• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben düşünemiyorum lütfen siz bana bir şey söyleyin

Turuncuyaprak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Bu benim 2. Üyeligim kendi uyeligimden eşim kontrol ettiği için konu açmıyorum. Burdan sadece eşimle ilgili şeyler soruyorum. Ama bu konu biraz bana saldırıların olabileceğinden çekindiğim bir konu. Internette aradım ama boyle bir soru veya konu bulamadim. Ağır eleştirilerin beni aglatabilecegini bildiğim halde buraya açmaya karar verdim. Çünkü anlatacak kimsen olmayınca birileri senin için düşünsün senin için çözümler üretmeye çalışsın diye bir kaç ağır eleştiriye göz yummayi kabullenebiliyorsun.

Konum şu
Eşimin ilkokula giden 2 tane kuzeni var. Ne zaman teyzesine gitsek kızlar tepesinden inmiyor. 2 kelime edemiyoruz. Istemiyorum dese bile kızlar durmuyor. Tuvalet için veya herangi başka bişey için ilk çıktığı anda yapışıp ayaklarina dolanıp bırakmıyorlar. Bizi çevir diyorlar. Kızlar yapmayın desem de beni asla dinlemiyorlar. Ben de kendimde başkasının cocuguna 1-2 yapmayın demekten fazla mudahale etme hakki görmüyorum. Eşime izin verme diyorum sürekli. O da bana onları kıskanıyorsun küçük çocuklar diyor. Ama huzursuz oluyorum. Kocaman adam yetişkinler gibi otursun yanımda istiyorum. Belki de beni kıskandırdıgını sandığı için daha çok yapıyor. Yoruldum bilmiyorum.

Ben artık çok rahatsız olmaya başladım. Bayram geldiği için iyice gerildim. Aynı seyleri yaşamak istemiyorum. Bir sebep mi bilmiyorum ama bende pko var. 1.5 senedir evliyim ve aslında çok da çocuk istemiyoruz. Ama yine de özellikle uğraşmadığımız ve hastalığımdan dolayı çocuğumuz da yok. Bazen ben yapayım da bizim çocuğumuzu sevsin isteği geliyor içimden. Kıskançlık gibi değil ama üzülme mutsuzluk gibi bir his. Siz belki kıskançlık diyeceksiniz ama nasıl hissettiğimi ben gerçekten biliyorum.

Sizce bu sorun nasıl çözülebilir ne yapmalıyım eşim ne yapmalı? Teyze gile ben gitmemeli miyim gibi bir sürü düşünce var aklımda. Iyi niyetli bana yardım etmek veya yanlış düşünüyorsun gibi her düşünceye açığım

Kırıcı olmayın lütfen. Hassas bir dönemden geçiyorum. Anlayış bekliyorum

Bu benim 2. Üyeligim kendi uyeligimden eşim kontrol ettiği için konu açmıyorum. Burdan sadece eşimle ilgili şeyler soruyorum. Ama bu konu biraz bana saldırıların olabileceğinden çekindiğim bir konu. Internette aradım ama boyle bir soru veya konu bulamadim. Ağır eleştirilerin beni aglatabilecegini bildiğim halde buraya açmaya karar verdim. Çünkü anlatacak kimsen olmayınca birileri senin için düşünsün senin için çözümler üretmeye çalışsın diye bir kaç ağır eleştiriye göz yummayi kabullenebiliyorsun.

Konum şu
Eşimin ilkokula giden 2 tane kuzeni var. Ne zaman teyzesine gitsek kızlar tepesinden inmiyor. 2 kelime edemiyoruz. Istemiyorum dese bile kızlar durmuyor. Tuvalet için veya herangi başka bişey için ilk çıktığı anda yapışıp ayaklarina dolanıp bırakmıyorlar. Bizi çevir diyorlar. Kızlar yapmayın desem de beni asla dinlemiyorlar. Ben de kendimde başkasının cocuguna 1-2 yapmayın demekten fazla mudahale etme hakki görmüyorum. Eşime izin verme diyorum sürekli. O da bana onları kıskanıyorsun küçük çocuklar diyor. Ama huzursuz oluyorum. Kocaman adam yetişkinler gibi otursun yanımda istiyorum. Belki de beni kıskandırdıgını sandığı için daha çok yapıyor. Yoruldum bilmiyorum.

Ben artık çok rahatsız olmaya başladım. Bayram geldiği için iyice gerildim. Aynı seyleri yaşamak istemiyorum. Bir sebep mi bilmiyorum ama bende pko var. 1.5 senedir evliyim ve aslında çok da çocuk istemiyoruz. Ama yine de özellikle uğraşmadığımız ve hastalığımdan dolayı çocuğumuz da yok. Bazen ben yapayım da bizim çocuğumuzu sevsin isteği geliyor içimden. Kıskançlık gibi değil ama üzülme mutsuzluk gibi bir his. Siz belki kıskançlık diyeceksiniz ama nasıl hissettiğimi ben gerçekten biliyorum.

Sizce bu sorun nasıl çözülebilir ne yapmalıyım eşim ne yapmalı? Teyze gile ben gitmemeli miyim gibi bir sürü düşünce var aklımda. Iyi niyetli bana yardım etmek veya yanlış düşünüyorsun gibi her düşünceye açığım

Ya ben ne yazsam diye düşündüm
Bence oynamalarında birşey Yok
Bu takılır mı lütfen

Ya ben ne yazsam diye düşündüm
Bence oynamalarında birşey Yok
Bu takılır mı lütfen
Güzelce oturup aile büyükleriyle sohbet edelim çayımızı icip evimize dönelim istiyorum. Baska bir ilde yaşıyoruz senede maksimum 3 kere görüşüyoruz. Cenaze evinde bile aynısını yaptılar. Utandım insan içinde. Oz dedesi vefat etmiş eşim çocuk eğlendiriyor. Insanlar bile garipsedi

Konum şu

Kıskanclık degil sizinki. Esinizin cocuklarla olan iletisimi yakinligi sizin gözünüzde onu baba karakterine bürüyor. Şu anda cocuk sahibi olmadiginiz icin de bu durum sizi üzüyor. Sizi üzen durumlardan uzak durun elbette. Esiniz de en fazla 1 saat zaman gecirip dönecektir. Kıyamam canınızı sıkmayın bu kadar.. İnsallah bir gün kendi cocuklarinizla oynarsiniz birlikte..

Kıskanclık degil sizinki. Esinizin cocuklarla olan iletisimi yakinligi sizin gözünüzde onu baba karakterine bürüyor. Şu anda cocuk sahibi olmadiginiz icin de bu durum sizi üzüyor. Sizi üzen durumlardan uzak durun elbette. Esiniz de en fazla 1 saat zaman gecirip dönecektir. Kıyamam canınızı sıkmayın bu kadar.. İnsallah bir gün kendi cocuklarinizla oynarsiniz birlikte..
Senede maksimum 3 kere görüştüğümüz için 4-5 saat vakit geçiriyoruz. Çocuklar eşini götürüyor odaya. Kapı açık zaten farklı bi şüphem olamaz ama ne bileyim o mekânda kalmak istemiyorum. Kaynanam teyze ben ve eşleri oluyor. Allah'tan yalnız kalmıyorum. Bu sene gitmeyeceğim gibi görünüyor

Siz teyzeyle sohbet edin eşiniz çocuklarla oynasın takıntı yapcak bişe yok. Senede 3 kez ve 4 5 saat diyorsunuz ama sanki hergün aynı durumu yaşıyormuş gibi tribe girmişsiniz. Gerçekten gereksiz bi takıntı boşuna kendinizi üzüyorsunuz ve takık olduğunuz için iyice gözünüze batıyor durum. Mesela onlar eğlenirken sizde dahil olabilirsiniz beraber oynayabilirsiniz. Zaten ilkokul diyosunuz az kalmış büyümelerine yakında istesenizde oynamazlar sabredin

Bizi çevir derken? Nasıl bir oyun bu anlamadım? Yani daha doğrusu sizin neyi sorun ettiğinizi anlamadım? Oyunu 'uygunsuz' buldugunuz için mi sorun ediyorsunuz yoksa oyunun şekilnde sorun yok çocuklarla oynaması mı sorun diyorsunuz?

Yani ya çocuğunuz olmadığı için eşinizi "babalık yapıyor" olarak nitelendirip üzülüyorsunuz ya da çocuklarla yaklaşımını kendinize itiraf edemeseniz bile yakışıksız buluyorsunuz. Buna en iyi bir psikolog cevap verebilir sanırım.

Size tavsiyem psikoloğa gidin. Çünkü burdan okuyunca bana sorun edecek bir şey gelmedi ama yaşayan insan için durum çok farklı oluyor. belki çok önemsiz bir problemdir hayatı zindan etmeye değmez.

Senede maksimum 3 kere görüştüğümüz için 4-5 saat vakit geçiriyoruz. Çocuklar eşini götürüyor odaya. Kapı açık zaten farklı bi şüphem olamaz ama ne bileyim o mekânda kalmak istemiyorum. Kaynanam teyze ben ve eşleri oluyor. Allah'tan yalnız kalmıyorum. Bu sene gitmeyeceğim gibi görünüyor
Zaten nasıl bir şüphe olabil ki ?Mesela nasıl bir şüphe biraz daha açarsan yardımcı olabiliriz
Tedirgin olduğun birşey var mı
Daha çok canını sıkan şey ;seni orada yalnız bırakıp çocuklarla oynaması mı?
Yoksa sadece çocuklarla oynaması mı?
Nillyy26 Nillyy26

Bir sorun olduğunun, yani hissettiklerinizin normal olmadığının farkındasınız besbelli ki yardım istiyorsunuz.
Kıskançlık yaşadığınız çocuklar sadece o iki yeğeni mi, başkalarından da böyle kıskanıyor musunuz?
Eşinizle paylaştınız mı hissettiklerinizi? Tepkisi ne oldu?

Senede 3 kere görüyormussunuz alt tarafı. O da bir gün bile değil. Çocuklar seveceği kişiyi bilir çünkü masumdur. İnsanlar evleneceği kişiyi secerken kriterlerinde çocuklarla anlaşabilen biri olsun bile der genelde. Bence düşünceniz o kadar yanlış ki... Bir uzmanla mi görüşseniz acaba bile dedim. Benim de kızım mesela yılda bir kere belki gördüğü amcası ile oynar yanından ayrılmaz bir süre falan. Kan çekiyor diyorum ben ama dört amcası var sadece birine böyle. Sonra diyorum ki çocuklar anlıyor gerçekten seveni.

Konum şu

Kendı cocugu olunca onlar aklına dahi gelmeyecek hatta eger onlar sizın cocugu kıskanırsa onlarla görüsmek dahi istemeyecek bızzat yasadm

Zaten nasıl bir şüphe olabil ki ?Mesela nasıl bir şüphe biraz daha açarsan yardımcı olabiliriz
Tedirgin olduğun birşey var mı
Daha çok canını sıkan şey ;seni orada yalnız bırakıp çocuklarla oynaması mı?
Yoksa sadece çocuklarla oynaması mı?
Nillyy26 Nillyy26

Şüphe derken şunu kastettim; kapı açık oynuyorlar kapatmıyor eğilince görebiliyorum oyunlarını dedim. Az önce pedofili ile ilgili kötü bir konu gördüm. Eşim hakkında yanlış düşünülmesinden cekinip ayri odaya gidiyorlar diyince yanlis anlamayin esimden suphem yok dedim.

Ilk başta sadece oynamaları rahatsız ediyordu. Sanki eşi benim ama çocuklar benim değil ama onun cocugu gibi bir durum oluşmuştu. O dönem ben de hastalığımı öğrenmiştim yani çocuğum olmayacak triplerindeydim. Piknikte eşim hamakta yatıyordu biri bir diğeri bir koynuna yatmıştı. Içim cız etti. O günden sonra huzursuzluğum devam etti

Bizi çevir derken? Nasıl bir oyun bu anlamadım? Yani daha doğrusu sizin neyi sorun ettiğinizi anlamadım? Oyunu 'uygunsuz' buldugunuz için mi sorun ediyorsunuz yoksa oyunun şekilnde sorun yok çocuklarla oynaması mı sorun diyorsunuz?

Yani ya çocuğunuz olmadığı için eşinizi "babalık yapıyor" olarak nitelendirip üzülüyorsunuz ya da çocuklarla yaklaşımını kendinize itiraf edemeseniz bile yakışıksız buluyorsunuz. Buna en iyi bir psikolog cevap verebilir sanırım.

Size tavsiyem psikoloğa gidin. Çünkü burdan okuyunca bana sorun edecek bir şey gelmedi ama yaşayan insan için durum çok farklı oluyor. belki çok önemsiz bir problemdir hayatı zindan etmeye değmez.

Kırmızı kısım doğru gibi bilmiyorum sanirim öyle.

Oyun da şu şekilde koltuk altından tutup havada çeviriyor. Oyunda sakıncalı bir durum yok. Kızlar bazen kucağına zıplıyor ama eşim yanlış bir yere otururlarsa dizine göre ayarlayıp sorunu çözüyor. Eşime bu konuda çok güveniyorum hiç bir şüphem yok. Sorunun başlangıcını bir yorumda anlattim ona göz atabilirsiniz

Siz teyzeyle sohbet edin eşiniz çocuklarla oynasın takıntı yapcak bişe yok. Senede 3 kez ve 4 5 saat diyorsunuz ama sanki hergün aynı durumu yaşıyormuş gibi tribe girmişsiniz. Gerçekten gereksiz bi takıntı boşuna kendinizi üzüyorsunuz ve takık olduğunuz için iyice gözünüze batıyor durum. Mesela onlar eğlenirken sizde dahil olabilirsiniz beraber oynayabilirsiniz. Zaten ilkokul diyosunuz az kalmış büyümelerine yakında istesenizde oynamazlar sabredin

Eşim güç gerektiren oyunlar oynuyor havaya falan kaldırıyor uyum sağlayamam oyunlarına

Bundan rahatsızlık duyma lütfen. Çocuk bunlar. Tabi öyle yapacaklar, oynayacaklar. Ne mutlu ki eşin de çirkef, soğuk biri değil ne güzel oynuyor seve seve. Kendini boş yere huzursuz etme. Birazcık kıskanmışsın sanki o kadar. O da yaşadığın zor dönemden kaynaklıdır. Kafana takacağın son şey bu olsun...

Burada hiç kimse seni kıskançlıkla yada içinde bir kötülük olduğuna dair suçlamaz. Kınamaz yada taşlamaz. Yapanda hata eder. Bu kıskançlık falan değil, akli bir eksikliğinde yok buda belli.
Fakat kesinlikle bu düşüncelerin normal değil. Ki sende bunun farkında olduğun için konu açtın zaten. Bence bir psikoloğa git. Hemde hemen git.

Back
X