• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben küçükken en çok babamı severdim.Şimdi;gün geçtikçe soğuyorum.Yardım edin lütfen.

Evet canım izmirliyim ve izmirde yaşıyorum :) Hemşeri olmamıza çok sevindim .
Aynen evlenme demiyorum ki, elbette yeniden evlensin. Yaşlılık yalnız geçmez zor.
ben babamı kendime saklamaya çalışmıyorum kesinlikle. Ama onu mutlu edecek insanlar bulsun kendine evlenmek için ...
kesinlikle sana katılıyorum canım benim ve düşündüklerini de cok dogal buluyorum ama seni dinlemedikten sonra sonuçta baban elinden ne gelirki :29:

Evet , geçen bir abime anlattım bir takım şeyleri. Güldü, "ah Sorcha sen böyle sürekli düşünür, en mutlu olman gereken anlarında bile kendini yorar, kurup durursan 40'ını bile göremezsin kardeşim" dedi. Ki bu abi 40 yaşında. Haklısınız çok. Ben bu kurup durmayı atmam lazım ilk önce.
Babam evlenmeyi kafasına koyduysa kabullenmekten başka hiçbir yol yok. Sağol canım düşüncelerin için ....

Çok doğru söylemiş bende kafamda kurarım kendimi düşünürken bulurum hep kafamda birileriyle hesaplaşırken bulurum sonra kendime gelirim sonra bakarım iki dakika sonra yine aynı konumdayım.. Ama baktım ki öyle olunca hayattan zevk alamaz hale geliyosun bencede artık o kurmaları zihninden at başka şeylerle meşgul ol. şöyle düşün o kadın zihnini meşgul edicek kadar önemli birimi iki gün sonra ekmegini omu verecek suan derslerime çalışmaz onunla zihnimi meşgul edersem onu yada içinde bulunduğum bu durumla uzun süre bu durumla yüz yüze olucam. Çalışır bi mesleğin olursa hayatına kendin devam edebilirsin istediğin zaman görür istediğin zaman görmezsin.

Çok doğru söylemiş bende kafamda kurarım kendimi düşünürken bulurum hep kafamda birileriyle hesaplaşırken bulurum sonra kendime gelirim sonra bakarım iki dakika sonra yine aynı konumdayım.. Ama baktım ki öyle olunca hayattan zevk alamaz hale geliyosun bencede artık o kurmaları zihninden at başka şeylerle meşgul ol. şöyle düşün o kadın zihnini meşgul edicek kadar önemli birimi iki gün sonra ekmegini omu verecek suan derslerime çalışmaz onunla zihnimi meşgul edersem onu yada içinde bulunduğum bu durumla uzun süre bu durumla yüz yüze olucam. Çalışır bi mesleğin olursa hayatına kendin devam edebilirsin istediğin zaman görür istediğin zaman görmezsin.

Doğru söylüyorsun canım , bu beni daha çok hırslandırmalı aslında. Zaten kpss olmaz ise bir iş var ve o işe girdiğimde başka şehre gönderilmeyi isteyeceğim .
Arada sırada da gelirim işte :31:

ooff zor bir durum cnm ..
babanı daima,bırakma ama bence :16:

Sorchacım, diğer topiğe yazınca farkettim konunu. Çok güzel anlatmışsın sıkıntını. Babanla ilgili diğer yazdıklarını okuyamadım ama anladım hemen hemen esas problemi.

En çok merak ettiğim kardeşin oldu. O ne düşünüyor bu evlilik konusunda? Senden biraz daha rahat sanki. Bana mı öyle geldi?

Halandan bir iki ay önce öğrenmişsin nikahı çok saçma gelişmiş. Belli ki baban sana söylemeye çekiniyor. Ben öyle hissettim. Bazı yanlışların o da farkında ama gelecekte yalnız kalmak istemiyor galiba. Evet hatalı ama nikaha gitmelisin. Sen o evde o insanlarla yaşamaya devam edeceksin. O kadınla fazla zıtlaşma derim.

Baban da kaptırmış biraz kendini. Muhtemelen yaşından kaynaklanıyor. Yaşlanma korkusu oluyor o yaşlarda.

Zaten katlanacağın birkaç ay. Birkaç ay sonra herkes kendi yoluna.

Ben olsam çok tepkisiz kalırdım bu durumda galiba. Sen biraz daha dediğim dedik inatçı güçlü duruyorsun. Ama şu durumda babanı üzecek bir şey yapmanın anlamı yok bence. Kaıdn ne kadar saçma gereksiz bir insan olursa olsun boşver. Babanın son nesi kaldıysa da o yesin bitirsin artık. Tek endişem babanın kendini zor durumda bırakacak bir hamle yapması olur bu durumda. Umarım öyle bir şey yaşamaz. Umarım bu kadınla tamamlar ömrünü ve umarım çocukları olmaz :)

Bir de boşanmalardan sonra çocuklar genelde anneyle kalır. Baban iki çocuğunu da bırakmamış. Hoşuma gitti açıkçası.

Konunu açtığın ilk andan beri okuyorum.Yazmadım,daha doğrusu yazamadım.Çünkü insanın sınanmadığı bir acı,olay hakkında yorum yapması ve akıl vermesi çok zor.

Sen çok güçlü birisin.Ama ben senin güçlü değil mutlu olmanı isterdim.Çünkü güçlü olmak çoğu zaman yıpratıyor insanı.

En doğru kararı vereceğine inanıyorum.Hep duamdasın.:16:

Konunu açtığın ilk andan beri okuyorum.Yazmadım,daha doğrusu yazamadım.Çünkü insanın sınanmadığı bir acı,olay hakkında yorum yapması ve akıl vermesi çok zor.

Sen çok güçlü birisin.Ama ben senin güçlü değil mutlu olmanı isterdim.Çünkü güçlü olmak çoğu zaman yıpratıyor insanı.

En doğru kararı vereceğine inanıyorum.Hep duamdasın.:16:

Sağol kuzum benim . Aynen güçlü olmak yerine keşke salak bir şey olaydım mutlu olurdum ya o zaman.

Sen de benim duamdasıııın :16:

Doğru karar ne hala bilmiyorum. Bu gece babamın suratına bile bakmadım, gözgöze gelmekten kaçtım . Ters davrandım , o da sustu hep. Biliyor hatasını .
İşlediği suçu bilen yaramaz çocukların bakışları gibiydi. Benle konuşmaya çalıştı sürekli.
İşte , istediğin gibi şunu yapabilirsin , bunu yapabilirsin filan dedi. Geçen hafta, her hafta bi arkadaşında kalmak zorunda değilsin evde dur azcık diye kızmıştı bana bu hafta, "kızım hangi gün arkadaşında kalıcaksın ona göre söyle de ben de işlerimi ayarlayım kardeşin evde yalnız kalmasın" dedi bugün.
Bilmiyorum. Kıyamıyorum . ALLAH kahretsin bu kalbimi, vicdanımı, merhametimi. Ben kimseye kıyamıyorum ki hele babama kıyayım .
Bak yine ağlama geldi. Çok kızıyorum kendime , neden bu kadar yumuşağım ben ?!

Sağol kuzum benim . Aynen güçlü olmak yerine keşke salak bir şey olaydım mutlu olurdum ya o zaman.

Sen de benim duamdasıııın :16:

Doğru karar ne hala bilmiyorum. Bu gece babamın suratına bile bakmadım, gözgöze gelmekten kaçtım . Ters davrandım , o da sustu hep. Biliyor hatasını .
İşlediği suçu bilen yaramaz çocukların bakışları gibiydi. Benle konuşmaya çalıştı sürekli.
İşte , istediğin gibi şunu yapabilirsin , bunu yapabilirsin filan dedi. Geçen hafta, her hafta bi arkadaşında kalmak zorunda değilsin evde dur azcık diye kızmıştı bana bu hafta, "kızım hangi gün arkadaşında kalıcaksın ona göre söyle de ben de işlerimi ayarlayım kardeşin evde yalnız kalmasın" dedi bugün.
Bilmiyorum. Kıyamıyorum . ALLAH kahretsin bu kalbimi, vicdanımı, merhametimi. Ben kimseye kıyamıyorum ki hele babama kıyayım .
Bak yine ağlama geldi. Çok kızıyorum kendime , neden bu kadar yumuşağım ben ?!

Evet,senin en büyük hatan ya da eksiğin karşındakine çok fazla şans vermen.Onları kırmamak için kendini paramparça etmen.Kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum.Bilemiyorum,ne yapardım.Kırıp döküp kapıyı vurdun çıktın.Sonra ? :44:

Kalsan...O da sıkıntı.Nerden tutsak elimizde kalıyor.

Bu ortamın seni hırslandırması gerekiyor.Zor ama yapmalısın.Artık kendi hayatın olmalı.

Teşekkür ederim canım yorum için . Bırakmak gelmiyor içimden. Ben söz geçiremem ki kendime bu konuda zaten maalesef :5:

rica ederim cnm , üzülme lütfennn ..
seni bilmem ama dünya bi yana babam bi yana :16::16::16::16:

Sorchacım, diğer topiğe yazınca farkettim konunu. Çok güzel anlatmışsın sıkıntını. Babanla ilgili diğer yazdıklarını okuyamadım ama anladım hemen hemen esas problemi.

En çok merak ettiğim kardeşin oldu. O ne düşünüyor bu evlilik konusunda? Senden biraz daha rahat sanki. Bana mı öyle geldi?

Halandan bir iki ay önce öğrenmişsin nikahı çok saçma gelişmiş. Belli ki baban sana söylemeye çekiniyor. Ben öyle hissettim. Bazı yanlışların o da farkında ama gelecekte yalnız kalmak istemiyor galiba. Evet hatalı ama nikaha gitmelisin. Sen o evde o insanlarla yaşamaya devam edeceksin. O kadınla fazla zıtlaşma derim.

Baban da kaptırmış biraz kendini. Muhtemelen yaşından kaynaklanıyor. Yaşlanma korkusu oluyor o yaşlarda.

Zaten katlanacağın birkaç ay. Birkaç ay sonra herkes kendi yoluna.

Ben olsam çok tepkisiz kalırdım bu durumda galiba. Sen biraz daha dediğim dedik inatçı güçlü duruyorsun. Ama şu durumda babanı üzecek bir şey yapmanın anlamı yok bence. Kaıdn ne kadar saçma gereksiz bir insan olursa olsun boşver. Babanın son nesi kaldıysa da o yesin bitirsin artık. Tek endişem babanın kendini zor durumda bırakacak bir hamle yapması olur bu durumda. Umarım öyle bir şey yaşamaz. Umarım bu kadınla tamamlar ömrünü ve umarım çocukları olmaz :)

Bir de boşanmalardan sonra çocuklar genelde anneyle kalır. Baban iki çocuğunu da bırakmamış. Hoşuma gitti açıkçası.

Halamdan 1-2 gün önce öğrendim canım. 1-2 ay önce yazmışsın ya onu düzelteyim, yanlış yazdım bir yerlerde sanırım.

Babamın hiçbir şeyi yok zaten artık . İnşallah çocukları olmaz tek dileğim .

Nikaha gitme konusunda , ben gitsem de gitmesem de o gün nikah olacak zaten . Benim gitmememin bir önemi yok diye düşünüyorum ben de bazen.
"Salak Sorcha sen neyi direteceksin ki hala?" diyorum .
Bazen de , sen yeteri kadar savaştın, onlara gerçeği göstermeye çalıştın.Bırak ne halleri varsa görsünler, senin dediğine nasılsa gelecekler diyorum.

Kardeşim biliyor mu bilmiyorum ? Bugün gördüm onu da eve geldi. Suratı düşüktü biraz sordum "neyin var?" diye ama bir şey demedi.
O da bana çaktırmıyor herhalde. Yarın yalnız yakalayınca onu, anlatıcam .

Ben evimin içinde huzur isterim. Yani düşmanca kimseyle yaşayamam . Eğer tamami ile annemle yaşıyor babamı öylesine birkaç saat ziyaret ediyor olsaydım sonuna kadar zıtlaşırdım .
Evet biraz inatçıyım :/ Bu huyum zorluyor beni sanırım ...
Teşekkür ederim Dans'ım .... Sağol yorumun için.

BU arada evet babam bizi görmeden, arayıp sormadan pek duramaz. Yani velayetimiz için hep savaştı şahsen. Anne gibidir. Bir de bu konular olmasa.

rica ederim cnm , üzülme lütfennn ..
seni bilmem ama dünya bi yana babam bi yana :16::16::16::16:

Benim için de öyleydi. Hala daha öyle ama işte . Soğuttu kendinden beni.
İçim onu çok severken, dışımda sürekli onu tersliyorum ve ona soğuğum.

Evet,senin en büyük hatan ya da eksiğin karşındakine çok fazla şans vermen.Onları kırmamak için kendini paramparça etmen.Kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum.Bilemiyorum,ne yapardım.Kırıp döküp kapıyı vurdun çıktın.Sonra ? :44:

Kalsan...O da sıkıntı.Nerden tutsak elimizde kalıyor.

Bu ortamın seni hırslandırması gerekiyor.Zor ama yapmalısın.Artık kendi hayatın olmalı.

Olucak inşallah kuzum . Bir iş var başvurdum. Kpss olmasa bile dilerim o olsun. O kadar çok isterim ki .
Aslında iki iş var başvurduğum . İkisinden hangisi olursa olsun çok mutlu olucam. Rabbim ordan güler yüzümden inşallah.

Evet ben de, bu konu da iki fikir ayrılığım var. Nereden tutsam elimde kalıyor aynı senin dediğin gibi ....

bence tavrını sonuna kadar göster gönlün olmadığını baban da Ayşe de bilsin. Gönülleri rahat biçimde evlenemesinler en azından. Sen yuvanı kurup gidersin ondan sonra kim kime dum duma. Salla gitsn. Ama onlar da seni mutlu kabul edip içleri rahat hareket etmesnler. Huzrsuz olsunlar.. Baban seni düşünmeden hareket ediyor.

Halamdan 1-2 gün önce öğrendim canım. 1-2 ay önce yazmışsın ya onu düzelteyim, yanlış yazdım bir yerlerde sanırım.

Babamın hiçbir şeyi yok zaten artık . İnşallah çocukları olmaz tek dileğim .

Nikaha gitme konusunda , ben gitsem de gitmesem de o gün nikah olacak zaten . Benim gitmememin bir önemi yok diye düşünüyorum ben de bazen.
"Salak Sorcha sen neyi direteceksin ki hala?" diyorum .
Bazen de , sen yeteri kadar savaştın, onlara gerçeği göstermeye çalıştın.Bırak ne halleri varsa görsünler, senin dediğine nasılsa gelecekler diyorum.

Kardeşim biliyor mu bilmiyorum ? Bugün gördüm onu da eve geldi. Suratı düşüktü biraz sordum "neyin var?" diye ama bir şey demedi.
O da bana çaktırmıyor herhalde. Yarın yalnız yakalayınca onu, anlatıcam .

Ben evimin içinde huzur isterim. Yani düşmanca kimseyle yaşayamam . Eğer tamami ile annemle yaşıyor babamı öylesine birkaç saat ziyaret ediyor olsaydım sonuna kadar zıtlaşırdım .
Evet biraz inatçıyım :/ Bu huyum zorluyor beni sanırım ...
Teşekkür ederim Dans'ım .... Sağol yorumun için.

BU arada evet babam bizi görmeden, arayıp sormadan pek duramaz. Yani velayetimiz için hep savaştı şahsen. Anne gibidir. Bir de bu konular olmasa.

Yok yok nikahtan 1-2 ay önce öğrenmen kötü olmuş dedim. Mayıs dedin ya nikaha ben doğru anladıysam bunu problem yok.

Kardeşinle konuş ortak bir tavır takının. Ama dediğin gibi huzur istiyorsak sanırım olayları akışına bırakıp biraz da oyunun parçası olmak lazım. Ergen yaşlarımızı geçtik Sorcha. Boşver bildiği gibi yapsın artık. Mutlu olacağını düşünüyosa devam etsin.

Umarım kpss'yi halledersin istediğin yere atanırsın bence şu an düşünmen gereken kurcalaman gerekn başka bir şey yok. :nazar:

ben seni çok merak ediyordum, sebebini anladım. çok masum bir enerjin var
umarım tüm dertlerin deva bulur, çok mutlu olursun
şu kpssyi kazanırızda hayatımızı kurtarırız

Aynı yerden yaralı olduklarımı görünce seviniyorum garip bir şekilde. Babanı silip atmanın ne kadar zor olduğunu ve bunu başarmış biri olmanın aslında daha zor olduğunun farkındayım. Silip atmaya değecek biri olmasından daha silip attıktan sonraki evrenin bile seni daha çok yaraladığının da farkındayım .
Senin için , kendim gibi üzüldüm inan ki ...
Keşke Duygu, keşke öyle olsaydı babam.
Rabbim sana da yaralarını iyileştirme gücü versin , tümm kalbimle dilerim.

Benim gibi hisseden birisi var diyorsun değil mi.. :)
Her şeyi babasızlığa bağlamak, serçe parmağını sehpaya çarpınca bile onu suçlamak..
Nefret bile edemediğine, buna değmemesine üzülmek.. Bazen kininden uykunun gelmemesi..
Ben artık üzülmüyorum.. Şükürler olun Allahıma.. Belki adam gibi bi babam yok ama mükemmel bir annem var..
Laf olsun diye demiyorum.. Benim annem çok düzgün bir insan.. O açıdan çok şanslıyım.. Allah razı olsun kardeşim..
Allah senin de yardımcın olun.. Umarım çok mutlu olursun.. Kafana takma bu kadar. Canım benim bir tanesin.

Yok yok nikahtan 1-2 ay önce öğrenmen kötü olmuş dedim. Mayıs dedin ya nikaha ben doğru anladıysam bunu problem yok.

Kardeşinle konuş ortak bir tavır takının. Ama dediğin gibi huzur istiyorsak sanırım olayları akışına bırakıp biraz da oyunun parçası olmak lazım. Ergen yaşlarımızı geçtik Sorcha. Boşver bildiği gibi yapsın artık. Mutlu olacağını düşünüyosa devam etsin.

Umarım kpss'yi halledersin istediğin yere atanırsın bence şu an düşünmen gereken kurcalaman gerekn başka bir şey yok. :nazar:

Ben senin yazdığını yanlış okumuşum canım o zaman kusuruma bakma lütfen. Bir an ağlarken gözler buğulu buğulu , kafa basmadan okumuşum :)

Sağol canım Dansmarue . Teşekkür ederim :16:

Yok annemi de babamı da eşit görüyorum canım. Yok hani resti çekip ben yokum artık dersem onu görmezsem hiç , ceza verirsem ona özlerim anlamında söyledim. Ben babamı görmeye geldiğimde ve kaldığımda yine o kadın olacak :/ O düşündürüyor beni. Yani anneme gitmek de bir çözüm değil aslında.
Ben çocukluğumda filan sorduklarında hiç düşünmeden "babamı" dermişim , "kimi daha çok seviyorsun?" dediklerinde.
Şimdi ise ikisini de diyebiliyorum anca. Ama babama olan sevgimi hissedemiyorum artık.
Sürekli çocuk gibi azarlıyorum onu. Kızıyorum. Beni öpmek, sarılmak istediğinde ben sarılmıyorum. Soğuk duruyorum.
İçimden gelmiyor :/

gözlerim doldu bu yazdıklarını okurken.
biraz da olsa yaşadıklarını, çabanı biliyorum senin konuşmuşluğumuz da olduğundan ötürü.
ama inan bu yazdıkların cız ettirdi içimi.
babanı ne kadar sevdiğin 'o halsiz kalbini yormak istemiyorum' demende o kadar aşikar ki, ama insanın sevdiği halde hissizleşmesi, doya doya bile sarılamaması içinde bir şey olması çok kötü :26:
sana akıl veremem çünkü ne kadar mantıklı biri olduğunu biliyorum.
eminim en doğru kararı vereceksindir ve inşallah babanda en doğru kararı verir.
Allah yardımcın olsun

Back