Ben galiba artik kafayı yedim...

kivircik2005

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2025
43
15
3
19
Merhaba . Ben galiba kafayı yedim. Bende hayal kurma hastalığı ve dikkat eksikliği var. Küçükken arkadaşlarım tarafından hep dışlandım. İlkokul ve ortaokul yıllarım böyle oldu. Hal böyle olunca bende sosyallesemez enerjimi atamazdim. Okuldan geldiğim zaman ilk işim ayna karşısına geçmek olurdu. Yatak odasında kocaman aynalar var bizim evde o aynanın karşısına geçer 2 3 saat annem babam eve gelene kadar kendi kendime konuşurdum sanki karşımda arkadaşım var gibi. Zamanla anne babama yakalanınca bende bu sefer hayaller kurmaya başladım. Ayna karşısında konuşma sıktığım azaldı ama devam ediyordu. Bu sefer de annemin telefonunu gizli gizli alırdım. Kulağıma yaklastirirdim müzik eşiğinde kendimi süper kahramanmış veya da çizgi filmdeki bir karaktermis gibi hayal edip saatlerce odada koşturur koltuktan koltuğa zıpladım. O zamanlar 11 12 yaslarindaydım şu an 20 yaşındayım ve bu huyumdan hala vazgeçemiyorum. Ya sabaha kadar ayna karşısında kendi kendime konuşuyorum ya da kulağıma kulaklık takıp avuç kadar odanın içinde transa geçmiş gibi bir o yana bir bu yana yürümeye başlıyorum .Yeniden üniversite sınavına hazırlanıyorum şu lanet psikolojim yüzünden. Ama dersin başına geçtikten 5dk sonra kulağımda kulaklık kendimi doktor, avukat veya da farklı meslekten biri gibi hayal edip kendi kendime sabaha kadar dönüyorum. Bunu farkettiğimde kendimden o kadar utanıyorum ki . Böyle yatağa çöküp cenin pozisyonu alıyorum ben napıyorum diye Dikkatim 0. 10 dk youtube videosu izleyemiyorum, odaklanamıyorum sürekli ayaklarımı sallıyorum veya da telefona bakıyorum.

Saç koparma huyum da var . Onu da annemden gördüm. O üzüldüğü zaman saclarini koparırdı. Bende ona baka baka aynısı oldum . Kafamı yastığa koyamıyorum saç diplerim acıyor.

Babama baba psikologa gitmek istiyorum dediğim zaman senin de derdin yok , işin gücün yok , elin boş kendine yeni dert arıyorsun diyor. 50 yasinda ama bir görseniz yeni yetme ergen gibi .O hayatı benden daha iyi biliyormuş, kazık kadar olmuş benimle sidik yarıştırıyor .

Annem tarafından ise çok zorbalandım. Ortaokulda ,okuldan gelince neden ev temizliği yapmadın diye süpürge sapıyla döverdi. Çok çirkinsin, yüzün sivilce dolu ,bacakların tavuk bacağı gibi , göğüslerin, burnun büyük diye sürekli zorbalandim . Bir gün arkadaşlarım bana doğum günü sürprizi yapmislar fotoğraf cektik .Anneme gösterdim ,sen pis mi kokuyordun da arkadaşların senin yanina yaklasmadilar uzak durdular dedi. Öylece kalakaldım cevap veremedim. Bütün keyfim kaçtı. Yine günlerden bir gün anneme hoşlandığım çocuğun fotosunu gösterdim basladi bana saydırmaya , sen kilolusun o cocuk zatif senin yüzün sivilce dolu sen şoylesin gene hevesimin içine etti . Beninle ne derdi var bilmiyorum , asla sarılmaz öpmez ateşlendiğimde ateşimi bile ölçmez .

Babam da bir gün karşıma geçip ben zayıfım annen zayıf sen niye bu kadar kilolusun dedi.
O zamanlar daha 13 14 yaşındayım bedenim daha yeni yeni oluşmaya başlıyordu beni sürekli böyle zorbaladilar bu da bana yeme bozukluğu olarak geri döndü.

Yaşıtlarım gezip tozarken Ben böyle saçma sapan şeylerle uğraşıyorum. Artık uykularım bile huzursuz , sınava az kalınca iyice arttı bu huylarım. Sanırım stres ve kaygıyla baş etme yöntemim bu .

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın. Gece gece cok doldum

Son düzenleme:
Durumunuzun adı ''maladaptive daydreaming''. Henüz çok yeni bir kavram, en son bildiğim kadarıyla ''hastalık'' olarak geçmiyordu. Benim kendi psikiyatristim kontrollü olduğu sürece durumdan korkacak bir şey olmadığını söyledi.
Bahsettiğiniz diğer sorunlarınız için de terapi bence yararlı olacak.
Ders çalışamamanız normal, çünkü kaçış arıyorsunuz, kaçış için de hayal kuruyorsunuz. Bu bir döngü, kontrol etmek için yardıma ihtiyacınız var.

Canim benim ailen zorba cocuklugunu iyilestirmen gerekiyor bunun icinde mutlaka pskolog desteği al ekran sureni azalt toprakla ugras yuruyusler yap el sanatlari ile ilgilen mesela resimler yap bence sen asiri zeki ve yeteneklisin ama ailen toksiigi yuzunden koreltmisler ama bundan sonrasi icin yeni sayfa acip ailenide gormezden gelip herseye bastan başla eminim cok başarılı olacaksin

Canim benim ailen zorba cocuklugunu iyilestirmen gerekiyor bunun icinde mutlaka pskolog desteği al ekran sureni azalt toprakla ugras yuruyusler yap el sanatlari ile ilgilen mesela resimler yap bence sen asiri zeki ve yeteneklisin ama ailen toksiigi yuzunden koreltmisler ama bundan sonrasi icin yeni sayfa acip ailenide gormezden gelip herseye bastan başla eminim cok başarılı olacaksin
20 yaşındayım bu son diyorlar . Kazanamazsan teksile gireceksin diyorlar bu sene en kötü yeri kazansam bile gitmek istiyorum. Orası bile benim için daha hayırlı

Dikkat eksikliği varsa ilaç kullanım bence yoksa işiniz çok zor.Kizimdada dikkat eksikliği var biz ilaç kullanmaya başladık.ogretmenleri faydasını görmeye basladigini söylüyor.Hayal kurma olayı bende de vardı yaş geçtikçe artık fazla kurasim gelmiyor.Hayalleriniz güzel hayallerde yani mantıklı bir çizelgede ilerliyorsa yazarlık reklam yazarlığı gibi bir bölüm seçip bunu avantaja cevirebilirsiniz

20 yaşındasın kenrin randevu al git doktora ailene söyleme
Öyle olmuyor o işler. Köyde yaşıyorum ve merkeze uzak illa para gerekiyor . Babamın cebinden de öyle para alamam çok utanırım. Ayrıca sigortam da ödenmiyor babam çalış kendin öde dedi o yüzden benim iş yaş. Bu sene üniye gidince orada gidecegim psikologa en azından es dost görmez kafa rahat olur

Öyle olmuyor o işler. Köyde yaşıyorum ve merkeze uzak illa para gerekiyor . Babamın cebinden de öyle para alamam çok utanırım. Ayrıca sigortam da ödenmiyor babam çalış kendin öde dedi o yüzden benim iş yaş. Bu sene üniye gidince orada gidecegim psikologa en azından es dost görmez kafa rahat olur
Babanın sigortası yok mu

hangimiz ayna karsisinda rollenmiyoruz ki?
ben de cok hayal kurarim. hic utanma kendinden. gayet diger insanlarin da yaptığı seyler.
hatta yasin küçük, bence tez vakitte dil öğren - olan dilini geliştir. aynada kendi kendine o dilde konusa konusa, rollere gire gire pratik yap. en azindan ayna karsisinda konuşmalarin yararli bir seye dönüşür:)
inşallah tez vakitte univeriste kazanir o evden ayrilirsin. eminim bu aileden kurtulup seçilmiş ailen olan kaliteli bir arkadas grubuyla sıkıntıların büyük ölçüde azalacak

hangimiz ayna karsisinda rollenmiyoruz ki?
ben de cok hayal kurarim. hic utanma kendinden. gayet diger insanlarin da yaptığı seyler.
hatta yasin küçük, bence tez vakitte dil öğren - olan dilini geliştir. aynada kendi kendine o dilde konusa konusa, rollere gire gire pratik yap. en azindan ayna karsisinda konuşmalarin yararli bir seye dönüşür:)
inşallah tez vakitte univeriste kazanir o evden ayrilirsin. eminim bu aileden kurtulup seçilmiş ailen olan kaliteli bir arkadas grubuyla sıkıntıların büyük ölçüde azalacak
Aaa evet soylediginiz çok mantıklı. Uygulayacağım 💌🙂↕️

tamam psikologa gidiyorum deme "göğsümde bir agri var ne olur ne olmaz asidan sonra genc kalp krizleri artmış ben bir kalp doktoruna gideyim" de o bahaneyle git sehre. ikinci randevun icin de kardiyolog der cikarsin. allah askina hastaneye gitmeye bahane mi yok? yasin itibarjyle onlarin e
nabzında da çıkmaz bilgilerin. neden çekiniyorsun ki? ayağım ağrıyor de basim zonkluyor de bir bahaneyle git

yeme bozukluğu hala devam ediyorsa yardımcı olabilirim, istersen bana mesaj olarak veya buradan herkese açık yazabilirsin. 10-18 yaşları arasında bulimiktim, iyileştim. buradan konuşursak başkalarına da yardımcı olabiliriz.
ailenin davranışları yüzünden yaşına göre çocuksu kalmış gibisin sanki, tek başına sorumluluk almak sana çok iyi gelecek. sınava çalışmaya gayret et, aldığın puana göre senin için mantıklı bir tercih burada hep beraber yaparız. burada içini döktüğün ve yardıma açık olduğun için seninle gurur duyuyorum. :KK51: hepimiz aile konusunda şanslı olamayabiliriz ama bugünümüzü şekillendirmek bizim elimizde, sen de ilk adımlarını atıyorsun gibi düşün. umarım zamanla koşacaksın.

Back
X