Kızlar bugün doktora gittim. Normalde devlet-arastırma hastanelerinden yanayımdır. Ama calıstıgım yere cok ters bir yerde oldugundan oraya gitmek, sonra oradan ise gelmek saatlerimi alacagından ayrıca sıra beklemekte cabası, isyerine yakın olan bir özel hastaneyi sectim, rutin göz muayenesi olacaktım. En kötü 2 senede bir mutlaka olurum. 10 yasımda okulda yapılan göz taramasında gözümde bir problem oldugu anlasılmıstı. Ve muayene sonucunda göz tembelligi oldugu ortaya cıktı 1.50 ile basladım 1 sene gecmeden gözlük kullanmama ragmen 1.75 olmustu sükür öylece kaldı zaten belirli bir yastan sonra sabit kalıyormus her neyse, bugün gittigim doktorda önce göz ölcüm odasına aldılar beni, bildigim aletler hepsi sırayla bakıldı gözlerime, sonra göz tansiyonumu ölctüler, doktor göz tansiyonunuz yüksek, tabii sadece bu tetkike dayanarak kesin bir kanıya varamam sizden baska bir takım tetkikler yapmanızı isteyecegim dedi, kabul ettim. Ekstra bir ücret karsılıgında o tetkikten de gectim yapılan sadece minicik sarı bir noktaya odaklanmak ve gözü oradan cekmeden etrafında yanan yesil ısıkları gördükce butona basmak..
Sonra doktorun yanına girdim, cok sükür göz tansiyonum yok ama bu seferde göz kurulugun var dedi. Sonra bana gözümün gözlüksüz %30 gördügünü, ama mercekle de sadece %40 oranında gördügünü söyledi. Mercekle %100 görmesi gerekirken.. Ve gözüm icin suni gözyası damlası verdi.
Bu damladan sonra gözlük yazacak cünkü gözlükle net görememem bundan kaynaklanıyor olabilirmis, numaram degisebilirmis belki düsermis belki de yükselirmis.. Ki bende göz tambelligi var, doktor kendisi de kac yasına gelirsen gel kesinlikle numarada azalma veya yükselme olmaz dedi. E o zaman gözlük numaram nasıl olurda bu damlaya baglanıyor? 10 gün sonra tekrar cagırdı beni, hic birsey anlamadım vallahi.. Süphe olustu, göz tembelligi ve göz kurulugu olan arkadaslar özellikle ilgilenirse sevinirim.. :26:
geçmiş olsun canım göz kurulugu damlayla giderilebiliyor doğru ama sürekli gözlük kullanırsan ilerleyen zamanlarda numaran büyür bu kesin hangi hastaneye gittin bilmiyorum ama dogru düzgün bir göz hastanesine git derim göz önemli
Cevabın icin tesekkürler..
Normalde gözlük kullanamayan biriyim ama 3 aydır yogun bilgisayar kullandıgım icin zorluk yasamaya basladım isin tuhafı doktordan emin olamadım bir türlü? Yani kendi agzıyla göz tembelligin de belirli bir yastan sonra artma veya azalma olmayacagını söylerken bu kullanacagım damlaya göre düsüp belki de daha yüksek cıkabilecegini söyledi..
Kendiyle celisti sanki..
kafası karışmış onun belli gözlük kullandıkça göz tembelliği artar gözlük kullanmıyorum ama annem babamı yılda bir götürüyorum göz hastanesine ilerlemiş oluyor ki 2 side sadece gece yatarken cıkartıyor gözlüğünü gözlük kullanmasa göremiyorlar
hatta o damlayıda kullanmadan etrafında varsa güzel bir göz hastanesi diyorum yinede istanbuldaysan tavsıye edebılırım
kafası karışmış onun belli gözlük kullandıkça göz tembelliği artar gözlük kullanmıyorum ama annem babamı yılda bir götürüyorum göz hastanesine ilerlemiş oluyor ki 2 side sadece gece yatarken cıkartıyor gözlüğünü gözlük kullanmasa göremiyorlar
hatta o damlayıda kullanmadan etrafında varsa güzel bir göz hastanesi diyorum yinede istanbuldaysan tavsıye edebılırım
İstanbuldayım canım, gayet numara yazabilirdi is ikinci sefer getirtmek olsun amac bu bence, yani göz kurulugu ve göz tembelligi ayrı seyler ne bileyim ben böyle düsünüyorum..
Ayrıca evet, o ikokul döneminde ben gözlüklerimle uyurdum resmen, ama bir kac sene sonra takmamaya basladım bir kere cıkarınca da bir daha takamadım. 3 ay taktıysam 2 yıl takmadım böyle gecti zaman..
İstanbuldayım canım, gayet numara yazabilirdi is ikinci sefer getirtmek olsun amac bu bence, yani göz kurulugu ve göz tembelligi ayrı seyler ne bileyim ben böyle düsünüyorum..
Ayrıca evet, o ikokul döneminde ben gözlüklerimle uyurdum resmen, ama bir kac sene sonra takmamaya basladım bir kere cıkarınca da bir daha takamadım. 3 ay taktıysam 2 yıl takmadım böyle gecti zaman..
Kuzenimde göz tansiyonu ve göz tembelliği var.
Onunda çocuklukta başlamış göz tembelliği.
Fakat göz tansiyonu öyle hemen lap diye ortaya çıkabilen birşey değil.
İnce tekikler gerektiriyor göz tansiyonunu ortaya çıkartmak için (eğer varsa).
Kuzenimde aynı şekilde baya tetkiklerden geçmişti.
Herneyse, iyi bir göz hastanesine gitmeni tavsiye ederim (dünya göz bunlardan birisi).
Doğru doktor ile doğru teşhis çok önemli, hele ki göz asla ihmale gelmez.
Sen o damlaları bence de kullanma.
Olurda sana uygun olmayan birşeydir.
Bana da adam savsaklayarak işini yapmış gibi geldi açıkçası, net ve seni rahatlatıcı bilgiler vermemiş.
Bana da göz kuruluğu için damla vermişti,iyi geldi. Ve bende ilkokuldan beri gözlük kullanıyorum tabi istediğim zaman takıyorum orası ayrı(3 derece miyop) Kesinlikle göz numarasinda azalma olmuyor ama gözlük taktikca mutlaka artıyor. 0.75ten gözlük taka taka 3 numaraya geldim.. Göz numarası durduğu an lazerle ameliyat yapıyorlar,yoksa kesin bir düzelme olmuyor. Ayrıca mercekle dediğin gibi %100 oranda görmen gerekiyor,anlayamadım pek..
tabiki göz kurulugu ile göz tembelliği farklı şeyler göz kurulugun gözyaşı bezlerınle alakalı,göz tembelliği göz sinirleriyle alakalı bir durum gitme bir daha o hastaneye
Doktor da öyle dedi, numarasız %30 görürken mercekle nasıl olur da sadece %40 oranında görebilir misim? Zaten gözlük gözü düzeltmiyor, sadece iyi görebilmeyi saglıyor. Bide doktorum kesinlikle lazeri önermedi, bunu direkt söyleyen doktorlar kesinlikle para tuzagı dedi.
Doktor da öyle dedi, numarasız %30 görürken mercekle nasıl olur da sadece %40 oranında görebilir misim? Zaten gözlük gözü düzeltmiyor, sadece iyi görebilmeyi saglıyor. Bide doktorum kesinlikle lazeri önermedi, bunu direkt söyleyen doktorlar kesinlikle para tuzagı dedi.
Para tuzağı olayına katılmıyorum. Ablam bizzat kendisi 6 yıl önce lazerle ameliyat oldu gözlerinden. Ve şuan tek bir sorunu dahi yok,çok net görebiliyor. O biraz da hastaneye,gidilen doktora bağlı..
doktora gittiğinde gözlüğün yanında mıydı? Ölçüm yapmadan önce gözlük takıyor muydun?
bunada inanmıyorum ben en azından gözlüksüz görebiliyorsun lazer sonrası, göz kuruluguna belkı hep damla kullanabılırsın de gözlüksüz görmek farklı bir olay
Biraz agır bir model secmisim bu yüzden uzun saatler taktıktan sonra kulaklarımın arkasını acıtıp bas agrısı yapıyordu. Takamıyordum haliyle, muayenede yoktu gözlügüm. Ama en son dün gece taktıgımda gözlügü ki, ne zaman taksam kesinlikle bulanlıklık falan olmazdı sürekli takıyor musum gibi hic orluk cekmezdim. Ama bu sefer uzun süre takmama ragmen bulanıklık oldu ve gecmedi. Bu sebeple doktora gittim zaten.
Göz tansiyonu gözlük takıp çıkardıkça değişebiliyor da ondan sordum. Ama zaten
bulanık görmen olduğu için odaklama problemin vardır ve buna bağlı yüksek çıkmıştır.
O sarı noktaya bakıp düğmeye bastım diyorsun ya, o da görme alanı testi muhtemelen.
Göz tansiyonu ile direkt alakalı bir şey değil. gözün 3 boyutlu profilini görüp öyle
karar verse neyse ama görme alanı testi ile göz tansiyonun olup olmadığını anlaması
fal bakmak gibi birşey... Sen iyi bir dal merkezine git. Orada adam akıllı muayene
etsinler. Belki kuruluk nedeni ile bulanık görme vardır. Göz çok önemli canım, çok geçmiş
olsun.