Ben Neden Boyleyim? Bu durum Sadece Bende mi Mevcut?

Lise 1 de aptal gibi arkadaşımın ödevini yapıyordum, arkadaşım güzel yazamıyor diye. Birkaç ay boyunca yazdım baktım alışkanlık haline dönüştü ,artık kendin yap dedim.

Sonuç arkadaş bana küstü, ödevini yaptırcak başka birini buldu Arkamdan da saçma sapan şeyler söyledi.

Lafın kısası siz yaptığınız şeyleri yapmayı bırakın oldukça tepki alıcaksınız. Çünkü kullanılacak insandan olucaklar.

Önce kafanızdaki bu dusunceyi degistirmekle başlayın. Insanlara hayır diyebilmek kötü karaktere sahip olmak değildir.

Bu huyunu bilip seni kullanmaya calistiklari gelmiyor mu aklina?
Kesinlikle terapi gormelisin

Mucella lutfen bu konu fake olsun. Gercekse cok uzulurum. O kadar kotu insan var ki esegi birak bulsalar zebraya bile semer vururlar. Etrafinda temizlik yapman sart. Sana taleple gelenlerin talebini baska bir talep ile geri cevir. Bakalim kimler sana yardima gelecek.

Ayyy töbe bismillah böyle insan var mı be? Bak çok sıkı arkadaşlarım var 15 senelik felan en yenisi. En son çocuktuk annem sokağa salsın diye ikimiz benim odamı toplardık. Ben birini arayacağım da gel benim evimi süpür dicem. Valla taş atarlar bana. etrafındakilere fazla yüz vermişsin sen. Bana deseler isim var gelemem derim önce insan gibi yarın öbür gün geleyim felan da demem. Israr ettiği an gündelikçin miyim ben senin? diye bir sorardım açıkçası. Yani iyilik yaptığın kişileri değiştir en azından o temizliğe ihtiyacı olan birisini bul. Koltuğunu vereceksen en yaşlı olanına ver. Çevrene yapman onları çok şımartmış belli ki senin vazifen zannediyorlar.

Mücellacım burcun ne? Yengeç olabilir. Yükselen burcun da yengeç ise daha vahim... resmen Sen ölme arkadaşım, senin yerine ben ölürüm diyeceksin. Ben de kısmen senin gibiyim. Yemeyeyim yedireyim, Allah'ım ne manyak bir duygu. Tepsilerce börek yap başkaları yesin bitirsin hatta, sen mutlu ol ...

Eşim de yengeç, onunki daha vahim, aynı sen diyebilirim. Siz yiyin, siz giyin, yazık demeler filan millete, iyi de asıl sana yazık... Yatılı misafir gelse gider arabada yatar, misafir rahat etsin diye balkonda taşın üzerine yatar. Ama insanlar kıymet biliyormu, hayır bilmiyor... Bunun için hayır diyebilmelisin canım...

Kendini heba etme canım, yarın yaşlandığında yada kötü gününde o insanlar yanında olmayacak bunu unutma, başkaları için değil, kendin için yaşa... Sevgiyle...

biran bu konuyu ben mi yazdım dedim.
eksiği var fazlası yok. anlatsam kendime sinir olurum, düşünmemeye unutmaya çalışıyorum, hiç kimseye yaranamadım, yaranamıyorum da. bir süre sonra bütün bunlar görev haline geldi, yapmazsam suçlu oldum.
şimdi iş işten geçti, ben benden geçtim. canımın kıymetini anladım ama çok geçti.

Bir de o yardima gittigin kisileri sen cagir yardima. Bir dahakine hayir demen kolay olur.

Psikologumda birgun seni yardima cagiranlari bigun sen cagir bakayim bi daha cagiriyorlar mi seni demisti ama benden kac yas buyuk insanlara nasil diyeyim gelin yardim edin diye

Aslinda demem lazim ama iste...

Valla benim verdigim orneklerde siradan basit bi kac ornek bende yoruldum artik

Herswyi kafaya takan bi yapim var yoksa kim kırılirsa kirilsin deyip umursamazdim

Yengec burcu degilim ama birebir esinizle ayniyim

Dediginiz gibi birde kiymet bilinmiyor

Baskalarindan gectimde onca fedakarlugin insanin ailesi tarafindan farkedilememesi en kotusu

Ben artik bahanelerlede siyrilmak istemiyorum acik acik gelmek yardim etmek istemiyorum demek istiyorum cunku gercekten yoruldum

Birde dedigini gibi artik vazifem gibi gorenlerler var

Keske fake olsa az soyledim com soylemedim

Hani oyle enerjik bi yapim olsa isi gucu olmayan sabah aksam oturan biri olsam eyvallah diyecegim

Zaten kendi evimin isi gucu bana fazla fazlasiyla yetiyir hatta evin isine bile yetisemiyorum

Bu huyunu bilip seni kullanmaya calistiklari gelmiyor mu aklina?
Kesinlikle terapi gormelisin

Ya aslinda kullanma olarak gormuyorum kotu niyetle istemediklerine eminim ama iste ben fazlaca kabul edip reddetmedikce insanlarda artik twklifi anormal gormuyor diyeyim

Önce kafanızdaki bu dusunceyi degistirmekle başlayın. Insanlara hayır diyebilmek kötü karaktere sahip olmak değildir.

Sanirim bi yanlis anlaşılma olmus ben insanlara hayir demenin kotu bi durum olmadigini biliyorum

Benim kotuluktwn kastim toplunda insanlarin arkasindan atip tutanlar insanlara sıkinti verenler hep el uatunde tutuluyor ama iyi niyetlilerde saf olarak gorulutor bazen artik kotu olmak istiyorum

Mücella hanim her seyi anlarimda komsunun evi ne alaka
Kimseye yaranmak icin yapmiyor olabilirsiniz ama hayir diyemiyorsanizda kendinize arkamdan saf diyorlar nasilsa yapar o diye sizi kullandiklarini kendinize hatirlatip gaza getirin.. degismeniz sart

beni anlatmissin.annem de oyle bi kadin ve ben bunu degisyiremedigimi farkettim eger iyilik yapmazsam kotuluk yapiyormusum gibi geliyor.kotuluk yapana bile iyilik yapiyorum.kotuluk nasil yapilir bilmiyorum psikologa gitmeyi dusunuyorum bende

Komşunun evini süpürmek nedir, çok şaşırdım.
Teklif edebilmesi bile ilginç, demekki fazla iyiniyetlisiniz ve herkes farkında, kullanıyorlar işte.
Değişim şart, farz, katiyetle değişin, o derece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…