• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi sucluyum şimdi

Senin yerinde olsam annemle gorusmem yada cok az gorusuruum torununu sevdigi falan yok he cok seviyorlarsa gelir kendileri gorurler gostermeyince belki kiymete biner. Ne kadar kotu kalpli aileniz var ya cok üzüldüm

Gitme o zaman eşinle. Seninle gelmek istiyordum ama çocuğu hastaneye götüremeyeceğimiz için gelemeyeceğim de hem gönül koymasın hem de çocuğun başında kalırsın
Zaten öyle olacak bugünde gidemedim simdi hastanede tutmuşlar hastanede aradım

Senin yerinde olsam annemle gorusmem yada cok az gorusuruum torununu sevdigi falan yok he cok seviyorlarsa gelir kendileri gorurler gostermeyince belki kiymete biner. Ne kadar kotu kalpli aileniz var ya cok üzüldüm
Annem hep kayinvalidemlere koyasliyor kendini o bakmıyor benf3 bakmam o gelmiyor bejde gelmem evet bakmiyor kaynanamda bakmiyor napayim zaten evine oglum benle de gitse bağırıp çağırıyor dokunma etme ko ben tek nasil vereyim baksana annem de bak oda bakmiyor diyor bu olaydaysa kaynanama haber vermediğinde taktı o keyif yapsın ben geleyim senin kocana diyor

Torununa 1 2 saat dahi olsa bakamayacak bir anneanne tanımamıştım. Millet torun diye ölür genellikle. İnsanın eşiyle arasında ne olursa olsun böyle bir durumda yanında olmak ister insanlık gereği. Durumunuza üzüldüm. Sizi tanısam getirin ben bakayım derim.

Annem hep kayinvalidemlere koyasliyor kendini o bakmıyor benf3 bakmam o gelmiyor bejde gelmem evet bakmiyor kaynanamda bakmiyor napayim zaten evine oglum benle de gitse bağırıp çağırıyor dokunma etme ko ben tek nasil vereyim baksana annem de bak oda bakmiyor diyor bu olaydaysa kaynanama haber vermediğinde taktı o keyif yapsın ben geleyim senin kocana diyor

Anneniz aşırı saçma davranıyor. Kendini karşı tarafon kötü özellikleriyle kıyaslayacağına iyi yönleri ile kıyaslasın. Olanın kendi kızına olduğunu göremiyor mu? Bir çocukla ilgilenmek bu kadar mı zor gelir insana.🙄

ben mi hatalıyım anlamiyorum. Sorunlu bir evliliğim vardi. Esim anneci arkadaşcı tam 3 kez baba evine dönmek istedim ailem kabul etmedi kocanın değerini bil evine bakiyor iyi geçin sevgini göster vs. Diye annem de babamda beni geri gönderdi kac kez başımı taşlara vururmuşum ayrılırsam. Bu zamana kadar kimseye yük olmadım 3 bucuk yasindaki ogluma kendim baktim kaynanam dibimde olmasına rağmen bakmadi annem 1 saatlik yolda tabiki oda bana yakin değilsin bakamam dedi çalışamadım. Konuşma gecikmesi yasadigindan iletisim sorunu haline donmustu tamamen krese bırakamadım yarim gun gitti. Anneme de güç olmasin diye arada sen arada kaynanam baksın bile demedim. Genellikle oglumdada her yere giderim kimseye bırakmam annem sadece oglum hastayken gelir bir gun kalır oda cok hastaysa geceyi hastanede geçirirsek falan. Öyle ogluma tekde bakmadi 2 yıldır. Ama ne zaman evine anneme kalmaya giderim 1 günlüğüne bir gun daha kalayim dersem annemin yüzünü değişiyor oglumu cok seviyorlar ama kalmamı istemiyor tetikte olurum 2.gun kalırsam kac yıllık annem ifadesini bilirim ama Oglum sosyallessin cevremiz yok açılsın diye uzatırsam arada kalmayı 2 güne uzatırım odur. Neyse ben dun annemdeydim esim bir kaza geçirmiş. Yüzünde kırık oluşmuş hemen eve gelmek istedim. Babamların bırakmasını istedim annem trip yaptı birseyi yoktur ne gitcez simdi oraya ne gerek var dedi pazartesiye de doktordan randevu almis esim annende pazartesiye kadar kalir oğlana bakar pazartesi beraber gideriz dedi ama annem asla kalmam evimde iyiyim dedi tamam dedim benim kararımla beni gece eve bıraktılar yarin yani pazartesi randevumuz var ama esim şişliği olunca acile gitmek istedi evet kizdigim bir durumda kayinvalidemlere haber vernek istemedi babasida yarin ameliyat olcak diye ben haber verelim olmaz desemde. annemleri ariyorum belki gelirler oğlana bakarlar bende esimin yaninda giderim diye tek gitsin dedi sustum esim tek gitti. Yarin ameliyat tarihi almaya gidecek yine anneme laf atiyorum . Bakarmisin diye birseyi yoktur kocanın kırık değildir o diyor ağzından tamam ben bakarım kizim oğlana bir günlüğüne cikmadi ustelik bana gelmek istemezsen sana bırakayım diyorum yok yine demediki bakarım. Bende patladım anne Allahaskina yalandan bakarım der komşu bile dedim ya iki gündür her konuşmamızda oğlana bakma konusunda birseyi yok kocanım diyorsun dedim bagirdi çağırdı telefonda ben bakmıyormuşum ne kıymetli kocan varmis diyeni bana alttan al kocana değer ver buraya geri dönemezsin diyende kendileri. Yok kocam annesine haber vermemiş kaynanama keyif yaptirmak icin oglani annememi birakcakmisim kendi gitsinmis doktorlara annesi cok kiymetlıymış annesini hep önde tutuyor kocan dedi suratıma kapadı teli. Gercekten cok uzuldum ne yapsam suç kötüyse anneci boşanayım dediğimde köpek gibi pişman okursun diyen annem tamam evliliğine bakayim esimin yaninda olayım dedigimde anneci kocan seni kullanıyor diyende o . Ben evde oturuyorum çevremizde herkes uzakta olsa annesini cocuk bakmaya çağırırken yada ona bırakırken ben annem istemez rahatsiz olur diye cenemi acmadim. Evet benim kocamin aileside sacma bir aile onlarda ogluma bakmiyor ki kimse surekli de kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil ama birkac saatlik bile bakan yok agrima gitti. Haksizmiyim bugun hersey ustuste geldi doldum dedigimde anneme tek ya bir bakarim de tamam kizim de oldu
Benim anladığım çocukla onların başına kalıcaksın diye hep göndermişler seni.Ne kadar kötü bir durum insan torununa bakmak istemez mi kızına yardımcı olmak istemez mi

Yok tabiki zaten guvenmedim ki kimsede bakmadi 2 universite mezunu olarak evde oturuyorum bakmıyorlar zorla degil ya dedim napalim dedim oglumun konusma terapisi bitip sorun asilirsa tam gun krese gider çalışırım dedim yani kimseye umut bağlamadım ama bir günlük ya bir günlük dağım bana kimse yardimci olmuyor
Böyle zamanlar bireylerin birbirine yardımcı olması içindir ama kişi ailesini seçemiyor ve her aile Malesef ki düşünceli anlayışlı olamıyor sizin için zor bi durum ama yapcak bişey yok bu zamana kadar Anneniz eli ayağı tuttuğu halde yardımcınız olmamış zaten çok üzücü :( (kayınvalidenizin hiç gözüne bakmayın derim) bu gibi durumlarda kimseye minnet etmeye lüzum yok Anneye bile

.
Anneniz aşırı saçma davranıyor. Kendini karşı tarafon kötü özellikleriyle kıyaslayacağına iyi yönleri ile kıyaslasın. Olanın kendi kızına olduğunu göremiyor mu? Bir çocukla ilgilenmek bu kadar mı zor gelir insana.🙄
Zaten sorunda su ben kayinvalidem yaptıklarından dolayı umursamıyorum cok mesafeleyim. Soğuğun gereken tepkiyi veriyorum ama anneme gerçekten değer veriyorum cok fazla . Kotu söz söylemem her ozel gününde kar kış olsun ya unda olurum evet oğlum Hasta oldugunda oda gelir ama böyle durumlarda surekli oluyor bende kapmak istemiyor ama akrabalarında kalir uzak akrabalarında olsa kırıtıyorum bende 1 ay boyunca esim sehir dışındaydı evde yaktım annem ne geldi ne çağırdı beni evinde otur evini bırakma diyor ama ev boş. Bana özledik dediğinde koşarak gidiyorum ama 2 gun kalcak dersem annemin suratı değişiyor anlamiyorum. Oglumla ordayken ilgilenir ama 2.gun suratı bana asıyor. Bazen esim ben gece geç doncem evde tek kalma ben seni alirim diyor anneme soyleneye cekiniyorum eşine de oyle bu sefer annenler seni istemiyormu diyor bende boyle bilsin istemiyorum annelerde sevinir kalayim diyorum onada. Ama kızkardeşim bile bunu duyunca eh anne kaldılar sana ddiyor. Kızkardeşim ters bir insan lafını esirgemez . Bana sinirlendiğinde annem seni istemiyor soyluyor dedi bir kez ama annem yazarlığından oyle dedi diyip konuyu kapamisti

Böyle zamanlar bireylerin birbirine yardımcı olması içindir ama kişi ailesini seçemiyor ve her aile Malesef ki düşünceli anlayışlı olamıyor sizin için zor bi durum ama yapcak bişey yok bu zamana kadar Anneniz eli ayağı tuttuğu halde yardımcınız olmamış zaten çok üzücü :KK43: (kayınvalidenizin hiç gözüne bakmayın derim) bu gibi durumlarda kimseye minnet etmeye lüzum yok Anneye bile
Zaten kayinvalidem alıştım ben kanserden şüphelenip göğüs biyopsisi icin hastaneye yattığımda kaynanamda ogluma bakmamıştı esimde gelmemişti annemle gittik oglum sürünmüştü sinra herseye tek gittim annem baktı ama benim göğsüne ilgili muanelerde bakti yoksa ben gitmiyorum yeter demistim bakan yok ogluma diye. Kayınvalidenin o zamandan beri bende yeri yok annemde karşılığını veriyor boyle ama olan hep bana oluyor ben annemden farkli hareketler bekliyorum

.

Zaten sorunda su ben kayinvalidem yaptıklarından dolayı umursamıyorum cok mesafeleyim. Soğuğun gereken tepkiyi veriyorum ama anneme gerçekten değer veriyorum cok fazla . Kotu söz söylemem her ozel gününde kar kış olsun ya unda olurum evet oğlum Hasta oldugunda oda gelir ama böyle durumlarda surekli oluyor bende kapmak istemiyor ama akrabalarında kalir uzak akrabalarında olsa kırıtıyorum bende 1 ay boyunca esim sehir dışındaydı evde yaktım annem ne geldi ne çağırdı beni evinde otur evini bırakma diyor ama ev boş. Bana özledik dediğinde koşarak gidiyorum ama 2 gun kalcak dersem annemin suratı değişiyor anlamiyorum. Oglumla ordayken ilgilenir ama 2.gun suratı bana asıyor. Bazen esim ben gece geç doncem evde tek kalma ben seni alirim diyor anneme soyleneye cekiniyorum eşine de oyle bu sefer annenler seni istemiyormu diyor bende boyle bilsin istemiyorum annelerde sevinir kalayim diyorum onada. Ama kızkardeşim bile bunu duyunca eh anne kaldılar sana ddiyor. Kızkardeşim ters bir insan lafını esirgemez . Bana sinirlendiğinde annem seni istemiyor soyluyor dedi bir kez ama annem yazarlığından oyle dedi diyip konuyu kapamisti

Yanlış anlamayın ama benim kafamda ki anne modeline çok zıt anneniz. Sadece çocuğa bakmak istememesi değil sizden de rahatsız olması. 1 ay yalnızsınız ve ne yanınıza gelmiş ne sizi çağırmış. Normal değil bu durum. Yangına körükle gitmek istemem ama hiç sordunuz mu kendisine. Acaba gerçekten sizi istemiyor mu ? Bunu sormak bile acı ama bir gün ne hissettirdiğini açık açık vurun suratına. Eşiniz bile sizinkiler seni istemiyor mu diyor ne kadar yaralayıcı şeyler ya iyi sabrediyorsunuz

Seni çok iyi anliyorum.
Mesafe candır.
Annene set koy. Her anne anlayisli degil. Evine gitme kalma. Torununu ozlediginde o gelsin.
Şunu da unutma. Annen sana cok muhtac olacak ileride. Sen de sırtını dön. Yapabilir misin bilmem.
Boşanmaya kalktiginda sana duvar olan kapıyı artik zorlama.
Sen yalniz ama guclu bir kadinsin.

Yapacağın şey aradığında açmayacaksın, özledim dediğinde gitmeyeceksin.
O hastayım gel bak dediğinde de sen gitmeyeceksin, yapamam çocuğu bırakamam diyeceksin.
İstemiyorsa uzak duracaksın.

2 evladim var. cok ciddi bir ameliyat gecirdim 5 gun hastanede kaldim olumlerden dondum. annem bana refakatciydi. tek basima kalsam inan daha iyiydi. evde kvalidem ve halamlar bakti. halamlar olmasa totomu gormustum o donem. olmuyorsa zorlama. mesafe koy. kocani da karsina al konus anlat. bitirmek istemedigini ama onun ailesinin sen oldugunu sakince kavga etmeden olgunca anlat. inan biseyker degisecektir.

Anneniz biraz kırıcı olmuş. 2 saat idare edebilirdi zannımca.

Ama siz de boşanma eşiğine gelip aile zoruyla barıştığınız eşinizin yanında olma konusunda çok ısrarcısınız.

Her iki tarafın da ortası yok.

Yani annenize mi kızmalıyız eşinize mi yoksa kayınvalide ve kayinpedere mi...
O kısmı netleştiremiyorum kafamda.
Mevcut durumu dikkat alırsak tabiki eşinin yanında olmalıydı, bu ısrarcılık değil bence.
Bütünsel bakarsak ayrılsa annesi torununa bakar mı, sanmıyorum

ben mi hatalıyım anlamiyorum. Sorunlu bir evliliğim vardi. Esim anneci arkadaşcı tam 3 kez baba evine dönmek istedim ailem kabul etmedi kocanın değerini bil evine bakiyor iyi geçin sevgini göster vs. Diye annem de babamda beni geri gönderdi kac kez başımı taşlara vururmuşum ayrılırsam. Bu zamana kadar kimseye yük olmadım 3 bucuk yasindaki ogluma kendim baktim kaynanam dibimde olmasına rağmen bakmadi annem 1 saatlik yolda tabiki oda bana yakin değilsin bakamam dedi çalışamadım. Konuşma gecikmesi yasadigindan iletisim sorunu haline donmustu tamamen krese bırakamadım yarim gun gitti. Anneme de güç olmasin diye arada sen arada kaynanam baksın bile demedim. Genellikle oglumdada her yere giderim kimseye bırakmam annem sadece oglum hastayken gelir bir gun kalır oda cok hastaysa geceyi hastanede geçirirsek falan. Öyle ogluma tekde bakmadi 2 yıldır. Ama ne zaman evine anneme kalmaya giderim 1 günlüğüne bir gun daha kalayim dersem annemin yüzünü değişiyor oglumu cok seviyorlar ama kalmamı istemiyor tetikte olurum 2.gun kalırsam kac yıllık annem ifadesini bilirim ama Oglum sosyallessin cevremiz yok açılsın diye uzatırsam arada kalmayı 2 güne uzatırım odur. Neyse ben dun annemdeydim esim bir kaza geçirmiş. Yüzünde kırık oluşmuş hemen eve gelmek istedim. Babamların bırakmasını istedim annem trip yaptı birseyi yoktur ne gitcez simdi oraya ne gerek var dedi pazartesiye de doktordan randevu almis esim annende pazartesiye kadar kalir oğlana bakar pazartesi beraber gideriz dedi ama annem asla kalmam evimde iyiyim dedi tamam dedim benim kararımla beni gece eve bıraktılar yarin yani pazartesi randevumuz var ama esim şişliği olunca acile gitmek istedi evet kizdigim bir durumda kayinvalidemlere haber vernek istemedi babasida yarin ameliyat olcak diye ben haber verelim olmaz desemde. annemleri ariyorum belki gelirler oğlana bakarlar bende esimin yaninda giderim diye tek gitsin dedi sustum esim tek gitti. Yarin ameliyat tarihi almaya gidecek yine anneme laf atiyorum . Bakarmisin diye birseyi yoktur kocanın kırık değildir o diyor ağzından tamam ben bakarım kizim oğlana bir günlüğüne cikmadi ustelik bana gelmek istemezsen sana bırakayım diyorum yok yine demediki bakarım. Bende patladım anne Allahaskina yalandan bakarım der komşu bile dedim ya iki gündür her konuşmamızda oğlana bakma konusunda birseyi yok kocanım diyorsun dedim bagirdi çağırdı telefonda ben bakmıyormuşum ne kıymetli kocan varmis diyeni bana alttan al kocana değer ver buraya geri dönemezsin diyende kendileri. Yok kocam annesine haber vermemiş kaynanama keyif yaptirmak icin oglani annememi birakcakmisim kendi gitsinmis doktorlara annesi cok kiymetlıymış annesini hep önde tutuyor kocan dedi suratıma kapadı teli. Gercekten cok uzuldum ne yapsam suç kötüyse anneci boşanayım dediğimde köpek gibi pişman okursun diyen annem tamam evliliğine bakayim esimin yaninda olayım dedigimde anneci kocan seni kullanıyor diyende o . Ben evde oturuyorum çevremizde herkes uzakta olsa annesini cocuk bakmaya çağırırken yada ona bırakırken ben annem istemez rahatsiz olur diye cenemi acmadim. Ekvet benim kocamin aileside sacma bir aile onlarda ogluma bakmiyor ki kimse surekli de kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil ama birkac saatlik bile bakan yok agrima gitti. Haksizmiyim bugun hersey ustuste geldi doldum dedigimde anneme tek ya bir bakarim de tamam kizim de oldu
Inş üyesindir hala ve okursun,.annedir atadır saygı duyulması bu ayrı, ama gitme daha, nedenini sorduğunda "2.gün rahatsız oluyorsun evladını nasıl kırığının farkında bile değilsin o yüzden rahatsız olma gelmem daha" diyebilirsin.

Bir çocuğu konuşmada geri diye kreste tam gün tutmuyosaniz çok yanlış yapiyosunuz. Tam tersine o çocuğu sosyal ortamlara olabildiğince dahil etmeniz gerekir. Diğer meseleye gelince aileniz bosanmamanizi ılımlı olmanız için baskı oluşturmuş olabilir ama kocanız annesini tutuyo diye kizip siz de her seferinde çocuğu annenize gönderirseniz elbette bunu sorun yaparlar. Ben bu konuda katiyim zaten ev hanımısiniz bu çocukları sağa sola mi güvenip yapıyorsunuz diye kızıyorum böyle konularda

Annen çok bencil kesinlikle mesafe köy ve bugünleri unutma bigün oda hasta olursa sende uc-bes gün sonra git sadece geçmiş olsun de ve kılını kipirdatma

Back
X