Ben mi yanlış yapıyorum?

hanyolcuhanciyolcu

Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2024
320
416
30
Birkaç gündür aklımı meşgul eden bir konu var. Aslında bu rutin olarak tekrarlanan bir durum ama artık acaba ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum diye düşünmeye başladım.
Eşimin ailesi ile kendi ailem birbirleri ile özel gün haricinde arama, görüşme vs yapmazlar. Kısacası birbirlerinden çok hoşlanmıyorlar. Arada herhangi kötü söz, kavga, gürültü olan bir durum yok ama. Düğün öncesi ve düğün günü yaşanan klasik şeylerden ötürü. Bana göre önemsiz ve komik. Ben yine de saygı duyuyorum kararlarına.
Ara ara bir araya getirmeye çalıştım. Kızımın doğum günü olsun, özel bir gün olsun. Bu günlerin sonunda muhakkak annemin 1 hafta tabiri caizse tripleri ile uğraşıyorum. Eşimin ailesinin her hareketine kafayı takıyorlar. Her hareketini kişisel algiliyorlar. Gerçekten onları da anlamaya çalışıyorum ama bu kadar olay olacak bir şey yok. En azından burada benden kaynaklı bir şey yok. En son kızımın doğum gününden sonra da bunu yapınca birdaha bir araya getirmeme kararı aldık eşimle. Hatta kızımın doğum gününden sonra da bana tavır yapinca sordum anneme; neden bu şekilde davranıyorsun diye. Biz onlarla aynı ortamda olduktan sonra rahatsız, huzursuz oluyoruz minvalinde cevaplar veriyor. Hadi yine anladım, tamam diyorum.
Örnek veriyorum; hafta sonu kayınvalideme gittik. Ben de o günün hem sabahında hem ogleninde annemle telefonda konuşmuştum. Öğleden sonra da kayinvalideme gittik. Ertesi sabah işe giderken aradım kendi annemi. Cümle aynen şu minvalde; sen de az değilsin gittin ya hiç arayıp sormuyorsun.
Ben artık şöyle düşünmeye başladım. Heralde kayınvalidem ile benim de görüşmemi istemiyor. Ancak durup dururken ben neden böyle bir şey yapayım. Zaten kadınla ayda yılda bir anda bir araya geliyoruz ya da telefonda arada bir çok nadir konuşuyoruz. Kendi annemi her gün ararım, halini hatrini sorarım. Elimden geldiğince ara ara ziyaret etmeye çalışırım.
Kırmak istemiyorum ama artık gerçekten idare etmeye çalışmaktan da sıkıldım. İş, ev işi, bebek, hayat koşulları vs zaten bir şekilde tutunmaya çalışıyorum. Bir de böyle şeylerle artık uğraşmak istemiyorum.
Böyle durumlar içinde olan var mı? Ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum sizce ya da siz olsaniz ne yapardınız?

Son düzenleme:
Eşimin ailesi ile kendi ailem birbirleri ile özel gün haricinde arama, görüşme vs yapmazlar.
Özel günler dısında zaten görüseni pek görmedim.Gerekte yok bence.Anneniz karsı tarafa tutulmus,size sarmaya yer arıyor gibi geldi.Belki de kendisinin rahatsız oldugu seyleri yersiz basit durumlar gördünüz diyedir ama dogru olanı yapmıssınız.Arayıp soruyor ayrı ayrı gidiyormussunuz da alışır zamanla durmayın üzerinde.

Özel günler dısında zaten görüseni pek görmedim.Gerekte yok bence.Anneniz karsı tarafa tutulmus,size sarmaya yer arıyor gibi geldi.Belki de kendisinin rahatsız oldugu seyleri yersiz basit durumlar gördünüz diyedir ama dogru olanı yapmıssınız.Arayıp soruyor ayrı ayrı gidiyormussunuz da alışır zamanla durmayın üzerinde.
İnanın benim de hiç oyle beklentim olmadı. He bazen çok iyi anlaşan aileler de görüyorum ama benim önceliğim hep saygı oldu. Birbirlerine saygılı olsunlar yeterliydi. Zaten ciddi anlamda rahatsız oluyor ama arada kalan ben oluyorum. Ben artık nasıl davranacağımi şaşırdım. Kaç yıl oldu.. ben eşimle dün tanışmadim dün evlenmedim ki.. umarım dediğiniz gibi zamanla alisir

İki taraf da yetişkin, kimle anlaşıp bir araya gelip gelmeyeceğini karar verecek yaşta.
Arada kendinizi hırpalamaya ne gerek var.
Ne halleri varsa görsünler.
Bundan dolayı iki taraftan biri size laf vurmaya kalkarsa da net olun, konu dışında olduğunuza dair.
Kimse kaçak güreşip sizi ortaya atmasın.
Manipülasyona gelmeyin.

Son düzenleme:
Anneniz hoşlanmıyor ve sizi de kıskanıyor sanırım biraz da olsa. Paylaşmak istemiyor. Siz de çok sık bahsetmeyin olsun bitsin.Gitseniz bile lafını etmeyin. Ailelerin görüşmemeleri normal. Kendinize dert edinmeyin. Siz evinizde huzurluysanız başka insanların ne hissettiğiyle-anneniz bile olsa-ilgilenmenin kimseye bir faydası olacağını düşünmüyorum.

X