üstelik kendisini aldatan doğru düzgün bir işi olmayan onunla asla evlenmem dediği kişiyle evlendi.
Sürekli işimi eleştirirdi, eşimin işini eleştirirdi. Oysaki ben biliyordum onun da bu mesleği yapmak istediğini, yinede evet haklısın derdim kıskanmasın ve nazarı değmesin diye. Birde kem gözü vardı ki iyi bir şey anlatsam peşine kesin bir kaos yaşanırdı bu sebeple ona hiçbir zaman hayatımdaki iyi şeyleri anlatmazdım. Öyle kıskanılacak bir hayatımda yok ama onun hayatının odağı ben olmuştum gibi ailesine eşine kadar yansıtıyordu bu durumu. Defalarca ağladı yüzüme karşıda açık açık söylüyordu yani inkar etmiyordu. Ben hem haline üzülüyordum hemde kendimi baskı altında hissediyordum doğal olarak.
Sanki biri beni gözetliyormuş gibi ne paylaşsam bakıyorum beş dk içinde durumumu görmüş. Atıyorum ben eşimle bir yerde yemek yiyorum hikaye paylaştım bir saat içinde benzer hikaye atıyordu vs. Ama bunun sürekli olduğunu düşünün. Tatile gideceğiz mesela bizim gittiğimiz yere gider mutlaka bizden sonra, bir yerde yemek yeriz aynı yere gider. Düğün salonuma gelinlikçime kadar benimle aynı şeyi yaptı altta kalmamak için.
Sonunda kendisini hikayelerimden engelleyerek kurtuldum. Onada iyi gelmiştir beni görmemek diye düşünüyorum, özetle o insanlardan uzak durmanızı öneriyorum. Eminim onlarda hayatlarında sürekli kendilerini izleyen birileri olsun istemiyorlardır. Karşı taraf açısından olaya bakabilmeniz için yazdım
Sosyal medyamda onları gizledim gönderi ve hikayelerini görmüyorum. Ama bakmak içinde çıldırıyorum.Senin gibi bir arkadaşa sahibim. Onu öyle kabul ediyorum. Bildim bileli de başkalarının yaşantısına takıntılıdır. Ama böyle ömür geçmiyor diyim. Sosyal medyada takip edip görsel olarak tanık oldukça daha da tetikleniyorsunuz. Duymak, görmek kadar tesir etmez. Bu yüzden diyorum sosyal medyadan uzak durun!
Deneyeceğim artık.Bunun sonu yokki kendinizi frenlemeye bakmamaya çalışın onlar yapıyorsa bende yaparım diye hayatı kendinize eşinize zindan etmeyin sosyal medyadaki zamanınızı kısıtlayın telden film dizi izleyin
3 çocuğum var ,arkeoloğum, okumadığım kitap yoktur. Bu yaz mubi de ki tüm filmleri bitirdim. Belgesel en sevdiğim şey.Belgesel izle, felsefi kitaplar oku. Derine dal. Sığda boğuluyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?