ben mi abartiyorum objektif yorumlara ihtiyacim var

o kisimlari bilmiyordum... cok ayip etmis o zaman... napalim kendileri bilir... siz de esinize sarilin simsiki... umarim evliliginizde hep mutlu olursunuz ..

Benim de çok sevdiğim bir akrabam 7 yıldır bebek sahibi olamıyor.
Açıkçası o konuyu açmadan ben acamiyorum onu mutsuz etmek istemiyorum.
Dertlesmeye ihtiyacı varsa konuyu kendi açar diye düşünüyorum çünkü.
Bir kez bahsettim bozuldu çünkü bıraktım ben de kendi haline.
Bence siz de ablalariniza uzuntunuzu anlatin içtenlikle.
Açık açık deyin size ihtiyacım var diye.
Muhtemelen cekiniyorlardir.

Ben de doktorlarda testlerle ilaçlarla denemelerle uğraşıp duruyorum, üstelik ortada hiçbir engel yok ama hamile kalamadım bitürlü. Asilama oneriyor doktorum. İnan bu işler bizim kafamızdaki gibi değil, bir bakıyorsun engel yok ama olmuyor, yada imkansız diyorlar hamile kalıyorsun. Evet çok erken yaşta talihsizlik yaşamışsın ama umutlu ol olur mu? Çok yakın bir tanıdığım 38 inde evlendi ve menopoza girdi aynı senin gibi tüp bebek tutmadı ve sonrasında kendiliğinden hamile kaldı 43 yaşında 3 aylık bebişi var şimdi, bizzat şahidim. Örnekleri araştır. İyi bir doktor bul. Ablalarına gelince, ne istiyorsun ki? Oturup ağlayıp içini karartmalarini mi? Seni bunalıma itmelerini mi? niye çocuğun olmuyor ya bir problemin mi var dur söyle de İnternete araştırayım neymiş derdin filan diyenler seni çok mu önemsemiş oluyor? Boşver herkesin derdi kendine. Kimseden beklentiye girme eşinle birlikte atlatırsıniz umarım. Allah gönlüne göre versin

Kendilerini senden üstün görüyolardır anne oldular sen olamadın bundan tatmin oluyorlar bence.
Başka açıklama bulamıyorum.
Çocuğunuz biyolojik olarak olamayacaksa evlat edinme olayına nasıl bakarsınız bilmiyorum ama düşünün bence.
Bu konularda çok hassasım ben. Bir arkadaşım var sebepsiz infertilite nedeniyle 9 yıldır bebek sahibi olamıyordu hep düşükle sonuçlandı. Şimdi bir bebeği olacakçok şükür 5 aylık hamile ve zor tedavilerle oldu. Bebek nasıl demeye bile korkuyorum ya düşük olursa kimseye demedim nazar olur diye. Acaba yanlış anlıyor mudur düşündüm şimdi..

Abartmiyorsun bence, kardes bu can cigr yani o gun seninle bile gelmelilerdi .kırıcı

Tüp bebek çok zor bir süreç , çok yakınmdan şahit oldum .
Ablaların seni anlamıyorlar sanırım , malesef biraz duyarsızlar . Bence sen tepkini belli et böyle içine atma . Gerekirse aranı boz . Sen sanırım onların her işine koşturuyorsun . Öyle yapma , seninde hayatın ve duyguların var .

Yapı meselesı sanıyorum veyahut daha onceden alısıldık durum mu bu cocuk sahıbı olamamak.
Ben aıle ve akraba yonunden cok sanslıyım. ben ogluma gıden yolda ne kadar mucadale verdıysem ne kadar ugrastıysam hep yanımda oldular hıc bır zaman ıkı kısı gıtmedım doktora hep bır grup halınde gıttım operasyonlara hamıle oldugum ogrenıldıgındede keza evde benı butun akrabalarım beklıyordu.
Ama uzulme bu senınle alakalı degıl onlarla alakalı bısey ınsan bu durumda kendı kendıne yetmeyı ogrenebılır ben mesela ogrenemedım bugun yıne tup bebek yapsam hepsıne soyleyesım gelır ama onlardan o ılgıyı alabılırmıyım bılmıyorum

Çocuğu olmayanın 1 çocuğu olanın bin d3rdi var belkide onlar bu telaslarin icindelerdir allahım bu telaşı sanada nasip etsin önce can sonra Canan geliyor çocuklarının sorunlarından çevredekileri göremiyorsun ama seninkilerde cok sorumsuzmus cnm

yok artık bu kadar olmaz, çok abartmışlar yada işin ciddiyetinin yada senin ne kadar üzüleceğinin farkında değiller. çok şaşırdım, nasıl bir sağduyusuzluk bu! ama bu sizinle ilgili bir durum değil, kardeşlerinizin nezaketsizliği ve vurdumduymazlıgı yoksa insan 7 kat el olsa böyle davranmaz.

Haklısın ama yapacak da bişey Yok demekki vurdumduymazlar ve ilgisizler, bazen insanın dostu eşinden kardeşinden daha destek oluyor insana. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
Ben düşük yapmıştım hastanede yanımda kayınvalide kaldı sağolsun, annem misafir gibi gelip geçmiş olsun dedi gitti, babam gece yalnız kalamazmış, yani demem o ki insanın annesi düşünmüyor kardeşler hak getire

aslında bir yere kadar normal geldiler bana. çünkü hamile kalmanın en güzel yönü abartmadan sakince beklemek. bunun için seni çok streslendirmemek için abartmamışlardır. ama en azından sana özel olduğunu hissettirebilirlerdi. ne bileyim eve çiçek yollama gibi. yattığın dönemde bir tencere yemekle gelme gibi falan.

Seni teselli etmek ya da destek olmak icin uygun kelimeleri secemiyor ,seni sözleri tatmin etmiyor olabilir ama bu seni sevmedikleri anlamına gelmez. Sonuçta herkes psikoloji eğitimi almıyor değil mi? Şöyle düşün onlar sana sonsuz destek de verse iş sende bitiyor. Yani sen güçlü olcaksin ve bu zor günleri kendi gucunle asacaksin. Allah yardimci olsun. Kalbindeki muradı versin inşaallah .

Yaa bende öyleyim kaç doktora gittim önce çocuğa karar ver ona göre tedavi başlarız diye ilgilenmiyolar sinir oluyorum.bekarım şuan çocuk niyetim yok ama biran tedavi olsam diyorum varsa bi tedavisi ama pek aynı cevap

Öncelikle bu güne kadar hiç bu konuyu acip düşüncelerimi anlatmafim sürekli beni üzmemek içindir her halde ben olsam.belki böyle yapardım diye diye avundum ama is öyle değilmiş gerçekten umursanmayisimdan mis dün denedim konusmayai ve gördüm yerle bir oldum. Yumkarida ki yorumlarda yazdım zaten aldığım tepkileri gerçekten çok duyarsız olduklarını ve bencil olduklarını gördüm . Keşke hiç konusmasaydim en azından su an bu kadar üzgün olmazdım . Sanıyordum ki arayıp sormasalarda duaları var oda yokmuş meğer kendi dertleri daha muhimmis haliyle. Neyse artık ben yoluma bakayım kimseden fayda yok zaten her acimda yanlız ağladım bundan sonrada yanlız ağlarım .

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim kızlar o kadar üzgünüm ki tek tek cevap yasamadim kusura bakmayın lütfen bi çoğunuz haklı çıktınız gözüm açıldı sayenizde ama çocuk olmaması o kadarda önemli değil olmazsa olmasın diyen bi kaç arkadas sizlerde daha duyarlı olun bence çocuk konusunda öyle herkese bu kadar ağır cümle kurmayin yada kuracaksınız sizde dogurmagin belki böylelikle karşıdaki insanın ne kadar acı çektiğini anlarsınız yoksa başka türlü anlayamiyormus insan karşındakini.. Neyse kızlar sağolun Allaha emanet olun

Neden böyle söylediniz? "Seni sevmiyoruz biz" mi dediler size?

canım yaa çok üzüldüm adına keşke böle olmasaydı kardeş olarak yşamayı bilseydik hepimiz . Ama olmuyor işte baksana kendi canından, kanından olan kişi bile yalnız bırakıyor seni gün gelip. Sanki kıyamet günü gelmiş kimse kimsenin yzüne bakmıyor şu fani dünyada , yazıklar olsun gerçekten !!!

genel olarak aile ilişkileriniz nasıl biz bilemiyoruz tabi..
yani her konuda böyleler belki de..
ama bu çocuk konusunda insanlar sorunca daha olumsuz etkileniyor kadınlar
arkadaşımıza sormaya çekiniyorduk ne yaptın diye. o anlatırsa dinliyorduk.
ayrıca insanlar teselli amaçlı aslında hiç de teselli etmeyen cümleler kurabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…