• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi çok nazlıyım hamilelik mi böyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk 3 ay yaşarsın böyle şeyler. Sıkıntı yapma kendini zorlama. 3 ay hayatın biraz gerisinde kalabilirsin insana hep böyle olacak gibi geliyor ama genelinde 2. Kısımda geçiyor bu kısım. Tabi ki güzel beslenme de önemli enerji olsun diye işlenmiş şekerli ya da porsiyon olarak fazla fazla meyve yememelisin. Daha çok sebze ve protein odaklı ol her şeyin başında da bol bol su. Güzel zamanlar bunlar inşallah sağlıkla al kucağına. Tüm yorumları da okuyup canını sıkma 😃
Bu site böyle. Selam versen küfredenler var. Gerçek hayatta nasıl bir öfke patlaması yaşanıyorsa anonim kimliği altında zehirlerini kusuyorlar etrafa, ama alıştım artık. Konuyu açmasam sizin yorumlarınızı da görememiş olacaktım, teşekkür ederim

İlk haftalar çok normal. Oruç zamanı falan değildi güzel de besleniyordum ama ayakta duracak halim yoktu. Aklı başında bir insana benziyorsunuz denemişsiniz dayanamamışsınız bırakma kararı almışsınız zaten. Kendinizi burada yazılanlar için de şuanki aşırı yorgunluk ve bitkinlik hali için de üzmeyin.
Çok teşekkür ederim ya gözlerim yaşardı şu yorumu okuyunca hormonlardan mı nedir bilmiyorum 🥹

kendinizi nazlı gibi hissetmeyin ilk haftalar gerçekten çok uykulu sinirli bulantılı iştahsız geçiyor, sonra sonra düzeliyor ama :) ilk zamanlar ben işten geldiğim gibi uyuyordum , 13-14. haftalarda bir rahatlama geldi enerjim geri geldi . Sağlıkla alın kucağınıza inşallah :KK36:
Amin inşallah teşekkür ederim🫶🏻

Selamlar herkese.
8 haftalık gebeyim. Çok zor geçiriyorum demek istemiyorum kolay diyeyim ki kolay olsun diye düşünen bir insanım, pozitif olmaya çalışıyorum ama bugün ayakta bile duramayacak haldeyim. Bir de öğretmenim derslere girmem lazım. Acıkmıyorum ya da susamıyorum, ama çok bitkin düşüyorum bu yüzden oruç da tutmayacağım artık, boş günlerimde tutarım belki. Kusma da ilk defa iftardan sonra geçen oldu. Korkumdan bir yere gitmiyorum artık. Hanımlarla aramızda buluşurduk ama hep kendimi geri çeker buluyorum zaten çevremde çok kişi yok bu kadar geri çekmek normal mi yoksa hamileliğin doğal akışı mıdır bu kadar aşırı yorulmak benim nazlanmam mı hamileyim diye psikolojikmen mi böyleyim yoksa hamilelik gerçekten böyle bir şey mi
Oruç tutma konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum. Üstelik kusma başladıysa devam eder. Su içmemek bebeğe zarar.
Nazlanma konusuna gelince nazlanın. Cidden söylüyorum nazlanmazsanız insanlar pehlivan sanıyorlar. Hep kustum, düşük tehlikem vardı doğumda neredeyse masada kalıyorduk bebeğimle. Hep güçlü durucam diye kocalarından gripken suyu bile içirmesini isteyen kadınların, aman ne var herkes doğuruyor, herkesin başına geliyor, sen çok iyi bile duruyorsun söylemlerini dinlerken buldum kendimi.

Ilk trimester de cok normal asiri yorgun ve halsiz olmak.
Isten gelir koltuga atardim kendimi. Aksam esim gelene kadar kalirdim patates cuvali gibi

Aklıma şey geldi hamileliğin ilk haftalarında evi süpürüp neden bu kadar yoruldum diye hüngür hüngür ağlamıştım 😂
Ben iki gün önce banyoda kayıp popomu hamam taşına vurdum önce biraz ağladım sonra gülmeye başladım halime 😂

İlk 3 ay yaşanabiliyor bulantı kusma gibi durumlar
Midenize iyi gelecek yiyecekler tercih edebilirsiniz
Yemeklerin Kokusu az olan az baharatlı olanları tüketmesi daha kolay oluyor
Ben salatalık çubuk kraker fılan bol tüketiyordum
Kusmuyordum ama iştahım yoktu halsizlik vardı
Bazı kişiler ve eşyalar kokardı🤷‍♀️
12-16. Haftalarda bitebiliyor tabi kişisel olduğu için hamilelik boyunca süren de var
İnşallah siz kolay geçirirsiniz
Oruç hamile olmayan birine bile ilk zamanlar zor gelebiliyor
Baş ağrısı halsizlik iftardan sonra mide ağrısı olabiliyor bende
Sizi de halsiz bırakmış olabilir

Sağlıklıca kucağınıza alırsınız inşallah

Oruç tutma konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum. Üstelik kusma başladıysa devam eder. Su içmemek bebeğe zarar.
Nazlanma konusuna gelince nazlanın. Cidden söylüyorum nazlanmazsanız insanlar pehlivan sanıyorlar. Hep kustum, düşük tehlikem vardı doğumda neredeyse masada kalıyorduk bebeğimle. Hep güçlü durucam diye kocalarından gripken suyu bile içirmesini isteyen kadınların, aman ne var herkes doğuruyor, herkesin başına geliyor, sen çok iyi bile duruyorsun söylemlerini dinlerken buldum kendimi.
Haklısınız bazen nazlı olmak da gerekiyor yoksa insanlar güçlü görüp her türlü beklemtiye giriyorlar halden anlamıyorlar

İlk 3 ay yaşanabiliyor bulantı kusma gibi durumlar
Midenize iyi gelecek yiyecekler tercih edebilirsiniz
Yemeklerin Kokusu az olan az baharatlı olanları tüketmesi daha kolay oluyor
Ben salatalık çubuk kraker fılan bol tüketiyordum
Kusmuyordum ama iştahım yoktu halsizlik vardı
Bazı kişiler ve eşyalar kokardı🤷‍♀️
12-16. Haftalarda bitebiliyor tabi kişisel olduğu için hamilelik boyunca süren de var
İnşallah siz kolay geçirirsiniz
Oruç hamile olmayan birine bile ilk zamanlar zor gelebiliyor
Baş ağrısı halsizlik iftardan sonra mide ağrısı olabiliyor bende
Sizi de halsiz bırakmış olabilir

Sağlıklıca kucağınıza alırsınız inşallah
Amin çok teşekkür ederim yorumunuz için🫶🏻

Selamlar herkese.
8 haftalık gebeyim. Çok zor geçiriyorum demek istemiyorum kolay diyeyim ki kolay olsun diye düşünen bir insanım, pozitif olmaya çalışıyorum ama bugün ayakta bile duramayacak haldeyim. Bir de öğretmenim derslere girmem lazım. Acıkmıyorum ya da susamıyorum, ama çok bitkin düşüyorum bu yüzden oruç da tutmayacağım artık, boş günlerimde tutarım belki. Kusma da ilk defa iftardan sonra geçen oldu. Korkumdan bir yere gitmiyorum artık. Hanımlarla aramızda buluşurduk ama hep kendimi geri çeker buluyorum zaten çevremde çok kişi yok bu kadar geri çekmek normal mi yoksa hamileliğin doğal akışı mıdır bu kadar aşırı yorulmak benim nazlanmam mı hamileyim diye psikolojikmen mi böyleyim yoksa hamilelik gerçekten böyle bir şey mi
Neden oruç tutuyorsunuz anlamıyorum
Allah bile tutmayın diyor ama siz yok sen korursun deyip tutmaya çalışıyorsunuz bende hamileyim görümcemde hamile ben tutmuyorum o tutuyor ve ona da çok kızıyorum.
Ki hamileliğin en kritik zamanlarındasınız tabi ki zor geçer yani bebeğe de kendinize de bu eziyeti neden yapıyorsunuz bebeğiniz sağlıkla doğsun iki yaşına gelsin isterseniz 10 sene oruç tutun ama şimdi neden bu ısrar anlamış değilim cahil cesareti galiba

Herkesin hamileligi farkli. Ben ne uyku hali ne aserme ne bulanti ne kusma ne de koku hassasiyeti yasadim. Sadece cabuk nefes nefese kaliyordum. Onun disinda tamamen sorunsuz gecti hamileligim son haftalara kadar. Son haftalarda gebelik tansiyonu olustu, bebek acil alindi. O yuzden hamileliginizi kimseyle kiyaslamayin.

Allah bile tutmayın diyor ama siz yok sen korursun deyip tutmaya çalışıyorsunuz bende hamileyim görümcemde hamile ben tutmuyorum o tutuyor ve ona da çok kızıyorum.
Ki hamileliğin en kritik zamanlarındasınız tabi ki zor geçer yani bebeğe de kendinize de bu eziyeti neden yapıyorsunuz bebeğiniz sağlıkla doğsun iki yaşına gelsin isterseniz 10 sene oruç tutun ama şimdi neden bu ısrar anlamış değilim cahil cesareti galiba
Allah nerde tutmayın diyor? Ayet, hadis?
Benim dinimde "hamileler oruç tutmasın" diye bir şey yok. "Tutabiliyorsa tutsun çok zorlanıyorsa bıraksın" var. Siz hangi dindensiniz hangi Allah tutmayın diyor o sizin dine inananları ilgilendirir beni ilgilendirmez.

Kadın ısrarla tutucam dememiş ki. Denedim olmadı bırakma kararı aldım demiş. Zaten oruç değilken de halsizmiş. Sanki üç ayları tamamen tutmuş gibi yorum yapmanız...

Kadın ısrarla tutucam dememiş ki. Denedim olmadı bırakma kararı aldım demiş. Zaten oruç değilken de halsizmiş. Sanki üç ayları tamamen tutmuş gibi yorum yapmanız...
gerçekten anlam veremiyorum sanki inatla oruç tutucam nasıl bir iftar sahur programı düzenleyeyim demişim gibi davranıyorlar 😂

Bebeğin gelişimi için oruçlarınızı erteleyin inancınızda kaza yapabilirsiniz sonradan suan bebek çok önemli Allah içinizi biliyor size bir can emanet etti ona iyi bakmalısınız.

Ben üç ay her sabah kustum bitkindim devamlı enerjim düsüktü

Selamlar herkese.
Normal valla ben 13. Haftaya kadar kafami kaldiramiyordum allahtan calismak durumunda degildim😐 tum gun olu gibi yatiyordum…

gerçekten anlam veremiyorum sanki inatla oruç tutucam nasıl bir iftar sahur programı düzenleyeyim demişim gibi davranıyorlar 😂
Ben bu sitede bebek uyuyunca uyuma konusunda oruçluyken o uyuyunca uyuyordum yazdım diye "neden oruç tuttuğunu belirttin bize ne" diye linç yedim askdkfkgkgk

Bebeğin gelişimi için oruçlarınızı erteleyin inancınızda kaza yapabilirsiniz sonradan suan bebek çok önemli Allah içinizi biliyor size bir can emanet etti ona iyi bakmalısınız.

Ben üç ay her sabah kustum bitkindim devamlı enerjim düsüktü
Zorlandığım için tutmayacağım bir de o şekilde deneyeyim halim gücüm nasıl oluyor bir bakayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X