Kv. İle yan yana dairelerimiz. Onlarda da evimizin anahtarları var. İlk zaman acil bir şey olur ya da ben yokken bi şey lazım olur girmesi gerekir arar söyler girer diye düşünerek ses çıkarmadım. Kendileri de anahtarlarını bize verdiler.(ben istemedim.) Ben Hiç onlar evdeyken anahtarı girmedim, her zile bastığımda da anahtarın yok mu gir dediler. Ben de öyle alışık değilim müsait olmayabilirsiniz ben zile basmak İstiyorum dedim. Sonra evliliğimin ilk haftalarından itibaren gün içinde eşim işe gittikten sonra saba 8-9-10 ya da 11 de ben yatarken, mutfaktayken, tv izlerken ya da banyodayken hiç zile basmadan pat diye içeri girmeler başladı. Bi uyanıyordum bana sesleniyor. Ben eşimi çok uyardım en sonunda tartıştık ve artık ben evdeyken zile basıp öyle gelmeye başladı. Şimdi de işe başladım ve sürekli haftada en az 2 defa olmak üzere eve giriyor bir sebep bulup. Artık sinir olmaya başladım. Her seferinde yanı en az haftada 2 kere eşimle tartışıyorum yine girmiş diye. Ben her sabah duş alan biriyim çamaşırımı ya da pijamamı yerlerde unutabilirim, yatağın dağınık olabilir ya da çok yorgunumdur bulaşığım kalmıştır ve bu tarafımın görülmesini (özellikle kaynanam tarafından) istemem annem bile olsa. Çok canım sıkılıyor 1 aydır çalışıyorum hep evde biri dolaşıyor, ki daha önce de ne zaman dışarda olsam eve girdiğini anlıyordum. Kendi de yetmiyor görümcemin çocuğuyla giriyorlarmış güya eşimi arıyorlarmış çocuk dayısını yengesini görmek istemiş de yok dite göstermek için. Kayınvalidem kendi kayınvalidesini sokmuş içeri ben yokken. En son da bu akşam söylediler. Annem bal vermişti, buzdolabının üstündeydi. Onlara oturmaya gittik bana diyor ablan (görümcem severim de aslında ama bu hareketler soğutmaya başladı) bal aldı sizden ben de dedim nehir e sorsaydın öyle alsaydın o da deşmiş niye sorucam kardeşimin evine gitmek için izin mi alıcam. Ben de soğuk bi şekilde alsın dedim. Eve geldik yine tartıştık eşim evin anahtarını değiştiricek onlara yedeğini vermicek. Artık çok yoruldum uğraşmaktan, üzülmekten, anlayışsızlıklardan, eski fikirlerden daha neler nelerden... ayrıca kendi annemler verdi bal ve bile isteye onlara bir tas bile vermemiştim. Çünkü annemin önceki gönderdiği şeylerden az da olsa bölüp onlara da verdim ve bana bu kadar vereceğine hiç vermeseymiş diyerek güldü. Ben de bu sefer vermedim. İnanın mala hiç değer vermem bana iyi niyeetle gelseler o kavanozu bile paylaşırım ama böyle kötü niyetlilik insanlardan soğuttu beni. Size soruyorum haksız mıyım yoksa normal bir şey mi kayınvalidenin, görümcemin eve istediği zaman zırt pırt girip çıkması.