Ben mi yanlış düşünüyorum?

Gerçek hayatta tam tersi olduklarına eminim o yüzden takılmıyorum

Babamın memleketinde yapılan bir yemek vardır, tüm sülalesi de bayılır. Bizim evde yapılmadığı için babama özel yapıp çağırırlar bazen. Gider yer yemeğini. Çağırılmadık diye annemle evde oturup ağlaşmak hiç aklımıza gelmemişti.

Kayınvalideniz özel olarak "sen tek gel, ponciksi'yi sakın getirme" dememiştir zaten. "Sevdiğin yemeği yaptım, gel ye" demiştir. Eşinizin sizi, sizin tek yiyemediğinizi bildiği halde evde aç biilaç bırakıp gideceğini nereden bilsin kadın?
Ki oğlunu yalnız da çağırmış olabilirdi, bunda da bir sorun yok. Kadın sizin yalnız yiyememe gibi çok çok garip bir durumunuz olduğunu bilemez, bilse de inanmaz zaten

Öncelikle, bence tepki vermekte haklısınız. En büyük suç eşinizde. Kayınvalidenizin sizin dediğiniz gibi yanına bir çorba bari yapmayıp sizi çağırmaması büyük nezaketsizlik ancak eşinizin sizi bırakıp gidebilmesi bence daha büyük bir yanlış.
Velakin, karalara bürüneyim ya da evliliğimiz kötü gidiyor diyebileceğiniz kadar büyük bir durum değil. Kesinlikle size hak veriyorum ancak çok da büyütmeyin, bundan sonra aynı şeyi yaparsa eşinize de kayınvalidenize de hafif sitem ederek ben de geliyorum diyerek tavrınızı ortaya koyun. Eşiniz bunu görmüyorsa siz izin vermeyin.

eşinizin yaptığı bence ayıp bişey ama ben sizin yerinizde olsam kendime bi kuş sütü eksik bir paşa sofrası kurar eşimi koşa koşa annesine gittiğine pişman ederdim

O yemeği sevmiyorsan evde de yapmıyorsundur. Kayınvaliden sizin evde pişmediğini bildiği için oğlu da seviyor yemeği çağırmış işte ne var bunda? Ayrıca tek başına yemek yiyemiyorum ne demek bu nasıl bir bağımlılık?

Sizde gidip peynir ekmek yeseydiniz . Bence bukadar büyütülecek bişey yok. Oda size gelince sizde kendi zevkinize göre yemek yaparsınız ödeşirsiniz

Annesi yemeği zaten yapmıştır ve oğlunu da çağırmıştır. Ne var bunda gerçekten anlamadım. Siz sevmiyorsunuz diye de sizi cagirmadi belliki, bence çok takılmamak lazım bu adam hep iki kişi mi gezecek artık evliyim diye bilmiyorum.
Arada insan annesine gidip yemek yiyebilir beraber de gider tek de gider. Ben de gidiyorum mesela. Gidip gelsem eşim surat assa çok canım sıkılır . Eşim de beni annesine götürmedigi zaman çok takilmam hatta memnun olurum. Ortada bir art niyet yoksa sıkıntı da olmaz

Tam olarak neye kızdınız tek yemek yemek zorunda kalmanizami yoksa bir annenin oğlunu yemeğe cagirmasinami kadin pişirmiş aklına gelmis bi tabak yesin diye çağırmış kac yıllık evlisiniz merak ettim

Hiç tatlı canımı sıkamam. Hemen bir pizza kola siparişi veririm.

Kara lahanayı püre gibi yapıyo

Tamam siz yemiyorsunuz eşiniz seviyor yöresel bir şey herhalde

Size neden ayrı yemek yapsın oğluna bundan yaptım istersen gel diyor

İster gider ister gitmez

Gitmiş siz de evde kalmışsınız eşiniz de gel dememiş onu yemeyeceğinizi biliyor

İlk o yemeği yemediğiniz nasıl anlaşıldı yani Kv ye gittiniz ben yemem deyip kenarda oturdunuz mu Peynir ekmek mi yediniz

Size ayrı yemek yapmasını beklemeniz fazla geldi ev yakınsa eşini çağırmak yerine bir tabak ona getirebilirdi

Bozulmanızı da anladım da yalnız yiyemem falan çok makul değil aksine eşinizin sevdiği bir şey yapıp yeseydiniz

Aaa süper o yemeği ben de çok severim deyip siz de gitseydinizSiz de bir evladısınız sonuçta yabancı gibi davet beklemeyin

Hayatta ağzıma sürmem dediğim iki yemeklik malzeme var..onlarla yapılan yemek olduğunda o masada oturmak ..insanları o yemeği yerken görmek beni rahatsız ediyor. Belki kayınvalideniz sizin de böyle bir hassasiyetiniz olduğunu düşünmüştür sonuçta evin ortamını bile o yemeğin kokusu sarmıştır.

Bu bir davet değil ki

Davet önceden olur yani kv Salı akşamı bize gelin size yemek yapacağım deyip bile bile gelinin sevmediği yemeği yapıp yanına bir çorba dahi yapmasa bu dedikleriniz olur

Ama olayda kadın kendi evinde yemeği yapmış belki o yemek öyle tek yapılıyordur yöresel ya da zordur

Mesela bir tencere sarma sarsam yanına da çorba vs yapmam evimde

Sonra evler yakın ya x i de çağırayım o da yesin demiş oğlu gidip alıp bir tabak gelebilirdi vs ama bu kadar rahat sen birşeyler ye ben gidiyorum demiş ise bu ilk defa olmamıştır, herkes konu sahibinin o yemeği yemediğini biliyor eşi de hemen yiyip gelirim diye düşünmüş gibi

Lakin ben yalnız yiyemem ki duygusunu konu sahibi bize iletti de eşi bunu hiç bilmiyor gibi zira sen yap ye dediğine göre yiyebileceği fikrinde

Son düzenleme:

Eşini inandıramamış ki

İnansa gitmezdi ya da eve gelince hadi sen de ye ben geldim der kaldırırdı

Ben de bozulurdum, bir evden tek kisiyi yemege cagirmayi hos karsilamam ben de. Kocamın da bunu kv ye söyleyip beni yalnız bırakmak istememesini beklerdim. Çok gitmek istiyorsa da git derdim. Ama aç da durmazdim. Yerdim yemeğimi.

Valla eşinizin yaptığı şey sinir bozucu olabilir de böyle şeyleri takmaya devam ederseniz erken yaşlanırsınız.

Eşimle beraber yemeği sevsem de aksine bazı zamanlar yalnız yemek yemeğe bayılan biriyim.

Yerinizde olsam eşim geldikten sonra en sevdiği şeyi dışarıdan sipariş edip karşısında yerdim.

Çağırırsın oğlunu eline verirsin o bi kap yemeği gider evine yer , o evdeki kadın neci orda bu nasıl bi saymamaktır yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…