Sorc ..
Babanla son bir kez daha konuşsan..
Senin başka bir kadınla ilişki yaşamanı istemediğimden değil, sadece bize ve aile yapımıza uymayacağımı düşündüğüm için o kadınla evlenmeni istemiyorum desen..
Seni dinlemez mi..
Sana değer veren ve sana güvenen bir baban , senin fikirlerine saygı gösterir diye düşünüyorum..
Başta bu konudaki fikirlerini almamış ama herşey için çok geç değil..
Mayısa var daha bir ay..
O yüzden bu üzgünlüğünü fazlasıyla babana belli edip konuşmayı dene..
Bir şekilde babanın aklı karışır belkide vaz geçer bu evlilikten..
Teşekkür ederim Canım. Çok sağol . Evet kendimi de düşünüyorum ama babamı da kardeşimi de düşünüyorum aslında.
Nikah kıymadılar daha . Mayısta evlenecekmiş. Adamın 3. evliliği . Babam nikah diyor , kadın düğün.
Olur mu ALLAH aşkına? Seven kadın nikaha bile bu şartlar altında tamam der.
Ben nikah ve ya düğün ne olursa olsun gitmek istemiyorum .
Nasıl diyeceğim bunu? Nasıl yapacağım bilmiyorum ....
babanı kesinlikle kötü bir şey demiyorum ama bir cocuk yaptıysa onu düşünmesi gerekiyo onla bunla evlenecegine sana bir alması gerekiyo bu onun boynunun borcu sonucta bir kız cocugusun yarın bügün ne olcagın belli değil yazık günah değilmi sana ya canım içim sızladı ama Allah tan ümidini kesmiceksin
Babanızz ewlilik meselesini takıntı haline getirmiş..
Ne yaparsanız wazgeçiremiceksinizz onu bence..
Vazgeçseydi şimdiye kadar geçerdi..
Rest çekip beni unut, seni babalıktan red ederim desen, gidecek yerinde yok..
Annende yaşamak daha mı zor olur..
Annen ne durumda?
Sağolasın canım benim . YOK kötü bir şey demediğini biliyorum öyle bir düşüncem yok zaten canım .
Aynen ALLAHtan ümidimi kesmiyorum. Rabbim bana bir mucize hazırlayacak biliyorum.
Geceleri uyurken çok zorlanıyorum, RABBİM bunu görüyor olmalı .
Konuşucaz bugün gelicek. Büyük ihtimal bu akşam konuşucaz. Ama ağzımı açıp tek bir laf edesim bile yok Jag.
O derece sindim artık. Diyeceğim de nolacak? Gücüne giden cümleler kurup zaten çok yerinde olmayan en küçük bir şeyde yükselen tansiyonu ve rahatsızlanan kalbini yormak da istemiyorum.
Düşünüyorum söylediklerim canını acıtınca ya kalp krizi geçirip ölürse, ya da hastanelik olursa.
Ben o vicdan azabı ile nasıl yaşarım ?
O zaman daha mı mutlu olurum? Diye soruyorum kendime.
Evlensin daha iyi ölmesindense diyorum.
Ama bu gidişle sıkıntıdan ben kalp krizi geçircem. 3 gündür doğru düzgün yiyemiyorum.
Ve sürekli başım dönüyor kalp çarpıntım var.
Benim de bünyem zayıf sanırım 2 kere yüz felci geçirdim sıkıntılı olduğum dönemlerde.
Ne desem de vazgeçse diye düşünüyorum. Ama mümkünatı olduğuna da inanmıyorum.
Ne yapacağımı inan hiç bilmiyorum...
Annem iyi, annem beni düşünür. Yani ALLAHa şükür o böyle yapmazdı.
Sadece biz annem ile çok zıttız.
Mesela şuanda nikaha gitmemem için üstüme geldi 1-2 kere.
Sadece kendi istediğini bana yaptırmaya çalışır çok. İnat etti mi benim fikrimin bir önemi kalmıyor. Ama küçük şeylerde.
Böyle büyük şeylerde önemser fikrimi.
Annemde yaşasam bile yine babamı görmeye geleceğim dolayısı ile birkaç gün kalacağım.
Ben babamı reddedince o psikoloji ve huzursuzlukla yaşayabilecek biri değilim.
Çok düşündüm . :/
Allah yardımcın olsun Sonuna kadar haklısın
Teşekkür ederim canım . Her zaman en güçlü ben oldum çevremde. Hep bu profilde oldum. Belki de güleç olmamdan ve susmamdan öyle sanıldı.
Ama aslında güçlü olmak en yorucu şey. Herkes benim aşabileceğimi sanıyor. ama aşamıyorum .
Kadının var çocuk beklentisi. Ve ben şimdi anne olabilecek yaştayım düşünsene bir kardeşim olduğunu ? Bence hoş bir şey değil.
Babamın zayıf noktası , kadınlar değil aslında. Bak işte ben de böyle düşünüyorum ama şöyle; Bir arkadaşı var babamın adı Mehmet olsun.
Mehmet tanıştırdı bu kadınla babamı. Ama mehmet 50 yaşında olmasına rağmen hiç evlenmemiş ve gerçekten çok zengin öküzün teki.
Aynı anda bir sürü sevgilisi olan bir tip. Babamın çocukluktan arkadaşı. Adam tanıştırdı bu bayanı babamla ama benim babamın salaklığı hemen ciddiyete bürünmesi. Yani sen de takıl gerekirse, hovardalık yap . Aynı anda bikaç kadınla çık napacaksan yap. Ama hemen ciddiyete girme. Babam kadınlara zaafı değil de, babamın hala yuva arayışı var. Ama o , hayalindeki yuvanın şuana kadar karşısına çıkan hiçbir kadınla kurulamayacağının farkında değil .
Ya da farkında ama hemen ciddiyete girdiği için, karşısındaki kadınlar onda baskı kuruyor ve babam bu baskıya karşı direnemeyip vicdan yapıyor, yarı yolda bırakamıyor onları. Ama ben oluyorum bu durumda yarı yolda kalan hep. Ben o bayanı evden göndermek için konuşma yaptım o bayanla.
Babamda bana destekdi "tamam kızım ben de onu istemiyorum sen söyle gitmesini" dedi. Ben kadınla konuşurken babam yan çizgi ve ben ortada kaldım. Resmen sırtımdan vuruldum. Kardeşim de onu istemezken, "abla evet konuş gitsin" derken o da yan çizdi. Aynı masadaydık hepimiz. Ve ben kötü oldum.
Kötü üvey bencil kız oldum. Biz zengin değiliz. Allaha şükür bir şekilde geçiniyoruz ama bir dikili ağacı olmayan bir insan zenginim dememeli bana göre.
Kadın, babamın bu baskıya karşı koyamaz tavırlarını görünce, her istediğimi yaptırırım düşüncesi ile geliyor.
Çünkü çoğu zengin adam, kadınların her istediğini yapmıyor aslında. Kadın ondan zengin birine gitmiyor bence.
Ben de bu yaş farkında , üstelik iki ayrı kadından iki ayrı çocuğu olan , iki kız + görümcenin bu ilişkiye tepkili olduğunu bile bile bu bayanın babama aşık olduğunu hiiiiiiiç sanmıyorum .
ALLAHtan tek umudum bir mucize . Dediğin gibi mayısa 2 ay var. Bir gün değil 1 dakikada neler olur bu hayatta. Dilerim büyük bir mucize olur ve ayrılırlar.
Tek umudum RABBİM.
Sağol , çok çok teşekkür ederim.
Bence böyle düşünmemelisin..
Bu olan durumların gidişatı seni daha fazla hırslandırmalı..
Hayırlısıyla devlet işine girersin , ama giremezsen de ayaklarının üzerinde durmalısın..
Özel sektör olur başka bir şey olur..
Neden onların dilinden konuşmayı denemiyorsun..
Kadının sana laf sokan bir yapısı varsa , sende altta kalma takır takır cevap ver..
Kadın , senin yanında başka babanın yanında başka konuşan biriyse aklını çalıştır..
Tartışma ortamı yarat veya karşı taraf yaratırsa aç telefonunu koy masaya hiç çaktırmadan ses kaydı yap..
Baban gelincede çek köşeye babanı , dinlet onları.. Bak sen yokken kadın bana böyle davranıyor şöyle laf sokuyor bu kadınla nasıl bir gelecek düşünüyorsun.Yarın bir gün aklına girip bizi hayatından sildircek bir yapıya sahip falan desen biraz biraz mayısa kadar babanın aklını karıştırabilirsin..
Bence bu duruma sessiz kalma.Huysuzluğunla terslemelerinle belli et sorc, üzüldüm kuzum..
aynı evde yaşamasaydın
gitme derdim
en azından millet desinki
kızı bile onaylamıyor
ama yüzyüze bakacaksın
gitmemen senin için daha büyük sorun olur
çok çok iyi bir bahanen olması lazım
yoksao kadın hergün iğneler seni
gücüm yeterveriririm ağznının payını diyebiliyorsan
bırak ne halleri varsa görsünler
gitme
Rabbim yardımcın olsun. dua et. gün doğmadan neler doğar ümitsiz olma. zor bi durum ama en azından bi baban var. benim babam hayatta değil yüzünü resimlerden hatırlıyorum hayatta olup da böyle olmasını da istermiydim bilmiyorumama bide şöyle düşün biz insanlar böyle sorumluluk sahibi olabiliyoruz, atacağımız adımlarda daha dikkatli ve düşünür oluyoruz , belkide sağlam adımlar atabilmemiz için yanlışları görmemiz yaşamamız gerekiyor. insanın hayatta başına herşey gelebiliyor, takdiri ilahi hepimizin yaşayıp görmesi gereken şeyler var. duanı eksik etme, umarım herşey gönlünce olur.
bencede canım benim ama annenin yanına tasınsan hiç değilse seniin için daha iyi olur diye düşünüyorum annenle aranız bozukmu
Ben zaten babamda da annemde de eşit kalıyorum canım. Yani babamı çok gördüğüm söylenemez.
Beni yarın bir gün babamdan isteyecekler, bir kız babasının olduğu evden gelin çıkmak ister. Ben de onun olduğu evden gelin çıkmak istiyorum.
Ama bu durumda babam annemin evine gelsin, eşi olmasın isterim . Çünkü o kişi, nerde ne söylemesi gerektiğini bile bilmeyen biri. Ve ileride eşime ailesine rezil olmak istemiyorum. Bana "senin baban şöyle, böyle" dediklerinde ben çok yaralanıcam. Biliyorum. Bu kadın benim hayatımın her anında olucak .
Ben istenirken, evlenirken, doğum yaptığımda vs vs...
Ben istemez miyim? İleride eşimin ailesiyle, babam ve annem aynı masada oturup yemek yesin. Ama bu kadında o masada olucak. Ve ben belki de onun her zamanki düşüncesiz sözlerinden en mutlu olmam gereken anlarımda bile hep tedirgin olucam. Sorun babamla yaşamam ve ya annemle yaşamam değil ben değilim aslında. İleride kendi yuvam bari düzgün olsun, iyi olsun isterken. Yine bir şekilde huzursuz olmaktan korkuyorum. Evet babam bence de beni hiç düşünmüyor. Hep düşündüğünü söyler, benim için canını vereceğini. Ama bunları görünce söyledikleri benim için çok anlamsız.
Hayat benim hayatım deyip yaşayamaz anne ve baba olmuş bir kişi . Ve onu seven annesi ve babası olan bir kişi de.
Ben bunlara hiç inanmıyorum canım :/
Nişana 2-3 gün önce haber verdiniz, evliliğe 1-2 ay önce.
E siz zaten ben olsam da olmasam da evleneceksiniz. Fikrimizi soran yok. Aynı evde yaşayacağımız halde bizi karşısına alıp konuşan yok.
Bu durumda ben nikaha gelmesem de olur, gelesim de yok. Siz evlenip gelin iki başına buyruk genç gibi demeyi düşünüyorum ?
En başında sana danışsaydı bu durumu şimdi bu noktaya gelmeyecekti iş..
Sakin ol sorc
Yok yok değil canım . Annemi çok seviyorum. Zaten tek evladıyım. Benden başka hiiiiiiiç kimsesi yok. Bi anneannem var.
Bir ben. Kardeşleri bile yok onun. Bir tanecik bile.
Var teyzem ama uzakta. Evlatlık verilmiş olduklarından. Öz kardeşleriyle bile uzak büyüdüğü için o kardeşlik bağı yok.
Annem babama göre daha sıkar beni, zıtlaşır benle genelde.Her ana-kız gibi galiba :) Hani annemin yanına gitsem bile, yine babamı görmeye geldiğimde bu evde kalıcam. Değişen pek bir şey olmayacak :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?