• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben kötü annemiyim :(

Hiç canınızı sıkmayın söylensin dursun. Siz emin olduğunuz gibi büyütün bebeğinizi. Böyle zamanlarda akıl veren çok oluyo.çocuk yetiştirmek zor evet ama boşuna ANNE değiliz demi. Allah yardımcımız olsun. Bende aile binasında gelinim. Yengeler eltim falan hep bi aradayız.o kadar çok konuda yorum yapıyolar ki çocuklar için.aklıma yatıyorsa yapmaya çalişiyorum ama aksi halde karişmalarina izin vermiyorum hatta sinir oluyorum. Kibar bi dille de dinlendiriyorum karişmamalari gerektiğini. Ki bebeklerim ikiz.gelsin 24 saat dursunlar bakalım yorum yapıyolar mı. Sizde de tavrınızı koyun bişey söyleyecek olursa.onun ki de doğsun bakalım sözlerde ki gibi kolaymıymış bebek bakması anne olmak

Allah bagislasin yavrularini
cok kolay gibi geliyor anne olmayanlara Anne olmak bencede kolay dgl ama dunyanin en guzel meslegi diyorum hep

kitap okunmalı tabi ki. bilmediğimiz bir dünya annelik. her hareketimiz yavrucakların gelişimi için çok önemli ama inanın kitapla çocuk büyütülmüyor. kitap size teorik bilgiler veriyor onun pratiği sizde. 2 aylık çocuğun eğitimi filan olmaz. ben çocuğu şımarmasın diye kucağa almayan, sevip, oynamayan, istediğini yapmayan annelere çok acıyorum. uykusuzluk bitmez annelikte. iki yıldır deliksiz uyku görmedim ama bunun eğitimle alakası yok. sıkmayın kendinizi. doğmamış çocuğa don biçmesin o çok bilmiş görümceniz.

Merhabalar arkadaslar

benim 2aylik bi oglum var cok huysuz cok gazi oluyor geceleri uyumuyor agliyor cok hareketli vs...
gorumcemde suan hamile az kaldi dogumuna ve boyle ortaya konusur gibi diyorki cocugu egitmeyi bileceksin anne karninda baslicaksin tavrini koymaya yok geceyle gunduzu dogar dogmaz ogretcekmis kimseden yardim almicakmis resmen bana laf sokuyor Allah askina ben 2aylik bebegime nasil tavrimi koyacam 1 haftadir agliyorum ben kotu annemiyim beceremedimmi buyutemicekmiyim ?

Ikimizinde ilk bebegi
Anne karnında mı öğrenecekmiş bebek. Bunuda ilk duyuyorum. Büyük konuşuyor ve emin olun kendi bebeği sizin bebeğinizden kat kat zor bir bebek olacaktır. Hiç üzülmeyin. Benim kızımda yürümeye baslayana kadar her anlamda zorladı bizi. Tatile gittik 11 aylıkken esimle bir öğün yemek yemedik aynı anda, aynı masada. Otelde kalan insanlar verin siz esinizle oturup yemeginizi yiyin diyorlardı o kadar dikkat çekmiş. Kahvaltıya gideriz başka bebekler bebek arabasında oturmus deniz manzarası seyrediyor benim kızım kucakta gezmek ister vs. Ne imrenirdim o insanlara anlatamam. Ama şimdi 30 aylık oldu, benim arkadaşım oldu resmen, o kadar uyumlu, laftan sözden anlayan ve asla üzmeyen bir çocuk oldu. Yani şunu anlatmak istiyorum o huysuz bebek gitti sakin uslu bir çocuk geldi. Ben aynıyım, değişmedim. Dolayısıyla kötü bir anne degildim/değilim. Zamanla birşeyleri başardıkça değişiyor çocuklar. O daha çok küçük, yepyeni bir ortam, yepyeni insanlar görüyor, alısmaya çalısiyor, acıksa karnı agrısa anlatamıyor tabiki aglayacak. Çok doğal. Oturmaya baslayinca daha bir farklı davranacak, yürümeye baslayınca dahada bir farklı. Hepsi aşama aşama. Bugünlerde geçecek merak etmeyin. Kendinizede haksızlık etmeyin.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.

Allah bağışlasın yavrunuzu benim oğlum 6 aylık ve 3 ay baya gaz reflü egzama sıkıntılarımız oldu nerdeyse hiçbirşey yememeye başladım oğluma dokunuyor diye en sonunda yumurtanın dokunduğunu anladım ve aşıdan sonra da egzamasının kusmasının artması sebebiyle 2. Aydan sonra aşılarını yaptırmadım şuan 6 aylığız şükür iyiyiz önceden gece 4lere kadar beklerdik sabaha karşı uyurdu bu arada kayınvalidem eşimin teyzeleri ve komşular çocuk hasta deyip duruyorlar ki kilosu gelişimi önde gitmesine rağmen ve sadece anne sütü alıyodu. Ben kendi yemeğimi alışverişimi kendim yaptım kırkumdan sonra ama beni delirtmeyi başardılar yeni eve taşındım eşimin akrabalarıyla mesafe koydum asla dinlemiyorum aramıyorum eşim de onlara aramayın dedi çok mutluyum yeni evimde de parkı bahçesi var bebeklerin oksijene ihtiyacı var bunu anladım açık havaya çıkıyoruz ya o kadar rahat uyuyoşar ki saatlerce, moralini bozan insanla görüşme akraban dahi olsa mesafe koy senin evladına bakabilmen için sağlıklı olman gerek Allah kolaylık versin 3. Ayın sonunda yavaş yavaş rahatlarsın inşallah

Allah bağışlasın yavrunuzu benim oğlum 6 aylık ve 3 ay baya gaz reflü egzama sıkıntılarımız oldu nerdeyse hiçbirşey yememeye başladım oğluma dokunuyor diye en sonunda yumurtanın dokunduğunu anladım ve aşıdan sonra da egzamasının kusmasının artması sebebiyle 2. Aydan sonra aşılarını yaptırmadım şuan 6 aylığız şükür iyiyiz önceden gece 4lere kadar beklerdik sabaha karşı uyurdu bu arada kayınvalidem eşimin teyzeleri ve komşular çocuk hasta deyip duruyorlar ki kilosu gelişimi önde gitmesine rağmen ve sadece anne sütü alıyodu. Ben kendi yemeğimi alışverişimi kendim yaptım kırkumdan sonra ama beni delirtmeyi başardılar yeni eve taşındım eşimin akrabalarıyla mesafe koydum asla dinlemiyorum aramıyorum eşim de onlara aramayın dedi çok mutluyum yeni evimde de parkı bahçesi var bebeklerin oksijene ihtiyacı var bunu anladım açık havaya çıkıyoruz ya o kadar rahat uyuyoşar ki saatlerce, moralini bozan insanla görüşme akraban dahi olsa mesafe koy senin evladına bakabilmen için sağlıklı olman gerek Allah kolaylık versin 3. Ayın sonunda yavaş yavaş rahatlarsın inşallah

Insallah aminnn

Merhabalar arkadaslar

benim 2aylik bi oglum var cok huysuz cok gazi oluyor geceleri uyumuyor agliyor cok hareketli vs...
gorumcemde suan hamile az kaldi dogumuna ve boyle ortaya konusur gibi diyorki cocugu egitmeyi bileceksin anne karninda baslicaksin tavrini koymaya yok geceyle gunduzu dogar dogmaz ogretcekmis kimseden yardim almicakmis resmen bana laf sokuyor Allah askina ben 2aylik bebegime nasil tavrimi koyacam 1 haftadir agliyorum ben kotu annemiyim beceremedimmi buyutemicekmiyim ?

Ikimizinde ilk bebegi
görümcen eğitsinde o zaman dersiniz alırsın canım ,nitekim dediğini yapabilirse :KK70:

Anne karnında mı öğrenecekmiş bebek. Bunuda ilk duyuyorum. Büyük konuşuyor ve emin olun kendi bebeği sizin bebeğinizden kat kat zor bir bebek olacaktır. Hiç üzülmeyin. Benim kızımda yürümeye baslayana kadar her anlamda zorladı bizi. Tatile gittik 11 aylıkken esimle bir öğün yemek yemedik aynı anda, aynı masada. Otelde kalan insanlar verin siz esinizle oturup yemeginizi yiyin diyorlardı o kadar dikkat çekmiş. Kahvaltıya gideriz başka bebekler bebek arabasında oturmus deniz manzarası seyrediyor benim kızım kucakta gezmek ister vs. Ne imrenirdim o insanlara anlatamam. Ama şimdi 30 aylık oldu, benim arkadaşım oldu resmen, o kadar uyumlu, laftan sözden anlayan ve asla üzmeyen bir çocuk oldu. Yani şunu anlatmak istiyorum o huysuz bebek gitti sakin uslu bir çocuk geldi. Ben aynıyım, değişmedim. Dolayısıyla kötü bir anne degildim/değilim. Zamanla birşeyleri başardıkça değişiyor çocuklar. O daha çok küçük, yepyeni bir ortam, yepyeni insanlar görüyor, alısmaya çalısiyor, acıksa karnı agrısa anlatamıyor tabiki aglayacak. Çok doğal. Oturmaya baslayinca daha bir farklı davranacak, yürümeye baslayınca dahada bir farklı. Hepsi aşama aşama. Bugünlerde geçecek merak etmeyin. Kendinizede haksızlık etmeyin.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.

Tesekkurler cnm Insallah hepimiz saglikla buyutelim bebislerimizi.

yav he he.
Hele bir doğursun da çimebilirse şükretsin.Gece ile gündüzü öğretecekmiş.Şu an ağzımla değil beşka bi tarafımla gülüyorum görümcene.

Merhabalar arkadaslar

Ikimizinde ilk bebegi

Allah aşkına ne ağlıyosun saçmalamış birdefa anne olmadan zorluğu anlayamaz şöyle birhafta uykusuz gece gündüz kalsın bakalım sinirler harap olsun ozaman görelim.Siz daha yeni 40 dan çıkmış bir insansızınız bir rahat olun duygusal olmanızda pek tabi olabilir,Aldırmayın çocuğunuza adepte olun yok ortaya atmaya devam edersede neyapalım herkes bir olamaz bende yardım alamyı seviyorum de otursun sussun.....hayırlı olsun bebeğiniz bu arada :).Sevgilerr

Merhabalar arkadaslar

Ikimizinde ilk bebegi
aman görümce kaynana hep geline zıt düşer zaten bosver kıskanç görümce :KK11:

bidefa 2 aylik bebek huysuz olmaz once bunu bi kabullen..2 aylik bebek hayatta kalma mucadelesi verir,2 ay once dustugu bu dunyaya alismaya calisir.aglamasi cok normal.
gazi gececek ama o daha cok kucuk,henuz kafasini dahi dogru duzgun dik tutamiyor yavrum,hele bi bekleyin donmeye baslasin hareketlensin nasil cikartmaya baslayacak gazini kendisi.
gorumcene gelince..konussun dursun.
2 aylik bebege tavir filan konulmaz buarada,sakin onun laflarindan bunalip bebegine kotu davranma.
kotu anne filan degilsin,yok oyle bi kavram..herkes kendine has annedir.
benim bebegim ben boyle yetistiriyorum diyip tavir koyarsan bidaha agzini acamaz,acarsa yine lafi gedigine koy.kendinden emin ol.
kimsenin senin anneligini yargilamasina izin verme,karsilarinda guclu dur.

hehe o işler oy
Merhabalar arkadaslar

Ikimizinde ilk bebegi

hehe o işler oyle kolay olmuyo canım.gül geç doğursun görelim:KK70: ustelık 2 aylıkmış senınkı.....boyle konuşanları cok görduuukkk bız neden agladın anlamadım??? bence çok komık yanı..doğurduktan sonra senden beter olmazsa bende sıbel degılım

Merhabalar arkadaslar

Ikimizinde ilk bebegi
Öyle konuşmak kolay doğum yapsın da ondan sonra konussun bakayım ..

Allah aşkına ne ağlıyosun saçmalamış birdefa anne olmadan zorluğu anlayamaz şöyle birhafta uykusuz gece gündüz kalsın bakalım sinirler harap olsun ozaman görelim.Siz daha yeni 40 dan çıkmış bir insansızınız bir rahat olun duygusal olmanızda pek tabi olabilir,Aldırmayın çocuğunuza adepte olun yok ortaya atmaya devam edersede neyapalım herkes bir olamaz bende yardım alamyı seviyorum de otursun sussun.....hayırlı olsun bebeğiniz bu arada :).Sevgilerr

Coook tesekkurler evt gercekten anne olmayan anlayamaz

hehe o işler oy

hehe o işler oyle kolay olmuyo canım.gül geç doğursun görelim:KK70: ustelık 2 aylıkmış senınkı.....boyle konuşanları cok görduuukkk bız neden agladın anlamadım??? bence çok komık yanı..doğurduktan sonra senden beter olmazsa bende sıbel degılım

Aglama sebebim sinirden ve bilmisliginden konusuyor ya sacma sapan ve Yanlis oldugunu solememe ragmen hakli oldugunu dusunuyor

Ağzı olan Konuşuyor bu çoluk çocuk meselesinde bekara karı boşamak kolay ya hamileye de çocuk bakmak diyelim.2 aylık çocuk manipüle edemez 4 aydan aşağı 4. Ayda oturtmaya başlarsın doktorlar bile Bebeğin hayatını 4 e ayırıyor karındaki ilk 3 ay karındaki 3-6 ay karındaki 6-9 ay doğum sonrası ilk 3 ay o konuşursa pabucunu koy ortaya ben gidiyor buna Konuş de!!!

her çocuk farklıdır kendininki nasıl oalcak bilemez ki... bu arada mama verdikten sonra muhakkak gazını çıkart öyle yatır birde yer yemez yatırma yarım saat geçsin

Merhabalar arkadaslar

Ikimizinde ilk bebegi
boşverin bence.doğunca hatırlatırsınız bu sözlerini.öyle atmak kolay da ,gerçekler yaşanırken belli oluyor ancak.büyük konuşanın derdi de büyük gelir.

Back
X