• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Neden Boyleyim? Bu durum Sadece Bende mi Mevcut?

Neyse ki yaptığının yanlış olduğunun farkındasın. ;) belki insanlardan onay almak için yapıyorsun belki de sevilmek için... ama insanlar bunu kullanırlar. Yavaş yavaş değişebilirsin. Kendini sev ve saygı göster. Önce kendini düşün ve karşıdaki beni kullanıyor mu acaba diye düşün derim

Neyse ki yaptığının yanlış olduğunun farkındasın. ;) belki insanlardan onay almak için yapıyorsun belki de sevilmek için... ama insanlar bunu kullanırlar. Yavaş yavaş değişebilirsin. Kendini sev ve saygı göster. Önce kendini düşün ve karşıdaki beni kullanıyor mu acaba diye düşün derim

Boyle oldgnz icn surekli kullaniliyormussunz.
Bir sure sonra ya cidden agir bir seklde kullanilacaksnz ornegn madden ,o seklde dank edecek (amiyane tabir oldu k.bakmayn)
veya hayatnz boyle gecip gidecek.
Umarm ikisi de olmaz, caba ve gayretle hakedene hakkettgni verirsnz.
Aslnda digerlerine de kotuluk yapiyosnz.
Sahip oldgmz seyi kazanmamiz gerekir.
İnsanlar emeklerinizi,sayginizi, itimat ve ozeninizi kazansinlar bi musade edin cabalasinlar.

Ay ayni benim annem gibiymissiniz o da herseyde baskalarini dusunur hep kendini 2. Plana atar ne kadar yapma desekte alismis boyle devam ediyor
Kendi boyle alttan aldigi icinde tyzemler ne isi olsa anneme der sanki baska kimse kalmamis gibi
biraz kisilikle alakali degisim zor ama insallah hayir demeyi ogrenirsiniz
Bende bazen acaba fitrattan mi geliyir diye dusunuyirum velki degismez durumum ama artik cabalayacagim xunku yorum sahiplwrinden birinin verdigi ornek beni cok etkiledi

Evet iyi niyet güzel bişey bende yaptığının yarısından çoğunu yaparım kardeşim de kusura bakma ama ev süpürge başkasının bu fazla gerek yok bu iyilik deil kullanılmak bence sadece bu huyundan vazgecsen kendini kötü hissetmezsin tek falan başkasının evinin işine kosmak başkasının işini görmek sakin kardeşim sakin

canım o zaman kendine daha yakın bulduğun başka bi komşundan ağzını arattır
sen bu kıza geçen böyle böyle demiştin bi bildiğinmi var gibisinden
olayı anca böyle çözersin

Malesef sizinki bir psikolojik hastalik ,
Psikiyatra gidin ,
Empati yapmak iyidir ama sempati kotudur sizinki bu durum ,
Orneginn,birisiniun kolu kirilir agrisi vardir onu anlamak empati ,o agriyi sizde cekiyorsaaniz sempatiye girer,
Sizinki bayagi bir feda etmeye gitmis kendini ,

Ah Mücella yarın birgün birine işin düşer o zaman görürsün
Yapma kendini hırpalama
Hizmetçimisin sen ?

Degikim ve artik bunu cwvremdekilerede anlatmak istiyorum

Neyse ki yaptığının yanlış olduğunun farkındasın. :KK66: belki insanlardan onay almak için yapıyorsun belki de sevilmek için... ama insanlar bunu kullanırlar. Yavaş yavaş değişebilirsin. Kendini sev ve saygı göster. Önce kendini düşün ve karşıdaki beni kullanıyor mu acaba diye düşün derim

Yaptigimin yanlis oldigunun farkindayim ama kesinlikle onay bekleme gibi bi derdim yok ama belki sevilmek icin farkinda olmadan icgudusel birsey vardir cunku cocuklugumdan beri hep bastiramadigim vazgecemedigim bi sevilme istegi oldu hep

Boyle oldgnz icn surekli kullaniliyormussunz.
Bir sure sonra ya cidden agir bir seklde kullanilacaksnz ornegn madden ,o seklde dank edecek (amiyane tabir oldu k.bakmayn)
veya hayatnz boyle gecip gidecek.
Umarm ikisi de olmaz, caba ve gayretle hakedene hakkettgni verirsnz.
Aslnda digerlerine de kotuluk yapiyosnz.
Sahip oldgmz seyi kazanmamiz gerekir.
İnsanlar emeklerinizi,sayginizi, itimat ve ozeninizi kazansinlar bi musade edin cabalasinlar.

Estağfurullah hakli olarak olani siylemissiniz

Iyi aksamlar hanimlar gun gecmiyor ki burda kinu acmayayim ama lutfen hosgorun paylasacak kimsem yok cunku

Tam olarak mevzutu nasil anlatirim bilmiyorum ama mumkun mertebe dagitmadan anlatmaya calisicam

Hayatımda hep kendimden once baskalarini dusunuyorum buyuk kucuk tum meselelerde hep kendimden once karsimdakini onemsiyorum

Mesela bi yemek yapiyorum guzel taraflarini -yada sevdigim taraflarini-hep sofradakilere veriyorum yada yemek yetmemistir zaten ben yemeyecektim diyorum

Misal cok kalabalik misafir gelir yada bi yere yatiya gidilir yer yok gerekirse kanepe degil tekli koltukta gerekirse yerde yataksiz doseksiz iki buklum ben yatarim sıkinti olmaz derim

bi ortamda bisey ikram edilir az ise herkese yetemeyecegini kestiriyorsam ben yemem herkese yetsin derim

Tamam dogrudur bu hepimizin zaman zaman yasadigi durumlar ama bu durum bende her ortamda her saniye istisnasiz boyle hakkatwn bazen kendimi aptal salak gibi hissediyorum

Mesele bigun bi yakinimiz aradi temizlik icin yardima ihtiyaci varmis gelirmisin dedi ama bende o zaman temizlife girismistim ama her taraf oyle boyle degil hani inanin oyle durumdayim halimi gören olsa bana yardima gelecekler

Teyze bende temizlige giristim gelmemde demedim oburgun gelsem olur mu dedim iste ama falan degince tamam dedim kendi isimi biraktim gittim

Bigun komsu gecerken ugramisti oturdu bi baktim dedi ki mucella ben cok yorgunum gidip bizim evi supurup silermisin :KK57:o zamanda evde baska kardeslerimde var evin tum soruulugu bende tamam dedim gittim yani birgun evin supurulmesin yerler silinmesin be kadin olmessin ya

Birgun arkadaslarla bir yere geziye gitmistik arabada yol boyunca ben en kotu yerde oturdum yani sonucta herkes gibi bende parami vererek gitmistim yani kimse yol uzun en azindan donusumlu gidelim demedi ben ve bir arkadasim en kotu yerde oturuyorduk

Yillar sonra o arkadasim demisti ki ya baktimda sen en rahatsiz yerde geldin ikimizde ayni yerde oturuyoruz sanki sen cok rahatmissin gibi bana soruyorsun rahatmisin diye hatta gittigimiz yerde dikkat etmis diyo onca yolu onlar rahat rahat gwldiler ama sen tasin ustune oturup yine en rahat yeri baskalarina verdin demisti

Ornekler saymakla bitmezde simdi gel gelelim inanin ben bunlarin hicbirini kimsenin gozune girmek yada kimseye yaranmak maksatli yapmiyorum yaprmtigimin dogru olmadiginida biliyorum hatta genel olarak bu durum degil ama insanlara hayir diyememe konusunda psikolog yardimida aldim ama bi surecduzelsemde ayni halini aldi sonradan

Iste baskasina yemegin kotu tarafini yedirip kendim guzel tarafini yiyemiyorum baskasi rahat etsin mutlu olsun diye aile icinde arkadas cevresinde is ortaminda hep kendimden odun verdim

O an yaptigimin dogru oldugunu dusunuyorum ama sonradan kendimi aptal gibi hissediyorum

Hatta soyle bitireyim genelde ortamlardahep mucella cok iyidir falan denilir ama simdiye kadar mucellanin kiymetini bilenide gormedim dogrusu

Yani ben neden boyle oldum nasil oldum bilmiyorum ama bu saatten sonra kendimi degistirebilirmiyim
İyisin o çok hoş ama enayilik yapma bnce kimseye kuklandırma kendini gerekince hayır demeyi bilmen lazın

Aynı eşimi okudum sanki hayır diyememek ayıp değil utanılacak bişey değil bunu bin kere söyledim ona da ama işte bin nasihat bir musibet vakası olmaz inşallah sizde ve eşimde...
Kimse sizden kıymetli değil( öz saygı şart) siz kendinizi kıymetli görüp öncelikli kendinizi görün ki insanlar da sizinde bi hayatınız bir kalbiniz olduğunu anlasınlar yoksa herkes işine nasıl geliyor ise öyle davranır bu da sizi incitir. İncinen olmamak için arada hayır demek gerek

Iyi aksamlar hanimlar gun gecmiyor ki burda kinu acmayayim ama lutfen hosgorun paylasacak kimsem yok cunku

Tam olarak mevzutu nasil anlatirim bilmiyorum ama mumkun mertebe dagitmadan anlatmaya calisicam

Hayatımda hep kendimden once baskalarini dusunuyorum buyuk kucuk tum meselelerde hep kendimden once karsimdakini onemsiyorum

Mesela bi yemek yapiyorum guzel taraflarini -yada sevdigim taraflarini-hep sofradakilere veriyorum yada yemek yetmemistir zaten ben yemeyecektim diyorum

Misal cok kalabalik misafir gelir yada bi yere yatiya gidilir yer yok gerekirse kanepe degil tekli koltukta gerekirse yerde yataksiz doseksiz iki buklum ben yatarim sıkinti olmaz derim

bi ortamda bisey ikram edilir az ise herkese yetemeyecegini kestiriyorsam ben yemem herkese yetsin derim

Tamam dogrudur bu hepimizin zaman zaman yasadigi durumlar ama bu durum bende her ortamda her saniye istisnasiz boyle hakkatwn bazen kendimi aptal salak gibi hissediyorum

Mesele bigun bi yakinimiz aradi temizlik icin yardima ihtiyaci varmis gelirmisin dedi ama bende o zaman temizlife girismistim ama her taraf oyle boyle degil hani inanin oyle durumdayim halimi gören olsa bana yardima gelecekler

Teyze bende temizlige giristim gelmemde demedim oburgun gelsem olur mu dedim iste ama falan degince tamam dedim kendi isimi biraktim gittim

Bigun komsu gecerken ugramisti oturdu bi baktim dedi ki mucella ben cok yorgunum gidip bizim evi supurup silermisin :KK57:o zamanda evde baska kardeslerimde var evin tum soruulugu bende tamam dedim gittim yani birgun evin supurulmesin yerler silinmesin be kadin olmessin ya

Birgun arkadaslarla bir yere geziye gitmistik arabada yol boyunca ben en kotu yerde oturdum yani sonucta herkes gibi bende parami vererek gitmistim yani kimse yol uzun en azindan donusumlu gidelim demedi ben ve bir arkadasim en kotu yerde oturuyorduk

Yillar sonra o arkadasim demisti ki ya baktimda sen en rahatsiz yerde geldin ikimizde ayni yerde oturuyoruz sanki sen cok rahatmissin gibi bana soruyorsun rahatmisin diye hatta gittigimiz yerde dikkat etmis diyo onca yolu onlar rahat rahat gwldiler ama sen tasin ustune oturup yine en rahat yeri baskalarina verdin demisti

Ornekler saymakla bitmezde simdi gel gelelim inanin ben bunlarin hicbirini kimsenin gozune girmek yada kimseye yaranmak maksatli yapmiyorum yaprmtigimin dogru olmadiginida biliyorum hatta genel olarak bu durum degil ama insanlara hayir diyememe konusunda psikolog yardimida aldim ama bi surecduzelsemde ayni halini aldi sonradan

Iste baskasina yemegin kotu tarafini yedirip kendim guzel tarafini yiyemiyorum baskasi rahat etsin mutlu olsun diye aile icinde arkadas cevresinde is ortaminda hep kendimden odun verdim

O an yaptigimin dogru oldugunu dusunuyorum ama sonradan kendimi aptal gibi hissediyorum

Hatta soyle bitireyim genelde ortamlardahep mucella cok iyidir falan denilir ama simdiye kadar mucellanin kiymetini bilenide gormedim dogrusu

Yani ben neden boyle oldum nasil oldum bilmiyorum ama bu saatten sonra kendimi degistirebilirmiyim
Ayni beni anlatmissiniz bende oyleyim. Hayir diyebilme huyum yok cok kiziyorum kendime. Bazi insanlar bu durumdan insanlari kullanitorlar iste icinden enayi bile diyordur. Ben herseyin farkina variyorum ama yine bir sey demiyorum. Bana iyi desinler diyede yapmiyorum bunu. Yakin zamanda olan bir seyi anlatayim. Dayim yogun bakimda esi var oglu var damadi var kizi var. Ziyarete gittim. Hepsi bir agiz anlasmis gibi bana 4 gece basinda kalirmisin dediler. Onca kisi varken banami duser bakmak siz soyleyin. Iste boyle saf enayi gibi goruyorlar insani. Halbuki hersey iyi niyetten...

Degikim ve artik bunu cwvremdekilerede anlatmak istiyorum

Yaptigimin yanlis oldigunun farkindayim ama kesinlikle onay bekleme gibi bi derdim yok ama belki sevilmek icin farkinda olmadan icgudusel birsey vardir cunku cocuklugumdan beri hep bastiramadigim vazgecemedigim bi sevilme istegi oldu hep

Estağfurullah hakli olarak olani siylemissiniz

Benim kv de senin anlattığın gibi. Ama o farkında herşeyin ve Allah rızasının arkasına sığınarak herkese iyilik yapmaya çalışıyor. Kendini Çok ezilmiş ve zavallı bir kişilik olarak görmek ve göstermek hoşuna gidiyor. Bir nevi manyaklık ondaki. Ama bence altında yatan his herkesin ay x kişisi çok iyi desin. Ama kimse ona yardım etmiyor işlerine yaradığı sürece iyi davranıyorlar :(

Üzülen o oluyor sonra. Sevilmek güzel şey ama biliyorsundur şu lafı deveye diken insana ....... yarar :KK48:

Ne kadar iyi olursanız o kadar semer vuran olur

Tecrübe ile sabit

Okkalı bir kazık yiyince aklınız başınıza gelir ( benim öyle oldu)

Hayır dediğiniz de hiçbir şey kaybetmez siniz

Kendinizi daha fazla eziklemeyin

Bunlarun cogunu bende yasadim. Sanki ben yazmissim gibi geldi. Cevaplari bende cok merak ediyorum.

Aynı şeyler bende de var hayır diyememek bu güne kadar kimseye yaranamadım aksine ters tepti benimkiler ustune bide hep en suclu oldum şimdilerde bir nevi kendimden kimseye odun vermemeyi öğrenmeye çalıştım ama Bendede var cnm bazen bende psikolok a mi gitsem diyorum

Her şey tamam da bu nedir, nasıl teklif edebiliyor?
Biraz bencillik iyidir.

Bazen bende boyle dusunuyorum bazende diyorum ki bu durumun kimseye zarari yok ki kimseyi uzecek birsey yapmiyorum diye kendi kendimi avutuyorum

Ama gecen dusundum de omrumun sonuna kadar hep boyle herseyde karsimdakinimi oncelik olarak gorucem

Her insanın sınırları olmalı. Buna başkalarıyla kurduğunuz iletişimde dahil. Eğer sınırlarınız olmazsa kendinizi tamamen ortaya koyarsınız. Bu da sizi yıpratır ve kendinize olan saygınızı yitirirsiniz. Yani öyle düşündüğünüz gibi kimseye zararı yok değil, karşıdakine zararı yok. Sizin için feci derecede zararlı.

Back
X