Ben mi çok nazlıyım hamilelik mi böyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet hamileliğimi öğrendiğim ilk zamanlar da tıpkı bu günkü gibiydim ama zar zor bir şeyler yiyerek enerji topluyordum. Şimdi tekrar bunu yapabilmek için de tutmayacağım oruç.
Bazı arkadaşlar buraya sadece saldırı yapmak için giriyorlar bir tek kendileri biliyor biz salağız kendileri zeki. Sanki ben anne olarak çocuğumu bile isteye tehlikeye atarım sanki hamilelikte oruç tutmak günah da ben zorla tutmuşum gibi saçma sapan tavırlar. Zaten yapamıyorum tutamayacağım demişim daha ne

En azından ben abartmıyorum gerçekten de hamilelikte böyle oluyor diyebiliyorum yazdıklarınızı okuyunca. Teşekkür ederim Allah sağlıkla evladınızı size bağışlasın

sakinnn... salak demene de gerek yok

Hamileliğin ilk haftalarinda zaten uykulu ve halsiz olma durumu yüksek, bir de orucun halsizligi eklenince, ne bekliyordunuz ki?
"Çok normal bir durum, kendime yüklenmeyeyim bunun farkında olayım hemen her gebe böyle olabiliyor" bilincine ulaşmayı bekliyordum açıkçası. Nazlı değilim durumum gayet normal demek ki

Ben bulantılarım için ilaç da kullanıyorum yoksa kusmuyordum ama dayanamıyordum yine de. Geçen ilk kez kusma oldu bir daha olmaz inşallah kimi insanın tüm hamilelik boyu devam ediyormuş inşallah bende olmaz öyle.

Oruç için arkadaşlar biraz yükselmiş ama bende 8 haftalık hamileyim bugün doktoruma sordum iftar ve sahurda yeterli beslenirsem tutabileceğim söyledi, ama kendinizi kötü hissediyorsanız tabi ki tutmayın öncelik siz ve bebeğinizin sağlığı. Ayrıca ilk 3-4 ay bu şekilde halsizlik yorgunluk bulantı kusma uyku vs. İle geçiyor

Sanmıyorum genelde hiperemezisler daha erken haftalarda aktif kusmalarla başlıyor prilam başlamıştır sanırım doktorunuz oda uyku yapan bir ilaç düzenli kullanın bi süre sonra geçecek merak etmeyin yaşarken geçmeyecek gibi geliyor

Herkesin hamileliği çok kişisel kimseyle kıyaslama kendini. İnsanın farklı hamilelikleri bile aynı olmuyor. 8 haftalık hamilelik oruç tutmaya engel değil eğer diyabet ya da hipertansiyon sorunun yoksa. Ama oruç her bünyeyi yorduğu gibi seni de yormuş olabilir. Bir kaç gün de oruç tutmamayı deneyebilirsin.
Bunun haricinde ilk 3 ay yorgunluk,halsizlik,uyku hali yapar. 2. Dönem yani 3-6 ayda deli gibi bir enerji patlaması olur genelde

Evet kesinlikle tutamaz hamileler zararlı diye bir kaide yok ki. Bana da ebe iftarda şu kadar sahurda şu kadar su iç şunları ye şunları yeme dedi. Bi bunlar biliyor sanki. Bu kadar halsiz olmasaydım tutmaya devam da ederdim olması gereken bu. Denedim, baktım yapamıyorum yapmayacağım. Bol bol uyuyabildiğim boş günlerimde tutarım belki zor gelmezse.

Teşekkür ederim yorumunuz için
Ben de vicdanım rahat olsun diye tuttum çok aşırı zorlanmadım da. İlk günden böyle olsam bırakırdım direkt. Ama iyiydim çok büyük sorun yoktu. Bugün çok korkunç bir gün yaşıyorum ama, uzanarak yazıyorum bunları ayakta duramıyorum. O yüzden kendimi toparlamam lazım tutmayıp aralıklı beslenmeyi deneyeceğim vücuduma daha iyi gelir diye

Hamileliğin ilk üç ayında böyle hissetmeniz çok normal.Vucudunuz farklı bir duruma adapte olmaya çalışıyor.Yorgunluk, duygusal gel gitler,mide-bağirsak sorunları vs. hepsi normal.Sadece kimi insan daha yoğun yaşar bunları ,kimi belli belirsiz.

Oruç konusunda bir şey diyemeyeceğim,size kalmış.Oruç tutarken daha az beslenmiyoruz,sadece yeme saatleri değişiyor.

Evet prilam verdi doktor. Epey bir kesti çok şükür aşırı bulantıları. Teşekkür ederim

Teşekkür ederim yorumunuz için

Ben ilk hamileliğimde 1 gün haricinde tutmadım çünkü iyi hissetmedim.

İkinci hamileliğimde ise doktoruma da da danışarak tuttum oruç. İftar ve sahur
da dengeli bir beslenme ve sıvı tüketimi olursa tutabilecegimi söylemisti, tutarken de herhangi bir değişim, yorgunluk,halsizlik yaşamadığım için devam ettim.
Doktorlar hastaya göre bir yol çiziyor. Direkt hamileler oruç tutamaz demiyorlar. Doktorlardan iyi biliyorlar her seyi maşallah. Bir akleden kendileri çünkü.
Siz de iyi hissetmemiş tutmama kararı almışsınız zaten.

İlk 3 ay yaşarsın böyle şeyler. Sıkıntı yapma kendini zorlama. 3 ay hayatın biraz gerisinde kalabilirsin insana hep böyle olacak gibi geliyor ama genelinde 2. Kısımda geçiyor bu kısım. Tabi ki güzel beslenme de önemli enerji olsun diye işlenmiş şekerli ya da porsiyon olarak fazla fazla meyve yememelisin. Daha çok sebze ve protein odaklı ol her şeyin başında da bol bol su. Güzel zamanlar bunlar inşallah sağlıkla al kucağına. Tüm yorumları da okuyup canını sıkma

En azından ben abartmıyorum gerçekten de hamilelikte böyle oluyor diyebiliyorum yazdıklarınızı okuyunca. Teşekkür ederim Allah sağlıkla evladınızı size bağışlasın
amin hepimiz inşallah sağlıkla alalım kucaklarımıza bebişlerimizi.. hiç merak etmeyin geçici bir süreç. herkesin hamileliği farklı da geçebilir. etrafınızda eminim çok bilmişler de olacak. hiç takmayın hiçbirini. siz kendinize iyi bakın bebeğiniz zaten iyi olacak

Her şeyin kolayına kaçmak çok normal geliyor bazılarına ama ramazan orucu sevabından mahrum kalmak istemeyenler olabilir, bunu anlamıyorlar. Zaten "hamileler oruç tutamaz" diye bir şey olsa tutmazdım en baştan.

İlk haftalar çok normal. Oruç zamanı falan değildi güzel de besleniyordum ama ayakta duracak halim yoktu. Aklı başında bir insana benziyorsunuz denemişsiniz dayanamamışsınız bırakma kararı almışsınız zaten. Kendinizi burada yazılanlar için de şuanki aşırı yorgunluk ve bitkinlik hali için de üzmeyin.

kendinizi nazlı gibi hissetmeyin ilk haftalar gerçekten çok uykulu sinirli bulantılı iştahsız geçiyor, sonra sonra düzeliyor ama :) ilk zamanlar ben işten geldiğim gibi uyuyordum , 13-14. haftalarda bir rahatlama geldi enerjim geri geldi . Sağlıkla alın kucağınıza inşallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…