• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Neden Boyleyim? Bu durum Sadece Bende mi Mevcut?

Haklisiniz belki insanlar benim icinde oyle dusunuyordur

Hani tum ortamlarda mucella cok iyi kiz falan deniyir ama sanki iyi=saf afedersiniz essek diyorlarmis gibi geliyor

Artik bazen kotu karakterli bi insan olmak istiyirum

Dikkat ettimde oyle insanlarin suyuna gitmisim ki-geçen konu acmistim-arkadasin gonderdigi videoyu befenmedigim icin igrenc dedim diye mevzu uzadi ve

Arkadasim sen cok degismissin onceden boyle degildin cok ani cikislarin var dedi

Sirf fikrimi acik acikn soyledigim icin

Aynisi bana da oldu. Cevremdeki densizlere haddini bildirince ' e ama sen degismissin' oldu adim. Bu tipik kabul etmeme bak sen aslinda bu hakkini arayip sesini cikartan degilsin kendine gel mesaji. Sakin geri adim atma. Amiyane tabirle "essek" gibi kabul edecekler.

Neden degisemeyesin ki? Hayatta degismeyen tek sey degisimin kendisi. Ben de anneme babama sevdiklerime deger veririm, fedakarlik yaparim ama gidip komsunun evini temixlemek...

Seni ne mutlu ediyorsa onu yap. Mesela ben kendime kahve ismarlarim hergun. Ya da uzuldugumde kendime hediye alirim. Canim bir sey yapmak istemezse kendimi zorlamam uzanirim. Sen de yap kendin bile inanamayacaksin

bu durumun kimseye zarari yok ki kimseyi uzecek birsey yapmiyorum diye kendi kendimi avutuyorum
Kimseye değil zaten size zararı var. Nereye kadar yapacaksınız hadi yapıyosunuz kıymetini bilen olsada yapsanız insanoğlu nankördür kullanmayı bilir ama karşılığını vermez kıymetini bilmez. Hani bi söz varya Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin diye aynen öyle bırakın artık bu huyunuzu sise yazık. Komşunun evini temizlemekte ne size mi güvenip batırıyolar o kadar önemliyse versin parasını kadın tutsun canım ne saçmalık :KK20:

canim sende mütevaziliğin dibine vurmuşşun...komsu teyze seni resmen kullanmis kalk bizim evi temizle nedenwk ya oha yani sende gidip temizlemissjn buna da ayri bi oha...hayir demeyi bil..isini gorduremediklerj iciin senle konusmucaklar korkusuna kapilma menfaatcileri ayirt et..sen boyle yaptikca gercekten enayi diyecekler yakinda sana

bak bundan sonra iki kere düşün evet demeden önce
1.gerçekten ihtiyacı var mı?
2.benim daha önemli işim var mı bu iyilik beni zor duruma sokacak mı?
ikisinin de cevabı evetse kesinlikle HAYIR diyorsun artık tamam mı:)
böyle olmaz yani
biz de iyilik yapıyoruz ama kendimizi kullandırdık mı artık işler değişir sana yazık kendi kıymetini bil
bir kere yaşıyorsun bi kere sen oluyorsun sen de değerlisin en az onlar kadar..;)

Aynı eşimi okudum sanki hayır diyememek ayıp değil utanılacak bişey değil bunu bin kere söyledim ona da ama işte bin nasihat bir musibet vakası olmaz inşallah sizde ve eşimde...
Kimse sizden kıymetli değil( öz saygı şart) siz kendinizi kıymetli görüp öncelikli kendinizi görün ki insanlar da sizinde bi hayatınız bir kalbiniz olduğunu anlasınlar yoksa herkes işine nasıl geliyor ise öyle davranır bu da sizi incitir. İncinen olmamak için arada hayır demek gerek

Ayni beni anlatmissiniz bende oyleyim. Hayir diyebilme huyum yok cok kiziyorum kendime. Bazi insanlar bu durumdan insanlari kullanitorlar iste icinden enayi bile diyordur. Ben herseyin farkina variyorum ama yine bir sey demiyorum. Bana iyi desinler diyede yapmiyorum bunu. Yakin zamanda olan bir seyi anlatayim. Dayim yogun bakimda esi var oglu var damadi var kizi var. Ziyarete gittim. Hepsi bir agiz anlasmis gibi bana 4 gece basinda kalirmisin dediler. Onca kisi varken banami duser bakmak siz soyleyin. Iste boyle saf enayi gibi goruyorlar insani. Halbuki hersey iyi niyetten...

Benim kv de senin anlattığın gibi. Ama o farkında herşeyin ve Allah rızasının arkasına sığınarak herkese iyilik yapmaya çalışıyor. Kendini Çok ezilmiş ve zavallı bir kişilik olarak görmek ve göstermek hoşuna gidiyor. Bir nevi manyaklık ondaki. Ama bence altında yatan his herkesin ay x kişisi çok iyi desin. Ama kimse ona yardım etmiyor işlerine yaradığı sürece iyi davranıyorlar :KK43:

Üzülen o oluyor sonra. Sevilmek güzel şey ama biliyorsundur şu lafı deveye diken insana ....... yarar :KK48:

Bunlarun cogunu bende yasadim. Sanki ben yazmissim gibi geldi. Cevaplari bende cok merak ediyorum.

Aynı şeyler bende de var hayır diyememek bu güne kadar kimseye yaranamadım aksine ters tepti benimkiler ustune bide hep en suclu oldum şimdilerde bir nevi kendimden kimseye odun vermemeyi öğrenmeye çalıştım ama Bendede var cnm bazen bende psikolok a mi gitsem diyorum

Aynisi bana da oldu. Cevremdeki densizlere haddini bildirince ' e ama sen degismissin' oldu adim. Bu tipik kabul etmeme bak sen aslinda bu hakkini arayip sesini cikartan degilsin kendine gel mesaji. Sakin geri adim atma. Amiyane tabirle "essek" gibi kabul edecekler.

Neden degisemeyesin ki? Hayatta degismeyen tek sey degisimin kendisi. Ben de anneme babama sevdiklerime deger veririm, fedakarlik yaparim ama gidip komsunun evini temixlemek...

Seni ne mutlu ediyorsa onu yap. Mesela ben kendime kahve ismarlarim hergun. Ya da uzuldugumde kendime hediye alirim. Canim bir sey yapmak istemezse kendimi zorlamam uzanirim. Sen de yap kendin bile inanamayacaksin

Ben de senin gibiyim :/

canim sende mütevaziliğin dibine vurmuşşun...komsu teyze seni resmen kullanmis kalk bizim evi temizle nedenwk ya oha yani sende gidip temizlemissjn buna da ayri bi oha...hayir demeyi bil..isini gorduremediklerj iciin senle konusmucaklar korkusuna kapilma menfaatcileri ayirt et..sen boyle yaptikca gercekten enayi diyecekler yakinda sana

Kesinlikle arkamdan iyi konusulsun ovunuleyim yada ezik masum gibi niyetle yapmadim bunlari

Hatta bazen acaba disardan cok mu ezik cok mu sinik biri gibi duruyorum diye kotu olmak bile istedim sanki bende arkadan konusan kuyu kazan tiplerden olsam daha kiymetli olacakmisim gibi geliyor

Hani bazi yorumlarda insanlara yaranamazsin onlara yaoacagina ailene yap deniliyor ama aileye bile yaranilmiyor ki

Misal gecen kardesimin sevdigi bi corba vardi istedi yaptim birinci kaseyi bitirdik sofrada degildik varmi daha var dedim benimde sevdigim bi corbaydi cogunu ona doldurdum bi kepce bana kaldi farkederse niye kendine az aldin diyecek diye o bi kac kasigida cabuk ictim oda bakti biraz yavas icsene dedi

Diyemedim ki benim tabagimdaki zaten iki kasik biseydi

Meswla sirf kardeslerim istesi diye aksamin bi vakti kek yapmak icin disariya sut almaya gitmusligim gece gece kek yapmisligim vardir ama ben oblarsan bisey istesem dil dokmek zorunda kaliyorum anneme babami zaten söylemiyorum onlara yaranmak mumkun degil

Komsu teyzede evini temizletme vakasindan sonra bi kerede hali yikamaya cagirdi neyse o gun arkadaslarla sozlesmistikte arkadaslara sozum var dedim gitmedim

Ama ben isin icinden siyrilarak degilde acik acik ben hali yikanak istemiyorum yada senin evini niye ben temizleyeyim demek istiyorum

Komsu teyze sadece kucuk bi ornek acaba disardan dizilerdeki filmlerdeki gibi salak saf kiz gibi mi duruyorum diye dusunuyorum bazen

bak bundan sonra iki kere düşün evet demeden önce
1.gerçekten ihtiyacı var mı?
2.benim daha önemli işim var mı bu iyilik beni zor duruma sokacak mı?
ikisinin de cevabı evetse kesinlikle HAYIR diyorsun artık tamam mı:)
böyle olmaz yani
biz de iyilik yapıyoruz ama kendimizi kullandırdık mı artık işler değişir sana yazık kendi kıymetini bil
bir kere yaşıyorsun bi kere sen oluyorsun sen de değerlisin en az onlar kadar..:KK66:

Ben psikologa gittigimde oda demisti liste tut diye kim ne istedi yaptim mi yaptiysam neden yaptim sonra hissettigim duygu diye bakiyorumda kesinlikle hayir diyemedigim icin yapiyorum tabi zaman zaman ise yaradigini hissetme duygusu insanin hosuna gidiyir birine iyilikte bulumak falan ama hwrseyin bi siniri olmali yada hayir diyebilmwli

Hatta bi dobem bende hayir dedim ama belli bu sureden sonra yibe eaki halime dondum acaba bu durum benim ozumde mi var

Ben psikologa gittigimde oda demisti liste tut diye kim ne istedi yaptim mi yaptiysam neden yaptim sonra hissettigim duygu diye bakiyorumda kesinlikle hayir diyemedigim icin yapiyorum tabi zaman zaman ise yaradigini hissetme duygusu insanin hosuna gidiyir birine iyilikte bulumak falan ama hwrseyin bi siniri olmali yada hayir diyebilmwli

Hatta bi dobem bende hayir dedim ama belli bu sureden sonra yibe eaki halime dondum acaba bu durum benim ozumde mi var
normalde işe yaradığını düşünmüyor musunki?
sen zaten sadece varlığınla bile işe yarar bir insansın ki:) Allah yaratmazdı bir kere işe yaramasan heheh dünyanın döngüsüne lazımsın ki varsın en basiti yani:)

İyisin o çok hoş ama enayilik yapma bnce kimseye kuklandırma kendini gerekince hayır demeyi bilmen lazın

Ne kadar iyi olursanız o kadar semer vuran olur

Tecrübe ile sabit

Okkalı bir kazık yiyince aklınız başınıza gelir ( benim öyle oldu)

Hayır dediğiniz de hiçbir şey kaybetmez siniz

Kendinizi daha fazla eziklemeyin

Her şey tamam da bu nedir, nasıl teklif edebiliyor?
Biraz bencillik iyidir.

Komsunun evini süpürmek ne demek ya! Ya siz abartiyorsunuz ya da sizin komsu tam bi piskin. O ne bicim komsu ya bu ne rahatlik.. kölen mi var karsinda

HAYIR demeyi öğren

Kimseye değil zaten size zararı var. Nereye kadar yapacaksınız hadi yapıyosunuz kıymetini bilen olsada yapsanız insanoğlu nankördür kullanmayı bilir ama karşılığını vermez kıymetini bilmez. Hani bi söz varya Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin diye aynen öyle bırakın artık bu huyunuzu sise yazık. Komşunun evini temizlemekte ne size mi güvenip batırıyolar o kadar önemliyse versin parasını kadın tutsun canım ne saçmalık :KK20:

Aslinda cok defa kullanildigimi hissettim belki arkamdan enayi aptal gibi cumlelerde kuruluyordur

Psikologdan sonra belli bir donem herseye olnasada bir kisim seylere hayir diyebiliyordum ama bakiyirumda nasil olduysa oksu suan aynisi gibiyim

Aslinda twk sorun hayir demekte degil bakiyorum benden birsey istenmedigi bwklentide olunmadigi zamsnlarda sahi hep kendimden odun vermisim hep kendimi en son siraya almisim onceligim hep baskalari olmus

Simdi dusunuyirumda yaptigim onca seyin fedakarligin kiymetini bilen hatirlayan kac kisi vardir acaba

Kesinlikle arkamdan iyi konusulsun ovunuleyim yada ezik masum gibi niyetle yapmadim bunlari

Hatta bazen acaba disardan cok mu ezik cok mu sinik biri gibi duruyorum diye kotu olmak bile istedim sanki bende arkadan konusan kuyu kazan tiplerden olsam daha kiymetli olacakmisim gibi geliyor

Hani bazi yorumlarda insanlara yaranamazsin onlara yaoacagina ailene yap deniliyor ama aileye bile yaranilmiyor ki

Misal gecen kardesimin sevdigi bi corba vardi istedi yaptim birinci kaseyi bitirdik sofrada degildik varmi daha var dedim benimde sevdigim bi corbaydi cogunu ona doldurdum bi kepce bana kaldi farkederse niye kendine az aldin diyecek diye o bi kac kasigida cabuk ictim oda bakti biraz yavas icsene dedi

Diyemedim ki benim tabagimdaki zaten iki kasik biseydi

Meswla sirf kardeslerim istesi diye aksamin bi vakti kek yapmak icin disariya sut almaya gitmusligim gece gece kek yapmisligim vardir ama ben oblarsan bisey istesem dil dokmek zorunda kaliyorum anneme babami zaten söylemiyorum onlara yaranmak mumkun degil

Komsu teyzede evini temizletme vakasindan sonra bi kerede hali yikamaya cagirdi neyse o gun arkadaslarla sozlesmistikte arkadaslara sozum var dedim gitmedim

Ama ben isin icinden siyrilarak degilde acik acik ben hali yikanak istemiyorum yada senin evini niye ben temizleyeyim demek istiyorum

Komsu teyze sadece kucuk bi ornek acaba disardan dizilerdeki filmlerdeki gibi salak saf kiz gibi mi duruyorum diye dusunuyorum bazen
Bu zamanda evet saf gibi gorunuyor millete cunku her taraf seytan olmus bir ortamdayiz.

Iyi aksamlar hanimlar gun gecmiyor ki burda kinu acmayayim ama lutfen hosgorun paylasacak kimsem yok cunku

Tam olarak mevzutu nasil anlatirim bilmiyorum ama mumkun mertebe dagitmadan anlatmaya calisicam

Hayatımda hep kendimden once baskalarini dusunuyorum buyuk kucuk tum meselelerde hep kendimden once karsimdakini onemsiyorum

Mesela bi yemek yapiyorum guzel taraflarini -yada sevdigim taraflarini-hep sofradakilere veriyorum yada yemek yetmemistir zaten ben yemeyecektim diyorum

Misal cok kalabalik misafir gelir yada bi yere yatiya gidilir yer yok gerekirse kanepe degil tekli koltukta gerekirse yerde yataksiz doseksiz iki buklum ben yatarim sıkinti olmaz derim

bi ortamda bisey ikram edilir az ise herkese yetemeyecegini kestiriyorsam ben yemem herkese yetsin derim

Tamam dogrudur bu hepimizin zaman zaman yasadigi durumlar ama bu durum bende her ortamda her saniye istisnasiz boyle hakkatwn bazen kendimi aptal salak gibi hissediyorum

Mesele bigun bi yakinimiz aradi temizlik icin yardima ihtiyaci varmis gelirmisin dedi ama bende o zaman temizlife girismistim ama her taraf oyle boyle degil hani inanin oyle durumdayim halimi gören olsa bana yardima gelecekler

Teyze bende temizlige giristim gelmemde demedim oburgun gelsem olur mu dedim iste ama falan degince tamam dedim kendi isimi biraktim gittim

Bigun komsu gecerken ugramisti oturdu bi baktim dedi ki mucella ben cok yorgunum gidip bizim evi supurup silermisin :KK57:o zamanda evde baska kardeslerimde var evin tum soruulugu bende tamam dedim gittim yani birgun evin supurulmesin yerler silinmesin be kadin olmessin ya

Birgun arkadaslarla bir yere geziye gitmistik arabada yol boyunca ben en kotu yerde oturdum yani sonucta herkes gibi bende parami vererek gitmistim yani kimse yol uzun en azindan donusumlu gidelim demedi ben ve bir arkadasim en kotu yerde oturuyorduk

Yillar sonra o arkadasim demisti ki ya baktimda sen en rahatsiz yerde geldin ikimizde ayni yerde oturuyoruz sanki sen cok rahatmissin gibi bana soruyorsun rahatmisin diye hatta gittigimiz yerde dikkat etmis diyo onca yolu onlar rahat rahat gwldiler ama sen tasin ustune oturup yine en rahat yeri baskalarina verdin demisti

Ornekler saymakla bitmezde simdi gel gelelim inanin ben bunlarin hicbirini kimsenin gozune girmek yada kimseye yaranmak maksatli yapmiyorum yaprmtigimin dogru olmadiginida biliyorum hatta genel olarak bu durum degil ama insanlara hayir diyememe konusunda psikolog yardimida aldim ama bi surecduzelsemde ayni halini aldi sonradan

Iste baskasina yemegin kotu tarafini yedirip kendim guzel tarafini yiyemiyorum baskasi rahat etsin mutlu olsun diye aile icinde arkadas cevresinde is ortaminda hep kendimden odun verdim

O an yaptigimin dogru oldugunu dusunuyorum ama sonradan kendimi aptal gibi hissediyorum

Hatta soyle bitireyim genelde ortamlardahep mucella cok iyidir falan denilir ama simdiye kadar mucellanin kiymetini bilenide gormedim dogrusu

Yani ben neden boyle oldum nasil oldum bilmiyorum ama bu saatten sonra kendimi degistirebilirmiyim

Sızın canınız sıkılacagına, bıraz da baskalarının canı sıkılsın canım.Ne o oyle yedek oyuncu gibi.Kıymeett.Boyle giderse zorr

Yani bende donup kaldim ama bisey diyemedim ki geldigi saat 12 civariydibzaten nerden baksan 1 de 2 de evine gideceksin birgun dupurulmese olmezsiniz diyesim geldi ama diyemedim

Birde zatwn bizim evin tum sorumlulugu bende yani kendide biliyo ama kardeslerim falan ordayken niye benim isimin olabilecegini dusunmedi digeelerine degilde bana teklif etti diye cok agrima gitmisti ama birsey diyemedim

Seni kullanmış sen kabul edince de bi ohh çekip keyifli keyifli gezmiştir.Ve sağolsun vs dememiştir.kendine gel allah aşkına

Hayır demeyi öğren. Biraz da kendine iyilik yapmayı öğren. İnşallah kendin için olan bu hayırlı değişimi büyük bir darbe almaya bırakmazsın. Sürekli kendi kendine hayır de. Belki işe yarar. En azından birisi seni kullanmaya kalkınca istemsiz de olsa direk hayır dersin..

Bi an sizde kendimi gördüm taa ki başkasının işini yapmanıza kadar...bende öyleydim karşımdaki değer verip sevdiklerim gülüyorsa mutluysa onlardan çok ben mutlu olurdum...taa ki ayağım kayıp düşene kadar...sonra başımı kaldırıp baktığımda etrafımda kimseler kalmamıştı ve bu beni daha da çok üzdü içten içe yaraladı:KK43:o yüzden çoğu insanlardan soğudum artık. Size tavsiyem niyetiniz nekadar iyi olursa olsun kendinizden fazla ödün vermeyin, çünki zamanı gelir yapmasaydı olur...

Başınıza henüz sizi etkileyecek ve ciddi manada kırıcı izler bırakacak bir olay gelmemiş bu yüzden değişim yaşamamışsınız, ha umarım yaşamazsınız ama bu niçin söyledim şöyle açıklayayım; "kimseye bi zararı yok" diye başlayıp kendinizi avutuyormuşsunuz ya o yüzden. İlla kazık yeyince, orda burda arkanızdan çirkin sözler duyunca mı değişmeniz gerekiyor. Bakın herkes eşit, hepimizin sadece bir tane hayatı var. Siz düzeniniz, mutluluğunuz için nelerden taviz verip yapıyorsunuz, insanlar taviz vermeden kısa yoldan sizin gibilerini afedersiniz ama sömürüyor... Doğanın, hayatın kanunu bu, verdikçe isterler insanoğlu doymaz ve yine almak istemedikçe alamazsınız, oturup beklemek hiçbir şeyin çözümü değil. Her şeyin başlangıcı sizsiniz, yeteri kadar istiyorsanız yaparsınız...

İnsanlar seni kullanıyorlar buna lütfen izin verme. Böyle yaptıkça kimse sana kıymet vermicek hattâ arkandan birtakım tabirler bile kullanıyorlardır.

ay yapmayin Allah askina ya. okurken sinirlerim bozuldu. lutfen kendinize deger verin. hayir demek baskalarinin sizden istedigi tuhaf seylerden zor degil. komsu evi silmek supurmek de neyin nesi. ilk hayir cevabinizi verdiginiz durumu da yazin buraya bi oh diyelim. yapabilirsiniz.

Back
X