- 17 Ağustos 2010
- 1.657
- 2.451
-
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
Bide neden ilk sizin evden baslanıyor kim karar vermiş bunaEvet işte bende ne yapmam gerektiği konusunda karar veremedim yarın haber vermesini istemiş kızımdan, size danışmak istedim. Kızıma seninle birlikte 4 öğrenci olacak demiş, hepsini velisi bırakıp sonra da almaya gelecek 4 çocuk ve ben olacağım sadece demiş, bir de cumartesi günü benim doktor randevum var zaten öğlen saatinde mümkün değil. Kızımda öğretmenini çok seviyor akşam üstü olsun anne lütfen dedi babanla da konuşalım akşam dedim konuyu kapattım şimdilik.
Hepsi normalde otobuse kart basmak nedir, onu da gectim kendisi o duraktan otobuse binmeyecekse eğer sizi oraya kadar götürmeside enteresan bi olay bence.
Ne amaçla kart basmaya kalktı ona anlam vermedimTam olarak asılmak demiyelim ama aşırı ilgili davranıyor.
Bide neden ilk sizin evden baslanıyor kim karar vermiş buna
Adamın içini bilemeyiz ama sana samimi gelmediyse evine gelmesini kabul etmeMerhaba daha önce kızımın okulu ve dersleriyle ilgili konu açmıştım. Geçen hafta Fen öğretmeni bilgi evi gibi bir yerde kurs açmış, Cumartesi günü kızımı götürdüm. Fakat katılım 3 çocuktu, birkaç öğrenci de geleceklerini söylemişler ama gelmediler. Neticede orada sınıf açılması için en az 6 öğrenci olması gerekiyormuş yeterli çoğunluk sağlanamadığı için oradaki kurs iptal edildi. Kurs çıkışı biz 3 veli ve öğretmen konuştuk, velilerden biri dedi ki her hafta bir çocuğun evinde yapabiliriz, biz de olabilir dedik. Ama bir netleşsin her şey dedim belki gelemeyen öğrencilerin mazaretleri vardır dedim. Neyse bugünde fen öğretmeni kızım yanına çağırıp kursa evde devam edeceğiz anneni aradım ama ulaşamadım. Cumartesi günü müsait misiniz diye sorup yarın bana bilgi verir misin demiş. Öğretmen muhtemelen numarayı yanlış aldı eşimin numarası vardı onda çünkü, bir şey konuşacağında eşimi arayıp konuşuyordu. Buraya kadar sorun yok ama, bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum, öğretmenle karne gününde ve geçen haftaki kursta karşılaştık yani iki kez toplamda. Karne günü karneyi aldıktan sonra kayınvalidemde vardı yanımızda çocuklarla okula yakın bir yerde oturup bir şeyler yiyelim dedik. Baktık öğretmen geldi ayaküstü yine konuştu işte bir kitap alın tatilde çalışsın filan diye, neyse kursta da çıktık diğer veliler gitti siz nereye gideceksiniz dedi bende söyledim gelin ben sizi durağa kadar götüreyim dedi gerek yok ben biliyorum dedim yine de yanımızda oraya kadar yürüdü bir şey de diyemedim adama. Kızımla konuşa konuşa yürüdü. Durağa geldik ben kartımı basayım binin dedi teşekkür ederim kartım var dedim. Ardından bir şeye ihtiyacınız var mı dedi (maddi anlamda sordu sanırım, bizi çok mu kötü durumda zannetti acaba, hiç öyle bir halimizde yok ama) bende biraz duraksadım anlayamadım önce sonra teşekkürler hiçbir şeye ihtiyacımız yok dedim otobüse bindik. Öğretmen sizce gerçekten nesli tükenmekte olan iyi niyetli insanlardan biri mi ben mi yanlış düşündüm adam hakkında?
Ne amaçla kart basmaya kalktı ona anlam vermedim
oraya kadar her şey normal
kayınvalideniz de yanınızda mıydı o anda
adam kotu bi adama benzemiyor bence ama önleminin alınması gerektiğini düşünüyorum. size gelirlerse eğer eşinizde evde olsun bence. Adamın bişey yapcağından değilde sizi eşinizle görmesi iyi olur gibi geldi banaKendisi karar vermiş galiba, o gün orada konuşulmasından yola çıktı herhalde ama öğretmene bu teklifi yapan ben değildim başka bir veliydi neden onların ev değil bilmiyorum ki, iyi niyetli olmak ve müsait olmadıkları için ilk bizim evi seçtiğini düşünmek istiyorum yine de.
Evet işte bende ne yapmam gerektiği konusunda karar veremedim yarın haber vermesini istemiş kızımdan, size danışmak istedim. Kızıma seninle birlikte 4 öğrenci olacak demiş, hepsini velisi bırakıp sonra da almaya gelecek 4 çocuk ve ben olacağım sadece demiş, bir de cumartesi günü benim doktor randevum var zaten öğlen saatinde mümkün değil. Kızımda öğretmenini çok seviyor akşam üstü olsun anne lütfen dedi babanla da konuşalım akşam dedim konuyu kapattım şimdilik.
adam kotu bi adama benzemiyor bence ama önleminin alınması gerektiğini düşünüyorum. size gelirlerse eğer eşinizde evde olsun bence. Adamın bişey yapcağından değilde sizi eşinizle görmesi iyi olur gibi geldi bana
Aklıma şu geldi; şimdi o 4 öğrencinin velisi gelir alır çocuklarını giderler, sonra öğretmen bir türlü gitmek bilmezse stres yaparsınız. Ben çok gerilirdim en azından. tabiki bişey olacağından vs için falan değil ama ne biliyim rahatsız edici . Bence evde ders olayına girmeyin, hareketlerinden rahatsız olduğunuz biri evinize neden girsin ki?
Biraz resmi olun bundan sonraHayır karne günü yanımızdaydı kayınvalidem. İşte bende anlam veremiyorum bazı davranışlarına, yani çok iyi niyetli diyeceğim ama yine de doğru düzgün tanımadığı kişilere karşı bu kadar samimi sanki akrabaymış gibi yaklaşması bana çok doğru gelmedi.
Evde çay pasta börek yapmak gerekirİşin zor olan tarafı da eşimle ilk konuştuğumuzda olabilir gibi gelmişti, ama şimdi yok ben vazgeçtim bu evde ders olayından dersem eşim de neden vazgeçtin bir şey mi oldu diye sorar durur artık.
Ben eve takılmadım . Çünkü diger veliler müsait olmayabilirler. İlla ki birinden başlanacak zaten de siz durumunuzun öyle görünmediğini söylüyosunuz. Neden öyle bir soru sorma gereksinimi duydu ona hiç anlam veremedm . Hani yürüme olayına şöyle baksam kızınızı sevdiğinden ve iyi bir ögretmense ilgilenmiştir . Akbile basma olayıda garip geldi. Hadi ona da desek ki yardım etmeyi seven,cömert bir adam yine de bu olayda bir karmaşıklık var .
Artık niyetini ilerleyen zamanlarda anlarsınız ancak .
Evde çay pasta börek yapmak gerekir
başka bir şey ayarlarız desen
Evet oda dogru ekstra bir daha sizin numaranızı almasına gerek yoktu.Evet bir de garip gelen bir diğer mesele benim telefonumu aramış ama ulaşamamış muhtemelen numarayı okuldan aldı ama yanlış mı aldı anlamadım. Bunun için benim telefonumu öğrenip beni aramasına gerek yoktu ki, eşimin telefonu zaten kayıtlı öğretmende sürekli arar eşimi bir şey sormak istediğinde ya da kızımın durumuyla ilgili konuşmak istediğinde yine eşimi arayıp ona sorabilirdi.
İşin zor olan tarafı da eşimle ilk konuştuğumuzda olabilir gibi gelmişti, ama şimdi yok ben vazgeçtim bu evde ders olayından dersem eşim de neden vazgeçtin bir şey mi oldu diye sorar durur artık.
Valla canım hemen pat diye ben vazgeçtim demeyeceksin tabiki. Gerek varmı bu ev olayına, ayda bir bize denk geldiğinde belki önemli bir işimiz olacak ama geri çeviremeyeceğiz vs gibi durumlar sunabilirsiniz.