• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben küçükken en çok babamı severdim.Şimdi;gün geçtikçe soğuyorum.Yardım edin lütfen.

Eğer annenin yanında daha rahat ederim diyorsan,
bence annenin yanında yaşa derim ben..
Çünküü o kadınla aynı ewde zor olucak sana görüceksin..
Ne warsa annelerde war..
Çok nadirdir merhametsizi çıksınn içinden..

Doğru söylüyorsun, çok nadir çıkıyor merhametsizi.
Şimdi eşyalarımı alıp anneme gitsem, annemin evinde eşyalarımı koyucak yerim bile yok canım. 3 bayanlar.
Ve bu herşeyi daha uca götürür gibi. Çünkü ben babamı özlerim :(
Of sanki siz çözümleri sunuyorsunuz da ben hepsine burun kıvırıyormuşum gibi geldi bana , lütfen size de öyle gelmesin inanın öyle değil.
Hepsi bir seçenek benim için.
Sadece kafam karışık olduğu için, kafamın tüm karışıklığını sizinle paylaşıyorum.
Kocası berbat kötü olduğu halde, hem boşanmak istediği için konu açıp da hiçbir yorumu beğenmeyen kadınlar gibi hissettim kendimi.

Doğru söylüyorsun, çok nadir çıkıyor merhametsizi.
Şimdi eşyalarımı alıp anneme gitsem, annemin evinde eşyalarımı koyucak yerim bile yok canım. 3 bayanlar.
Ve bu herşeyi daha uca götürür gibi. Çünkü ben babamı özlerim :(
Of sanki siz çözümleri sunuyorsunuz da ben hepsine burun kıvırıyormuşum gibi geldi bana , lütfen size de öyle gelmesin inanın öyle değil.
Hepsi bir seçenek benim için.
Sadece kafam karışık olduğu için, kafamın tüm karışıklığını sizinle paylaşıyorum.
Kocası berbat kötü olduğu halde, hem boşanmak istediği için konu açıp da hiçbir yorumu beğenmeyen kadınlar gibi hissettim kendimi.

Pekii anneni özlemiyor musun babanın yanındayken..
Anneler daha ağır basarya hanii ne bilim :26:
Ve ayrıca eşya dediğin kıyafet değil mi, gerekirse bavulda kalsın ama
o kadınla aynı ewde yaşamaktan daha iyidir..
Ve annenle yaşarsan da babanı görmeye gidersin, babanı sil demiyoruz ki..
Ama babanız haketmiyor bence onun yanında yaşamanızı..

en çok neye sinir olluyorum biliyormusun

bazı çocukların ebeveyinlerinden daha mantıklı ve sorumluluk sahibi olması

yaşımıza göre hareket etmemize hak tanımıyor onların düşüncesizlikleri

ne diyebilirim ki umarım babanın gözündeki perde kalkar
olacakları idrak eder...

gel seni neşelendireyim ...astrolojiye göre 23 temmuzdan önce yapıln evlilikler

kaos ve sorunlu oluyormuş =)

Ben de buna sinir oluyorum. Ben yer yer hem anneme annelik ettim hem babama valla.
Ben hiç yaşımın insanı olamadım sayelerinde. Çocuk olmak istiyorum olamıyorum. Olamadım çünkü zamanında da.
Hep içimde böyle büyümeyen bir çocuk var . Ama dışımda olgun bir kadın.
Kendimi genç hissetmiyorum. Çevremde yeni tanıştıklarım bile diyor azcık anı yaşa diye.
Aman ben hep kuruntulu takıntılı, nolacak diye düşünen biriyim her şeyde.
Benim için her şey planlı olmak zorunda sanki.
Gerçekten mi ? E işte astroloji söylemese bile bu evlilik kaos ve sorunlu olacak eminim. Allah bilir. Haşa ama ben eminim işte.
Sağol canım neşelendirmen için :)

İnan bana ben ölmesindense , o kadına katlanmayı yeğlerim canım. Hani demişsin ya ister miydim?
Ben böyle düşünüyorum . Bence sen de benim gibi düşünürdün.
Babamla çok zor günlerden geçtik biz. Yani evet belki de zor günlerin çoğunun suçlusu o .
Belki bir çok şeye onun yüzünden katlandım ama beni arayıp sormadığı bir günü de yoktur.
Hani evlilik bitti deyip arkasını dönüp giden babalardan da olmadı. Ben bu yönüne karşı vefam olduğu için , alıp başımı gidemiyorum zaten.
Ama gün doğmadan doğsun benim umudum artık inşallah.
Çok sağol canım ....

gönlü güzel bi insansın belli ki. alıp başını gitmek çözüm değil ki ztn, ki ilerde pişmanlıkların olmasından da iyidir şimdi katlanmak. en azından üstüne düşeni yapmışsın o da yapmış sana karşı ama onunda zayıf yönleri var belli ki. hani evlatsın küçüksün saygı var sevgi var büyüğe bişeyde denmiyor senide anlıyorum.. zor bi durum diyecek bişey bulamıyor insan. Rabbim derdini zorlaştırmasın canım.

Şimdi daha iyi anladım. Evet baban aç, gerçek bir eve aç. Biraz şans , biraz şartlar ona istediğini vermemiş. Belki de ne istediğini tam olarak hiç bilemedi. Onun için de zor aslında bireysel düşününce. Aslında bir çok rolde başarısız olsa da özünce iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Öyle olmasa dediğin gibi eğlen, gez, toz, gününü gün et, neden bir evliliğin sorumluluğunu alasın ki.
İşte karşındaki insanlar da bu noktasını iyi keşfediyorsa kullanıyor. Her erkek ister inkar etsin, ister kabul etsin, kendinden yaşça küçük kadınları beğenir. Kadın da bunu kullanıyor.
Evlenirlerse ne yapılabilir ki? Mesela sizinle aynı evde yaşamayı kabul ediyor mu evlendikten sonra?

Evet kabul ediyor, zaten bizimle yaşıyor da. Babamın bizi bırakmayacağını bildiği için bu tarafa oynamıyor. Kabul etmiş gbi davranıyor ama içten içe bizi rahatsız etmek için elinden geleni de yaptı, daha da yapacaktır bence. Hele ki evlenince. Bir de çocuk olsa ne olur düşünemedim.
Aynen anladığın gibi her şey canım. Ama çevremizde çok acımasız insanlar var olacaktır da, herkesin çevresinde vardır bu acımasız insanlar.
Onların düşünmeden, senin halini anlamadan savurdukları yargıları, kesin hükümleri, asmaları kesmeleri ...

Benim eski erkek arkadaşıma bile dertleşme amaçlı anlattığım bir takım şeylerde, aslında beni hiç anlayamaması ve kendi hükümleri ile babama "şerefsiz" demişliği var. Ben karşı çıkınca "benim babam adam gibi adam" demişti. Bu beni çok yaralamıştı mesela. Anlamıştım ki babamla tanışınca onun karşısında gudubet gibi davranacaktı ve ben hep arada kalacaktım. ALLAHa şükür hayatımdan çıktı. Umarım senin gibi, sizler gibi özü anlayıp kavrayabilen insanlarla yuvamı birleştiririm tek temennim bu.

Kimseyi tanımadan görmeden böyle diyemem ama için çok temiz bunu hissettim resmen yazdıklarından.
Yerinde ben olsam bu kadar iyi niyetli düşünemezdim belki de. Belli iyi düşünceli birisin.
Yaşının kaldıramayacağı şeyler yaşamışsın yıllarca. Bu tarz şeylerin tesellisi olmaz, her şeyin farkında ve içinde olduğun için.
Yerinde olsam sanırım annemin yanına taşınmayı düşünürdüm. Annemle bu konuyu konuşurdum.
Yer yok, 3 bayan yaşıyorlar demişsin ama bence annene bunu söylesen bir çare, bir hal bulunmaya çalışılır gibi.
Anneler olmayanı oldurur bilirsin. Annenin tek evladı hatta tek dalısın söylediklerinden anladığım kadarıyla.
Bilmiyorum söylediklerimin ne kadar oluru var ama annene bu konuyu açmakta fayda var diye düşünüyorum ben.
Çünkü babanın bu evlilikten vazgeçeceğini pek sanmıyorum şu durumda. :31:
Sana sabırlar diliyorum, umarım her şey gönlüne göre olur...

Ah kuzum benim. Burada bir çok kişiye çat çat cevap veririm, laf sokarsa sokarım . Ama gerçek hayatımda, üstelik benim evimde olan yakınıma kadar gelmiş kişilere böyle olamıyorum. Bana laf da soksa laf sokamıyorum. Çünkü aşırı sinirli oluyorum ben.
Yani keşke ona onun gibi cevap verebilecek olsam.
Ama ben o kadının annesine sövsem yine de bana mısın demeyecek biriyken, onun bana olan ufak kötü bir sözü beni yataklara düşürür hasta eder.
Mizacımız ters onunla. Onun büyüdüğü yer, büyüdüğü kişiler çok farklı.
Babam bir çok şeyi görüyor ve biliyor aslında. Ama sanki ağzı, haraketleri bağlanmış gibi !
Sağol kuzum . Çok sağol :/

Belki de ondan bile öğreneceğiniz bir şeyler vardır ha ne dersiniz?
Bence insanlar hayatlarına bir şekilde girmiş insanları hayatlarından çıkarmaya çalışıp da çıkaramadıklarında bundan pozitif bir anlam çıkarmalılar. Her durumda geçerli olmayabilir ama sizin durumunuzda dışardan bir göz olarak yaşadığınız olayları gerçekten "sınavınız" olarak görüyorum ve siz söyleyin, sınavı nasıl olursa olsun bir şekilde atlatmak mıdır önemli olan yoksa bilmediklerinizi öğrenmek mi?

Ayrıca merak ettiğim bir durum var, bize anlattıklarınızdan ne kadarını babanıza söylediniz? Sadece bu kişiyle ilgili düşüncelerinizden bahsetmiyorum, babanızla ve kendinizle ilgili düşüncelerinizden de haberi var mı? Eğer söylemediyseniz aşağıdaki düşüncelerinizin hepsi çok önemli ve bilmesi şart bence.

"Babam daha bana doğru düzgün bir gelecek sağlayamadı. Bir de o bebek ve onun masrafı mı ? Babam 50 yaşında ve de. O bebeğe de günah değil mi? Babam sana ev alıcam , bana bir şey olsa açıktasın naparsın deyip deyip , biriktirebileceği parayı sağolsun bu kadına yedirdi. Kadına motor alındı, sürekli bilezik alınıyor, özel günlerde maşallah mutlaka bir altın kolye alınıyor 200-300 de olsa."

"Nikah değil düğün istiyormuş bir de, evi baştan aşağı değiştireceğine de eminim. O düğün ve ev masrafları ile ben yurt dışında eğitim bile alırım.
Ama babam sağolsun ona yedirecek. Ben zaten babamın ikinci eşinin baskıları ve engellemeleri yüzünden istediğim bölümde ve üniversitede okuyamadım.
Öss zamanı babamla eski eşi ayrıldı, düzenim bozuldu... İkinci denememdi üstelik !
Öyle böyle şimdi de kpss de ilk senem temmuzda sınavım var. BU sene benim için çok önemli. Bir baltaya sap olmak için uğraşıyorum. Özel sektör yerine devlete girmek istiyorum çünkü kimsem yok. Ailem yok. Babam malum. Anneme güvenirim bir tek. Babam güvenilcek gibi mi? ALLAH korusun özel sektörde istediğim gibi olmazsa kim tutup kaldıracak beni, kime güvenirim ? O yüzden devlete girmek istiyorum biraz daha garanti diye.
Ama sağolsun babam , her zamanki gibi bu önemli senemin de içine ettiği için. Ben istediğim hiçbir hedefime doğru düzgün adapte olamadan ölüp gidicem bu dünyadan."

"Ve babam 50 yaşında. Allah gecinden versin ben evlenirsem , o nerede kalacak? Hangi evde? BU kadının emeklisi bile olmayacak.
Babam azcık bi emekli ile nerede nasıl yaşayacak bu kadınla? Evi olsa bi derece. Benim gözüm ben evlendikten sonrada arkada mı kalacak?
Anneme mi destek çıkacağım babama mı ? Bunları düşünüyorum ben hep.
Bana ev almasını şundan isterdim; en azından onu o evde ölünceye dek bakardım. Ben eşimle kirada da otururum ilerde evlenirsem.
O yeterki garanti altında olsun ki gözüm arkada kalmasın istedim ben."

"Beni yarın bir gün babamdan isteyecekler, bir kız babasının olduğu evden gelin çıkmak ister. Ben de onun olduğu evden gelin çıkmak istiyorum.
Ama bu durumda babam annemin evine gelsin, eşi olmasın isterim . Çünkü o kişi, nerde ne söylemesi gerektiğini bile bilmeyen biri. Ve ileride eşime ailesine rezil olmak istemiyorum. Bana "senin baban şöyle, böyle" dediklerinde ben çok yaralanıcam. Biliyorum. Bu kadın benim hayatımın her anında olucak .
Ben istenirken, evlenirken, doğum yaptığımda vs vs...
Ben istemez miyim? İleride eşimin ailesiyle, babam ve annem aynı masada oturup yemek yesin. Ama bu kadında o masada olucak. Ve ben belki de onun her zamanki düşüncesiz sözlerinden en mutlu olmam gereken anlarımda bile hep tedirgin olucam. Sorun babamla yaşamam ve ya annemle yaşamam değil ben değilim aslında. İleride kendi yuvam bari düzgün olsun, iyi olsun isterken. Yine bir şekilde huzursuz olmaktan korkuyorum. Evet babam bence de beni hiç düşünmüyor. Hep düşündüğünü söyler, benim için canını vereceğini. Ama bunları görünce söyledikleri benim için çok anlamsız.
Hayat benim hayatım deyip yaşayamaz anne ve baba olmuş bir kişi . Ve onu seven annesi ve babası olan bir kişi de."

"Her zaman en güçlü ben oldum çevremde. Hep bu profilde oldum. Belki de güleç olmamdan ve susmamdan öyle sanıldı.
Ama aslında güçlü olmak en yorucu şey. Herkes benim aşabileceğimi sanıyor. ama aşamıyorum .
Kadının var çocuk beklentisi. Ve ben şimdi anne olabilecek yaştayım düşünsene bir kardeşim olduğunu ? Bence hoş bir şey değil.
Babamın zayıf noktası , kadınlar değil aslında. Bak işte ben de böyle düşünüyorum ama şöyle; Bir arkadaşı var babamın adı Mehmet olsun.
Mehmet tanıştırdı bu kadınla babamı. Ama mehmet 50 yaşında olmasına rağmen hiç evlenmemiş ve gerçekten çok zengin öküzün teki.
Aynı anda bir sürü sevgilisi olan bir tip. Babamın çocukluktan arkadaşı. Adam tanıştırdı bu bayanı babamla ama benim babamın salaklığı hemen ciddiyete bürünmesi. Yani sen de takıl gerekirse, hovardalık yap . Aynı anda bikaç kadınla çık napacaksan yap. Ama hemen ciddiyete girme. Babam kadınlara zaafı değil de, babamın hala yuva arayışı var. Ama o , hayalindeki yuvanın şuana kadar karşısına çıkan hiçbir kadınla kurulamayacağının farkında değil .
Ya da farkında ama hemen ciddiyete girdiği için, karşısındaki kadınlar onda baskı kuruyor ve babam bu baskıya karşı direnemeyip vicdan yapıyor, yarı yolda bırakamıyor onları. Ama ben oluyorum bu durumda yarı yolda kalan hep. Ben o bayanı evden göndermek için konuşma yaptım o bayanla.
Babamda bana destekdi "tamam kızım ben de onu istemiyorum sen söyle gitmesini" dedi. Ben kadınla konuşurken babam yan çizgi ve ben ortada kaldım. Resmen sırtımdan vuruldum. Kardeşim de onu istemezken, "abla evet konuş gitsin" derken o da yan çizdi. Aynı masadaydık hepimiz. Ve ben kötü oldum.
Kötü üvey bencil kız oldum. Biz zengin değiliz. Allaha şükür bir şekilde geçiniyoruz ama bir dikili ağacı olmayan bir insan zenginim dememeli bana göre.
Kadın, babamın bu baskıya karşı koyamaz tavırlarını görünce, her istediğimi yaptırırım düşüncesi ile geliyor.
Çünkü çoğu zengin adam, kadınların her istediğini yapmıyor aslında. Kadın ondan zengin birine gitmiyor bence."

"Ben yer yer hem anneme annelik ettim hem babama valla.
Ben hiç yaşımın insanı olamadım sayelerinde. Çocuk olmak istiyorum olamıyorum. Olamadım çünkü zamanında da.
Kendimi genç hissetmiyorum. "

Ah canım inan ki aynı yerden yaralıyız.. Ben de bu hayalleri çok kurdum, çok istedim.. Benim babam yüzüne bakılacak adam olmadığı için bu düşünceleri silip atmak kolay(!) oldu sayılır. Özel zamanlarda elbette yan yana olacaksınız.. Bir adım daha geride tut derim, o zaman daha az yüzün kızaracak, daha az üzüleceksin bence.. Ben kendi yaşadıklarımı göz önüne alarak yorum yapıyorum.. Madem istediğin gibi biri olmuyor o zaman bir adım geride duracak.. Keşke sen kadar olgun olsaydı baban da.

Aynı yerden yaralı olduklarımı görünce seviniyorum garip bir şekilde. Babanı silip atmanın ne kadar zor olduğunu ve bunu başarmış biri olmanın aslında daha zor olduğunun farkındayım. Silip atmaya değecek biri olmasından daha silip attıktan sonraki evrenin bile seni daha çok yaraladığının da farkındayım .
Senin için , kendim gibi üzüldüm inan ki ...
Keşke Duygu, keşke öyle olsaydı babam.
Rabbim sana da yaralarını iyileştirme gücü versin , tümm kalbimle dilerim.

Evet kabul ediyor, zaten bizimle yaşıyor da. Babamın bizi bırakmayacağını bildiği için bu tarafa oynamıyor. Kabul etmiş gbi davranıyor ama içten içe bizi rahatsız etmek için elinden geleni de yaptı, daha da yapacaktır bence. Hele ki evlenince. Bir de çocuk olsa ne olur düşünemedim.
Aynen anladığın gibi her şey canım. Ama çevremizde çok acımasız insanlar var olacaktır da, herkesin çevresinde vardır bu acımasız insanlar.
Onların düşünmeden, senin halini anlamadan savurdukları yargıları, kesin hükümleri, asmaları kesmeleri ...

Benim eski erkek arkadaşıma bile dertleşme amaçlı anlattığım bir takım şeylerde, aslında beni hiç anlayamaması ve kendi hükümleri ile babama "şerefsiz" demişliği var. Ben karşı çıkınca "benim babam adam gibi adam" demişti. Bu beni çok yaralamıştı mesela. Anlamıştım ki babamla tanışınca onun karşısında gudubet gibi davranacaktı ve ben hep arada kalacaktım. ALLAHa şükür hayatımdan çıktı. Umarım senin gibi, sizler gibi özü anlayıp kavrayabilen insanlarla yuvamı birleştiririm tek temennim bu.

İnsanlar için üzülebilirsin, yeri gelir acıyabilirsin ama kınayamazsın. Bu hakkı yoktu kişinin bence. Ve ben şuna çok inanırım, insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Belki eski erkek arkadaşının babası/kendisi babadan daha farklı bir durumda olacak. Hayatta neler olacağını bilmediğimizden büyük lokma yememek lazım.
Şu noktadan sonra beklemekten başka çare yok galiba.
Hayırlısını diliyorum senin için ve baban için tabi ki. Çünkü sen bugün varsın yarın yoksun, baban o kadınla kalacak baş başa.

Çok üzüldüm yaşadıklarına zor bi durum konuşabilsen keşke babanla sana değer veriyorsa seni dinleyecektir ama yok ben illaki bildiğimi okurum derse yapacak bişey yok canım sende çok çalışıp kendini kurtaracaksın ve kimseyi düşünme sen 24 yaşında bunları düşünebiliyorsan babanda düşünebilir emekli maaşıyla o kadınla geçinilemeyeceğini ilerde daha zor olacağını düşünmüştür heralde. Babanda olsa her koyun kendi bacağından asılır diyeceksin önüne bakmaya çalışacaksın yoksa düşüne düşüne kendini heba edersin sana yazık olur

Evet , geçen bir abime anlattım bir takım şeyleri. Güldü, "ah Sorcha sen böyle sürekli düşünür, en mutlu olman gereken anlarında bile kendini yorar, kurup durursan 40'ını bile göremezsin kardeşim" dedi. Ki bu abi 40 yaşında. Haklısınız çok. Ben bu kurup durmayı atmam lazım ilk önce.
Babam evlenmeyi kafasına koyduysa kabullenmekten başka hiçbir yol yok. Sağol canım düşüncelerin için ....

Bir de zaten aranızda sürtüşme varsa, ki senin onaylamadığını da bildikleri halde gitmeye zorlaman kendini çok gereksiz olur. Gitsen de gönlün nasıl olsa orada olmayacağına göre ve bunlar da bunu bildiğine göre, Allah’ın bildiğini kuldan saklamaya ne gerek var. Gitmeyeceğini çok rahat söyleyebilmelisin. Sen de en nihayetinde babanın öz kızısın.

Evet, gitmeyeceğim ve söyleyeceğim bunu da. İstemiyorum gelmek ya diyeceğim. Ötesi yok bence de. Dediğin gibi ALLAHın bildiğini kuldan saklamanın alemi yok.
Onlar benim fikrimi önemsemiyorlarsa, benim gelmem de benim fikrimden doğduğu için bu da onları yaralamasın o zaman.

sen izmirlimisin bende izmirliyim genede annenin yanında olman senin için gene en iyisi her gün tahammül edecegine bir kaç gün tahammül edersin okadar suna bak şimdiden sana laf sokuyorsa oooooooo kesin her seyine karısırrr ayyy canım benim yaaa babanla bir daha konussan ikna olmamı acaba yani anlıyamıyorum artık sizi düşnmesi gerekirken gene bir evlilik telaşesinde kimse onada evlenme demiyor ama hiç deilse kendi denginden birini bulsun mutlu mesut olsun sizide böle zor durumda bırakmasın

Evet canım izmirliyim ve izmirde yaşıyorum :) Hemşeri olmamıza çok sevindim .
Aynen evlenme demiyorum ki, elbette yeniden evlensin. Yaşlılık yalnız geçmez zor.
ben babamı kendime saklamaya çalışmıyorum kesinlikle. Ama onu mutlu edecek insanlar bulsun kendine evlenmek için ...

Pekii anneni özlemiyor musun babanın yanındayken..
Anneler daha ağır basarya hanii ne bilim :26:
Ve ayrıca eşya dediğin kıyafet değil mi, gerekirse bavulda kalsın ama
o kadınla aynı ewde yaşamaktan daha iyidir..
Ve annenle yaşarsan da babanı görmeye gidersin, babanı sil demiyoruz ki..
Ama babanız haketmiyor bence onun yanında yaşamanızı..

Yok annemi de babamı da eşit görüyorum canım. Yok hani resti çekip ben yokum artık dersem onu görmezsem hiç , ceza verirsem ona özlerim anlamında söyledim. Ben babamı görmeye geldiğimde ve kaldığımda yine o kadın olacak :/ O düşündürüyor beni. Yani anneme gitmek de bir çözüm değil aslında.
Ben çocukluğumda filan sorduklarında hiç düşünmeden "babamı" dermişim , "kimi daha çok seviyorsun?" dediklerinde.
Şimdi ise ikisini de diyebiliyorum anca. Ama babama olan sevgimi hissedemiyorum artık.
Sürekli çocuk gibi azarlıyorum onu. Kızıyorum. Beni öpmek, sarılmak istediğinde ben sarılmıyorum. Soğuk duruyorum.
İçimden gelmiyor :/

gönlü güzel bi insansın belli ki. alıp başını gitmek çözüm değil ki ztn, ki ilerde pişmanlıkların olmasından da iyidir şimdi katlanmak. en azından üstüne düşeni yapmışsın o da yapmış sana karşı ama onunda zayıf yönleri var belli ki. hani evlatsın küçüksün saygı var sevgi var büyüğe bişeyde denmiyor senide anlıyorum.. zor bi durum diyecek bişey bulamıyor insan. Rabbim derdini zorlaştırmasın canım.

Senin de gönlün güzel olmasa , gönlü güzel olduğunu düşünemezdin kimsenin. Sen de öylesin canım sağolasın .
Aynen dediğin gibi. Saygı var sevgi var .
Arkanı dönüp de gidemeyeceğin şeyler var. Onlar zor geliyor bana.
amiiin ALLAH herkesin derdini kolaylaştırsın inşallah canım.

Yok annemi de babamı da eşit görüyorum canım. Yok hani resti çekip ben yokum artık dersem onu görmezsem hiç , ceza verirsem ona özlerim anlamında söyledim. Ben babamı görmeye geldiğimde ve kaldığımda yine o kadın olacak :/ O düşündürüyor beni. Yani anneme gitmek de bir çözüm değil aslında.
Ben çocukluğumda filan sorduklarında hiç düşünmeden "babamı" dermişim , "kimi daha çok seviyorsun?" dediklerinde.
Şimdi ise ikisini de diyebiliyorum anca. Ama babama olan sevgimi hissedemiyorum artık.
Sürekli çocuk gibi azarlıyorum onu. Kızıyorum. Beni öpmek, sarılmak istediğinde ben sarılmıyorum. Soğuk duruyorum.
İçimden gelmiyor :/

Yaşattıkları soğutmuş kendinden çünkü..
Umarımm huzurlu bir hayatın olur..
Allah yardımcın olsun güzelim..
Bol bol dua et..

Kimseyi tanımadan görmeden böyle diyemem ama için çok temiz bunu hissettim resmen yazdıklarından.
Yerinde ben olsam bu kadar iyi niyetli düşünemezdim belki de. Belli iyi düşünceli birisin.
Yaşının kaldıramayacağı şeyler yaşamışsın yıllarca. Bu tarz şeylerin tesellisi olmaz, her şeyin farkında ve içinde olduğun için.
Yerinde olsam sanırım annemin yanına taşınmayı düşünürdüm. Annemle bu konuyu konuşurdum.
Yer yok, 3 bayan yaşıyorlar demişsin ama bence annene bunu söylesen bir çare, bir hal bulunmaya çalışılır gibi.
Anneler olmayanı oldurur bilirsin. Annenin tek evladı hatta tek dalısın söylediklerinden anladığım kadarıyla.
Bilmiyorum söylediklerimin ne kadar oluru var ama annene bu konuyu açmakta fayda var diye düşünüyorum ben.
Çünkü babanın bu evlilikten vazgeçeceğini pek sanmıyorum şu durumda. :31:
Sana sabırlar diliyorum, umarım her şey gönlüne göre olur...

Canım çooooook teşekkür ederim ilk önce ilk cümlen için ayrıca .
ALLAH biliyor içimi. Ona bu yüzden güveniyorum. Gönlü kolay kazanılan biriyim. Kırılınca bile gönlümü alması çok kolaydır. Kin güdemem.
Sinirle belki nefret dolu konuşurum ama içimde başka yaşıyorum .

Anneme gidersem ortalık ona kalacak ve babamı daha çok sömürecek gibi geliyor. Kardeşim de burda kalacak :/
Ama emin ol düşünüyorum bu söylediklerini. Ben de vazgeçeceğini düşünmüyorum hayal gibi şuanda.
Çok sağol canım benim umarım RABBİM senin de gönlüne göre verir inşallah .... :54:

Belki de ondan bile öğreneceğiniz bir şeyler vardır ha ne dersiniz?
Bence insanlar hayatlarına bir şekilde girmiş insanları hayatlarından çıkarmaya çalışıp da çıkaramadıklarında bundan pozitif bir anlam çıkarmalılar. Her durumda geçerli olmayabilir ama sizin durumunuzda dışardan bir göz olarak yaşadığınız olayları gerçekten "sınavınız" olarak görüyorum ve siz söyleyin, sınavı nasıl olursa olsun bir şekilde atlatmak mıdır önemli olan yoksa bilmediklerinizi öğrenmek mi?

Ayrıca merak ettiğim bir durum var, bize anlattıklarınızdan ne kadarını babanıza söylediniz? Sadece bu kişiyle ilgili düşüncelerinizden bahsetmiyorum, babanızla ve kendinizle ilgili düşüncelerinizden de haberi var mı? Eğer söylemediyseniz aşağıdaki düşüncelerinizin hepsi çok önemli ve bilmesi şart bence.

"Babam daha bana doğru düzgün bir gelecek sağlayamadı. Bir de o bebek ve onun masrafı mı ? Babam 50 yaşında ve de. O bebeğe de günah değil mi? Babam sana ev alıcam , bana bir şey olsa açıktasın naparsın deyip deyip , biriktirebileceği parayı sağolsun bu kadına yedirdi. Kadına motor alındı, sürekli bilezik alınıyor, özel günlerde maşallah mutlaka bir altın kolye alınıyor 200-300 de olsa."

"Nikah değil düğün istiyormuş bir de, evi baştan aşağı değiştireceğine de eminim. O düğün ve ev masrafları ile ben yurt dışında eğitim bile alırım.
Ama babam sağolsun ona yedirecek. Ben zaten babamın ikinci eşinin baskıları ve engellemeleri yüzünden istediğim bölümde ve üniversitede okuyamadım.
Öss zamanı babamla eski eşi ayrıldı, düzenim bozuldu... İkinci denememdi üstelik !
Öyle böyle şimdi de kpss de ilk senem temmuzda sınavım var. BU sene benim için çok önemli. Bir baltaya sap olmak için uğraşıyorum. Özel sektör yerine devlete girmek istiyorum çünkü kimsem yok. Ailem yok. Babam malum. Anneme güvenirim bir tek. Babam güvenilcek gibi mi? ALLAH korusun özel sektörde istediğim gibi olmazsa kim tutup kaldıracak beni, kime güvenirim ? O yüzden devlete girmek istiyorum biraz daha garanti diye.
Ama sağolsun babam , her zamanki gibi bu önemli senemin de içine ettiği için. Ben istediğim hiçbir hedefime doğru düzgün adapte olamadan ölüp gidicem bu dünyadan."

"Ve babam 50 yaşında. Allah gecinden versin ben evlenirsem , o nerede kalacak? Hangi evde? BU kadının emeklisi bile olmayacak.
Babam azcık bi emekli ile nerede nasıl yaşayacak bu kadınla? Evi olsa bi derece. Benim gözüm ben evlendikten sonrada arkada mı kalacak?
Anneme mi destek çıkacağım babama mı ? Bunları düşünüyorum ben hep.
Bana ev almasını şundan isterdim; en azından onu o evde ölünceye dek bakardım. Ben eşimle kirada da otururum ilerde evlenirsem.
O yeterki garanti altında olsun ki gözüm arkada kalmasın istedim ben."

"Beni yarın bir gün babamdan isteyecekler, bir kız babasının olduğu evden gelin çıkmak ister. Ben de onun olduğu evden gelin çıkmak istiyorum.
Ama bu durumda babam annemin evine gelsin, eşi olmasın isterim . Çünkü o kişi, nerde ne söylemesi gerektiğini bile bilmeyen biri. Ve ileride eşime ailesine rezil olmak istemiyorum. Bana "senin baban şöyle, böyle" dediklerinde ben çok yaralanıcam. Biliyorum. Bu kadın benim hayatımın her anında olucak .
Ben istenirken, evlenirken, doğum yaptığımda vs vs...
Ben istemez miyim? İleride eşimin ailesiyle, babam ve annem aynı masada oturup yemek yesin. Ama bu kadında o masada olucak. Ve ben belki de onun her zamanki düşüncesiz sözlerinden en mutlu olmam gereken anlarımda bile hep tedirgin olucam. Sorun babamla yaşamam ve ya annemle yaşamam değil ben değilim aslında. İleride kendi yuvam bari düzgün olsun, iyi olsun isterken. Yine bir şekilde huzursuz olmaktan korkuyorum. Evet babam bence de beni hiç düşünmüyor. Hep düşündüğünü söyler, benim için canını vereceğini. Ama bunları görünce söyledikleri benim için çok anlamsız.
Hayat benim hayatım deyip yaşayamaz anne ve baba olmuş bir kişi . Ve onu seven annesi ve babası olan bir kişi de."

"Her zaman en güçlü ben oldum çevremde. Hep bu profilde oldum. Belki de güleç olmamdan ve susmamdan öyle sanıldı.
Ama aslında güçlü olmak en yorucu şey. Herkes benim aşabileceğimi sanıyor. ama aşamıyorum .
Kadının var çocuk beklentisi. Ve ben şimdi anne olabilecek yaştayım düşünsene bir kardeşim olduğunu ? Bence hoş bir şey değil.
Babamın zayıf noktası , kadınlar değil aslında. Bak işte ben de böyle düşünüyorum ama şöyle; Bir arkadaşı var babamın adı Mehmet olsun.
Mehmet tanıştırdı bu kadınla babamı. Ama mehmet 50 yaşında olmasına rağmen hiç evlenmemiş ve gerçekten çok zengin öküzün teki.
Aynı anda bir sürü sevgilisi olan bir tip. Babamın çocukluktan arkadaşı. Adam tanıştırdı bu bayanı babamla ama benim babamın salaklığı hemen ciddiyete bürünmesi. Yani sen de takıl gerekirse, hovardalık yap . Aynı anda bikaç kadınla çık napacaksan yap. Ama hemen ciddiyete girme. Babam kadınlara zaafı değil de, babamın hala yuva arayışı var. Ama o , hayalindeki yuvanın şuana kadar karşısına çıkan hiçbir kadınla kurulamayacağının farkında değil .
Ya da farkında ama hemen ciddiyete girdiği için, karşısındaki kadınlar onda baskı kuruyor ve babam bu baskıya karşı direnemeyip vicdan yapıyor, yarı yolda bırakamıyor onları. Ama ben oluyorum bu durumda yarı yolda kalan hep. Ben o bayanı evden göndermek için konuşma yaptım o bayanla.
Babamda bana destekdi "tamam kızım ben de onu istemiyorum sen söyle gitmesini" dedi. Ben kadınla konuşurken babam yan çizgi ve ben ortada kaldım. Resmen sırtımdan vuruldum. Kardeşim de onu istemezken, "abla evet konuş gitsin" derken o da yan çizdi. Aynı masadaydık hepimiz. Ve ben kötü oldum.
Kötü üvey bencil kız oldum. Biz zengin değiliz. Allaha şükür bir şekilde geçiniyoruz ama bir dikili ağacı olmayan bir insan zenginim dememeli bana göre.
Kadın, babamın bu baskıya karşı koyamaz tavırlarını görünce, her istediğimi yaptırırım düşüncesi ile geliyor.
Çünkü çoğu zengin adam, kadınların her istediğini yapmıyor aslında. Kadın ondan zengin birine gitmiyor bence."

"Ben yer yer hem anneme annelik ettim hem babama valla.
Kendimi genç hissetmiyorum. "

Gerçekten önem vererek asla üşenmeden yazdığınız bu yorum için çok teşekkür ediyorum . Düşünceleri değerli birisiniz.
Babama çoğunu söylesem bile bir kaçını söylemedim . Mesela "bana doğru düzgün bir gelecek sağlayamadığını, maddiyat ile baba olunmadığını, beni hep açıkta bıraktığını, ona harcadığı paralar ile yurt dışına gidebileceğimi , çocuk olursa o çocuğa da yazık olduğunu " gibi.
Ama annemin evinden istemelerini istediğimi filan söyledim . Çok ağladı :/ Kıpkırmızı oldu gözleri, kafasını yere eğdi ve yüzüme bile bakamadı .
Sonra da hasta oldu .
Bu akşam ALLAH güç verirse bana gelecek sağlayamadığını, "benim bahtımdan önce kendi bahtını yapmaya çalıştığını" söyleyeceğim.
Çok teşekkür ederim .....

senin de gönlün güzel olmasa , gönlü güzel olduğunu düşünemezdin kimsenin. Sen de öylesin canım sağolasın .
Aynen dediğin gibi. Saygı var sevgi var .
Arkanı dönüp de gidemeyeceğin şeyler var. Onlar zor geliyor bana.
Amiiin allah herkesin derdini kolaylaştırsın inşallah canım.

inşalah canım..

İnsanlar için üzülebilirsin, yeri gelir acıyabilirsin ama kınayamazsın. Bu hakkı yoktu kişinin bence. Ve ben şuna çok inanırım, insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Belki eski erkek arkadaşının babası/kendisi babadan daha farklı bir durumda olacak. Hayatta neler olacağını bilmediğimizden büyük lokma yememek lazım.
Şu noktadan sonra beklemekten başka çare yok galiba.
Hayırlısını diliyorum senin için ve baban için tabi ki. Çünkü sen bugün varsın yarın yoksun, baban o kadınla kalacak baş başa.

Aynen canım .
Zaten ben sonradan öğrendim ki, eski erkek arkadaşımın babası onu arayıp sormayan, annesini bile arayıp sormayan eve doğru düzgün para getirmeyen ,çoğunlukla onlardan ayrı yaşayan sorumsuz bir adammış. Müzik müzik diye diye aç bırakmış onları. Uzaklara gitmiş ve arayıp sormamış.
O aslında benim açığımı yaralayarak ben de onun açığına laf söyleyecek hal bırakmamak istedi. Gerçi ben ona ve babasına asla laf söylemezdim. ALLAH biliyor.
Aileye laf söylenmez.
Ama o böyle bir sistem geliştirmiş kendine , ne acı. Beni eleştirdiği her şey kendinde çok daha fazla açığa sebep olmuş şeylermiş. Sonradan öğrendim.
Sağol canım. Rabbim senin için de hayırlısını versin . Çok teşekkür ederim.

Yaşattıkları soğutmuş kendinden çünkü..
Umarımm huzurlu bir hayatın olur..
Allah yardımcın olsun güzelim..
Bol bol dua et..

Aynen soğudum .... Aminnnnn canım inşallah senin de huzurlu bir hayatın olsun .
Senin de ALLAH yardımcın olsun canım. Her gece, her an dua ediyorum.
Bu gece burada bana fikir vermek için üşenmeden yazan parmakların sahiplerine de dua edicem .
Sağolun var olun.

Back