• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi abartiyorum objektif yorumlara ihtiyacim var

Güya ablalarim ya karindaslarim bugüne kadar hiç gizli iz saklimiz olmadı hep birbirinizin derdine dustuk o yüzden böyle yanlız kalisim zoruma gitti zaten kimseyle paylasmadim derdimi insanlar herşey yolunda sanıyor. Ama en azından bu seferki tutmadiysa öbürü tutar deseydiler neden acele ediyorsun demek yerine ki ben menepoz a gireceğim acelem var .
emin olun siz iyice uzulmeyin diye anlamamazliga geliyorlar.cunku.bugune kadar cok iyiydik samimiydik demissiniz. benim de ablam aynen oyledir beni.iyice gaza getirmemek icin aman salla gitsin der herseye beni fitik edet ama o da ben iyice buyutmeyim diye yapiyor akli sira ama insani cok sinir eden bir sey haklisiniz. bir de siz bu konuda uzgun ve yipranmis oldugunuz icin daha da hassaslasmissinizdir hakli olarak. ama emin olun icten ice onlar da cok uzuluyorlardir. insan kotu bir olayda iyice uzmemek icin umursamiyor gibi davraniyor ama aslinda ici gidiyor. tip cok ilerledi sizin de cocugunuz olur eminim yani dilerim. :)

Biliyorum yazacagim seyi herkes yapamaz ama dogal bir tedavi var. rahime sülük koyuyorlar ve menopoz bir sure daha ertelenebiliyor. yaptirir misin?

48yasinda menopoza giren akrabamiz sülük sonrasi 52 yasina kadar adet gormeye devam etti. Doktoru dahi sasirmisti.
Hacamat ve sülük tedavisini biliyorum denemeyide düşünüyorum hacamat oldum ama sülük e pek cesaret edemedim artık mecbur kalınca onuda deneyeceğim . Çok faydalı olduğunu biliyorum sağol canım

Çok güzel yazmisiniz yüreğinize sağlık gerçekten de öğle aynı ilgiyi beklemem hataydı zaten eşimden başka destekcim hiç olmadı sağolsun geçen gündüzüm oldu yanımda hep dik durdu onun hakkını odeyemem .. :) ama insan kardeşleri den de az da olsa destek bekliyor ışte bosunaymis içimde biriktirdiklerim . Ben güçlü bir kadınım savaşıyorum her zaman dimdik ayaktayım Rabbim versede vermesede çok şükür ma elimden geleni yapacağım teşekkür ederim size de çok :)

Rica ederim ne demek Allah yardımcın olsun tekrar. Su akar yatağını bulur. Sen kimse için üzme kendini. İçinden nasıl geliyorsa öyle davran ve yaşa.. Her zaman güçlü kadınlar da olamıyoruz bazen de salıveriyoruz kendimizi o zaman da bizi tutacak destek olacak eşlerimize ihtiyacımız oluyor. Gerisi yalan. Tekrar sevgiler iyi akşamlar dilerim :)

emin olun siz iyice uzulmeyin diye anlamamazliga geliyorlar.cunku.bugune kadar cok iyiydik samimiydik demissiniz. benim de ablam aynen oyledir beni.iyice gaza getirmemek icin aman salla gitsin der herseye beni fitik edet ama o da ben iyice buyutmeyim diye yapiyor akli sira ama insani cok sinir eden bir sey haklisiniz. bir de siz bu konuda uzgun ve yipranmis oldugunuz icin daha da hassaslasmissinizdir hakli olarak. ama emin olun icten ice onlar da cok uzuluyorlardir. insan kotu bir olayda iyice uzmemek icin umursamiyor gibi davraniyor ama aslinda ici gidiyor. tip cok ilerledi sizin de cocugunuz olur eminim yani dilerim. :)
Bugüne kadar hep böyle teselli ettim kendimi inanki öyledir böyledir diye diye ama bugün gördüm ki hiç öyle değilmiş dünya benim etrafımda donmuyormus olmazsa olmasinmis benim yüzümden çocuklarının resimlerini bile ortak grupta paylasamiyorlarmis. Sen üzülme diye değil ha senin yüzünden yazdi ablam..

Sayfaları okumadım

Benim tüp bebeğim var

Görümcem de denedi ama olmadı

Bu işi bildiğim halde nasıl davranayım bilemedim arayıp sorayım yardımcı mı olayım susup onun derdini söylemesini mi bekleyeyim diye

Siz hassassınız ama karşıdaki de ne yapacağını bilemiyor cidden umursamayın bu nedenle

Hepinize teşekkür ederim hanımlar içim yansada gözüm açıldı hayatta cok ta iyimser olmamak lazimmis . Biraz bencil olmak gerekiyormuş uzucu ama bunlar is gerçek bende kendi yoluma bakarım bundan sonra . Çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin lütfen

Öncelikle merhba kızlar .. ben mi abartiyorum van bi akıl verin kimseyi kırmak istemiyorum kirmadim da ama dayanamıyorum içim açıyor ..konuya gireyim.
Ben çocuk sahibi olamiyorim erken menepoz sebebiyle 28 yaşındayım adet görmüyorum doğru dürüst tüp bebek tedavisi oldum iki kez ma olmadı 3. Tedaviye başlayacağım ama doktorlar çok umutlanma diyorlar durumun bende farkındayım büyük ihtimalle anne olamayacagim hemde hiç. Gelgelelim ki ablalarim var v hepsinin çocukları çok şükür ki hepsi de eğitimli işinde gücünde ama benim derdimden haberleri yok aslında var açık açık tüm değerleri söylediğim halde "olur ya takma kafana" diyen mi " aman olmaması daha iyi olur " diyen mi " aha benim var da ne oldu " diyen mi ararsınız hepsi de benim öz ablam el değil yani eğitimli olmalarına ve internetten herşeyi öğrenebilecekler olmalarına rağmen erken menapoz ne demek diye arastirmaypta ilerde olur amannn deyislerine mi yanayım. Hele tüp bebek yaptırdım transfer girerken toplu mesaj attım dua edin diye ordan hayırlısı diye cevap yazmışlar 15 gün sonra napyin diye arayan ablam oldu teselli vermeyi bırak aa sen tüp bebek yaptirmistin değil mi diyen de öbürü de tutmuş nasıl ki tüp bebek bi iğneyle mi verdiler spermleri diyene mi yanayım :KK43: çok uzun oldu belki de çok saçma gelecek size kızlar ama çok canım yanıyor bu kadar değersiz mi benim anne olamayisim hiç mi bu ne demek acaba diye dusunmediler yada bu kız iki kez tüp bebek yaptırdı demekki kötü bi durum var ortada bile mi demediler bunlar benim kız kardeşlerim ve ben çok kırgınım .. uzun oldu k.bakmayın. abartiyorsam lütfen söyleyin duygusal olarak yıpranmış durumdayım etrafımdaki insanlara daha hassas davranırım henüz bunları eşimle bile konuşmadım kardeslerimde hala laylaylom durumda hiç bişey olmamış gibi davranıyorum ama içim sistii
siz abartmıyosunuz haklısınız yapılan etik değil ama bazen kan bağı kardeşlik anlamına gelmiyo kendinizde bi yetersizlik görmeyin ve budurumu kabullenmeye çalışın

Aynen öyle canım bu dertte geçer diyorum artık ne yapayım kimseye güvenip de bi yola çıkmadım destek bekledim o kadr oda olmadı ne yapalım kısmet elbet devran dönecek .. Geçen sene 0.3 çıkmıştı bu sene daha düşmüştür biliyorum ama cesaretin yok baktirmaya sonuç ne çıkarsa çıksın ben elimden geleni yapacağım cunki
Can'ım bak her şey rabbimin elinde. Evet senin yumurta rezervin azalmış. Benim ise tam tersi. Fazla fazla. O kadar fazla ki birbirlerinin büyümesine döllenmesine izin vermiyor. Düşüğe sebep oluyor.
Belki bir ömür ikimizin de olmayacak. Zıt iki farklı neden!!! Allah ol derse gerisi boş. (Olacak ben inanıyorum. Ömrü boyunca çocuğu olmamış. Hatta bu yüzden eşinden ayrılmış. 65 yaşında yıllar önce menopoza girmiş. Sonra Doğurmuş bir kadın biliyorum)
O yüzden moralini yüksek tut. Sağlıklı beslen :KK36:

Can'ım bak her şey rabbimin elinde. Evet senin yumurta rezervin azalmış. Benim ise tam tersi. Fazla fazla. O kadar fazla ki birbirlerinin büyümesine döllenmesine izin vermiyor. Düşüğe sebep oluyor.
Belki bir ömür ikimizin de olmayacak. Zıt iki farklı neden!!! Allah ol derse gerisi boş. (Olacak ben inanıyorum. Ömrü boyunca çocuğu olmamış. Hatta bu yüzden eşinden ayrılmış. 65 yaşında yıllar önce menopoza girmiş. Sonra Doğurmuş bir kadın biliyorum)
O yüzden moralini yüksek tut. Sağlıklı beslen :KK36:
Maşallah teyzeyi tebrik etmek lazim :) ol deyince olur ben her ihtimale hazırım ama olması icind çok gayret ediyorum Rabbim emeklerinizin karşılığını versin inşallah sana da bana minnak minnak bebisler nasip etsin :)

Öncelikle merhba kızlar .. ben mi abartiyorum van bi akıl verin kimseyi kırmak istemiyorum kirmadim da ama dayanamıyorum içim açıyor ..konuya gireyim.
Ben çocuk sahibi olamiyorim erken menepoz sebebiyle 28 yaşındayım adet görmüyorum doğru dürüst tüp bebek tedavisi oldum iki kez ma olmadı 3. Tedaviye başlayacağım ama doktorlar çok umutlanma diyorlar durumun bende farkındayım büyük ihtimalle anne olamayacagim hemde hiç. Gelgelelim ki ablalarim var v hepsinin çocukları çok şükür ki hepsi de eğitimli işinde gücünde ama benim derdimden haberleri yok aslında var açık açık tüm değerleri söylediğim halde "olur ya takma kafana" diyen mi " aman olmaması daha iyi olur " diyen mi " aha benim var da ne oldu " diyen mi ararsınız hepsi de benim öz ablam el değil yani eğitimli olmalarına ve internetten herşeyi öğrenebilecekler olmalarına rağmen erken menapoz ne demek diye arastirmaypta ilerde olur amannn deyislerine mi yanayım. Hele tüp bebek yaptırdım transfer girerken toplu mesaj attım dua edin diye ordan hayırlısı diye cevap yazmışlar 15 gün sonra napyin diye arayan ablam oldu teselli vermeyi bırak aa sen tüp bebek yaptirmistin değil mi diyen de öbürü de tutmuş nasıl ki tüp bebek bi iğneyle mi verdiler spermleri diyene mi yanayım :KK43: çok uzun oldu belki de çok saçma gelecek size kızlar ama çok canım yanıyor bu kadar değersiz mi benim anne olamayisim hiç mi bu ne demek acaba diye dusunmediler yada bu kız iki kez tüp bebek yaptırdı demekki kötü bi durum var ortada bile mi demediler bunlar benim kız kardeşlerim ve ben çok kırgınım .. uzun oldu k.bakmayın. abartiyorsam lütfen söyleyin duygusal olarak yıpranmış durumdayım etrafımdaki insanlara daha hassas davranırım henüz bunları eşimle bile konuşmadım kardeslerimde hala laylaylom durumda hiç bişey olmamış gibi davranıyorum ama içim sistii
siz abartmıyosunuz haklısınız yapılan etik değil ama bazen kan bağı kardeşlik anlamına gelmiyo kendinizde bi yetersizlik görmeyin ve budurumu kabullenmeye çalışın
Başka çare yok gibi bazen yanlız kalmak da iyidir kuru kalabaliktan deyip yoluma bakayım en iyisi :KK43:
aynen öyle size zarar vericek insanların size yaşattığı kelebek ömürlü mutlulukların pek ehemmiyeti yok

Onlar sürekli gündeme getirip bu konuya çok fazla takmanızı istemiyorlar anladığım kadarıyla.
Sürekli konusulsun beni dinledikleri demiyorum ki ama sadece o dobemlerimde bi kez bile aramadilar ve sonrasında da sonucu bile sormayislari sinirimi bozdu. Neyse geldi geçti artık niyetlerini öğrenmiş oldum böylelikle bundan sonra ilgi alaka beklemeyecehim

aynen öyle size zarar vericek insanların size yaşattığı kelebek ömürlü mutlulukların pek ehemmiyeti yok
Kesinlikle :KK14:

Çok geçmiş olsun. Öncelikle inş.anne olursun.
Ablanlar sana 'sen anne olamazsın, umut etme, annelik harika bir duygu ama sen anlayamayacaksın' deseler mutlu mu olacaksın?
Seni teselli etmeye çalışıyorlar belliki. Erken menapoz konusunu internetten araştırmalarını beklemek yerine durumun ciddiyetini sen anlatsan daha iyi olmaz mı?

Seni üzmek için yapmıyorlardır ama süreç zor , kim ne dese batabiliyor bazen. O yüzden ben tedavi sürecimden anneme dahi bahsetmiyorum artık. Bir tek babamı arayıp söyledim dua etsin diye aşılamadan önce. Zaten tedavi süreci de baya kötü ilerledi olmayacağı belliydi ama yine de bir ümit işte. Tek bir arkadaş hatta hatta annem babam bile bilmez, neden olmuyor hangi tedavileri denedik vs. Sadece anestezi alacağımız durumları ne olur ne olmaz masada kalırız Allah korusun helallik alalım diye anlattık bir iki gün öncesinden o kadar.

Ben kendi adıma vah vah diyeni de sinir bozucu buluyorum, aman ne takıyorsun olur elbet diyeni de. O yüzden en iyisi kimse konuyu açmasın , bilmesin, sormasın, konuşmasın. Bunun için de anlatmıyorum kimseye.

Düşüklerimi bilen yengemin hamile kaldığında "beni kıskanıyor musun " diye sormuşluğu var. O ders oldu bana. Artık çocuk istiyor muyum yoksa korunuyor muyum bunu bile bilmiyor yengem ve konuyu açamayacak kadar da ağzının payını verdim.

Kimseye anlatma bence... gel burda yaz,burda ailemden bin kat daha iyi anlayan arkadaşlarım oldu beni..

Canım seni çok iyi anlıyorum. Boyle zamanlarda insanlardan özellikle de aileden daha fazla ilgi alaka bekleniyor. Ama herkes aynı olmuyor. Ben de geçen sene bı düşük yaptım mesela. Aramiz çok sıkı fıkı degildir ama Ablam bir kere bile arayıp geçmiş olsun demedi. Her gün beraber çalıştığımız iş arkadaşlarımdan dusuk yaptığımı, zor zamanlar geçirdiğimi bildiği ve bunu başkalarına anlattigi halde bana bı kere bile geçmiş olsun veya başka bir şey demeyen arkadaşlarım oldu.

Bu gibi durumlar aslında insanların asıl kişiliğini yansıtıyor o yüzden bu açıdan bakıp insanları tanımak elde kar kalıyor...

Back