Ah kuzum benim. Burada bir çok kişiye çat çat cevap veririm, laf sokarsa sokarım . Ama gerçek hayatımda, üstelik benim evimde olan yakınıma kadar gelmiş kişilere böyle olamıyorum. Bana laf da soksa laf sokamıyorum. Çünkü aşırı sinirli oluyorum ben.
Yani keşke ona onun gibi cevap verebilecek olsam.
Ama ben o kadının annesine sövsem yine de bana mısın demeyecek biriyken, onun bana olan ufak kötü bir sözü beni yataklara düşürür hasta eder.
Mizacımız ters onunla. Onun büyüdüğü yer, büyüdüğü kişiler çok farklı.
Babam bir çok şeyi görüyor ve biliyor aslında. Ama sanki ağzı, haraketleri bağlanmış gibi !
Sağol kuzum . Çok sağol :/
Belki de ondan bile öğreneceğiniz bir şeyler vardır ha ne dersiniz?
Bence insanlar hayatlarına bir şekilde girmiş insanları hayatlarından çıkarmaya çalışıp da çıkaramadıklarında bundan pozitif bir anlam çıkarmalılar. Her durumda geçerli olmayabilir ama sizin durumunuzda dışardan bir göz olarak yaşadığınız olayları gerçekten "sınavınız" olarak görüyorum ve siz söyleyin, sınavı nasıl olursa olsun bir şekilde atlatmak mıdır önemli olan yoksa bilmediklerinizi öğrenmek mi?
Ayrıca merak ettiğim bir durum var, bize anlattıklarınızdan ne kadarını babanıza söylediniz? Sadece bu kişiyle ilgili düşüncelerinizden bahsetmiyorum, babanızla ve kendinizle ilgili düşüncelerinizden de haberi var mı? Eğer söylemediyseniz aşağıdaki düşüncelerinizin hepsi çok önemli ve bilmesi şart bence.
"Babam daha bana doğru düzgün bir gelecek sağlayamadı. Bir de o bebek ve onun masrafı mı ? Babam 50 yaşında ve de. O bebeğe de günah değil mi? Babam sana ev alıcam , bana bir şey olsa açıktasın naparsın deyip deyip , biriktirebileceği parayı sağolsun bu kadına yedirdi. Kadına motor alındı, sürekli bilezik alınıyor, özel günlerde maşallah mutlaka bir altın kolye alınıyor 200-300 de olsa."
"Nikah değil düğün istiyormuş bir de, evi baştan aşağı değiştireceğine de eminim. O düğün ve ev masrafları ile ben yurt dışında eğitim bile alırım.
Ama babam sağolsun ona yedirecek. Ben zaten babamın ikinci eşinin baskıları ve engellemeleri yüzünden istediğim bölümde ve üniversitede okuyamadım.
Öss zamanı babamla eski eşi ayrıldı, düzenim bozuldu... İkinci denememdi üstelik !
Öyle böyle şimdi de kpss de ilk senem temmuzda sınavım var. BU sene benim için çok önemli. Bir baltaya sap olmak için uğraşıyorum. Özel sektör yerine devlete girmek istiyorum çünkü kimsem yok. Ailem yok. Babam malum. Anneme güvenirim bir tek. Babam güvenilcek gibi mi? ALLAH korusun özel sektörde istediğim gibi olmazsa kim tutup kaldıracak beni, kime güvenirim ? O yüzden devlete girmek istiyorum biraz daha garanti diye.
Ama sağolsun babam , her zamanki gibi bu önemli senemin de içine ettiği için. Ben istediğim hiçbir hedefime doğru düzgün adapte olamadan ölüp gidicem bu dünyadan."
"Ve babam 50 yaşında. Allah gecinden versin ben evlenirsem , o nerede kalacak? Hangi evde? BU kadının emeklisi bile olmayacak.
Babam azcık bi emekli ile nerede nasıl yaşayacak bu kadınla? Evi olsa bi derece. Benim gözüm ben evlendikten sonrada arkada mı kalacak?
Anneme mi destek çıkacağım babama mı ? Bunları düşünüyorum ben hep.
Bana ev almasını şundan isterdim; en azından onu o evde ölünceye dek bakardım. Ben eşimle kirada da otururum ilerde evlenirsem.
O yeterki garanti altında olsun ki gözüm arkada kalmasın istedim ben."
"Beni yarın bir gün babamdan isteyecekler, bir kız babasının olduğu evden gelin çıkmak ister. Ben de onun olduğu evden gelin çıkmak istiyorum.
Ama bu durumda babam annemin evine gelsin, eşi olmasın isterim . Çünkü o kişi, nerde ne söylemesi gerektiğini bile bilmeyen biri. Ve ileride eşime ailesine rezil olmak istemiyorum. Bana "senin baban şöyle, böyle" dediklerinde ben çok yaralanıcam. Biliyorum. Bu kadın benim hayatımın her anında olucak .
Ben istenirken, evlenirken, doğum yaptığımda vs vs...
Ben istemez miyim? İleride eşimin ailesiyle, babam ve annem aynı masada oturup yemek yesin. Ama bu kadında o masada olucak. Ve ben belki de onun her zamanki düşüncesiz sözlerinden en mutlu olmam gereken anlarımda bile hep tedirgin olucam. Sorun babamla yaşamam ve ya annemle yaşamam değil ben değilim aslında. İleride kendi yuvam bari düzgün olsun, iyi olsun isterken. Yine bir şekilde huzursuz olmaktan korkuyorum. Evet babam bence de beni hiç düşünmüyor. Hep düşündüğünü söyler, benim için canını vereceğini. Ama bunları görünce söyledikleri benim için çok anlamsız.
Hayat benim hayatım deyip yaşayamaz anne ve baba olmuş bir kişi . Ve onu seven annesi ve babası olan bir kişi de."
"Her zaman en güçlü ben oldum çevremde. Hep bu profilde oldum. Belki de güleç olmamdan ve susmamdan öyle sanıldı.
Ama aslında güçlü olmak en yorucu şey. Herkes benim aşabileceğimi sanıyor. ama aşamıyorum .
Kadının var çocuk beklentisi. Ve ben şimdi anne olabilecek yaştayım düşünsene bir kardeşim olduğunu ? Bence hoş bir şey değil.
Babamın zayıf noktası , kadınlar değil aslında. Bak işte ben de böyle düşünüyorum ama şöyle; Bir arkadaşı var babamın adı Mehmet olsun.
Mehmet tanıştırdı bu kadınla babamı. Ama mehmet 50 yaşında olmasına rağmen hiç evlenmemiş ve gerçekten çok zengin öküzün teki.
Aynı anda bir sürü sevgilisi olan bir tip. Babamın çocukluktan arkadaşı. Adam tanıştırdı bu bayanı babamla ama benim babamın salaklığı hemen ciddiyete bürünmesi. Yani sen de takıl gerekirse, hovardalık yap . Aynı anda bikaç kadınla çık napacaksan yap. Ama hemen ciddiyete girme. Babam kadınlara zaafı değil de, babamın hala yuva arayışı var. Ama o , hayalindeki yuvanın şuana kadar karşısına çıkan hiçbir kadınla kurulamayacağının farkında değil .
Ya da farkında ama hemen ciddiyete girdiği için, karşısındaki kadınlar onda baskı kuruyor ve babam bu baskıya karşı direnemeyip vicdan yapıyor, yarı yolda bırakamıyor onları. Ama ben oluyorum bu durumda yarı yolda kalan hep. Ben o bayanı evden göndermek için konuşma yaptım o bayanla.
Babamda bana destekdi "tamam kızım ben de onu istemiyorum sen söyle gitmesini" dedi. Ben kadınla konuşurken babam yan çizgi ve ben ortada kaldım. Resmen sırtımdan vuruldum. Kardeşim de onu istemezken, "abla evet konuş gitsin" derken o da yan çizdi. Aynı masadaydık hepimiz. Ve ben kötü oldum.
Kötü üvey bencil kız oldum. Biz zengin değiliz. Allaha şükür bir şekilde geçiniyoruz ama bir dikili ağacı olmayan bir insan zenginim dememeli bana göre.
Kadın, babamın bu baskıya karşı koyamaz tavırlarını görünce, her istediğimi yaptırırım düşüncesi ile geliyor.
Çünkü çoğu zengin adam, kadınların her istediğini yapmıyor aslında. Kadın ondan zengin birine gitmiyor bence."
"Ben yer yer hem anneme annelik ettim hem babama valla.
Ben hiç yaşımın insanı olamadım sayelerinde. Çocuk olmak istiyorum olamıyorum. Olamadım çünkü zamanında da.
Hep içimde böyle büyümeyen bir çocuk var . Ama dışımda olgun bir kadın.
Kendimi genç hissetmiyorum. "