ben bu kıza nasıl kilo aldırıcam nolur yardımm?!

gamsem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
633
0
96
İstanbul
merhaba arkadaslar...
şuan 34 haftalık hamileyim..bgn dr.dan geldim 15 günde sadece 200küsür gr. almıs bizim kız..
ilk gebeligim ve suan itibariyle 2kg..neyaptıysam olmadı..
süt,muz,bal, vs vs..
fikri olan yada deneyimleri olan anne ve anne adayları görüşlerinize ihtiyacım var..
çok üzülüyorum bu duruma...!!
şimdiden çok teşekkürler....

canım kivi ye bol bol doktor tavsiyesi direk bebğe kilo aldıryomus

canım bnm hiç üzülme..
bnm doktorum asla bebeğin kilosunu söylemezdi.ultrasonda kesin kilo belli olmaz derdi.aşağı yukarı tahmınde bulunuyorlarmış..bebeğin ölçülerine göre cihaz hesaplayıp tahmını.yaklaşık bir şey ortaya çıkıyormuş artı eksi 700 gr demişti bnm doktor..yani sen o 200 gr.a inanıp üzülme..herşeyini dengeli yiyorsan sütünü etini balığını...vitaminlerinide düzenli alıyorsan gerisini allaha bırak canım...

Canım ben de nar bebeğe kilo aldırır diye bile biliyorum.Hatta deneyen ve sonucunu gören arkdaşlarım var.
Ben de kiviyi bilmiyordum.Bu hafta aldırayım bari eşime

arkaslar ben hamileyken bi bayanla konusmustum doktorumuz aynıydı özele gidiyorduk onun bebeğide zyıfmış doğuma kadar kilo aldırmamız gerekiyo demiş doktor ve bol bol kivi yiyeceksin demiş doktor benim oğlum 3570 kilo doğdu normal doğum yaptım

valla içtigim sütün haddi hesabı yok vitaminlerimide alıyorum haftada 2kez balık vs.. içim biraz hafifledi bak şimdi ay valla cok saolun kızlar

demekki sabah akşam kivi yicem:)) şaka biyanada günde 3 porsiyon yapim bakim ben onu 15 gün snra kontrolde var narıda ekleyeyim burdan bildiririm sizlere canım senin oglanda tosuncuk maşallah maşallah snada maşallah tabi normal olmus ne güzel..

Ben de 34 haftalık hamileyim. 2 gün önce 1700 küsürdü. Gelişim geriliği nedeniyle kilosu az bebişimin.. Ama ben bunu kafama takmıyorum. Atlattığımız onca şeyden sonra.. Kendinizi üzmeyin. Normalden biraz az da olsa anormallik yok. Nasılsa doğduktan sonra alır kiloyu :) Yeter ki zamanında ve sorunsuz doğsun.

dr.uma bebeğimin kilosunu sorduğumda söyledi kilo o kadar önemli değil doğduğunda toparlar dedi.bende 34 haftalığım bebeğim 1800 gram.ocak sonu gibi doğum olacak inş.

bizde 34 haftalığım .en son 16 gün sonra gittğimde 280 gr almıştı.bende üzülüyorum ve gebelik şekerim var diyetteyim.kendim kilo almıyorum.bende ceviz kilo aldırıyor bebişe diye biliyorum ama benim günlük hakkım 3 tane.siz biraz daha fazla yerseniz daha iyi olur heralde.bi de bundan önceki gebeliğimde dr um gelişim geriliği var deyip duruyordu.az az alıyordu kızım.dr 2500 biraz geçer diyordu.son hafta çok iyi toparladı kızım ve 3190 gr doğdu.minicikti ama şimdi 2 yaşında yaşıtlarından uzun ve yapılı maşallah.üzülmmemiz lazım.ve ondan öncekinde (bu 3. benim) dr 4000 gr doğar demişti oğlum için o gün ultrasonda.bi doğdu 4500 gr.düşünün 500 grlık bir yanılma payını...biz elimizden geleni
yapalım gerisi allaha emanet.sağlıkla doğsunlar inşallah

Önce Allah sağlık versin en önemlisi! Sanırım pekmez,muz,kivi hergün 1 yumurta,süt,yoğurt kilo aldırıyor bebeğe bide ceviz,badem diye düşünüyorum.Bebeğim 36 haftalıkken 2800 gr dı 37 de 3301 gr olmuştu ben haftada 1 balık yemeyede dikkat ediyorum 1-2 kezde mutlaka tavuk etle aram yok sadece arada köfte yedim bide havuç gün aşırı bence dene bunları bakalım kaç gr aldı oğlum perşembe kontrolüm ama belli olmazmış bazen almazmış bazen çok alırmış üzülme bance düzelir

harnup (keçiboynuzu) pekmezini de ihmal etme canım.ben oğlumda çok faydasını gördüm gelişim olarak.bir de ölçüler tam olmuyor onun için çok endişelenme.
kivi de iyi geliyor demek ki.ben de yiyeyim

banada doktorum bebegimin neredeyse 4 kg ye yakin oldugunu soyledi 3300 dogdu.
herzaman dogru olmyor uzulme gelisimi iyi ise uzulme dogduktan sonra alir hic olmadi

Canım ben de nar bebeğe kilo aldırır diye bile biliyorum.Hatta deneyen ve sonucunu gören arkdaşlarım var.
Ben de kiviyi bilmiyordum.Bu hafta aldırayım bari eşime

Ay denizcim demekki nar kilo aldırıyomuş haa ???? Ben de düşünüyorum düşünüyorum bu çocuk maşallah kime çekdide tosun gibi (normalde 6 aylık çocuklar 600-650 gr arasında değişiyomuş bizim kız maşallah 730 gr ) Bu arada kiviyi de cok severim bu hafta onu da aliyim da birazda onunla kilo alalim ... :) Annesi bebegimi verene kurban olsun....:)

Son düzenleme:

Hayatim hic uzulmene deymez...Benim sinif arkadasim 750 gr-lik bebek dogurdu,ayakkabi kutusunda pamuklarin icinde yatiriyolardi ama simdi masallah 3 yasinda ve tosun gibi...Yani hic bosuna uzulme ve bebegini de uzme...Mutlu ol ve bebisi bol bol sev oksa seviildiyini bilsin gerisine Allah yardim eder...Allaha emanet ol...

aynısını ben yaşadım 33 haftalıkken 1800 dü
3 hafta boyunca 200 gr almış
gelişim geriliği var dedi
bende eti ihmal etmedim.
kırmızı,beyaz farketmez ama bir öğünüm et oldu
muz yedim
ceviz badem fındık zaten yerdim
yumurtada öyle
günde 1 lt süt içtim
yoğurt 2 kaseye çıkardım
37. haftasında 2600 olmuştu
çoğu yaşıtının kilosunu yakalamıştık
3100 doğdu
doğuncada çok çabuk kilo aldı
hele ilk 6 ay tosuncuktu

Merhabalar arkadaslarım
Yaptığınız yorumlar için çok ama çok tesekkur ederim
Gercekten icimi çok rahatlattini verdiginiz bilgileri aunen uyguluyorum haftaya salı kontrolümüz var bakalım cvp yAzamadim buhsfta evde malum hazırlıklar var odamız boyandı kızımızın odası geldi temizlik vs ancak girebildim

Yorum yapan herkese çok ama çok teşekkürler.....

bnde dün doktordaydım.
28+4 tük dün. ve 2 kg dedi doktorum.iri olucak birazz galiba dedi.

benm yediğim şeyler çok bol bi şekilde beyaz peynir ve süt içiyorum.
hergün 2 bardak süt. 4 kibrit kutusuda peynir yiyorum.
meyve çok yiyorum.
yemekleride yeteri kadar alıyorum.
balık haftada bir.
eti çok sevmiyorum ama genede yiyorum.

anlıyacağın protein alıcaksın

bugun kontrolde idim, 33+1 gunluk ve 2 haftada 1500 den 1800 gram olmus. yani 300 gram almis 2 haftada. Ortalama bebekler ise simdi 2100 civarinda oluyorlarmis.

Ama doktor endiselenmememi, kordon daki akimin iyi oldugunu, ve kizimin kendi cizelgesini takip ettigini soyledi. Yani sorun yok kendi cizelgesine gore buyudugu taktirde.

Icime su serpti valla, artik endise etmiyorum okadar, kucuk olsun onemli degil, sagligi yerindeya, o da yeter :)

Mrb kızlar daha önce de konuşmuştuk burda kivi çok iyi diye.Ben denedim hergün 2 tane falan yedim ama öyle bariz bir faydasını görmedim söyleyeyim dedim denemiş biri olarak.Her gün kontrolüme gidene kadar 2 tane yedim ama...
Bence bebeğe kiloyu protein yapıyor.Bol protein içeren gıdalar tüketmeliyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…