• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben kötü annemiyim :(

Onun doğmamış bebekle ilgili atıp tutması da yanlış sizin bunun için ağlamanız da.
Her bebek farklıdır.
Mesela ben de şuan diyorum ki bebeğimi sallamaya alıştırmayacağım, 6 aylık olunca odasını ayıracağım falan filan.
Ama doğunca işler istediğim gibi gitmeyebilir:KK19:

Onun doğmamış bebekle ilgili atıp tutması da yanlış sizin bunun için ağlamanız da.
Her bebek farklıdır.
Mesela ben de şuan diyorum ki bebeğimi sallamaya alıştırmayacağım, 6 aylık olunca odasını ayıracağım falan filan.
Ama doğunca işler istediğim gibi gitmeyebilir:KK19:

Benim aglama sebebim sanki oglumu ben hasta ediyorum ben uyutmuyorum lafi oraya getiriyor ve sinirden agliyorum

Büyük lokma ye büyük laf etme denir görümcene, hele çocuk konusunda! Dünyada Insanın elini ayağını bağlayan bir çok konuda çaresiz bırakan, insanın hayatını doğduğu günden itibaren tekrar şekillendirmek zorunda bırakan bir varlığı fazla hafife almış görümceniz.. Siz bile henüz annelik hakkında hiçbirşey görmediniz.. daha 2 aylık annesiniz ,benim 3 yaşında kızım var bende kendime daha neredesin sen diyorum altı üstü 3 yaş kimbilir beni daha neler neler bekliyor diyorum çoğu zaman, ve daha bebeği kucağına bile almamış insanların böylesi atıp tutması çok güldürüyor bebek doğduktan sonraki hallerini görmek dahada güldürüyor, çünkü zamanında sana acır gibi bakmaları çocukla ilgili bir şey söylediğinde alaycı konuşmaları hepsi dönüp dolaşıp onları buluyor ama çokta iyi oluyor :)

Büyük lokma ye büyük laf etme denir görümcene, hele çocuk konusunda! Dünyada Insanın elini ayağını bağlayan bir çok konuda çaresiz bırakan, insanın hayatını doğduğu günden itibaren tekrar şekillendirmek zorunda bırakan bir varlığı fazla hafife almış görümceniz.. Siz bile henüz annelik hakkında hiçbirşey görmediniz.. daha 2 aylık annesiniz ,benim 3 yaşında kızım var bende kendime daha neredesin sen diyorum altı üstü 3 yaş kimbilir beni daha neler neler bekliyor diyorum çoğu zaman, ve daha bebeği kucağına bile almamış insanların böylesi atıp tutması çok güldürüyor bebek doğduktan sonraki hallerini görmek dahada güldürüyor, çünkü zamanında sana acır gibi bakmaları çocukla ilgili bir şey söylediğinde alaycı konuşmaları hepsi dönüp dolaşıp onları buluyor ama çokta iyi oluyor :)

Aynen oyle keser doner sap doner gun gelir hesap doner ben gulcem onada

Senin isin gercekten zor kardesim ...
Bence gorumceni umursamaaya bak artik...
Su an karninda ki bebegiyle seenin dogmus bebegini kiyaslamaya calisan biri ise dogurduktan sonra surekli gozleri senin yavrunun uzerinde olacaktir...
Maalesef gunumuzde bu tip insanlar bir hayli fazla....
Benim kv dem bile oglumla kendi dogurduklari cocuklarin kucuklukleriyle kiyaslardi dusun...
Bende bak ne guzel dediniz o sizin cocuklarinizdi bu ise benim Oglum diyerek surekli sustururdum...
Hic moralimi bozmazdim sende bozma valla...
Bu zamanlar bir daha geri gelmeyecek ....
Sen kirilip depresyona girecegine icindekileri soylede millet kendine ceki duzen versin...

Senin isin gercekten zor kardesim ...
Bence gorumceni umursamaaya bak artik...
Su an karninda ki bebegiyle seenin dogmus bebegini kiyaslamaya calisan biri ise dogurduktan sonra surekli gozleri senin yavrunun uzerinde olacaktir...
Maalesef gunumuzde bu tip insanlar bir hayli fazla....
Benim kv dem bile oglumla kendi dogurduklari cocuklarin kucuklukleriyle kiyaslardi dusun...
Bende bak ne guzel dediniz o sizin cocuklarinizdi bu ise benim Oglum diyerek surekli sustururdum...
Hic moralimi bozmazdim sende bozma valla...
Bu zamanlar bir daha geri gelmeyecek ....
Sen kirilip depresyona girecegine icindekileri soylede millet kendine ceki duzen versin...

Haklisin cok haklisin kv bizde kalmisti dogumdan sonra oda 3gun dikislerim vardi kanamam cok fazlaydi aslinda okadar kalsin bile istememistim cunki kimseye guvenip yapmadim bu cocugu ben bu

Siz çocuğunuza değil çocuğunuz size sabrı , uykusuzluğu öğretiyor ve hep çocuklar kazanır :)
..

Bazı çocuklar doğar doğmaz uykuyu sever, çok hareketli değildir. Hatta " varlığını unutuyorum" diyen anneler var. :) Bunlar olduğu gibi çoğunlukla durmayan, aylarca uykusuz bırak bebekler var.
Bu maalesef öğretmekle olmuyor.

Bazen nasihat verirler ya şöyle yap diye , oysa ki anne baba o çocuk dursunda nasıl dursun diye çareler ararlarken aslında kendisininde alıştırmak istemediği hallere alıştırıyor.
Uzaktan konuşmak kolay.

Yalnız size tavsiyem uykusu konusunda pedagogların uyarısını dinlemeniz.
Yatağına bırakarak uyutmak. Bu konuda ne kadar ağlarsa ağladın ısrarcı olmalısınız.
Önemli not : uyuduğu yer büyük olmayacak. Şöyle sarmalayan bir beşik olmalı ya da hafif kollarını kapatarak kundak şeklinde sarmalısınız.
Böyle bebekler uyur.

Edit : Bu günlerin kıymetini bilin. Oyle güzel günler ki aslında.

herşeyi gectim de acaba görümcenin doğaüstü güçleri mi var,nasıl anne karnında başlayacakmış tavrını koymaya:KK57:

şitt kızım dur bakalım öyle çok tekmeleme, cık cık ayıp mı diyecekmiş :KK70:

herşeyi gectim de acaba görümcenin doğaüstü güçleri mi var,nasıl anne karnında başlayacakmış tavrını koymaya:KK57:

şitt kızım dur bakalım öyle çok tekmeleme, cık cık ayıp mı diyecekmiş :KK70:

Hahaha ayy erken yatcakmis saatinde yatip saatinde kalkcakmis yada bebek.dogunca gunduzleri uyursa zorla uyartcakmis gece uyusun diye ama sunu bilmiyor bi bebek uyumadikca uyumaz uyku basina vurur uyudukca da uyur ama konussun bakalim hersey planlandigi gibi olmuyor

Hahaha ayy erken yatcakmis saatinde yatip saatinde kalkcakmis yada bebek.dogunca gunduzleri uyursa zorla uyartcakmis gece uyusun diye ama sunu bilmiyor bi bebek uyumadikca uyumaz uyku basina vurur uyudukca da uyur ama konussun bakalim hersey planlandigi gibi olmuyor

sana bişi diyim mi görümcen bu kafayla giderse onu çok zorlu günler bekliyor hazır olsun.

sende kimsenin lafına aldırma her birey farklıdır senin bebeğin demek ki uykuyu çok sevmiyor bunlar çok normal.

Merhabalar arkadaslar

benim 2aylik bi oglum var cok huysuz cok gazi oluyor geceleri uyumuyor agliyor cok hareketli vs...
gorumcemde suan hamile az kaldi dogumuna ve boyle ortaya konusur gibi diyorki cocugu egitmeyi bileceksin anne karninda baslicaksin tavrini koymaya yok geceyle gunduzu dogar dogmaz ogretcekmis kimseden yardim almicakmis resmen bana laf sokuyor Allah askina ben 2aylik bebegime nasil tavrimi koyacam 1 haftadir agliyorum ben kotu annemiyim beceremedimmi buyutemicekmiyim ?

Ikimizinde ilk bebegi
Doğurunca görürüm ben onun eğitimini :D

Belli bir döneme kadar cocuk anneyi eğitiyor haberi yok hasbamın :D

sana bişi diyim mi görümcen bu kafayla giderse onu çok zorlu günler bekliyor hazır olsun.

sende kimsenin lafına aldırma her birey farklıdır senin bebeğin demek ki uykuyu çok sevmiyor bunlar çok normal.

Ztn beni rahatsiz etmiyor okadar sevimliki gunde 2saatlik uyku bana yetiyor artik millete ne oluyor onu anlamadim

Görümcen ağzına tuvalet terliği ile vurulacak tiplerden...

2 aylık bebenin nesi terbiye olacakmış. Görürsünüz onu da...

Bir de çok merak ettim karnındaki bebeğe nasıl tavır koyuyor telepatik güçleri mi var.

Sen hiç canını sıkma stresin bebeğine de yansır. Gaz sorunu olan bebeklerin uyku sorunu olur çok da ağlarlar...

Varsın ağlasın sağlıklı sıhhatli olsun da deyip ver cevabını sussunlar...

Görümcen ağzına tuvalet terliği ile vurulacak tiplerden...

2 aylık bebenin nesi terbiye olacakmış. Görürsünüz onu da...

Bir de çok merak ettim karnındaki bebeğe nasıl tavır koyuyor telepatik güçleri mi var.

Sen hiç canını sıkma stresin bebeğine de yansır. Gaz sorunu olan bebeklerin uyku sorunu olur çok da ağlarlar...

Varsın ağlasın sağlıklı sıhhatli olsun da deyip ver cevabını sussunlar...

Amin Insallah saglikli olsunda ben uyumam hic sorun dgl ztn biraz uyusa gidip kokluyorum bellki uyanir diye cunki coook ozluyorum onunla zaman gecirmek hosuma gidiyor gece bile olsa.

Amin Insallah saglikli olsunda ben uyumam hic sorun dgl ztn biraz uyusa gidip kokluyorum bellki uyanir diye cunki coook ozluyorum onunla zaman gecirmek hosuma gidiyor gece bile olsa.

O uyuduğu zaman yat dinlen sende. Zamanla düzene girecek merak etme. Totosunu yesin onlar bebeğinin...

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...

Back
X