Artık üzülsem de onu kırdığım için kırıyorum çünkü yoruldum.En başta ağırlık konulmalı. sanırım bunu bu ev bizim demek için bi ego savaşı olarak görüyorlar. Herkesin evi kendine. Herkes haddini bilecek. İnsan gibi sevecez benimseyeceğiz ailelerini ama böyle yaparak düşman ediniyorlar. B.k var giriyor eve. Saygı duysa, ince düşünse ölür falan mazallah. Değişin anahtarı geri adım da atmayın, istemiyoruz kapıyı çalın buyrun gelin herkes gibi diyin. Eşine de tavrını net koy, aman üzülmesin aman kırılmasın diye diye kendin yıpranırsın. Biraz da o seni düşünsün.
Boşver acıma o kadar baştan beri bu sorunu çözseydi kimse kırılmazdı.Artık üzülsem de onu kırdığım için kırıyorum çünkü yoruldum.
Karrdesimin evi derken derim saka yollu?Ben diyecektim kilidi değiştirin.Bi mazeretle vermeyin anahtarı.Kv. İle yan yana dairelerimiz. Onlarda da evimizin anahtarları var. İlk zaman acil bir şey olur ya da ben yokken bi şey lazım olur girmesi gerekir arar söyler girer diye düşünerek ses çıkarmadım. Kendileri de anahtarlarını bize verdiler.(ben istemedim.) Ben Hiç onlar evdeyken anahtarı girmedim, her zile bastığımda da anahtarın yok mu gir dediler. Ben de öyle alışık değilim müsait olmayabilirsiniz ben zile basmak İstiyorum dedim. Sonra evliliğimin ilk haftalarından itibaren gün içinde eşim işe gittikten sonra saba 8-9-10 ya da 11 de ben yatarken, mutfaktayken, tv izlerken ya da banyodayken hiç zile basmadan pat diye içeri girmeler başladı. Bi uyanıyordum bana sesleniyor. Ben eşimi çok uyardım en sonunda tartıştık ve artık ben evdeyken zile basıp öyle gelmeye başladı. Şimdi de işe başladım ve sürekli haftada en az 2 defa olmak üzere eve giriyor bir sebep bulup. Artık sinir olmaya başladım. Her seferinde yanı en az haftada 2 kere eşimle tartışıyorum yine girmiş diye. Ben her sabah duş alan biriyim çamaşırımı ya da pijamamı yerlerde unutabilirim, yatağın dağınık olabilir ya da çok yorgunumdur bulaşığım kalmıştır ve bu tarafımın görülmesini (özellikle kaynanam tarafından) istemem annem bile olsa. Çok canım sıkılıyor 1 aydır çalışıyorum hep evde biri dolaşıyor, ki daha önce de ne zaman dışarda olsam eve girdiğini anlıyordum. Kendi de yetmiyor görümcemin çocuğuyla giriyorlarmış güya eşimi arıyorlarmış çocuk dayısını yengesini görmek istemiş de yok dite göstermek için. Kayınvalidem kendi kayınvalidesini sokmuş içeri ben yokken. En son da bu akşam söylediler. Annem bal vermişti, buzdolabının üstündeydi. Onlara oturmaya gittik bana diyor ablan (görümcem severim de aslında ama bu hareketler soğutmaya başladı) bal aldı sizden ben de dedim nehir e sorsaydın öyle alsaydın o da deşmiş niye sorucam kardeşimin evine gitmek için izin mi alıcam. Ben de soğuk bi şekilde alsın dedim. Eve geldik yine tartıştık eşim evin anahtarını değiştiricek onlara yedeğini vermicek. Artık çok yoruldum uğraşmaktan, üzülmekten, anlayışsızlıklardan, eski fikirlerden daha neler nelerden... ayrıca kendi annemler verdi bal ve bile isteye onlara bir tas bile vermemiştim. Çünkü annemin önceki gönderdiği şeylerden az da olsa bölüp onlara da verdim ve bana bu kadar vereceğine hiç vermeseymiş diyerek güldü. Ben de bu sefer vermedim. İnanın mala hiç değer vermem bana iyi niyeetle gelseler o kavanozu bile paylaşırım ama böyle kötü niyetlilik insanlardan soğuttu beni. Size soruyorum haksız mıyım yoksa normal bir şey mi kayınvalidenin, görümcemin eve istediği zaman zırt pırt girip çıkması.
Konu sahibi ben değilim :)Eşinizin pijamalarını çoraplarını falan serpiştirin etrafa belki utanırda gelmezler
Görümceler karıştırdı ortalığı :))Konu sahibi ben değilim :)
Abartmıyorsunuz sonuna kadar haklısınız.Evi almış olmaları istedikleri gibi girip çıkmayı gerektirmez. Kendi evlerine girer gibi bir ailenin yaşadığı mahremiyete istediklerinde dalamazlar.Evi kiraladıklarını düşünsünler yabancı bir aileye aaa ev bizim istediğimiz gibi girip çıkabiliriz diyebileceklermi?Kapı çalıp müşaitmisin demek ne kadar zor ve anlayışsızca. Bizim evimizide kayınpederim aldı, bi kere bile ev bizim ben aldım şöyle böyle diye duymadım ağızlarından.Dışarda kalırsak felan diye yedek anahtarımızda var kendilerinde ama hiç izinsiz gelmezlerse girip çıkmazlarda.Eşiniz çok kesin bir dil ile söylesin inşallah çözüme ulaşırsınız.
Karrdesimin evi derken derim saka yollu?Ben diyecektim kilidi değiştirin.Bi mazeretle vermeyin anahtarı.
Ne münasebet ben yokken evde gezinsinler.Sabah makinayı boşalttım.Kuruları yerleştiremedim tezgaha yaydım geldim.Sinir olrum.Ev bu herzman mum gibi bırakamıyorz çalışırken
O odayı tahsis etmeseydin kilit değiştirmek çözüm olabilirdi o gelip gitmeler oda durduğu sürece bitmez her türlü bahane var ellerinde anahtar vermeyince de akşam bir şey alacağım diye gelip çay kahveye bağlarlar
Oturmaya gelmiyor akşamları hep bizim gitmemizi beklerler ya da benim çağırmamı. E bende çalışıyorum zaten ve gel yemek yap ye yıka saat 8 i geçiyor ne ara ne hazırlayıp onları
çağırıcam henüz bu tempoya alışamadım. Ev-iş. Odada öyle zart zurt alınacak şeyler yok 2. Halıları var, davlumbaz var ve ıvır zıvır bunları normalde ayda yılda bir değiştirir. Fırını da öyle 3-5 ayda bir alır. Ama dediğim gibi sırf sebep yaratmak amacı.
Çok rahatsız edici kendi evlerine de o şekilde girip çıkıyorlar mı peki görümcene de gider mi mesela
Görümcemin evi uzak o yüzden yapamıyor. Onun anahtarı var mı annesinde bilmiyorum. Ama eminim bana yapıldığı gibi sürekli yapılsa sabredemez.
Haber vermeden girmesi çok korkutucu ya deli olur insan hırsız sanardım ben.
Tez zamanda çözülür inşallah
Yok ya sürekli giriyor sonuçta biliyorum korkmak değil ama cinnet geçiriyorum.
Aslında geleceği zamanı bilsen bi köşeye saklanıp korkutacaksın bi daha gelmez
anahtarı değiştirin kv ile de konuşun. açık açık ama kırmadan tatlı dille hoşunuza gitmediğini mutlaka söyleyin eşinizle kavga edip aranızı bozmayın. görümcenin ve kv nin tutumları gerçekten sinir bozucu ben kendi annem bile gelse rahatsız olurum yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?