• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben kötü annemiyim :(

Doğum yapmadan önce ben de görümceniz gibi 'sallayarak uyutmam yatağina birakirim kendi uyur,kucağa alıstırmam'vs vs diyordum.Bebeğim ilk 3 ay kolikti.Yırtınarak saatlarce ağlayan bebeği kucağına alma almayabilirsen,sallamadan uyut bakalım.Yapmam dediğim ne varsa yaptım.Görümcenize söyleyin o işler öyle olmuyo işte:KK66:

Aynen diyorum ya yasamadan bilinmiyor. Onun huyu oyle ztn herseyde hakli herseyi cok iyi biliyor... gorurum ben onu o cocuk onu parmaginda oynatirsa

illet oluyorum arkadas su cok bilmislere..
benimde 3 aylik bi prensesim var. dogduktan uc gun sonra kusma problemi basladi. cok sukur azalarak devam ediyo hala.
daha 15 gunluguz kizim cok kusuyo diye agliyorum kv hanim aaa oyle herseye aglanirmi aaa genis olman lazim durup durup bunlari soyluyodu.ama korkuyodum kizima bisey olacak diye allah korusun
gorumce hanim gaxini cikaramiyosun diyodu ama cikmiyodu napiyim.
bebegimi yikardik kv ve gorumce varsa kv hanim kizina soruyo sapka takiyimmi diye. sinir oluyodum.
cok sukur 40 gun boyunca annem yanimdaydi.uoksa iyice kotu olurdum.
haa bide kv gelince kizima sana bakamiyolar mi kizim seni kizdiriyolar mi kixim hasta mi ediyolar seni kizim( ki sukur hasta falan degil rabbim korusun..) diye sozde seviyo iste..
onun icin ben artik bebegimin ve kendimin ruh sagligi icin kulaklarimi tikamaya calisiyorum.
gaz icinde nurse harveys diye bi bitkisek ilac var onu kullaniyorum. cok faydasini goruruyorum sukur.
sende dene istersen sabah ogle aksam bi cay kasigi..
yani kisaca bu kv gorumce elti susmaz. susturamazsin.
allaha havale et ve bebegine odaklan.
davulun sesi uzaktan hos ici bos gelirmis.
allah yardimcimiz olsun ve bizi kimsenin uzmesine izin vermesin.
aglayip huzursuzlugunu bebegine yansitma canim sevgiyle kalin..

illet oluyorum arkadas su cok bilmislere..
benimde 3 aylik bi prensesim var. dogduktan uc gun sonra kusma problemi basladi. cok sukur azalarak devam ediyo hala.
daha 15 gunluguz kizim cok kusuyo diye agliyorum kv hanim aaa oyle herseye aglanirmi aaa genis olman lazim durup durup bunlari soyluyodu.ama korkuyodum kizima bisey olacak diye allah korusun
gorumce hanim gaxini cikaramiyosun diyodu ama cikmiyodu napiyim.
bebegimi yikardik kv ve gorumce varsa kv hanim kizina soruyo sapka takiyimmi diye. sinir oluyodum.
cok sukur 40 gun boyunca annem yanimdaydi.uoksa iyice kotu olurdum.
haa bide kv gelince kizima sana bakamiyolar mi kizim seni kizdiriyolar mi kixim hasta mi ediyolar seni kizim( ki sukur hasta falan degil rabbim korusun..) diye sozde seviyo iste..
onun icin ben artik bebegimin ve kendimin ruh sagligi icin kulaklarimi tikamaya calisiyorum.
gaz icinde nurse harveys diye bi bitkisek ilac var onu kullaniyorum. cok faydasini goruruyorum sukur.
sende dene istersen sabah ogle aksam bi cay kasigi..
yani kisaca bu kv gorumce elti susmaz. susturamazsin.
allaha havale et ve bebegine odaklan.
davulun sesi uzaktan hos ici bos gelirmis.
allah yardimcimiz olsun ve bizi kimsenin uzmesine izin vermesin.
aglayip huzursuzlugunu bebegine yansitma canim sevgiyle kalin..

Yazdiklarinizi aynenn yasadim sanki bizim eve kamera konmus ve siz izlemissiniz Allaha havale ettim ztn rabbim buyukk

böyle şeylerle canınızı sıkmayın, böyle hassas döneminiz de olduğunuz için daha abartılı yaşıyorsunuz duygularınızı :KK66:

ilk 2 ay ne yaparsan yap o çocuk memeden inmez gece gündüzü bilmez
uyku eğitimi bile 4 aydan sonra başlanıyor
gece gündüz nasıl ayırt ettirecekmiş... böyle şeyler için canınızı sıkmayın bebeğiniz de sütünüz de etkilenir...
he he deyin geçin

Yazdiklarinizi aynenn yasadim sanki bizim eve kamera konmus ve siz izlemissiniz Allaha havale ettim ztn rabbim buyukk
cunku bu modellerde hata yol hepsi ayni.
yaa sanki onuncu cocugumuzda bilmiyoruz.
ogrenicez. bebeklermizi bi kitap gibi okuya okuya ogrenicez ins.
onlar kiskanclik ve fesatliklarindan yapiyo oyle.
kizim uc dort gece gunduz uyuyodu gece uyumuyodu.
bende iki gun once gunduz toplamda dort saat uyuttum. gece uyusun diye. kv esimi aramis esimde gece uyumuyo bugunde uyutmadik demis tele beni istiyo o cocugu niye yatirmadin diye hesap soruyo sanki.
bide uyurken cok aglarsa fon makinesi sesiyle uyutuyorum telde finun sesini duyunca ayy yazikkulagina zarar olur. diye dedim dr dedi yok anlamiyo.
sallamadan uyut diyo. kemdi kizinin kizina bakti cocuk yasina yakindi carsafta sallayarak uyutuyolardi. o gunler unutuldu.
ayy neyse bende senden dertliymosim bu konuda.

cunku bu modellerde hata yol hepsi ayni.
yaa sanki onuncu cocugumuzda bilmiyoruz.
ogrenicez. bebeklermizi bi kitap gibi okuya okuya ogrenicez ins.
onlar kiskanclik ve fesatliklarindan yapiyo oyle.
kizim uc dort gece gunduz uyuyodu gece uyumuyodu.
bende iki gun once gunduz toplamda dort saat uyuttum. gece uyusun diye. kv esimi aramis esimde gece uyumuyo bugunde uyutmadik demis tele beni istiyo o cocugu niye yatirmadin diye hesap soruyo sanki.
bide uyurken cok aglarsa fon makinesi sesiyle uyutuyorum telde finun sesini duyunca ayy yazikkulagina zarar olur. diye dedim dr dedi yok anlamiyo.
sallamadan uyut diyo. kemdi kizinin kizina bakti cocuk yasina yakindi carsafta sallayarak uyutuyolardi. o gunler unutuldu.
ayy neyse bende senden dertliymosim bu konuda.

Demekki butun eltiler kv gorumceler ayni.
Olsun icini dokmus oldun insan takmicam desede sinir oluyor elinde degil.
Oldu bitti cok bilmislerden hoslanmam bide g.... ustune oturursa cocuk dogunca cok gulerim ve iki cift laf ederim.

Öyle herşey kitaplarda yazdığı gibi olmuyor.
Hem çocuğa tavır koymak ne demekmiş.
Büyük konuşuyor. Az sabredin..
Kötü bir anne de değilsiniz.
Kötü anne çocuğunu sevmeyen, ihtiyaçlarını önemsemeyen, evladına sevdiğini gösteremeyen, onu üzen inciten annedir

Öyle herşey kitaplarda yazdığı gibi olmuyor.
Hem çocuğa tavır koymak ne demekmiş.
Büyük konuşuyor. Az sabredin..
Kötü bir anne de değilsiniz.
Kötü anne çocuğunu sevmeyen, ihtiyaçlarını önemsemeyen, evladına sevdiğini gösteremeyen, onu üzen inciten annedir

Evet haklisiniz Tesekkur ederim guzel yorumlariniz icin hepinize

Merhabalar arkadaslar

benim 2aylik bi oglum var cok huysuz cok gazi oluyor geceleri uyumuyor agliyor cok hareketli vs...
gorumcemde suan hamile az kaldi dogumuna ve boyle ortaya konusur gibi diyorki cocugu egitmeyi bileceksin anne karninda baslicaksin tavrini koymaya yok geceyle gunduzu dogar dogmaz ogretcekmis kimseden yardim almicakmis resmen bana laf sokuyor Allah askina ben 2aylik bebegime nasil tavrimi koyacam 1 haftadir agliyorum ben kotu annemiyim beceremedimmi buyutemicekmiyim ?

Ikimizinde ilk bebegi
1)görümceniz doğuma az zaman kala ilaç mı kullanıyor.neyin kafasını yaşıyor merak ediyorum.heralde karnındaki bebek tekme atınca oda karnını bir yerlere çarpıyordur.terbiye etmek için.
2)doğurunca görür eğitmeyi belasını arıyor resmen sizin bebekten daha gazlı olmasını dileyerek vereceği eğitime de şahit olmanızı isteri bu halde bakalım tükürdüğünü nasıl yalayacak.
3)fazla da evladınızı yakınlaştırmayın bence kendi terbiye anlayışını uygulamak için pata küte de dalabilir. kendi evladı zıvanadan çıksa bile.

Benim ilk bebegim ve suan 1 aylik , inan bu bir ay icinde uykuyu unuttum..
Gorumcende bi dogursun gorursun tavrini nasil koyuyormus.
Bosver takma..

1)görümceniz doğuma az zaman kala ilaç mı kullanıyor.neyin kafasını yaşıyor merak ediyorum.heralde karnındaki bebek tekme atınca oda karnını bir yerlere çarpıyordur.terbiye etmek için.
2)doğurunca görür eğitmeyi belasını arıyor resmen sizin bebekten daha gazlı olmasını dileyerek vereceği eğitime de şahit olmanızı isteri bu halde bakalım tükürdüğünü nasıl yalayacak.
3)fazla da evladınızı yakınlaştırmayın bence kendi terbiye anlayışını uygulamak için pata küte de dalabilir. kendi evladı zıvanadan çıksa bile.

Herkes bebek dogurabilir ama herkes anne olamaz bu lafi onada soledim. Bebek buyutmek.sabir isi cok sukur bebegime cok gzl bakiyorum sevgi veriyorum koynumda yatiriyorum bakalim o ne yapacak gzl dilekleriniz icin tesekkurler:)

Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin Insallah. Malesef emzirmiyorum canim sutum yetmedi mama veriyorum sanirim gazida bu yuzden 1ay emdi ama ozamanda daha fazla gazi vardi buyudukce duzeliyor sanirim. Dogumunda Allah yardimcin olsun bi nefeste kucagina al oglusunu
Canim Rabb'im bebegini sana bagislasin...
Agzi olan konusuyor takma sen...
Bu arada biberonunuz ne marka ?
Benim pasa erken dogdugu icin emmiyordu beni ve sagarak veriyordum mecburen...
Dr.Brown un kolik bebek biberonunu kullaniyordum inan cok etkili...
Oyle asiri gazli bir bebegim olmadi benim....Sadece 5-6 gun cekmisimdir o kadar...
Birde dogal elma yagi ile karnina ve topuklarina masaj yapiyordum hergun...
Ozetle benim yaptiklarim bunlardi dene istersen...

Merhabalar arkadaslar

benim 2aylik bi oglum var cok huysuz cok gazi oluyor geceleri uyumuyor agliyor cok hareketli vs...
gorumcemde suan hamile az kaldi dogumuna ve boyle ortaya konusur gibi diyorki cocugu egitmeyi bileceksin anne karninda baslicaksin tavrini koymaya yok geceyle gunduzu dogar dogmaz ogretcekmis kimseden yardim almicakmis resmen bana laf sokuyor Allah askina ben 2aylik bebegime nasil tavrimi koyacam 1 haftadir agliyorum ben kotu annemiyim beceremedimmi buyutemicekmiyim ?

Ikimizinde ilk bebegi
tövbe yarabbim yaa el kadar bebeğe nasıl tavır konulacakmış hele bir doğursun o görümcen ozaman görür dünyanın kaç bucak olduğunu

Canim Rabb'im bebegini sana bagislasin...
Agzi olan konusuyor takma sen...
Bu arada biberonunuz ne marka ?
Benim pasa erken dogdugu icin emmiyordu beni ve sagarak veriyordum mecburen...
Dr.Brown un kolik bebek biberonunu kullaniyordum inan cok etkili...
Oyle asiri gazli bir bebegim olmadi benim....Sadece 5-6 gun cekmisimdir o kadar...
Birde dogal elma yagi ile karnina ve topuklarina masaj yapiyordum hergun...
Ozetle benim yaptiklarim bunlardi dene istersen...

Denicem tsk ederim ztn buyudukce hafifledi cok sukur

Evt bu onum becerisi degildir ama anlamazki o benim cocugum diye ovunur. Neyse Hayirlisi olsun bakalim. Ben evladimdan memnunum. Saglikli sihhatli olsun tek hic uyumasin.
Allah yardımcınız olsun
görümceniz saçmalamasın
peki siz hiçbişey demiyor musunuz
bigün başkaları varken alt edin onu bebeği olan birine karnındayken eğittin mi
yeni doğduğunda diyin.. kime deseniz şaşırır
şaşırdıklarında görümceniz de olsun ama ortamda
"ee x öyle diyor da ben mi garipim diye merak ettim" gibi konuşarak alt edin onu
ne cahil insanlar var ya Rab' bim

"Anne karnında başlayacaksın tavrını koymaya" bu da ne şimdi? Hey Allah'ım.. Görümceniz bu lafı sarfederek nasıl annelik yapacağını ortaya koymuş, herkesin anneliği kendine bu arada. Sıkmayın canınızı, siz iyi bir annesiniz. Doğsun hele çocuk, o atıp tutmaları görürsünüz.

Ona gore dunyanin en iyi annesi olcak o. Bide cocugun nasil davrandigi anneye bagliymis anne becerikliyse cocuk uslu olurmus fln ... ole diyor

Allah yardımcınız olsun
görümceniz saçmalamasın
peki siz hiçbişey demiyor musunuz
bigün başkaları varken alt edin onu bebeği olan birine karnındayken eğittin mi
yeni doğduğunda diyin.. kime deseniz şaşırır
şaşırdıklarında görümceniz de olsun ama ortamda
"ee x öyle diyor da ben mi garipim diye merak ettim" gibi konuşarak alt edin onu
ne cahil insanlar var ya Rab' bim

Kayinbabam gil vardi bende dedim gorcezz bakalim Allah buyuk dedim ama onlarda kizlarina hak verdi tabi banami hakvercekler

Back
X