- 18 Eylül 2021
- 1.901
- 2.000
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
Herkese selam, işyeirmde bir abla var, epey yaşımız var ben doğmadan önce işe başlamış o kadar fark var işte, ben normalde orta halli maaşı ile geçinen, çok lüks harcamayan biriyim aileme yardım ettim, şimdi de evlendim düğün masrafı falan kendi yağımızda kavruluyoryz eşimle. Ama iyi kötü de alışveriş yaparım ama pahalı markalardan almam, bu bahsettiğim arkadaşın eşinin geliri yüksek, aile falan kendisinin gelir durumu iyi. Sorunum şu, mesela sohbet ediyoruz bişey alacağız basit bişey, atıyorum badem, o birisinden alıyormuş benim satan köyden getiren tanıdığım yok, onun varmış diyorum,ya bende alsam o arkadaşınla konuşabilir miyim diye, hemnw biz geçen sene çok pahalıya almıştık sorayım, diyorum parası sorun değil, veya bişey oluyor mont bakıyorum diyelim, hemen ben şu markadan çok pahalıya almıştım diye başlıyor. Veya şuradan aldım orası hep pahalı satar, çok para verdim ben bu kemere falan diye anlatıyor. Eskiden aynı mahallede farklı zamanlarda oturduk, diyor ki eskiden ( kendi otururken) o mahallede zenginler otururdu şimdi ( ben otururken) öyle değil artık diyor, halbuki hatırı sayılır kira ödüyordum. ben bişeyin parasını falan sormuyorum ama o hemen para, pahalı falan demeye başlıyor.. özet geçiyorum ama anladınız sanırım. Hergün bu muhabbet geçer. Beni küçümsüyor gibime geliyor. Aynı ortamdayız yani mecburen iş harici sohbet de ediyoruz, zaten kalabalık Bi yerde çalışmıyorum. Mecburen iletişim kuruyorum. Ama mutlaka bir yerden konu pahalı alışverişine geliyor. Yeni küpe alsam hemen farkeder, yeni mi diye sorar, yalan söylemeyi de sevmem gizleyecek bişeyim de yok açıkça söylerim nereden aldım falan, hemen başlar ben gümüş altın takarım tüm takılarım öyle, istanbulda alaçatıda takılar şöyle pahalı. Benim o kadar çok takım var ki para vermeyi sevmiyorum çünkü sıkılıyorum. Alamam altın falan, gereksiz yere fazla para vermek istemiyorum, aynı marka aynı ürün sadece dükkanın ismi var diye pahalı satılıyor ya da içerikler aynı fazla para vermek istemiyorum diyorum. Tabi tabi diyor sonra yine aynı yere dönüyor konu.
Aslında kafaya takmam ama sık sık bunu dile getirmesi son zamanlarda üzdü beni. Oysa insan fakir de olabilir zengin de koskoca kadın kendini benimle neden kıyaslıyor anlamadım. bu ayrı bir konu, sık sık sana neden böyle yapıyorlar bana demiyorlar diye şikayet eder, biri bana soru sorarsa özel bile olsa ( örneğin senin çantalarına bayılıyorum nerede alıyorsun diye biri sorsa ) kendisi atlar cevap verir, arkadaşlar bile ona değil bana sorduğunu kibarca hatırlatır( bazısı sinirlenir), gülüp geçiyorum artık ama biraz hassas bir dönemden de geçiyorum sanırım. Son zamanlarda ters giden çok şey var hayatımda. Terslemeden nasıl başa çıkabilirim. Sanıyorum desteğe ihtiyacım var.
Aslında kafaya takmam ama sık sık bunu dile getirmesi son zamanlarda üzdü beni. Oysa insan fakir de olabilir zengin de koskoca kadın kendini benimle neden kıyaslıyor anlamadım. bu ayrı bir konu, sık sık sana neden böyle yapıyorlar bana demiyorlar diye şikayet eder, biri bana soru sorarsa özel bile olsa ( örneğin senin çantalarına bayılıyorum nerede alıyorsun diye biri sorsa ) kendisi atlar cevap verir, arkadaşlar bile ona değil bana sorduğunu kibarca hatırlatır( bazısı sinirlenir), gülüp geçiyorum artık ama biraz hassas bir dönemden de geçiyorum sanırım. Son zamanlarda ters giden çok şey var hayatımda. Terslemeden nasıl başa çıkabilirim. Sanıyorum desteğe ihtiyacım var.