çok üzüldüm sizin adınıza da. ya bir de o zamandan alay edilmesine alışmışım, konuşurken çok düşünüyorum acaba bu saçma olur mu bu şöyle olur mu diye. normal bir insan değilmişim, normal bir insan gibi düşünemiyormuşum gibi geliyor.. çok istiyorum normal olabilmeyi.Kendini hiçkimseyle kıyaslamamayı başarmalısın...Bazı yönlerin bana benziyor ama aksine beğenilen biri olsanda çevrende kasıtlı seni küçük düşürmeye çalışan birileri varsa bu duygu çok ağır oluyor.tedavi olmak gerekli diye düşünüyorum.
Sen yine şanslısın...yabancılar yapmış.benim 6-7 yaş büyük öz ablalarım yapardı bunu,,kendimi kötü hissetmem için belki herşeyi..
evet aynen öyle hissediyorsun.Sürekli karşındakine iyi görünmek zorundaymışsın gibi..çok üzüldüm sizin adınıza da. ya bir de o zamandan alay edilmesine alışmışım, konuşurken çok düşünüyorum acaba bu saçma olur mu bu şöyle olur mu diye. normal bir insan değilmişim, normal bir insan gibi düşünemiyormuşum gibi geliyor.. çok istiyorum normal olabilmeyi.
haklısınız. evet benim de çok değişken oluyor o halim, bazen tam bir geveze oluyorum insanlarla sürekli konuşuyorum bazen pısıp oturuyorum, sessiz kaldığım çok oluyor. arkadaşlarımda diyor ne kadar sessizsin falan. burada bahsettiğim 2 yakın arkadaşım neden böyle olduğumu bildikleri için çok üstelemiyorlar ama bir ortama girince sıkıntı oluyor.evet aynen öyle hissediyorsun.Sürekli karşındakine iyi görünmek zorundaymışsın gibi..
Aman bi kusurun olmasın...!
Bazen yüzleşiyorum bu durumla kimseyi gereğinden fazla umursamıyorum..
Ama bazense aniden o duygunun içinde buluyorum kendimi.Mesela bende tam tersine ilkokulda başarılı sınıfın sevilen öğrencisiyken eve geldiğimde takdir aldığım halde neden 4 varmış karnemde diye beni ağlatan bi ablam vardı.annemse etkisiz eleman.Yani kötünün kötüsü var her zaman.Bu konuda aşırı psikolojinizi bozan durumlar oluyorsa;
Tedavi olmak en iyisi bence.
çok haklısınız gerçekten.. çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için.Özgüven eksikliği...
Eğer siz kendinizi sevmez ve beğenmezseniz, başkalarının beğenmesini beklemeyin.
Başarı ve başarısızlıklarınızla da sevin kendinizi.
Kilolu ya da karın kaslı da beğenin kendinizi.
Çevresi geniş veya yalnız da değerli olduğunuzu bilin.
Bakış açınızı değiştirdiğinizde her şey yoluna girecek.
Siz önce dünyaya bir başarı olarak geldiğinizi, savaşçı olduğunuzu, hayatın nasıl bir mucize olduğunu ve bunun bir gün sona ereceğini, her günün son olabileceğini bilerek dolu dolu yaşayın.
Gerisi hikaye...
hayır aslan burcuyum :) evet beğenmememin nedenini kesinlikle geçmişte yaşadıklarıma bağlıyor ve bunu atlatabilmeyi çok istiyorum. bu saatten sonra psikologla da olmaz, kendim atlatmaya çalışıyorum. aslında çok değişken oluyor bu halim, bazen çok düşünüp bazen hiç düşünmüyorum.. değişiyor yani.sen yengeç burcumusun?
ay bu ara burçlara daha da taktım.Anne babaya düşkünüm dedin ya.Bende gece yatarken hep düsünüyorum sabaha onları göremesem ne yaparım diye.Neyse konu bu değil.Sen kendinden tam olarak memnun değilsin nedeni zeminde zaten.Dışlanmış olman cocukluk travması gibi kalmış.Atlatır mısın? Ama aynaya dön bak kendinde sevdiğin şeyi göreceksin eminim :)
nasıl atlattınız peki?Bende öyle bir tiptim. Herkesi kendim gibi sanıyordum ama öyle değilmiş o kadar çok asagiladilar ki her neyse Rabbim görsün. Psikolojik tedavi görmek en güzeli
çok teşekkürler güzel yorumunuz için.. evet güzelliklere odaklansam daha iyi olacak sanırım.Üniversite kazanmışsın fazla kilolardan kurtulmuşsun annen baban hayatta seni seven arkadaşların ve sevgilin var
Ben hayatında eksik olan bişey göremedim :) sen nasıl görüyorsun ? hayatın ailenin hatta üniversitenin tadını çıkar
Ayrıca aslan burcu olanlar çook güçlüdür :) bunu da unutma :)
sen yengeç burcumusun?
ay bu ara burçlara daha da taktım.Anne babaya düşkünüm dedin ya.Bende gece yatarken hep düsünüyorum sabaha onları göremesem ne yaparım diye.Neyse konu bu değil.Sen kendinden tam olarak memnun değilsin nedeni zeminde zaten.Dışlanmış olman cocukluk travması gibi kalmış.Atlatır mısın? Ama aynaya dön bak kendinde sevdiğin şeyi göreceksin eminim :)