• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Nasıl Bir Çocuk Yetiştireceğim..

tacsizprenses

Bir DiLeK TutTuMmm (:
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2006
6.246
1.616
373
Herkesin Sıkıntısı Sorunu Farklı..Benim ki Eşimin ailesi bana yapılanları sineye çekebiliyorum ama söz konusu oğlum oldu mu tam bir cadı gelin olabiliyorum..

Ben iyi bir çocuk yetiştirmek istiyorum..Oğlum 22 aylık..Annesine babasına dedesine amcasına yani büyüklerine salak manyak diye konuşmasını istemiyorum..Herşeyi kırıp döken şımarık laftan anlamayan bir çocuk olsun İstemiyorum..Ama ben neye hayır diyorsam bunlar inadıma gözüme soka soka yapmaya uğraşıyor..Sabır Mevlam Sabır..

Az önce kayınpederim bir şey alayım ne alayım dedi..Ben de ayran dedim çoook seviyor oğlum..Kalmamış o zaman meyveli süp al dedim..Yok be çikolata dedi şu emmeliler oluyor ya onan alayım dedi hayır dedim yedirmediğimi biliyorsun dedim bir kere dedi 1 kere alınca sürekli ister dedim..Uff dedi..Ödül olsun dedi kendine ödül yapıyorsun ama dedi bende kayınbiraderime niye ödül yapmıyorsun dedim çocuk 16 yaşında 145 kilo idi diyet ile 12 verdi..E ödüllerden o öyle oldu dedi bende dayanamadım oğlumun suçu ne o zaman dedimm.. oğlum için verdiğim mücadeleler var ya örenek vereyim ki neden bu kadar hassas olduğumu anyabilesiniz : 2 aylık kayınvalidem emziği çaya batırıp vermeye kalkar , kayınbirader, 4 aylıkken baklavanın şerbetinden içirmek ister.. 8 aylıkken kadayıf yedirmiyorum diye misafirlerin yanında laf sokarlar..Dahasına gerek var mı bilmem..?

Kayınvalidem 3,5 aylıkken inadıma bal verdi çenesinin altında alerji oldu ve 4 ay geçemdi..Doktor öldürmeye mi çalışıyorsun dedi..

Şİmdi eşim ile konuştum kayınpeder silah almış çatpat mıdır nedir..? Söyledim erkek tabi oynar diyor ya daha 22 aylık bir şey olur diyorum bana olmuş mu ki dedi..Benim şartel attı sana bal da vermiş ama bir şey olmamış dedim Tamam gelince konuşuruz dedi..Bu umursamaz halleri beni verem ediyor ya ..

Mesela kayıbirader ik tane 1 tanesi 1 yaş var aramızda 24 yaşında diğeri 16..

Biri saç çekmeyi öğretiyor , büyük olan oyuncaklarını alıyor eline yere atıyor amcam bak bammm oldu diyor..Oğluma onları gösterene kadar 1 tane bile oyuncağını kırmamıştı şimdi alıyor atıyor kırıyor..Özellik de amcasını görünce yapıyor..Ya renkleri öğretin sayıları öğretin diyorum..Oğluma bile 1 şeyi bir olmadı iki defa da anlıyor bunlar kalın kafalı..Manyak dedirtmeye çalışıyorlar beni manyaklaştırıyorlar..

Yasadiginiz problemi bir cok anne baba yasiyordur emin olun :)

Boyle durumlarda sert bir sekilde uyaracaksiniz ,
ben izin vermiyorum diyeceksiniz
anlayana kadar...

Bu durumun alttan alınacak yeri yok.
Gerekirse sert olacaksınız, gerekirse cadı.

Herkesin yazdığı gibi tatlı dilden anlamıyorlarsa sert olucaksınız. Aslında kendi canlarının çocuğu bu erkek aileleri neden böyle anlayamıyorum ya. Hep bir fesatlık var içlerinde. Çocuğa eğitici şeyler öğreticeklerine hep saçma sapan şeylerle oyalayıp duruyorlar. Gerekirse eşinizi alın karşınıza konuşun sizi dinlemiyorlarsa eşiniz giricek araya o uyarıcak ailesini

Bu korkularla ben de bazen nasıl çocuk doğurmak isterim diye düşünüyorum..
O kp o görümcenin kucağında görsem çocuğumu çıldırabilirim o kadar nefret doluyum:ssz:
Allah sabır versin gerçekten zor..
Ben de yerinde olsam ciddi sorunlar yaşardım, tartışmalara kadar varırdı durum eminim..
Ama eşinizle ortak bir duruş sergilemelisiniz önce..
Konuş çocuğumuz için en doğrusu bu bana destek ol.
Ailenin yanlışlarına gerekli uyarıları sen yap ben kötü oluyorum sonra de bence:34:

sorunlarımız çok benzer benımde bı oğlum var 9 buçuk aylık en doğal şekilde yetiştirmeye çalışıyorum ama mudahaleler benı çıldırtıyor daha 6 aylıkken şu küçük kutulardakı meyveli yoğurtlardan almışlardı markasız bişi bilindik markalardanda değil bunlardan sakın yedırmeyın yoğurtta yıyor meyvede yıyor bunlara gerek yok dedım surat astılar bıkaç gun öncede kvdem ağzına çıkolata sokmaya çalışıyor çocuk istemıyor gücüyle zorluyo bide zorlama istemıyor alışmasın hem dedım ama duymuyor bile daha öncede gofret vermişler alerji olmuştu sevsınler dıye en fazla 1 saat bırakıyorum yanlarında abuk sabuk şeyler yapıyolar kvdem oğluma köpeğe nasıl vurcan oğlum göster bakım dıyo vurmıycak cici yapçak dıyorum ters ters bakıyolar kpderde çocuğu gidip gidip priz elletırıyo sonrada cıs dıyoo kendımız alıştırıyoruz yarın öbür gün yapma etme dıycez dınlemıycek gene şikayet eden bız olcaz alımasın böyle zararlı şetylere dedim gene kızdılar tabı sankı ben oğlumun iyiliği için değilde kötülüğü için uğraşıyorum habıre kötü bişi dıyromuşum gıbı tepki alıyorum yanı bıraz daha buyuduğunde nasıl başa çıkıcam bılmıyorum çok yazdım ama bu knuda bende çok doluyum laftan anlamayan geline ınat olsun dıye torunlarını kullanan ınsanalrla uğraşmak gerçekten çok zor en kötüsüde yaza çalışmaya başlıycam ve çocuğuma bu ınsanlar bakıcak nasıl bırakıcam ne yapıcam şimdiden uykularım kaçıyo kreşe versem ordada bır suru çocuk içinde hep hasta olucak sabah erken uyanacak bilmıyorum ne yapıcam

Son düzenleme:
Bu konuda ben de çekenlerdenim, kızım şimdi 13 yaşında ama zamanında çok kırdım kv ve kp. Ben biraz serttim de benim hayır dediğim hiç birşey yapılmayacak derdim, eşim de benden yanaydı tabii. Bu arada bütün bunları kızım belli yaşa gelene kadar yaptım yani 4-5 yaşından sonra biraz daha toleranslı oldum. Çay asla içirtmedim, tatlı ne varsa yedirtmedim, onlar çay koyarları her seferinde dökerdim inatla küçük çocuklarda demir eksikliği yapıyor diye, gofret falan alırlardı, anında başka çocuğa verirdim, elti çocukları daha büyüktü onlara verirdim, kulağı delinmeyecek dedim, gidip deldirmişler, anında küpeği çıkartıp attırıverdim bir köşeye, benim çocuğum ben nasıl istersem öyle yetiştirilir, yemeyecek, giymeyecek, gitmeyecek diyorsam öyle babası ve ben karar verebiliriz derdim. Sessiz savaş sürdü işte 4-5 yıl, çünkü biz hiç kavga etmedik, herhalde eşimin duruşundan dolayı sessiz oldu kavgalarımız laf söz olmadı. Ama 5 yaşından itibaren gönderdim yanlarına çalışırken yaz döneminde 1 ay kadar o dönemde artık ne yaptılar bilmem ama benim için bebeklik önemliydi şekerli gıdaların yenmemesi için. Sizi çok iyi anlıyorum insan sinir oluyor, sanki masus yapıyorlar. :47:

o senin evladın ve senin istediğin gibi yetişecek.BİTTİ.

tamam niyetleri kötü değil ama cahiller sonuçta.sen anladığım kadarıyla ne yapılması gerekeni biliyorsun onları uyar taviz verme,ne derlerse desinler.o çocukla bir ömür geçirecek olan sensin.onların bir hatasını sen ödersin.ha biz hata yaptık da demezler.cahil oldukları için yine seni suçlarlar.

Yasadiginiz problemi bir cok anne baba yasiyordur emin olun :)

Boyle durumlarda sert bir sekilde uyaracaksiniz ,
ben izin vermiyorum diyeceksiniz
anlayana kadar...

Bazen beni anlama kabiliyetlerinin olmadığını düşünüyorum..İşin en zor kısmı da eşim bu konuda çok desteklemiyor beni hatta eve geldiğimizde tartışma konusu oluyor..

Ben evlenmeden 4 ay önce çikolata kistinden amelyat oldum..Doktor doktor gezdim.. 4. doktora amelyat olmaya karar versim amelyat olduğum doktor biraz umutlu konuştu diğerleri belki tüp bebek ile çocuk sahibi olacağımı söyledi o da belki..Evlendikten 4 ay sonra hamile olduğumu öğrendiğimde sanki 10 yıllık evliyim de öyle çocuğum olmuş gibi sevindim..Kendi kuzenlerim inanmadı bile tüp bebek denemeden nereye oluyor diye..Aşırı hassaslık bundandı ilk zamanlar şimdi inatlaşmalarından..

Bu durumun alttan alınacak yeri yok.
Gerekirse sert olacaksınız, gerekirse cadı.

emin olun oluyorum..

1 Yaşına kadar ben oğluma ayrı tencerede yemek yaptım..Tuzsuz ve zeytinyağlı annem sağolsun Antalyadan ev yapımı alıp gönderiyordu..

Bunu bile dert ettiler ya insan övünür demi gelinim üşenmiyor der yok hala ayrı yapıyormuş çocuk kocaman oldu ne gerek var..Şeker vermiyorum diye çikolata vermiyorum diye insanların yanında söylüyordu..Herkes sen nasıl yiyorsun niye ona vermiyorsun sen nasıl bir annesin diyorlardı bunlara rağmen vermedim..

Kayınvalidem bir gün çikolata vermedim diye 9 10 aylık felandı o zaman bana sen ne biçim bir annesin biz heveslenirdik alırdık yedirdik dedi bende ; benim heveslerim oğlumun sağlığından daha önemli değil dedim..sustu..

Amaannn cocuk oluncada bu dertler basliyor degilmi ya:((((

Maalesef..Kıyafetine bile karışıyordu ben bunu beğenmedim değiştir diye..Bir gün başka giydir dedi hayır iyi dedim daha yaşına girmemişti..Gitti oğlumun odasına kıyafet getirdi değiştirdi bak bu daha iyi oldu dedi giydirdiğinin paçasını kataladı belini karnının üstüne çekti..Sinir oldum..Oldu çocuklar dedi eşim kayınbiraderime..Bende nereye oldu çektin belini ta yukarı dedim söylendim..Kayınbirader paylaço gibi oldu çıkart dedi kocaman dedi e iyi dedi bıraktı çocuğu gitti evine..

Herkesin yazdığı gibi tatlı dilden anlamıyorlarsa sert olucaksınız. Aslında kendi canlarının çocuğu bu erkek aileleri neden böyle anlayamıyorum ya. Hep bir fesatlık var içlerinde. Çocuğa eğitici şeyler öğreticeklerine hep saçma sapan şeylerle oyalayıp duruyorlar. Gerekirse eşinizi alın karşınıza konuşun sizi dinlemiyorlarsa eşiniz giricek araya o uyarıcak ailesini

Kaç defa eşimle de konuştum bırak yapsınlar yedirsinler diyor..Ya kayınvalidem de sınır diye bir şey yok 5 6 hamileyim kendi yiğeni var 3 yaşında o zaman gözümün önünde 5 tane küp şeker yedirdi..Anne yeter zararlı dedim olmadı 1 tane daha verdi eşimi dürttüm sen söyle gibisine kızdı eşimde ne yapıyorsun yeter dedi aa size mi soracağım kaç kere görüyorum ki zaten kızımın gönlü olsun dedi..Manyak o bilir mi 10 tane versen yer..

O zaman dedim eşime benim çocuğuma böyle yapar ise benim hiç görmediğim bir yanımı görürsün diye..

Bu korkularla ben de bazen nasıl çocuk doğurmak isterim diye düşünüyorum..
O kp o görümcenin kucağında görsem çocuğumu çıldırabilirim o kadar nefret doluyum:ssz:
Allah sabır versin gerçekten zor..
Ben de yerinde olsam ciddi sorunlar yaşardım, tartışmalara kadar varırdı durum eminim..
Ama eşinizle ortak bir duruş sergilemelisiniz önce..
Konuş çocuğumuz için en doğrusu bu bana destek ol.
Ailenin yanlışlarına gerekli uyarıları sen yap ben kötü oluyorum sonra de bence:34:

Amin inşallah..

Ya zaten eşimle kaç defa birbirmize girdik..Ya sokakda bulmadım ben onu diyorum..bir senin çocuğun mu yiyor herkes veriyor banane milletten bu benim Rabbim bana nasip etmiş diyorum ama işine geldiği gibi davranıyor..

Söylüyorum da annesinin küsme huyu var ondan çekiniyor..Küstümü bütün ailesini küstürür..İlk kendi gelir konuşmayı diğerleri aylarca konuşmaz benimle..

sorunlarımız çok benzer benımde bı oğlum var 9 buçuk aylık en doğal şekilde yetiştirmeye çalışıyorum ama mudahaleler benı çıldırtıyor daha 6 aylıkken şu küçük kutulardakı meyveli yoğurtlardan almışlardı markasız bişi bilindik markalardanda değil bunlardan sakın yedırmeyın yoğurtta yıyor meyvede yıyor bunlara gerek yok dedım surat astılar bıkaç gun öncede kvdem ağzına çıkolata sokmaya çalışıyor çocuk istemıyor gücüyle zorluyo bide zorlama istemıyor alışmasın hem dedım ama duymuyor bile daha öncede gofret vermişler alerji olmuştu sevsınler dıye en fazla 1 saat bırakıyorum yanlarında abuk sabuk şeyler yapıyolar kvdem oğluma köpeğe nasıl vurcan oğlum göster bakım dıyo vurmıycak cici yapçak dıyorum ters ters bakıyolar kpderde çocuğu gidip gidip priz elletırıyo sonrada cıs dıyoo kendımız alıştırıyoruz yarın öbür gün yapma etme dıycez dınlemıycek gene şikayet eden bız olcaz alımasın böyle zararlı şetylere dedim gene kızdılar tabı sankı ben oğlumun iyiliği için değilde kötülüğü için uğraşıyorum habıre kötü bişi dıyromuşum gıbı tepki alıyorum yanı bıraz daha buyuduğunde nasıl başa çıkıcam bılmıyorum çok yazdım ama bu knuda bende çok doluyum laftan anlamayan geline ınat olsun dıye torunlarını kullanan ınsanalrla uğraşmak gerçekten çok zor en kötüsüde yaza çalışmaya başlıycam ve çocuğuma bu ınsanlar bakıcak nasıl bırakıcam ne yapıcam şimdiden uykularım kaçıyo kreşe versem ordada bır suru çocuk içinde hep hasta olucak sabah erken uyanacak bilmıyorum ne yapıcam

ayyy anısını kayınbirader yapıyor..Bam yap amcam ya madem gösteriyorsun bırak sevsin sevmeyi öğrensin..Çatlatıyorlar insanı..

Rabbim yardımcın Olsun..Ciddi problem bu insanlar..

Eşimle de kaç defa yüzgöz oldum gerekirse 1000 defa olurum Oğlum için..

Bu konuda ben de çekenlerdenim, kızım şimdi 13 yaşında ama zamanında çok kırdım kv ve kp. Ben biraz serttim de benim hayır dediğim hiç birşey yapılmayacak derdim, eşim de benden yanaydı tabii. Bu arada bütün bunları kızım belli yaşa gelene kadar yaptım yani 4-5 yaşından sonra biraz daha toleranslı oldum. Çay asla içirtmedim, tatlı ne varsa yedirtmedim, onlar çay koyarları her seferinde dökerdim inatla küçük çocuklarda demir eksikliği yapıyor diye, gofret falan alırlardı, anında başka çocuğa verirdim, elti çocukları daha büyüktü onlara verirdim, kulağı delinmeyecek dedim, gidip deldirmişler, anında küpeği çıkartıp attırıverdim bir köşeye, benim çocuğum ben nasıl istersem öyle yetiştirilir, yemeyecek, giymeyecek, gitmeyecek diyorsam öyle babası ve ben karar verebiliriz derdim. Sessiz savaş sürdü işte 4-5 yıl, çünkü biz hiç kavga etmedik, herhalde eşimin duruşundan dolayı sessiz oldu kavgalarımız laf söz olmadı. Ama 5 yaşından itibaren gönderdim yanlarına çalışırken yaz döneminde 1 ay kadar o dönemde artık ne yaptılar bilmem ama benim için bebeklik önemliydi şekerli gıdaların yenmemesi için. Sizi çok iyi anlıyorum insan sinir oluyor, sanki masus yapıyorlar. :47:

Bende zamanı geldiğinde yesin diyorum zaten..Bir gün öyle kayınvalidem canımı çok sıktı..Kızdım bende kayınbirader gibi mi olsun istiyorsun zamanı gelince yiyecek zaten kendi oğlum alıp duvardan duvara vuracak halim yok dedim..Bana eline alıncaya kadar dedi göreceğim seni..Zamanı gelsin ben kendim alır yediririm zaten dedim..

BEN evlenmeden önce kendleri anlatıyorlar kekleri poğçaları tatlıları eksik olmazmış..Sütlü tatlıyı pek tatlıdan saymazlar..Haftada 3 olmadı 2 defa kesin tatlı yaparmış olmadı dışardan alırlarmış..Kayınbiraderimin bu kadar kilolu olması annesinin düşüncesizliğinden..

o senin evladın ve senin istediğin gibi yetişecek.BİTTİ.

tamam niyetleri kötü değil ama cahiller sonuçta.sen anladığım kadarıyla ne yapılması gerekeni biliyorsun onları uyar taviz verme,ne derlerse desinler.o çocukla bir ömür geçirecek olan sensin.onların bir hatasını sen ödersin.ha biz hata yaptık da demezler.cahil oldukları için yine seni suçlarlar.

Ne cahili güzelim ya kayınvalidemin bilmediği kendine küsmüş..Bana olan hırsından inandından yapıyor..Oğlunun kilo sorunu var doktor doktor götürdü ne verilemesi gerek ne yasak adı gibi biliyor..

Valla daha geçen gün misafir var kadın 70 küsür yaşında oğlum küp şekere gitti sadece çay a atılır diye biliyor hiç yedirmedim..Eline aldı bende kızdım kadın döndü bana dedi ki sanki çocuğa şeker mi veriyorsun çocuk şeker nedir bilmiyor ki dedi kayınvalidem oturup anlatmasa nereden bilecek bunu.. yA İNsan sevinir ben oğluma tatlı da yaptım mozaik pasta da ama tereyağı ve pekmez kullanarak şeker değil..İnsan övünür üşenmiyor yapıyor helal olsun der yok bunlar hala sen ne biçim annesin vs. saçmalıklar işte..

Torunları hevesleniyorlar ama ben yalvardım ya kaç defa yalvardım Allah rızası için sizden anlayış istiyorum ne olur vermeyin dedim..Büyüsün o zaman yer illle bir şey mi almak istiyorsunuz ayranı seviyor ayran alın süt alın muz alın getirin ben yok demiyorum ki..

Kayınvalidem gizli gizli çikolata yedirir..Oğlum yerini unutmaz ben orada iken de istedi..aa nerden biliyor dedi kayınvalidem sen yedirmezsen o neyin nerede olduğunu bilmez dedim..

Bayramda drajelerden yedirmek istedi hayır dedim arkamı döndüm 2 tane birden vermiş..Anne daha şimdi söyledim dedim..Aman beee dedi..sonra bu olayı bir başkasına anlatıyor hemde benim yanımda bir gün 2 tanecik verdim de görmen lazım diye utanma diye bir şey de yok..Gelmiş 49 yaşına hala yalanlar söylüyor utanmadan..

yarama tuz bastın arkadaşım bende de var öyle kv
bebegim dogdu eve geldik 4 günlük falandı baktım çorba veriyor çıldırdım
defalarca hem kv yi hem eşimi uyardım kadın anlamadı tatlı dilden
bende sert bi şekilde uyardım
yeni yeni anlamaya başlıyor
benim eşimde seninki gibiydi bişi olmaz biziöyle büyütmüş falan filan derdi
çok büyük kavgalar oldu eşim benden ayrı yattı günlerce
şimdi eşim yaptıgı hatanın farkında
kızımın inek sütüne alerjisi var dedim dedim anlamadılar
eşimin yanında kızıma yogurt peynir yada yogurtlu kavanoz mamaları verdim
kızım kusmaya başlayınca anladı
şimdi başta o kızıyo onu verme bunu verme