bir kacda romantik
Kıskandım
Hayatımdaki hiç kimseyi bugün otobüste ayrı ayrı otururlarken -ki yerleri yine de yakındı- yanındaki yer boşalınca "Buraya gelir misin hayatım?" diye kendisini çağıran yaşlı amcanın karısı kadar kıskanmadım... Tüm otobüs seferber olduk bu iki tontişi yanyana oturtmaya.
Romantik hırsız
Her tarafı dağıtan, 2.000 TL civarındaki nakit paramla birkaç takıyı çalan sevgili hırsızı, vazodan alıp yatağıma bıraktığı karanfilden ötürü polise bildirmedim. Sanırım yeni bir aşka ihtiyacım var...
Baba olmak
nanosaniye anne olur da, biz baba olamaz mıyız? Eğer bebeğinizin altını en az annesi kadar değiştiriyorsanız, karnı tok olduğu halde sallanarak uyumak istediğinde onu dizinizde sallıyorsanız, burnundaki minik ve şirin parçaları annesi gibi temizleyip nefesini rahatlatıyorsanız, kakasının kokusu size en güzel parfümden daha bir güzel geliyorsa, ağzında geveleyip geveleyip salya sümük perişan ettiği herhangi bir yiyeceği "Babba al mamma, babba al mamma" diye ısrarla ağzınıza tıkıştırmaya çalışıyorsa ve siz de bu nefis ikramı onu kırmayıp geri çevirmiyorsanız, 5 yaşına kadar tuvalet çıkışında poposunu silip temizliyorsanız; siz baba olmuşsunuz demektir. Yadırgayanlar olacaktır ama ben babayım, ikinci çocuğum olsun aynısını yine yaparım.
Umursamaz
10a10 'a atfen, aynı hissi daha kötü şekliyle ben de yaşamıştım. Akşam iş dönüşü eve aldığım torbalarla yürürken, evime çok yakın bir sokakta taciz edildim. Şok olmuş halde kocam olacak tomruğa olayı anlattım ve ertesi gün beni otobüsten indiğim yerden almasını söyledim. "Ne yani, bir de bebek bakıcılığı mı yapacağız?" dedi. Kulaklarıma inanamayarak, "İyi o zaman, gelme" dedim, gelmedi. Şimdi de hiçbir yere gelmiyor, zira boşadım kendisini !