• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi abartiyorum objektif yorumlara ihtiyacim var

Uzulmeyin lutfen benimde zorlu bi şekilde oldu ilk bebegim. Umudu kesip nasilsa olmayacak dedigim anda ogrendim hamile oldugumu inanamadim bile. Sonrasinda da cok zor bi hamilelik gecirdim. Kizim 30 haftalik dogdu. Cok kucuktu kuvozde kaldi uzun sure bu esnada eşimin tarafı sizin canınız sağolsun dedi sanki bebegim yasamayacak gibi konustular çok kızdım o zaman bazen teselli etmeyi bilmiyor insanlar iyi yapayım derken daha da uzuyorlar insanı. İnşallah sizin gönlünüzce göre verir rabbim bebeginiz en kisa zamanda kucağınızda olur. Siz inanin buna gerisini bosverin.
Amin canım çok sağol sende çok zor günler atlatmissin Rabbim sevdiği kuluna dert verir derler çok şükür buna da. Teselli edeyim.derken çok kırıp döküyor insanlar

Can'ım seni o kadar iyi anlıyorum ki.
Ama bu konuda bizleri anlamakta çok zorlanıyor herkes.
Bence ablanlar tek kelime ile bencil. Bunun başka açıklaması Yok. İnsan kardeşinin derdini dert edinmez mi ya. Bana da üzülme olur bir gün diyor ablam annem. Ama ablanlar gibi de değil. İlk aşılamam tutmadı. 2 gün ağladım. O günün akşamı erkek kardeşim de dahil çıkıp geldiler destek olmak için.
Rabbime sığın. Eşinle dertleş. Bazen arkadaş bile aileden yakın olabiliyor. Kan bağı olmasına gerek Yok. İşte böyle anlayışsız bencil anne ablalar olabiliyor.
Sen güçlü olmalısın. Allah sana sabır ve tez zamanda tüm dertlerini unutturacak ve sana en iyi dert ortağı olacak bir evlat nasip etsin arkadaşım. Ne olur üzülme. Allah büyük.
Evet bende o kadar saskinim ki bugüne kadar ben abartiyorum kuruntu yapıyorum çok hassasim diyordum ama akşam konuştum ablalarimla ve çok üzgünüm su an gerçekten şaşırdım yaşadıklarımın önemsiz olduğunu dünyada neler var neler abartma olmazsa olmasın diyeni oldu bu akşam ablalarimdan. Abarttığını zannetmiştim içim içimi yiyordu ama maalesef gerçekler böyleymiş

Bencede ablalarıniz yanlış yapmışlar. Sormaları,ilgilenmeleri gerekirdi.Sizin dertleşme ihtiyacı içinde olduğunuzu goremedilermi?
İçinize atmayın onlara bütün bu hissettiklerinizi kırıldığınızi filan anlatın. Hem böylece neden bu şekilde davrandıkları anlatırlar belki.Belkide sizi üzmemek için konuyu acmadılar yada belki özur dilerler ve daha dikkatli davranırlar artık..bilemezsiniz..ama kendinizi üzmeyin. Moralinizi yüksek tutun ki minik mucizeniz gelsin:)
"Benim yüzümden çocuklarının resmini bile atamiyorlarmis Watsapp a benim yüzümden.. " daha napalim dedi birisi de.. ah ah o kadar uzgunum ki su an keşke ablam değil el yapsaydı bunu bana böyle kirilmazdim. . İlgi bile değildi beklediğim negatif aldığımda arayıp iki dakika teselli etseler yetecekti bu kadardı yani. Neyse canım bu saatten sonra konuşmanın gereği kalmıyor malesef ki

"Benim yüzümden çocuklarının resmini bile atamiyorlarmis Watsapp a benim yüzümden.. " daha napalim dedi birisi de.. ah ah o kadar uzgunum ki su an keşke ablam değil el yapsaydı bunu bana böyle kirilmazdim. . İlgi bile değildi beklediğim negatif aldığımda arayıp iki dakika teselli etseler yetecekti bu kadardı yani. Neyse canım bu saatten sonra konuşmanın gereği kalmıyor malesef ki
İnsan en çok sevdiklerinle kırılır doğru..belki şimdi değil se bile bir zaman sonra seni anlarlar. Olmazsa da üzülme..herkes düşünceli olamıyor bu hayatta..ya oldukları gibi kabul etmek lazım yada silip atmak.
Üzülmeyin.

tüp bebek yaptırmış ve tutmamış. eşimin problemi yüzünden asla bebek sahibi olamayacak biri olarak yazıoyorm. yaşımda artık 37. dunyanın sonu degil. üzülme.
cok uzun uuuzuzunnn yazacaktım ama vazgectim.
olaylara lütfen net bak. olmuyorsa olmuyordur. durumu kabul etmek ile başlayabilirsin.
ben üzülüyor muyum hayır. şimdi cocuk istiyor muyum hayır.
Evet bu durum benim için çok yeni ve haliyle üzgünüm durumun farkındayım her sonuca hazırım ama su an elimden geleni yapmakla meşgulüm.. dünyanın sonu değil evet bende buna hazırım. Tek istediğim dertlesebilecegim kardeşlerim varken yapayanliz kalisimdi ..

İnsan en çok sevdiklerinle kırılır doğru..belki şimdi değil se bile bir zaman sonra seni anlarlar. Olmazsa da üzülme..herkes düşünceli olamıyor bu hayatta..ya oldukları gibi kabul etmek lazım yada silip atmak.
Üzülmeyin.
Haklısınız zaten karsimdakinden aynı ilgiyi beklemem benim hatamdi. Bundan sonra ona göre davranacagim canim

Hassas olduğunuz için bu hassasiyetinizi hissetsinler, paylaşsınlar istiyorsunuz muhakkak.
Ama sanırım onların olayın farkında değiller.
Kendi hayatlarına odaklanmışlar gibi görünüyor.
Siz kendinizi açsanız, size teselli veremeyecek, dinlemeyecek kadar da katı kalpli değillerdir bence.

Canm belki seni üzmemek için öyle davranıyorlardır. çok sorsalardıda emin ol neden deşip duruyorlar diye ondan rahatsız olurdun.çünkü hassas bi dönemdesin.bu arada hiçmi adet görmüyorsun sebep bumu.bende çok sıkıntı yasıyorumda adet konusunda :işsiz: inşallah Rabbim sanada nasip eder umutsuz olma
Canım tek istediğim aşama aşama sormaları değildi sadece negatif dediğim zaman iki dakikacik teselli vermeleriydi yoksa kimsenin desteğine ihtiyacım yok dim dik ayaktayım ve savaşıyorum bu illetle. Geçen seneye kadar adetlerim normaldi si.di leke sadece canim

Hassas olduğunuz için bu hassasiyetinizi hissetsinler, paylaşsınlar istiyorsunuz muhakkak.
Ama sanırım onların olayın farkında değiller.
Kendi hayatlarına odaklanmışlar gibi görünüyor.
Siz kendinizi açsanız, size teselli veremeyecek, dinlemeyecek kadar da katı kalpli değillerdir bence.
Bende öyle düşünüyordum bugün akşam üstü açık açık konuştum ama teselli vermek yerine simardihimi ne var bunda dünya senin etrafında dönmüyor diyerek alt ettiler şok oldum azar yedim üstelik keşke hiç acmasaydim konuyu konuşunca hallolur sandım ama durum dahabi garip hale geldi

Canım ümitsiz olma bende tüp bebek yaptım, onlar seni üzmemek için sormuyorlar galiba hassassın sorduklarında senin ne diyeceğini kestiremiyorlardır, yoksa mümkün mü bu kadar kızın durumunu merak etmemesi insan komşusunun tüp bebek sürecini merak ediyor.
Hah bende tam olarak bunu diyorum el olsa daha çok destek olurdu insan hiç mi merak etmez diye :(

Öncelikle merhba kızlar .. ben mi abartiyorum van bi akıl verin kimseyi kırmak istemiyorum kirmadim da ama dayanamıyorum içim açıyor ..konuya gireyim.
Ben çocuk sahibi olamiyorim erken menepoz sebebiyle 28 yaşındayım adet görmüyorum doğru dürüst tüp bebek tedavisi oldum iki kez ma olmadı 3. Tedaviye başlayacağım ama doktorlar çok umutlanma diyorlar durumun bende farkındayım büyük ihtimalle anne olamayacagim hemde hiç. Gelgelelim ki ablalarim var v hepsinin çocukları çok şükür ki hepsi de eğitimli işinde gücünde ama benim derdimden haberleri yok aslında var açık açık tüm değerleri söylediğim halde "olur ya takma kafana" diyen mi " aman olmaması daha iyi olur " diyen mi " aha benim var da ne oldu " diyen mi ararsınız hepsi de benim öz ablam el değil yani eğitimli olmalarına ve internetten herşeyi öğrenebilecekler olmalarına rağmen erken menapoz ne demek diye arastirmaypta ilerde olur amannn deyislerine mi yanayım. Hele tüp bebek yaptırdım transfer girerken toplu mesaj attım dua edin diye ordan hayırlısı diye cevap yazmışlar 15 gün sonra napyin diye arayan ablam oldu teselli vermeyi bırak aa sen tüp bebek yaptirmistin değil mi diyen de öbürü de tutmuş nasıl ki tüp bebek bi iğneyle mi verdiler spermleri diyene mi yanayım :KK43: çok uzun oldu belki de çok saçma gelecek size kızlar ama çok canım yanıyor bu kadar değersiz mi benim anne olamayisim hiç mi bu ne demek acaba diye dusunmediler yada bu kız iki kez tüp bebek yaptırdı demekki kötü bi durum var ortada bile mi demediler bunlar benim kız kardeşlerim ve ben çok kırgınım .. uzun oldu k.bakmayın. abartiyorsam lütfen söyleyin duygusal olarak yıpranmış durumdayım etrafımdaki insanlara daha hassas davranırım henüz bunları eşimle bile konuşmadım kardeslerimde hala laylaylom durumda hiç bişey olmamış gibi davranıyorum ama içim sistii

Canım öncelikle herşeye rağmen yine de Allah tan umut kesilmez, hakkında inşallah hayırlısı neyse o olsun.
Çok zor bir süreç. Yaşamayan da bilemez ben de bilemem. Ama biraz tevekkül etmek gerekiyor bazen. Sen Allah a duanı et.

Kardeşlerini de Allah'a havale et. Onlarla aynı kanı taşıyorsun diye verdiğin sevginin, ilginin aynısını sana vermelerini bekleme. Ne kadar az beklenti içinde olursan o kadar çok mutlu olursun.

En önemlisi kim senin için şuan biliyor musun ? Her gün yastığa başını koyduğun ve bir hayat paylaştığın kocan. Ona sarıl, onunla paylaş herşeyi. Eşinden hiç birşeyi saklama bence. Çünkü; ne kadar çok şey saklarsak, o kadar çok nedensiz üzüntülerimizi de anlayamıyor eşlerimiz. Paylaş ki senin için bu sürecin zorluğunu iyice anlasın.

Bol bol dua et. Yine de hamd olsun demekten gocunma. Gün doğmadan neler doğar. Hayat bu mucizelere gebe. Gerçekçi ol ve asla kendine acıma. Sen de bu Dünya'da herkes kadar özel ve güzelsin unutma !

Sevgilerimle.

Canım öncelikle herşeye rağmen yine de Allah tan umut kesilmez, hakkında inşallah hayırlısı neyse o olsun.
Çok zor bir süreç. Yaşamayan da bilemez ben de bilemem. Ama biraz tevekkül etmek gerekiyor bazen. Sen Allah a duanı et.

Kardeşlerini de Allah'a havale et. Onlarla aynı kanı taşıyorsun diye verdiğin sevginin, ilginin aynısını sana vermelerini bekleme. Ne kadar az beklenti içinde olursan o kadar çok mutlu olursun.

En önemlisi kim senin için şuan biliyor musun ? Her gün yastığa başını koyduğun ve bir hayat paylaştığın kocan. Ona sarıl, onunla paylaş herşeyi. Eşinden hiç birşeyi saklama bence. Çünkü; ne kadar çok şey saklarsak, o kadar çok nedensiz üzüntülerimizi de anlayamıyor eşlerimiz. Paylaş ki senin için bu sürecin zorluğunu iyice anlasın.

Bol bol dua et. Yine de hamd olsun demekten gocunma. Gün doğmadan neler doğar. Hayat bu mucizelere gebe. Gerçekçi ol ve asla kendine acıma. Sen de bu Dünya'da herkes kadar özel ve güzelsin unutma !

Sevgilerimle.
Çok güzel yazmisiniz yüreğinize sağlık gerçekten de öğle aynı ilgiyi beklemem hataydı zaten eşimden başka destekcim hiç olmadı sağolsun geçen gündüzüm oldu yanımda hep dik durdu onun hakkını odeyemem .. :) ama insan kardeşleri den de az da olsa destek bekliyor ışte bosunaymis içimde biriktirdiklerim . Ben güçlü bir kadınım savaşıyorum her zaman dimdik ayaktayım Rabbim versede vermesede çok şükür ma elimden geleni yapacağım teşekkür ederim size de çok :)

Öncelikle merhba kızlar .. ben mi abartiyorum van bi akıl verin kimseyi kırmak istemiyorum kirmadim da ama dayanamıyorum içim açıyor ..konuya gireyim.
Ben çocuk sahibi olamiyorim erken bird
Güya ablalarim ya karindaslarim bugüne kadar hiç gizli iz saklimiz olmadı hep birbirinizin derdine dustuk o yüzden böyle yanlız kalisim zoruma gitti zaten kimseyle paylasmadim derdimi insanlar herşey yolunda sanıyor. Ama en azından bu seferki tutmadiysa öbürü tutar deseydiler neden acele ediyorsun demek yerine ki ben menepoz a gireceğim acelem var .
Benimde 3 ablam var ve benimde tam iki yıldır çocum olmuyo ve ablalarim hiç teselli vermezler aramalar önceden çok takardim ama artık onlar aramayınca artık aramiyorum bile o yüzden bence hiç hiç takma herkeze bence hak etti deri ver bence canım
menepoz sebebiyle 28 yaşındayım adet görmüyorum doğru dürüst tüp bebek tedavisi oldum iki kez ma olmadı 3. Tedaviye başlayacağım ama doktorlar çok umutlanma diyorlar durumun bende farkındayım büyük ihtimalle anne olamayacagim hemde hiç. Gelgelelim ki ablalarim var v hepsinin çocukları çok şükür ki hepsi de eğitimli işinde gücünde ama benim derdimden haberleri yok aslında var açık açık tüm değerleri söylediğim halde "olur ya takma kafana" diyen mi " aman olmaması daha iyi olur " diyen mi " aha benim var da ne oldu " diyen mi ararsınız hepsi de benim öz ablam el değil yani eğitimli olmalarına ve internetten herşeyi öğrenebilecekler olmalarına rağmen erken menapoz ne demek diye arastirmaypta ilerde olur amannn deyislerine mi yanayım. Hele tüp bebek yaptırdım transfer girerken toplu mesaj attım dua edin diye ordan hayırlısı diye cevap yazmışlar 15 gün sonra napyin diye arayan ablam oldu teselli vermeyi bırak aa sen tüp bebek yaptirmistin değil mi diyen de öbürü de tutmuş nasıl ki tüp bebek bi iğneyle mi verdiler spermleri diyene mi yanayım :KK43: çok uzun oldu belki de çok saçma gelecek size kızlar ama çok canım yanıyor bu kadar değersiz mi benim anne olamayisim hiç mi bu ne demek acaba diye dusunmediler yada bu kız iki kez tüp bebek yaptırdı demekki kötü bi durum var ortada bile mi demediler bunlar benim kız kardeşlerim ve ben çok kırgınım .. uzun oldu k.bakmayın. abartiyorsam lütfen söyleyin duygusal olarak yıpranmış durumdayım etrafımdaki insanlara daha hassas davranırım henüz bunları eşimle bile konuşmadım kardeslerimde hala laylaylom durumda hiç bişey olmamış gibi davranıyorum ama içim sistii
Bi şey dememişler bence. Üstelik benim yengemde erken menepoza girmşti 28 yaşında filan. Şuan 33 yaşında 1.5 yaşında çocuğu var ve şuan yine hamileydi başka nedenlerden dolayı kaybetti.tedavi filanda olmadı kendiliğinden 2 kez hamile kaldı
Ben çocuk sahibi olamiyorim erken menepoz sebebiyle 28 yaşındayım adet görmüyorum doğru dürüst

Su an da toplu bir mesaj yazdım watsapptan ve ben suçlu çıktım dünya benim etrafımda donmuyormus . Olmasa ne olurmuş ki ... konuşmak iyi fikir değildi sanırım
Canim niye msj yaziyorsunki msjla insan kendini anlatamaz yani karşındaki senin ne kadar Üzgün olduğunu anlayamaz kusura bakmayın ama konuşmak varken niye soğuk msjlar

Yanlış kelimeler kullanmış olabilirler belki ama sadece size teselli vermeye çalışmışlar. Ablalarınız da umursamaz kişiler olabilirler, kişilikleri değiştirmek pek mümkün olmuyor. Bunu sizi üzmek maksadıyla söylemiyorum ama kendinizi en kötüsüne hazırlayarak plan yapmanız her zaman daha iyidir. Sonuç iyi olursa sevinciniz daha çok artar, kötü olursa da en azından kendinizi buna hazırlamış ve ona göre planınızı yapmış olursunuz. Beklentiler insanları genelde üzüyor.

Evet bende o kadar saskinim ki bugüne kadar ben abartiyorum kuruntu yapıyorum çok hassasim diyordum ama akşam konuştum ablalarimla ve çok üzgünüm su an gerçekten şaşırdım yaşadıklarımın önemsiz olduğunu dünyada neler var neler abartma olmazsa olmasın diyeni oldu bu akşam ablalarimdan. Abarttığını zannetmiştim içim içimi yiyordu ama maalesef gerçekler böyleymiş
Evet üzüntüden bazen abartabiliyoruz depresif durumları. Ama bu onların bu kadar da umursamaz olmasını gerektirmez. Can'ım sen söyleyeceğini söylemişsindir zaten. Hala anlamadılarsa onlar bilir. Birgün onlar da başka şekilde anlar seni. Herkesin çoluğu çocuğu var. Nenesi limon yermiş torununun ağzı ekşirmiş.
Bundan 20 sene sonra elini sallasan çocuğu olmayan insana çarpacak.

Amh testi yapılmıştır. Kaç çıktı?

1. Dunyaya sadece cocuk dogurmak icin gelmedik
2. Bu bir dert degil sinav
3.hayatta hic birsey sizden daha degerli olamaz
4.Kim olursa olsun insanlardan beklentiniz olmasin malesef hayatin sartlari bu
5. Artik depresif ve ruh gibi yasamayin unutmayin yarina garantimiz yok Hersey vakti saatinde olur
6. Uzulsende intiharda etsen olacaklara engel olamiyorsan sadece hayati kendine zehir edersin
7 . Allaha hamd et inanki sukredecek ck sey var..

Bunlari sana 3. Tup bebek tedavisine hazirlanan bir bayan olarak yaziyorum Sukurler olsun ilim bilim var ve yaptiracak guzumuz var Allahim bundan asagi birakmasin

Biliyorum yazacagim seyi herkes yapamaz ama dogal bir tedavi var. rahime sülük koyuyorlar ve menopoz bir sure daha ertelenebiliyor. yaptirir misin?

48yasinda menopoza giren akrabamiz sülük sonrasi 52 yasina kadar adet gormeye devam etti. Doktoru dahi sasirmisti.

Evet üzüntüden bazen abartabiliyoruz depresif durumları. Ama bu onların bu kadar da umursamaz olmasını gerektirmez. Can'ım sen söyleyeceğini söylemişsindir zaten. Hala anlamadılarsa onlar bilir. Birgün onlar da başka şekilde anlar seni. Herkesin çoluğu çocuğu var. Nenesi limon yermiş torununun ağzı ekşirmiş.
Bundan 20 sene sonra elini sallasan çocuğu olmayan insana çarpacak.

Amh testi yapılmıştır. Kaç çıktı?
Aynen öyle canım bu dertte geçer diyorum artık ne yapayım kimseye güvenip de bi yola çıkmadım destek bekledim o kadr oda olmadı ne yapalım kısmet elbet devran dönecek .. Geçen sene 0.3 çıkmıştı bu sene daha düşmüştür biliyorum ama cesaretin yok baktirmaya sonuç ne çıkarsa çıksın ben elimden geleni yapacağım cunki

Back