Merhabalar iki yıldır çalıştığım yazılım şirketinde son dönemlerde yolun sonuna geldim. Yakın zamanda istifamı verdim şuan ihbar süremdeyim.
İstifa verme nedenim iş yükü değil, işin vicdani boyutu da var daha önce konu açıp kısaca ifade etmeye çalışmıştım.
İhbar süremde saygı çerçevesinde güzel hatırlanmak için elimden geleni yapıyorum fakat bazı konular patlıyor. Bugüne kadar işimi muhteşem icra etmişken yolun sonunda tökezleyerek ayrılmayı istemezdim.
Ben mi yoruldum, iş yüküm arttığı için mi taşıyamıyorum anlam veremedim. Sizlerin yorumunu da almak isterim;
Haftanın 6 günü ofisten çalışıyoruz, Cumartesi yarım gün. Sabah 8 akşam 5. öğle molamız vs yok 15 dk yemek yiyip işe geri dönüyoruz. Sigara molası yapmak isteyenler gün içinde vakit buldukça mola kullanıyor. Ben sigara kullanmadığım için bu haklarımı kahve içerken arada işe 5 - 10 dk ara vererek kullandım hep.
Mükemmelliyetçiyim işimi titizlikle sürekli kontrol ederek yaptım hep. Fakat ben böyle oldukça diğer departmanların işleri de bana yüklendi. E-ticaret departmanındaki arkadaşımız işten ayrılınca onun işlerinin bir kısmı da bana devredildi. Müşteri ilişkileri departmanından personeller azalınca soruları da yanıtlamaya başladım. İşten çıktıktan sonra bile uygulama üzerinden soru yanıtladım, hafta sonu soruları yanıtlarım. Herhangi bir mesai ücreti talebim olmadı. Hepsini kolaylıkla yetiştirdim bugüne kadar işi yetiştirmede herhangi bir sorun yok fakat sorumluluk almak büyük problemmiş. İşle ilgili herhangi bir olumsuz durum söz konusu olduğunda mesela kargo şirketi ile ilgili bile olduğunda sipariş çıkışını ben sağladığım için sorumluluğu bana kalmaya başladı ve bana sorulmaya başladı. Bu tarz problemler sıklıkla yaşandığında da her biri için ayrı ayrı uğraştım hem zamanımı almaya hem de psikolojik olarak yormaya başladı. Gün içinde yemek yeme süresi dahil toplam 15 - 20 dk boş vaktim oluyor geri kalanında işle ilgileniyorum.
Yazılım ve sistem sorunları ile ilgili işimde epey iyiyim teknolojiyi iyi kullandığım için birebir hata yapmıyorum ama dışsal sebepler ile meydana gelen hatalar sorumluluktan kaynaklı yine benim başıma patladı. Artık patronumun rakip firmaların numarası istemesi gibi basit durumlar bile beni yormaya yıpratmaya başladı.
Ben mi yoruldum ya da yıprandım yoksa bu kadar sorumluluk sonrası yıpranmam normal mi?
Ben işe girdiğimde bulunduğum departman 6 kişi çalışıyordu zamanla küçülmeye gidilince bir tek ben kaldım.