bu zorbalar genelde ortaokul lise yıllarında evlerinde gördükleri saldırganlığı gelip sınıfta güçlerinin yeteceğini zarar verebileceklerini düşündükleri ezik tiplere uyguluyorlar denemeler yapıyorlar bence kendilerini tatmin ediyorlar. ben psikolojik yardım almayı birçok kez denedim ama şimdi döktüğüm tomarla paraya ve zamana acıyorum faydası oldu mu bilmiyorum hala özgüvenim çok düşük, evde okumadığım onca kişisel gelişim kitabım var okuduklarım da var o da etkilemedi, vaktinde doğmadan önce ve 6 yaşına kadar ailemiz geliştirecekti özgüvenimizi kendi başımıza ihtiyaçlarımızı karşılamamıza izin verselerdi ayrı bir birey olduğumuzu doğduğumuzda kabullenselerdi biz de hayatta herkes kadar söz sahibi olurduk ayrı bi yatağım bile yoktu odam yoktu kendi başıma yıkanmama izin verilmiyordu kocaman çocuktum annem yediriyordu yabancıların olduğu yerde eteğinin dibinden ayrılamıyordum param yoktu yaşıtlarım genç kız havasında dolaşırken ben bebek gibiydim lise ve üniversitede senin dediğin gibi onları kaybetme korkum da vardı ama şimdi kendi ayaklarımın üstünde duruyorum ve o korkuların yersiz olduğunu düşünüyorum o zamanlar özellikle üniversitede ben de geleceğime kafamı takıyordum ya işim olmazsa ya ortada kalırsam şöyle böyle diye ama düzgün bi işe yerleşip kendi hayatıma başlayınca daha iyi oldu ama hala insanlara yeterli tepki veremiyorum tabi çocukluğuma ve gençliğime göre büyük gelişme var