- 19 Kasım 2013
- 18.644
- 33.614
Ben çocukla geçirilen kaliteli zamanın alinan gram altından daha değerli olduğunu savunan taraftayım.Bende sizlerin fikirlerini merak ettim.
Ben zorunlu hizmette bulunuyorum.
İl merkezine 80 km bulunduğum yer.
Neredeyse her haftasonu il merkezine gidiyorum.
Kışın oyun yerlerinde yazın da bahçe park alanlarinda zaman geçiriyorum.
Ve tiyatroya gidiyoruz beraber ve her gitmem haftasonu 1000 lira.
Kadının biri diyorki o yaşta gereksiz harcama onun yerine gram al diyor mesela.
Hep mevzu bu ve sanki ben azinliktayim biraz da umruma olmazdı ama bakıyorum tek ben gibi düşünen okulumda yok.
Bir haftasonu maaile beraber yapılacak bir geziden,etkinlikten kısarak birikim yapmam,yapamam zira benim çocuklarım hep bu yaşta olmayacaklar. Güzel anlar yaşayıp,güzel anılar biriktirmekte elzem.
Tabi ki herkes bütçesi dahilinde yapar bunu ama bundan kısayım bana uymuyor.
Birikim bizde yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz ama aile olarak belirli bir standart düzende kalmak yada bir tık standart yükseltmek için uğraşıyorum bu çocuklarıma da yansır zaten şartlar olgunlaşırsa.
Özel okul konusunda şunu söyleyebilirim,saatler uyuyorsa iyi bir devlet okuluna da pekala gönderilebilir çocuk. Uzun çalışma saatleri mecbur bırakıyor insanları özel okula.
Benim kızım 5.sınıfta şu an ve özel okuldaydı hep ama seneye iyi bir devlet okuluna almayı planlıyorum, memnun değilim her sene uçuk meblağları ödemekten. Kitap satıyorlar bakıyorsunuz ederi asla sizden alınan para değil,test kitabı kendiniz aıyorsunuz biraz yeni nesil soru görsün diye. Bu sene 20 bin liralardan bahsediliyor kitap için ki inanın 2 bin lira etmeyecek basit kitaplardı. En basit örnek bu. Daha pek çok şey var. Yemek konusu da öyle,çoğu zaman ac geliyor kızım ya kalabalıktan sıraya girip alamamış,almışsa anne çok az koyuyorlar doymadım diyor ki öyle tabak tabak yemek yiyen bir çocuk değildir az yer ona rağmen bu durum. Bazen yenemeyecek kadar kötü koktuğunu söylüyor. 30 bin liralara varan bedeli olan ve sadece tek öğün yemekte de durum bu. Bunlardan artık bıktim ben cidden yolunacak kaz gibiyiz özel okulların gözünde.
Bu sene deneyeceğim devleti,özel ders aldırırım gerekirse,ek olarak istediği bir etkinlige de götüreceğim. Özel okula ödeyeceğim tutarı kızım icin biriktireceğim ,Üniversite zamanı gerekli şekilde kullanır değerlendiriz diyorum.