Ben Nasıl Bir Çocuk Yetiştireceğim..

işiniz zor gibi görünüyor, çat pat almış dediniz, aman dikkat geçen sene o çatpatları ağzına sokan bir çocuk zehirlendi diye duymuştum haberlerde.

siz hepberaber mi oturuyorsunuz anlamadım ben el kadar çocuğu kaç kişi büyütüyor böle

güzel güzel söyleyınce anlamıyorsa sende cadı gelin olucaksın doğal olarak.
ben nolursa olsun tavrımı cok kesin net ve sert koyarım. eşimin abisini çok severim, Allah biliyor asla kırmak istemem ama konu kızım olunca cok sertleşebiliyorum. o da artık 1-2 söyledikten sonra kafasına göre hareket etmemeyi öğrendi.
anlamıyorlarsa sesini bile yukselt. cok meraklılarsa cocuk bakmaya evlensınler. kaynananla kayınpederın bıtane daha yapsınlar.
ben olsam derim, cok meraklıysanız yapın gene diye. cok edepsizim yaa

Çocuğa eğitimi anne-baba verir, başkalarının söz hakkı bile yoktur. Fikir verebilirler ama müdahale edemezler. Gerekirse sert olacaksın, şahsen kızım konusunda çok netim. Bana da yaptılar, bir kereden birşey olmaz dediler, sonra önünü alamıyorsun. Artık herkes biliyor, bana sormadan kimse kızımla ilgili birşey yapmıyor..

Allah'ım kabus gibi yahu. Neyi söyleseniz tersini yapıyorlar. İşiniz çok zor.

Benimde 5,5 aylık oğlum var, bu yaşadıklarınızın benzerlerini bende yaşıyorum. Eşimde dahil bunlara. Abuk sabuk şeyler tattırmaya çalışıyorlar. Birde aynı evde yaşıyoruz düşünün yani. Alayını boğasım var. Allah yardımcımız olsun bizlerin vede bebeklerimizin. Bunlar için bebeğe bişey olması için illa hastanelik olması mı lazım?. Herşeye bişey olmaz bişey olmaz. Ayy çok sinirliyim.

Son düzenleme:
Bu çocuk sizin.Siz yetiştireceksiniz.
Herkesin söz hakkı sahibi olmasına sessiz kalmayın asla.
İsterlerse cadı desinler.
Siz anneliğiniz neyi gerektiriyorsa öyle yapın.:13:

bence o kalın kafaları anlamaz, en iyisi cocuğuna öğret! Kuzenimi eskiden markete götururdum, şunu alayimmi, istermisin derdim, istemezdi! Neden istemediginide aciklardi, annesinden istemediğini söylerdi! Akili cocuk annesini elbet dinler

eski insanların çocuk sevindirmekten anladığı şeker, çikolata, bisküvi vermek, markete götürmek, oyuncakların ne olduğuna bakmadan kendi gözüne hoş geleni almak falan filanmış.
şimdiki nesil her anlamda kendini geliştirmeye çalıştığı için yeniliklere de açık ve çoğumuz artık biliyoruz ki bunlar çok zararlı şeyler. ama eskinesil bilmiyor. hala bi çocuğu şekerle çikolatayla mutlu etmeye çalışıyor.
aslında şimdiki zamanda çocuklarımızın ihtiyacı ne şeker ne oyuncak. sadece arkadaş lazım onlara.. benim de bi kızım var haline çok üzülüyorum dışarda çocuk görmesin, hemen peşinden koşuyo.. neyse konuyu dağıtmayayım :)
diyeceğim şu, aynı dert annesi, kayınvalidesi sağ olan çoğu insanda vardır herhalde..
ben de 1 yaşına kadar tuzlu baharatlı vermedim bana kendi annem de dahil herkes ilk zamanlar uzaylı muamelesi yaptı. genç akrabalarımdan yakın zamanda çocukları olmuş bi kaç kişi de eski yöntemlerle çocuk büyütüyor olunca ben tam 'kendi yiyen çocuğuna tatsız tutsuz yediren anne' moduna düşmüştüm :)
ama sonra zamanla herkes alışıyor. he hala babannemize gittiğimizde dedemizinilk işi markete gidip şeker çikolata almak oluyo ben de her seferinde eşimle kaynıma veriyorum kız görmeden. onlar da afiyetle yiyorlar. her seferinde de ekliyorum işte kızım muzu çok seviyor, mandalinaya bayılıyor, geçen gün şöyle meyve yedi böyle ceviz yedi falan diye. zamanla bu abur cuburların yerini de meyveler çerezler alır inşallah.
çok uzattım ama şunu da söylemek istiyorum. bence eşinle bu konuyu öyle telefonda falan değil de evde bi etraflıca konuşmalısın. erkekler biz kadar çocuk eğitimine zaman ayırıp bilgi edinmedikleri için durumun ciddiyetini bilmiyorlar bence tek sorun bu. rahatsızlıklarını eşine gerekçeleriyle anlatırsan eminim ki olayın gelin kaynana tartışmasının çok ötesinde olduğunu eşin de kavrayacaktır. eşin destek olduktan sonra gerisi kolay inşallah.
çok uzattım kusura bakma

İnsanın çocuğu söz konusu olunca bambaşka biri oluyor..İnanın verdiğim mücadelerleri bir görseniz herkes taktir etti ediyor ama kayınvalidem kayınpeder bir gün afferim kızım duymadım demesinler de ama bu kadar da insanı hırpalamasınlar..

işiniz zor gibi görünüyor, çat pat almış dediniz, aman dikkat geçen sene o çatpatları ağzına sokan bir çocuk zehirlendi diye duymuştum haberlerde.

evet kaldırdım zaten akşam geldi dedesi nerede silah dedi anneyi vur dedi..Eşimde kızdı silah al da niye ondan alıyorsun dedi küçük çocuğa..Erkek o erkek bir şey olmaz dedi..Erkek ama 22 aylık bir erkek dedim bende..

eşime çok söyledim annen ile baban da yapsın diye de yüzlerine karşı söyleyemem eşim ile bozuşur zaten bunu söylemiyorken bile yiyoruz bazen birbirimizi..

Zaten o bir kereden bir şey olmaz lafına sinir oluyorum..Ya ben tepki de veriyorum rica da ediyorum yakın zamanlarda çay söz konusu oldu kayınpeder kendi bardağından içirmeye çalışıyor bir bağırdım ne yapıyorsun diye ne var diyor ya ben vermiyorum sizden rica ediyorum dedim..Kayınvalidem doktorlar diyor ki açık çay verin faydası var..Yok dedim faydası olsa da olmasa içmeyecek bu çocuk çay dedim..10 Gün dava oldu..İçsin içmesin..

Rabbim sana da sabır versin onlara da hayırlı akıl fikir..

Valla bir ara eşime binaya dinamit döşerim beni sayko yapmayın dedim..o derece adamı deli ediyorlar..Aynı ev çok daha zor 7/24 Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

Bu çocuk sizin.Siz yetiştireceksiniz.
Herkesin söz hakkı sahibi olmasına sessiz kalmayın asla.
İsterlerse cadı desinler.
Siz anneliğiniz neyi gerektiriyorsa öyle yapın.:13:

Kesinlikle ama bazen insan yoruluyor ya artık yapmayın etmeyin demekten vallahi iğrelti geldi..Geçen gün artık kayınbiraderime dedim sen 16 yaşındasın yusuf kayra 22 aylık o bile bir defada olmadı iki defada anlıyor sen niye 100 defa da hala bildiğini okuyorsun annesi benim yapma diyorsam vardır bir bildiğim dedim herkesin yüzü dokuz karış oldu..

İnşallah benim oğlum da öyle olur ama hiç sanmıyorum inan dedenin babaannenin yanında büyüyen çocuklar sinir bozucu oluyor ben istediğim kadar düzgün eğiteyim onlar bir şeyi bir kaç defa yaptırdığında maalesef çocuk işte yapacak onların gösterdiğini..Olsun Ben oğlumu sokak da bulmadım..Mücadeleye devam ederim eşimi bile gözden çıkarabilirim yüzüne karşı söyledim..Onu da çok seviyorum kırmak istemiyorum ama bende bir yerde tükeniyorum..

Hep mücadele ederek , doğrularının arkasında durarak ,
Bebeğe iyilik yapmadıklarını aksine zarar verdiklerini sürekli söyleyerek büyüteceksin canım.
Malesef bu tip insanlar laf anlamazlar, doğru bildiklerinden şaşmazlar.
Olmazsa doktor yasakladı diyeceksin, kesip atacaksın.
Ama davranış konusunda birşey diyemem çünkü bu yaşta çocuklar gördüklerini tekrarlarlar.
Huyu suyu değişir, değişik davranışlar gösterebilir.
Oyuncaklarını kırmak , hayvanlara zarar vermek gibi ki buda öğretilmiş yada örnek alınmış davranışlardır.
Allah sana sabır versin ama kreş için erken henüz.
3-3,5 yaşında yarım gün olarak başlaması ideali.
Kollektif yaşama ayak uydurması ve sosyalleşmesi bakımından faydalı gerçekten.
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…