Ben mi anormalim.

10 yıldır tanıdığımız eşler bir gece uykuda kesiveriyor karılarını. siz nasıl bu kadar güveniyorsunuz ? nefsi galip gelir tecavüz eder sonra pişman olur öldürmek ister ? olmaz diyeceksiniz siz öyle diyorsanız olmaz o halde. Konuşma burada bitiyor, biraz en çok ben bilirim havasındasınız, anneniniz sana da senin gibi evlat versin lafını anlıyorum biraz. Zor anne olmadan anlamak çok zor, Allah uygun zamanda anne olmayı nasip etsin size de .

Bi keresinde kv beni aradı komşumun kv desi benim kv demi aramış (bu arada kv dem başka ülkede)gelinime ulaşamıyorum senin geline söylesene gitsin ona teline bak desin.ben de gittim söyledim kızın teli tuşlu ve kapanmış fark etmemiş.açtı eşini aradı niye ortalığı ayağa kaldırıyor annen diye.sonra kendi annesi aradı kızım niye telefonuna bakmıyorsun diye,üstüne dedesi geldi kızım sana ulaşamamışlar merak etmişler,ben çıkıyordum komşunun torunu arabadan indi canım kv den aradı sana ulaşamamış dedi.ben şok oldum yani o kadar güldüm ki,kız da sinirden ağlayacak durumda.

Doğal olaraktan vermek istediğim anlam şuydu: malum Türkiye’de yaşıyoruz ve yüzde doksanımızın annesi “ Anne ben şu erkek arkadaşımla kalıcam dediğimizde” Aah tamam tatlım bol eğlenceler keyfine bak” gibi bir cevap vermiyor. Anlarsınız diye düşünmüştüm
Kendim eve çıkabilirim böyle bir gücüm var ancak zaten en iyi iş imkanımın olduğu şehir yaşadığımız şehir. Ve şu anneye bu şehirde başka bir eve çıkmayı nasıl teklif edebilirim sizce ?

Bakın olay şurada. Bu insan benim eski sevgilim. 3 sene ilişkimiz oldu ve daha sonra da arkadaş kaldık ve bu güne kadar çok kez bir araya geldik. Ne sevgiliyken ne de ayrıyken bana bir kez olsun ben istemediğim sürece dokunmadı. Benim canımı acıtacak en küçük bir şey yapmadı. Görüşmek istemediğim oldu saygı duydu. Hiç bir zaman rahatsız etme bela olma gibi bir durumu olmadı. Kaldı ki ne o bana aşık ne ben ona aşığım. Takıntı yapacak biri değil yapacak olsa bana yapmaz. Yani daha ne kadar iyi tanıyabilirim bilmiyorum ama bu insan benim canımı acıtacak en küçük bir şey yapacak birisi değil ben bu zamana kadar bunu zaten anladım ki rahat bir şekilde yanına gidebiliyorum

tamam canım, haklısın

‘Ben yanlış bir şey yapmadım’ diyorsunuz,
o zaman niye annenize ‘kız arkadaşıma gittim’ diye yalan söylüyorsunuz?
Anneniz tepkisini uzatmakta hatalı ama siz de hatalısınız.

‘Ben yanlış bir şey yapmadım’ diyorsunuz,
o zaman niye annenize ‘kız arkadaşıma gittim’ diye yalan söylüyorsunuz?
Anneniz tepkisini uzatmakta hatalı ama siz de hatalısınız.
Çünkü ona göre yanlış bir şey ve benim doğrularımla onun doğruları bir değil. Neyini anlamıyorsunuz. Ona kendi doğrularımı anlatsam da hiç bir şey değişmeyecek

Özür dilemeyin, bırakın ağlasın dursun. Bir yapar iki yapar sallamadiginizi görünce başka manipülasyon tekniklerine geçer. Anne olarak merak etmesi başka, sürekli ağlayarak haklı olduğunuz konularda bile size suçlu hissettirmesi başka şey.

Bu sefer yapıcam ben de bunu. Peki sonra kendisi mi normal davranmaya başlıyor da düzeliyor aranız?

Yaptığınızın anormal olmadığını düşünüyorsanız açık açık bi erkek arkadaşınızın yanına gittiğinizi söyleyin bence.

Çünkü ona göre yanlış bir şey ve benim doğrularımla onun doğruları bir değil. Neyini anlamıyorsunuz. Ona kendi doğrularımı anlatsam da hiç bir şey değişmeyecek
Kuzum benim sizin yaşınıza yakın evladım var.
Anne olunca anlarsınız annenizi.

Anne olunca anlarsın diyorum klasik bir anne sözü takma kafana çoğumuzun annesi böyle :)

Anne de haklı kendince sende şöyle bi gerçek var insan belli bi yaştan sonra aileyle yaşamaya ayak uyduramıyo karakter değişiyo falan ama nerde olursan ol annen merak eder sen meraktan ziyade şüphe etmesine alınmışsın galiba o da olabilir hoş görmek lazım korumaya çalışıyo biraz onun yaşından bak dünyaya bilirsin kuşaktan kuşağa bakış açısı farkı var

Bu sefer yapıcam ben de bunu. Peki sonra kendisi mi normal davranmaya başlıyor da düzeliyor aranız?
Benim annemin ani parlamalari vardir, saçma sapan konularda evlatlıktan reddeder falan.
Ama hiç üstüne düşüp yaptığı çirkin davranışı ödüllendirmem
En son bir buçuk sene önce böyle bir patlama anı yaşadı , gerçekten çok saçma bir sebepten.
İki üç ay kadar evi otel olarak kullandım, bir cümle kurmadım, karnım tok geldim,açsam da evdeki yemek yerine gittim mutfakta kendime bir şeyler hazırladım. İki ayın sonunda bir konuşma yaptık, böyle hakaretler dinlemeye meraklı olmadığımı, kenarda köşede kendi evime çıkıp birkaç kira-depozito ödeyecek kadar param olduğunu, şimdilik babam için kaldığımı ama bir daha bu tarz bi cumle duyduğum gibi koşa koşa kendi evime çıkacağımi ve bunun tamamıyla yaptığı davranışların sonucu olacağını anlattım. Öyle ateşkes imzaladık. Üstünden iki seneye yakın zaman geçti, daha da lafını tartti da konuştu, bunca zaman bir başka kavga yaşamadık. Ki yaşarsak da uca uca kendi evime tasinirim, bunu da çok iyi biliyor .
Aynı zamanda geç kaldığımda arayıp bağırma çağırma huyu vardı. Telefonu açıp bir bağırtı duyduğum an 'bunu dinlemek zorunda değilim' deyip kapattigim-daha da telefonunu hiç açmadığım için bu huyuna da son verdi. Şimdi geç kalmışsam (ki öncesinde haber veririm) asla kendi aramaz, babama mesaj yazdırır -babamin bir üslup problemi olmadığı için sorun yaşamayız-
Tavsiye ederim.
Diğer türlü scanner'in fare deneyi gibi. Annenin gereksiz hakaretlerini, afra tafralarini işittikce onu ödüllendirsen bu hareketlerini sürdürür

ben istiyorum anne olmanızı , bende anneyim çok güzel bişey . Meşru şartlarda herkes olsun isterim Size de tabii ki öylesi için dua ettim,ettim artık geri dönüş yok
Benim bir çocuk doğurmak yerine yurttan bir çocuğu almak gibi bir hayalim var. O yüzden biraz yanlış bir dua gibi oldu ama teşekkür ederim yine de sonuçta o da benim çocuğum olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…