Ben mi şımarık ve bencilim ??

Elsaayk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2016
592
599
33
Merhaba arkadaslar hemen konuya girip sizlerin fikirlerine ihtiyacım var
Ben 2 yillik evliyim ve 1 yasinda bir kizim var kizim yemeyen kendi kendine oynamayan ve uyutmasi 2 saati bulan zor ama akıllı tatli bir melek . Sabah kalkıyorum kizima kahvalti yaptirmaya calisiyorum tabi yapmiyor emsiriyorum 11.30 gibi uykuya yatiyor o uyuyunca ben ev isi kosturuyorum tam ev isleri bitiyor kizim uyaniyor tekrar emzir emzir oyma saatler geciyor disari cikar derken tekrar uykuya yatinca yemej yapmaya calisiyorum derken aksam yemegi bulasik cay bebeğimi uyut 12 de yatıyorum

Şimdi esime geleyim esim sabah 7 de gider aksam 9 da gelir esnaf kendisi haftada bir kez arkadaslariyla yemege felan gider sabahlari kahvalti beklemez aksam yemek yapamayim sıkıntı cikarmaz ev islerine kirli bile olsa laf etmez temizlikci alirim yerine gore derken ama bana kizimiz konusunda da asla yardimci olmaz aksam ben bulasigi toplayana kadar on kere getirir kucaginda annesi diyerek surekli yorgunum der disari askam yuruyuse gidelim desem 1 kez ciktik bebek arabasiyla sanki depar atar gibi gitti ve geri geldik kavga edip bizimle vakit gecir desem hic orali olmaz eskiden boyle degildi ya ben etrafimda insanlari gordukce piknige giden kahvaltiya giden iyice üzülüyorum zaten sohbet hic yok ve eskiden boyle degildi ben anlamıyorum ve suan bendeki sevgide inanim artik bitti yoruldum

Disari soyle cikiyoruz disari derken avm vs mutlaka bir işimiz varsa cikariz onun dışında asla mesala aylik toptan market alisverisi yaptigimiz yer var gimat diye ilceye uzak daha merkezi yerde sadece ayda bir kez bizimle disari cikar onda da 2 de gelir evden 3 te cikariz marketten alisveris orada avmye ugra bi tur at 15 dakika ve hep ayni yerde yemej yer 7 de gelirix aktivite vs hic bisey yok ve esim kapris siniri de ayri simdi esim diyoki bu da vakit ayirmak ciktik ya diyor
Sabah kavga sebebimiz ise bugun garantiden makinemin parcasi alinacakti aksam bana diyor ki karicim yarin vakit ayiracam ya iste hepde parcayo alacaz diyerek resmen dalga geciyor ve bugunde beni saat olmus 2 oyle ariyor gidecek miyiz diye ve on kere gidecek miyiz diye sorunca bende gitmedjm sen 20 lira fazla kazan para hersey demek dedim simdi kizlar adam haklı mi bu da vakit ayirmak midir ben istiyorum ki kizimizi oyun alanlarina goturelim ya olmadi isten ciktigi vakit goturelim ama yok evde surekli yorgun arkadasi cagirsa kosarak gider

Bence bebek için acele edilmiş. Siz daha gezmeye, zevke doymadan eve kapanmışsınız. Adam da haklı. Gün içinde yoruluyordur muhtemelen zaten saat 9'da geliyormuş. Nereye gideceksiniz ki bebekle? Haftasonu da alışveriş ve yemek yeniyor vakit bitiyor. Sizin için yapacak bir şey kalmıyor anlaşılan. Yemek, kahvaltı, temizlik de dert etmiyor. Sizin durum mecburiyetten rutine binmiş.

Tek mi çalışıyor ve maddi durumunuz nasıl? Belki 1 hafta filan tatile gitseniz iyi gelirdi.

of of esnafin emegini ödemek zor ama esim sanah 6 da kalkar kahvalti yapariz hepberaber aksam 7 gibi gelir. ben sofrayi hazirlarken oglanla oynarken yemekten sonra oynar bu bir. ikincisi her hafta sonu gözümüzden uyku aksa bile bebekle kalkariz ve onun icin her yere gideriz bu iki. 3. kocan kendini hemen toparlasin. olmadi sen o eve geldigi zaman at kendini yalniz disari burnu sürtsün

eşiniz esnaf ve malesef esnaf olunca böyle
adam erken bıraksa işi belki sürekli müşterisini kaybedecek
fazladan eleman çalıştırabilir gerçi
bide çok yorucu mu işi ayakta mı bütün gün öyleyse biraz daha sabredin
kızınız az büyüsün kendiniz çıkartabilirsiniz

öncelikle bebek kesinlikle çok erken olmuş. erkek kısmı evliliğin ne demek olduğunu bilmeden, evlilik sorumluluğunu öğrenmeden baba olmamalı. tabi olmuşa çare yok.
kendinizi geliştirmek için çaba sarf etmelisiniz. arabanız varsa hemen bi ehliyet kursuna yazılın ehliyetinizi alın araba kullanmayı en kısa zamanda öğrenin. araba=özgürlüktür. böylece bizi gezdirsin diye eşinizden sürekli beklenti içerisinde olmazsınız.
sonra kendinize bi uğraş edinin. kurslar vs. böyle zamanlarda çocuğu da saatlik anaokulu tarzı yerlere bırakabilirsiniz. hem çocuk da sosyalleşir kendi kendine oyun oynamayı öğrenir.
kendi arkadaşlarınız yok mu görüşebileceğiniz? her şeyi kocadan beklemeyin yoksa bi ömür böyle gider ve hep mutsuz olursunuz.

Esiniz sizi sevdiginden degil evlenmis olmak icin evlenip bide baba olmus olmak icin cocuk yapmis gibi gozukuyor buradan
Yasadiginiz aile hayati hic normal degil
Ya adam akilli konusun akli basina gelsin yada rest cekin
Baska da ne yapilir bilemedim , ama ben omrumu boyle bir adamla gecirmezdim

Karı koca olmayı yasayamadan anne baba olma sendromu. Bebeği ortak kararla istemediniz mi?
Bence bebeğinizi bırakabileceginiz birine bırakın ve biraz baş başa zaman geçirin. En azından haftada 2-3 saat.

Benim eş de yoğun çalışan biri, pazar günü de dahil olmak üzere telefonu susmaz, mutlaka bir adamı arar bir sorun vardır uğraşır. Kendi pek akıl etmez, belki yorgunluktan gerçekten belki de yapısı öyle olduğundan (Ki huy galiba, adam evde olsun dışarı aramaz), dışarı mı çıksak, gezsek mi filan plan yapmaz, evde olsun çay- abur cubur takılsın film filan izlesin, çocuğuyla boğuşsun oynasın kudursun, arkadaşla filan da takılmaz öyle... Evcil yani. Ancak sizin durumda böyle bir hava da yok, yani evcil bir adam desem, değil gibi, bencil daha çok.

Gezme ayarlamaları, nereye gidelim ne yapalım planları bendedir ve bu halde bile "Kendi düşünsün bi de yav" diye canım sıkılır. Bir de benim istemime-planıma uymuyor, çocuğuyla ilgilenmiyor olsaydı cinnet getirirdim muhtemelen.
Size de ne tavsiye versem bilemedim, yani ne desem uç fevrilik barındıracak ve size fayda sağlar mı şu halde, emin olamadım çünkü adamın pek kaybetme korkusu, aile bilinci yok gibi. :/

Kızın uyuyunca bulaşıkları at makinaya akşam yemeğini koy ocağa o arada ortalığı toplarsın akşam eşin gelince yemeği yiyin hemen 5 dkda geri kalan bulaşıkları da at makinaya çalıştır çay koy otur.
Zaten haftada 1 yardımcı geliyormuş.
Eşin de yoğun çalışıyormuş haftada 1 gün evde dinlenmek ister elbette. Avm zaten sahil kenarı değil ki gezesin
Elbette işin olursa gidersin birşey alacaksan falan.
Gündüz çocuk durmazsa çıkın parkta dolaşın hava alın beraber. Çocuk sorumluluk ister. Eşinin de memur değil esnaf olduğunu biliyordun neticede. Anlayışlı olman lazım.

Reactions: KV_
Adam hiç haklı değil. O dışarıda çalışırken en azından iki insan yüzü görüyor. Bebekle uğraşmak ne zordur bilirim. Sanki beş işte çalışıyormuşsunuz gibidir. Bu beyfendi fazla rahata alışmış. Evde olduğu bir gun iki saat bebeği birak bakalim. Nasil bunaldigini anlasin. Ayrıca o çocuğun da babayla vakit geçirmeye ihtiyacı var. bebek oldu diye zindana atalım bari kadınları.

Kız aynı benim adam. En büyük sosyalligimiz Çubuklu'da kahvaltı hiç hadi gel gezelim demez hep ben ee bugün bir şey yapmayalım mi derim. Sıkıldım ben de demiyorum oğlumu alıp parka gidiyorum. Ama konu sahibinin eşi arkadaşlarıyla gezmeye yorulmuyor galiba yorgunluğu eşine sadece. Evcil değil de hımbıl olabilir belki. Bir de çok erken olmuş çocuk. Biraz daha vakit geçirmek lazımmış.

Benim eşimde kendi işi yoğun çalışıyor ve emin ol ağır. Çocuktan önce dışarı çıkmazdık, evciydik yoruluyordu anlayış gösteriyordum sorun etmiyordum ama artık ediyorum. Çünkü bende yorgunum ve biri beni anlasın istiyorum. Seni çok iyi anlıyorum haklısın. İnsanın paraya ihtiyacı var evette yanında birinin olduğunu da hissetmeye ihtiyacı var.
Bunu onunla konuş. Olmadı bırak biraz yalnız kızıyla anlasın

Kaliteli ve güzel vakit geçirmek olarak gördüğünüz tüm faaliyeti ayrıntılarıyla alt alta yazıp şu tarz bir liste yapıp evin kapısına asın, her gün evden çıkarken görsün (eve misafir gelmeden önce çıkarırsınız):

BU HAFTA BUNLARDAN KAÇ TANESİNİ YAPTIN?

Güleryüzlü, neşeli bir biçimde, ne zaman bitecek diye sormadan, güzel güzel konuşarak:

-Piknik alanına gidip, 2 saat piknik yapmak, piknikte mangal yakıp, 30 dk çocukla oynamak

-AVM’ye gidip son 1 aydır yemediğimiz bir yerden yemek yemek

-Çocuk parkına gidip hep beraber 45 dk vakit geçirmek

-Çocukla 30 dk oyun oynamak

-Yemek yapmama 30 dk yardım etmek

-Hep beraber çocuk tiyatrosuna gitmek

-Çocuk uyuyunca beraber ortak seçeceğimiz bir filmin yarısını, diğer gece de diğer yarısını izlemek

-vs vs.

BU HAFTA BUNLARIN İKİSİNİ (güleryüzlü, neşeli bir biçimde, ne zaman bitecek diye sormadan, güzel güzel konuşarak) YAPTIYSAN BENİ ÇOK MUTLU ETTİN, HARİKA BİR KOCA VE ÇOK İYİ BİR BABASIN!!! ÇOK TEŞEKKÜRLER.

burada esimin beni gezdirmesi degil mesele bizimle vakit gecirmesi zaten ben kendim kizimla gidiyoruz ama biz yanimizda babamizida istiyoruz

evet isi yorucu ama arkadaslarina vakit ayirabiliyor mesele disari gitmrk de degil evde de aktivite yapamıyoruz

biz 6 yil sevgilik donemi yasadik ve bebek icin erken oldugunu dusunmedim cunku zaten birlikte yasadik gezdik tozduk fakat ben aile olarak kaliteli zaman istiyorum maddi durumumuz da cok şükür cok iyi ama hersey para degil is yerini babasina bırakıp arada bir bizede zaman ayirabilir yada atiyorum sabah kahvaltiya gider geliriz toplam 3 saat goder oglen yine dükkana gecebilir diyorum

şımarıklık veya bencillik değil. sizde haklısınız o da.

siz haklısınız çünkü tüm gün evde bebekle uğraşıyorsunuz. dışarı çıkmak istemeniz normal bide ailecek vakit geçirmek istemeniz.

kocamız haklı çümkü tüm gün zaten insanlarla uğraşıyodur ve çalışma saatleri genişmiş. e adam eve geldiğinde çıkmak istemeyebilir. yorgundur. onu da anlamak lzım.

sizin orta yol bulmanız lazım.

Şu bebek erken olmuş diyenleri de hiç anlamış değilim. Beş sene bekleseydi adamın kafaya sihirli değnek mi değecekti? Hayır. Yine böyle olacaktı. Yaşamasan bilmeyecekti.En sevdiğim sözdür: Zaman sadece armutları olgunlaştırır.

Adamın sizle ilgilenesi yok yani. Haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…