Ben mi anormalim.

lawyered1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
1.043
1.128
83
30
Öncelikle 26 yaşındayım ve dün bir erkek arkadaşımın yanına yakın bir şehire gittim. Orası da memleketimiz. Arkadaşlarım da var orada. Annemler de şu an anneannemlerin yanında başka bir şehirde. Anneme de doğal olarak söylemedim. Kız arkadaşımın yanına gidiyorum doğum günü için dedim.
Gittiğimde de çok uykusuzdum akşama doğru uyumuşum 3-4 saat. O arada annem arkadaşlarımı aramış ulaşamıyorum diye. Onların da haberi vardı ama yanlarında olmadığım için birazcık ortalık karışmış. Bir uyandım annem kaç kere aramış ben de açıkladım bir şeyler söyledim , uykusuzdum uyanamadım vs.
bayağı tartıştık tabi.
Evet benim de hatam var telefonu duymadım dikkat etmedim ama anlamadığım nokta şu.
Sürekli her gün dışarıda takılan biri değilim, aileme saygısız davranan biri değilim. Sadece arada bir böyle görüştüğüm insanlar oluyor.
Olayın üzerine annemin yaptığı şey bana trip atmak. Bugün defalarca aradım açmadı konuşmak istemiyorum istersen hayatından çıkarım vs vs. Bildiğiniz 55 yaşında kadın çocuk gibi trip atıyor bana. Bütün sinirlerim bozuluyor bu sadece şu an olan bir durum değil her zaman olan şey . Hala üzerimde baskı olduğunu hissediyorum. Ben yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Ve artık bunlara katlanacak yaşta değilim. Kendimi de çevremi de biliyorum. Saçma sapan şeylerle uğraşıyorum.
madem evlat olarak beni merak etti, iyi olduğumu öğrendikten sonra neden hala ısrar ediyor. Üstüne bir de Allah da sana senin gibi bir kız verir inşallah diyor.
Bunu dedirtecek bir şey yapmıyorum. Üniversiteyi bile neredeyse kendim okudum çalışarak. Saygısızlık yapmıyorum, tek söylediğim anne aferin ortalığı ayağa kaldırmışsın, uyumuş olamaz mıyım vs oldu.
Konuşmasam ben kötü evlat olurum konuşsam bin kere yalvarıp özür dilemem gerekir. Ama sıkıldım artık ben yanlış bir şey yapmadım sonuç olarak. Özür dilemek de istemiyorum. Özür dilemesem de dünyanın sonu gelmiş gibi ağlar durur
Ve şu yaşımda şunlarla uğraştığım için ayrıca sinir krizi geçiriyorum. Size soruyorum Allah aşkına ben mi anormalim. Ben mi kötüyüm
Ayrıca arkadaşımı aradığında da napıyosun kızım nerelerdesin demiş. Yani ağzından laf almaya çalışmış. Bana güvendiğini söylüyor her zaman. Bana güvenen ve beni merak eden insan laf almaya çalışmak yerine kızım x yanında mı ulaşamıyorum demez miydi direkt olarak

Son düzenleme:
Bugün defalarca aradım açmadı konuşmak istemiyorum istersen hayatından çıkarım vs vs.
Kıyamam ya :)) Başka bir şehre gitmişsiniz ve saatlerce telefonunuzu açmamışsınız, meraklanmakta çok haklı. Canınızı sıkacak bir dert olmamalı bu, aksine şükredin, sizi düşünen, koruyan , kollayan bir aileniz var diye.

Olay anormallik normallik, iyilik kötülük değil bence.
Saygılı bir evlat olabilirsiniz.
Anne değilim bu yüzden böyle diyorum sanmayın sizden de küçük yaşım.
Ama böyle bir zamanda, böyle bir ülkede her gün neler neler duyuyoruz nelerle yanıyor insanların içi
Merak etmesi ortalığı ayağa kaldırması ve size biraz küsmesi normal ben annenize %100 hak veriyorum.

Kadın endişelenmiş ve korkmuş . İnsan korkunca bazen ne yapacağını şaşırıyor üstelik o bi anne tepki vermesi normal . Keşke siz de uyumadan önce o aramadan arasaydınız ben genelde öyle yaparım aramadan ararım .. hatta bende de annem hbr vermez ararım açmaz çıldırıyorum nasıl kızıyorum çunku merak ediyorum

Kadın 3 saat diyor tlf açamadığı zamanı. Abartmayin

Merak etmesini anlıyorum. Ancak trip atmasının neresi normal ki. İyi olduğumu öğrendikten sonra çocuk gibi trip atıp konuyu uzatmasının bence bir haklılık yanı yok

Ben 37 yaşında kendi düzenini kurmuş evli, çocuklu kadınım, geçen bir işim vardı anneme dedim, Şu saatte meşgul olurum diye. Telefonumu açmıyorum diye ortalığı ayağa kaldırmış, evime arkadaşım geldi iyimisin diye. Ki haber vermiştim o unutmuş. Ne yapayım, yaş aldıkça korkuları arttı bizimkinin. Haberler, olaylar paronayak yaptı herkesi. Bu durumun güvenmekle alakası yok galiba.

Anneniz size bağlı değil bağımlı. Sizden de aynısını bekliyor. Üç dört saat tlf açmayınca günlerce yok olmuş gibi bu kadar olaya gerek yok. Allah yardımcın olsun.
İşte bende bunu demek istiyorum. Tamam merak etmesi normal olabilir ama bu kadar ortalığı ayağa kaldırmanın trip atmamın anlamı yok

Merak etmesini anlıyorum. Ancak trip atmasının neresi normal ki. İyi olduğumu öğrendikten sonra çocuk gibi trip atıp konuyu uzatmasının bence bir haklılık yanı yok
O birkaç saat yüreği ağzına gelmiştir siz de birine kızınca hemen olmamış gibi davranamazsınız ki
Günlerce size küssün büyük bir olay haline getirsin demiyorum ben de elbette o normal değil.
Yetişkin birisiniz her anınızı rapor vermek zorunda da değilsiniz.
Ama annelik duygusu.. Yavrusunun yaşına pek bakmıyor

Anne olunca anlarsın bir markete bile göndersem biraz geç kalsa kafamda birsürü senaryo ortalık çok kötü Müge Anlıyı hiç izlemediniz mi?Anneniz çok haklı

Burada yaş ortalaması yüksek olduğu için haksız bulunacaksınız muhtemelen ama haklısınız. Yaşınız küçük değil, 3 saat telefona bakamamak da anormal bir durum değil. Merak etmiş tabii ki ama sonrasında söylenen laflara gerek yokmuş. Ebeveynlerin her fırsatta toksik cümleler kurmasına sinir oluyorum ben. “Allah da sana senin gibi bir evlat versin” falan çok gereksiz cümleler. 30’a merdiven dayamış biri için gereksiz evhamlanmış.

Sanirim insanlar haberleri izledikce daha da korkar oldu. Herseyin basi ve sonu iletisim. Sanirim anneniz size her zaman ulasabilmeye alisik. Birden ulasamayinca korkmus belli ki. Bazen insanlarin korkmasi da iyi. Benim bir is arkadasim her sabah dakikasina gelirdi. O gün gecikti, telefonu da acmayinca patronumuz bir baska is arkadasimizi evine gönderdi. Adam kapiyi actigi gibi yigilip kalmis. Beyin kanamasi. Kil payi kurtuldu genc adam. Yani bazen insanlarin endise etmesi iyi de oluyor annizin triplenmesi sanirim kendini ciddiye alinmadigini hissetmesi. Ortada iki tarafin da kötü niyetini görmedim..

Evde olsanız 3 saat telefonu açmasanız anneniz böyle yapsa çok çok çok haklısınız. Ya da annenize dürüst olsanız anne ben şuraya cinsiyeti erkek bir arkadaşla buluşmaya gidiyorum deseniz böyle yapsa anneniz yine haklısınız. Fakat şu koşulda işin içinde yalan olunca anne yüreği de hissetmiş huzursuz olmuş demek ki. 26 yaşa haklısınız anne böyle davranmasa ama 26 yaşta da yalan neden söylenir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…