Ben Neden Boyleyim? Bu durum Sadece Bende mi Mevcut?

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Iyi aksamlar hanimlar gun gecmiyor ki burda kinu acmayayim ama lutfen hosgorun paylasacak kimsem yok cunku

Tam olarak mevzutu nasil anlatirim bilmiyorum ama mumkun mertebe dagitmadan anlatmaya calisicam

Hayatımda hep kendimden once baskalarini dusunuyorum buyuk kucuk tum meselelerde hep kendimden once karsimdakini onemsiyorum

Mesela bi yemek yapiyorum guzel taraflarini -yada sevdigim taraflarini-hep sofradakilere veriyorum yada yemek yetmemistir zaten ben yemeyecektim diyorum

Misal cok kalabalik misafir gelir yada bi yere yatiya gidilir yer yok gerekirse kanepe degil tekli koltukta gerekirse yerde yataksiz doseksiz iki buklum ben yatarim sıkinti olmaz derim

bi ortamda bisey ikram edilir az ise herkese yetemeyecegini kestiriyorsam ben yemem herkese yetsin derim

Tamam dogrudur bu hepimizin zaman zaman yasadigi durumlar ama bu durum bende her ortamda her saniye istisnasiz boyle hakkatwn bazen kendimi aptal salak gibi hissediyorum

Mesele bigun bi yakinimiz aradi temizlik icin yardima ihtiyaci varmis gelirmisin dedi ama bende o zaman temizlife girismistim ama her taraf oyle boyle degil hani inanin oyle durumdayim halimi gören olsa bana yardima gelecekler

Teyze bende temizlige giristim gelmemde demedim oburgun gelsem olur mu dedim iste ama falan degince tamam dedim kendi isimi biraktim gittim

Bigun komsu gecerken ugramisti oturdu bi baktim dedi ki mucella ben cok yorgunum gidip bizim evi supurup silermisin o zamanda evde baska kardeslerimde var evin tum soruulugu bende tamam dedim gittim yani birgun evin supurulmesin yerler silinmesin be kadin olmessin ya

Birgun arkadaslarla bir yere geziye gitmistik arabada yol boyunca ben en kotu yerde oturdum yani sonucta herkes gibi bende parami vererek gitmistim yani kimse yol uzun en azindan donusumlu gidelim demedi ben ve bir arkadasim en kotu yerde oturuyorduk

Yillar sonra o arkadasim demisti ki ya baktimda sen en rahatsiz yerde geldin ikimizde ayni yerde oturuyoruz sanki sen cok rahatmissin gibi bana soruyorsun rahatmisin diye hatta gittigimiz yerde dikkat etmis diyo onca yolu onlar rahat rahat gwldiler ama sen tasin ustune oturup yine en rahat yeri baskalarina verdin demisti

Ornekler saymakla bitmezde simdi gel gelelim inanin ben bunlarin hicbirini kimsenin gozune girmek yada kimseye yaranmak maksatli yapmiyorum yaprmtigimin dogru olmadiginida biliyorum hatta genel olarak bu durum degil ama insanlara hayir diyememe konusunda psikolog yardimida aldim ama bi surecduzelsemde ayni halini aldi sonradan

Iste baskasina yemegin kotu tarafini yedirip kendim guzel tarafini yiyemiyorum baskasi rahat etsin mutlu olsun diye aile icinde arkadas cevresinde is ortaminda hep kendimden odun verdim

O an yaptigimin dogru oldugunu dusunuyorum ama sonradan kendimi aptal gibi hissediyorum

Hatta soyle bitireyim genelde ortamlardahep mucella cok iyidir falan denilir ama simdiye kadar mucellanin kiymetini bilenide gormedim dogrusu

Yani ben neden boyle oldum nasil oldum bilmiyorum ama bu saatten sonra kendimi degistirebilirmiyim

Ne kadar istikrar gösterebilirsiniz ne derece değişebilirsiniz bilmiyorum ama değişmeniz şart...
Bazen bende boyle dusunuyorum bazende diyorum ki bu durumun kimseye zarari yok ki kimseyi uzecek birsey yapmiyorum diye kendi kendimi avutuyorum

Ama gecen dusundum de omrumun sonuna kadar hep boyle herseyde karsimdakinimi oncelik olarak gorucem

Tamam paylaşın vs de komşunun evini neden süpüresin

Yani hasta yok cenaze yok kalsın bugün demeyi öğrenmelisin

Bana ne diyeceksin işte
Yani bende donup kaldim ama bisey diyemedim ki geldigi saat 12 civariydibzaten nerden baksan 1 de 2 de evine gideceksin birgun dupurulmese olmezsiniz diyesim geldi ama diyemedim

Birde zatwn bizim evin tum sorumlulugu bende yani kendide biliyo ama kardeslerim falan ordayken niye benim isimin olabilecegini dusunmedi digeelerine degilde bana teklif etti diye cok agrima gitmisti ama birsey diyemedim

Yani teşbihte hata olmaz kusura bakma sakin,ama ben bir ortamda senin gibi iyi niyetli birinin arkasından o zaten 'eşek'denildiğini duydum ve tartışma çıkaldım. Kimsenin hamallıgını yapmayın.
Haklisiniz belki insanlar benim icinde oyle dusunuyordur

Hani tum ortamlarda mucella cok iyi kiz falan deniyir ama sanki iyi=saf afedersiniz essek diyorlarmis gibi geliyor

Artik bazen kotu karakterli bi insan olmak istiyirum

Dikkat ettimde oyle insanlarin suyuna gitmisim ki-geçen konu acmistim-arkadasin gonderdigi videoyu befenmedigim icin igrenc dedim diye mevzu uzadi ve

Arkadasim sen cok degismissin onceden boyle degildin cok ani cikislarin var dedi

Sirf fikrimi acik acikn soyledigim icin

Komsunun evini supurup birde birgun evi supurulmese ya diye dusunuyorsaniz durum vahim. Bir kere komusunun evi size ne yahu? Ay sinirlerim bozulacak

Kendinize deger verin lutfen. Ozsaygi ozsevginizi kesfedin.
Haklisiniz durumumun normal olmadigininda farkindayim ama ....

Yalan soylemeyeyim hani tamamen Allah rizasini gozetsem belli bi yerden sonra artik bu kadar tamam derim herhalde ama diyemiyorum iste

Ay ayni benim annem gibiymissiniz o da herseyde baskalarini dusunur hep kendini 2. Plana atar ne kadar yapma desekte alismis boyle devam ediyor
Kendi boyle alttan aldigi icinde tyzemler ne isi olsa anneme der sanki baska kimse kalmamis gibi
biraz kisilikle alakali degisim zor ama insallah hayir demeyi ogrenirsiniz

böyle bi arkadaşım vardı. bir komşunun evine misafir geleceğinde, leyla koş kısır yap,

gece 2 de ararlardı, leyla kaynanam gelecek sarma sarar mısın?

hatunlar alışverişe giderdi leyla çocuklarına bakardı,

leyla çocuklarından daha çok başkalarının çocuklarıyla ilgilenirdi,

leyla güzel çiğköfte yapardı ve yapardı yani eşine ayıracağı enerjiyi başkalarına harcardı...

leyla trafik kazasında hayatını kaybetti ve cenazesine hiçbiri gitmedi...

leyla gibi olmayın. sizin sahip olduğunuz o yüksek enerji, sevgi, insanları sığdıra sığdıra bitiremediğiniz o kalp sizin çocuğunuza eşinize annenize babanıza ait...

sizi evini süpürmeye çağıran aşağılık insanlar için siz değerli değilsiniz. bir kere gitmeseniz arkanızdan konuşur sizin çok değiştiğinizi söyler sizi incitirler...

gerek yok leyla hanım...

Önce ben=Önce ben (bu gayet sağlıklı bir tavırdır)
Hep ben=Bencillik

Uçaklarda dikkat ederseniz acil durumlarda önce kendi maskenizi takın derler, sonra çocuğunuzun. Demekki biz iyi olmazsak kimseye faydamız dokunmaz. Önce biz iyi olacağız. Tamam herkes sizi böyle seviyor iyi hoş da siz kendinizi böyle sevmiyorsunuz.

Sevgili mucella değişebilirsiniz tabiki. Alıştırmalar yapmanız gerekecek. Ufak ufak 'hayır' deme denemeleri yapacaksınız, birşey az mı kalmış onu bir kere de siz yiyeceksiniz önce kendinizi düşünüp. Bazen kendinizi bencil, kötü biri gibi hissedeceksiniz ama yılmayın yapın, güvenli alanlarınızdan çıkın. Kendinize bu kadar yabancı kalmayın, kendinizle bütünleşin.

Haklisiniz durumumun normal olmadigininda farkindayim ama ....

Evet farkindalik iyidir. Zaten farkina vardiysaniz degisiminiz baslar. Elalem ne der diye dusunmeyin. Hayat sizin hayatiniz kimsenin sorumluluklarini ustlenmeyin gereksiz yere. Yardimlasma olur ama icinizden geldigi zaman olsun. Eger icinizden istemediginiz yardimda bulunuyorsaniz bu Allah rizasi olarak gecmez zaten.

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim gercekten cok etkilendim umarim bi leylada ben olmam

Evet cok yakin bi arkadasim vardi onun herseyine kosardim ama icimden gele gele cunku yaptiklarimi onemsedigini bilurim

Ama temizligim var oburgun geleyim dedigim halde ama diyen yakinimizin eminim bi yardimci almaya durumu vardi ama sanki elde garanti olarak görülüyorum

Ben normalde rahat rahat kimseye kusmem kirilsamda gisternwm belli etmem bi yakinimizin annesi ile annem tartistigi icin annesi cocuklarinin bize gwlmesini istwmiyordu onlarda gelmiyordu

Ben hic umursamadim hep gittim ama baktim ki benim 10 gidisine 1 gelis ile karsilik verilmiyor gitmedim ondan sonra aldigim cevap sen cok degismissin onceden ne olursa olsun yine gelirdin oldu

Yani dusunuyirumda kimse benimde bi kalp tasidigimi dusunmuyor mu

Twkrar tekrar tesekkur ederim cunku verdiginiz aci ornwk beni cok etkiledi umarim Leyla gibi olmamak icin cabalarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…