Ben Bu İsten Birsey Anlamadım?? Göz Tembelligi ve Göz kurulugu..

Gözlük kullanırsan gözün ilerler diye bir şey yok. Ne alaka anlamadım ben onu.
Kaç doktora gittim gözlük kullanıp kullanmama ile ilgisi yok dediler bana.
Devlete de özele de gidip baya soruşturdum.

Göz kuruluğu artık çok yaygın zaten. Özellikle lens kullanımı ve pc başında çok oturmak ile alakalı.
Gzö ekrana bakakalınca tetikliyor tabi kuruluğu.

Ben de her zaman göz yaşı damlası kullanırım. Rahatlatıyor. Tabi markasına göre değişir etkileri.
Annemde de göz kuruluğu var, hep acır yanar gözleri. :s

Tembelliği bilemiyorum ama.

Gözlük kullanırsan gözün ilerler diye bir şey yok. Ne alaka anlamadım ben onu.
Kaç doktora gittim gözlük kullanıp kullanmama ile ilgisi yok dediler bana.
Devlete de özele de gidip baya soruşturdum.

Göz kuruluğu artık çok yaygın zaten. Özellikle lens kullanımı ve pc başında çok oturmak ile alakalı.
Gzö ekrana bakakalınca tetikliyor tabi kuruluğu.

Ben de her zaman göz yaşı damlası kullanırım. Rahatlatıyor. Tabi markasına göre değişir etkileri.
Annemde de göz kuruluğu var, hep acır yanar gözleri. :s

Tembelliği bilemiyorum ama.

O konuda benim bir bilgim yok canım ilerler veya ilerlemez bilemiyorum..
Yani mesela miyopi olan bir kisi, gözlük kullanmasına ragmen numara yükselebiliyor ama zaten bildigim kadarıyla gözlük gözü düzeltmiyor sadece iyi görmeyi saglıyor. Baska birinde de ilerlemeyebiliyor..

Mesela hipermetrop muydu? Miyop mu? hatırlayamıyorum bir yakınım yaklasık 10 yıl önce gitmis doktora en son, bu arada da gözlügü hic cıkarmaz numarası 02.50 gibi birseydi. En son gittiginde yine aynıymıs numara 10 yıl boyunca degismemis.

Duyduklarım bunlar sadece..

Damla yazdı ama ne yazdıgını bilmiyorum, minik bir barkot verdi bununla ilaclarını alabilirsin diye..

Son düzenleme:
Benim de bir göz muayenesinde göz tansiyonum yüksek çıktı. Doktorum bana gözlük
kullanıp çıkardıktan sonra ölçtüğümüz için de yüksek çıkabileceğini söyledi ve bir müddet
gözlerimi dinlendirdikten sonra tekrar ölçüme aldı. 20 dk. kadar boş boş etrafa bakıp
tekrar ölçtüğünde normal çıktı. Ama emin olmak için 3 boyutlu göz profilimi çekti, sarı
noktanın durumuna bakınca normal olduğunu da görünce sıkıntı yok dedi. Görme alanı
ile senin göz tansiyonunu anlayamaz hemen çünkü daha başlardaysan görme alanın
henüz daralmamış da olabilir. Bu test sarı noktada yaygınlaşma görülünce yapılsa
daha mantıklı olur. O yüzden önce optik sinir tomografisi çekiyorlar genelde.

Ben hep özele gidiyorum gözüm için ama dal merkezlerini tercih ediyorum. Bir arkadaş önermiş
mesela bir göz hastanesi. ( Şimdi doktorum dal merkezinden ayrılıp özel bir hastaneye
geçtiği için oraya gidiyorum. )

Benim de bir göz muayenesinde göz tansiyonum yüksek çıktı. Doktorum bana gözlük
kullanıp çıkardıktan sonra ölçtüğümüz için de yüksek çıkabileceğini söyledi ve bir müddet
gözlerimi dinlendirdikten sonra tekrar ölçüme aldı. 20 dk. kadar boş boş etrafa bakıp
tekrar ölçtüğünde normal çıktı. Ama emin olmak için 3 boyutlu göz profilimi çekti, sarı
noktanın durumuna bakınca normal olduğunu da görünce sıkıntı yok dedi. Görme alanı
ile senin göz tansiyonunu anlayamaz hemen çünkü daha başlardaysan görme alanın
henüz daralmamış da olabilir. Bu test sarı noktada yaygınlaşma görülünce yapılsa
daha mantıklı olur. O yüzden önce optik sinir tomografisi çekiyorlar genelde.

Ben hep özele gidiyorum gözüm için ama dal merkezlerini tercih ediyorum. Bir arkadaş önermiş
mesela bir göz hastanesi. ( Şimdi doktorum dal merkezinden ayrılıp özel bir hastaneye
geçtiği için oraya gidiyorum. )

Bide bana göz bebegim de noktacıkların oldugunu bunun da bulanıklıga yol acabilecegini söyledi. Hadi ona da okey, Bu damlayı 10 gün kullan, sonra yine gel bu damla gözlük numaranı düsürebilir de, yükseltebilir de dedi. Yani ben burda tıkandım sadece, yoksa göz kurulugum da olsun hadi, hatta o net görememenin sebebi olsun ama göz tembelligi zaten belirli bir yastan sonra ilerlemeyen aynı zamanda düsmeyen bir hastalık, zaten doktorun kendisi de sizde evet göz tembelligi var, ve bu kesinlikle ilerleyecek ya da düsecek birsey degil, bu sekilde sürecek dedi. Sanırım benimde bundan sonra titiz davranmam lazım, böylesi sinir harbi yasamaktan baska birsey degil..

canım göz tembelliği gözlük kullanmakla ya da kullanmamakla değişmez yetişkin bi insanda, hem oğlumda hem eşimde var, ezberledim artık bazı şeyleri
ama bence başka doktora gitmelisin, damla kullanınca böyle kullanmazsan şöyle falan demesi inandırıcı gelmedi

canım göz tembelliği gözlük kullanmakla ya da kullanmamakla değişmez yetişkin bi insanda, hem oğlumda hem eşimde var, ezberledim artık bazı şeyleri
ama bence başka doktora gitmelisin, damla kullanınca böyle kullanmazsan şöyle falan demesi inandırıcı gelmedi

Bana da orası net gelmedi, yani gözlükle de net görememen bundan kaynaklanıyor olabilir deseydi amenna, damla kullanırsan görüntü netlesir, iste kuruluktan net göremiyorsun deseydi inanırdım vallahi, ama bu numarandan düsük bir mercekle de iyi görebilirsin veya 2:00 numaraya da cıkabilir demesi cok sacma, üstelik benim 14 yıldır numaram aynı gözlük kullansam da, kullanmasam da.

Ben baska bir doktora gitmeyi düsünüyorum gerci erkek arkadasım da benimle geldi, ona sbu düsüncemi öyledigim de verdigi bu damlayı bi kullan falan dedi ama insan güvenemeyince olmuyor..
Hem doktorun bu söylediklerini baska bir uzmana da danısmak istiyorum. Bakalım o ne diyecek..

Son düzenleme:
Benimde fotograflarda sol gozum hep ayni yere bakiyordu. Daha once gozumde hic bir bozukluk yokdu. Doktora gittim goz tembelligi varmis, tiroid bezlerine ve goz tansiyonuna baktirdi. Dusuk numarali gozluk ve goz egzersizleri verdi. Tabi senin durumun biraz daha farkli. En iyisi baska bir doktora daha gorun icin rahatlar. Cok gecmis olsun.

Göz numarası değişir benim nişanlımı biliyorsuun smwulla .. onun yaşıda 30larda ama nuamrası değişmiş 2 sene önceye göre.. Bende tembellik var sol göze 1.70 ama bana şunu dedi Sürekli aynaya bakıoyrsan veya aynaya gunde 10 dk fazla bakıyorsan gözde mercek kayması oluyormuş.. :KK53::KK53:

İnanamadım açıkcası özele gittim Ben özel tafrtarıyım. devlet hastanesinde bana senın gozune ameliyat yapılmaz şunalık dedi. ÖZelde sorudm yo bence 1sene bekleyelım Baktık ilerleme yok Hemen alırız dedi. mercek kayması olmazmış zarar görürmüş. İçine şüphe kalmasın gittdiğin hastananin Adını ayz doktorlarına bak hangi doktora girdiysen bak bakalım nerelerde çalışmış deneyimleri özelde çırak olmaz :KK14:

Göz numarası değişir benim nişanlımı biliyorsuun smwulla .. onun yaşıda 30larda ama nuamrası değişmiş 2 sene önceye göre.. Bende tembellik var sol göze 1.70 ama bana şunu dedi Sürekli aynaya bakıoyrsan veya aynaya gunde 10 dk fazla bakıyorsan gözde mercek kayması oluyormuş.. :KK53::KK53:

İnanamadım açıkcası özele gittim Ben özel tafrtarıyım. devlet hastanesinde bana senın gozune ameliyat yapılmaz şunalık dedi. ÖZelde sorudm yo bence 1sene bekleyelım Baktık ilerleme yok Hemen alırız dedi. mercek kayması olmazmış zarar görürmüş. İçine şüphe kalmasın gittdiğin hastananin Adını ayz doktorlarına bak hangi doktora girdiysen bak bakalım nerelerde çalışmış deneyimleri özelde çırak olmaz :KK14:

Ben sürekli cerrahpasa' ya giderim, cokta memnun kalmısımdır. Ama bu sefer gidemedim, calıstıgım semte cok ters bir mesafede oldugundan..
Daha iyi ilgilendiklerini düsünüyorum..
İlla ki cırak degildir ama böyle olunca, yanlıs bilgiler verince arkadasın sayesinde ögrendim, görme alanı testini, göz tansiyonunuzu ölcmek icin bir tetkik olarak söyledirler mesela, o rapora bakarak göz tansiyonunuz yok dediler..
Cırak degiller ama, hersey gün gibi de ortada..
Talihsiz ben.. :KK66:

Son düzenleme:
Ben sürekli cerrahpasa' ya giderim, cokta memnun kalmısımdır. Ama bu sefer gidemedim, calıstıgım semte cok ters bir mesafede oldugundan..
Daha iyi ilgilendiklerini düsünüyorum..
İlla ki cırak degildir ama böyle olunca, yanlıs bilgiler verince arkadasın sayesinde ögrendim, görme alanı testini, göz tansiyonunuzu ölcmek icin bir tetkik olarak söyledirler mesela, o rapora bakarak göz tansiyonunuz yok dediler..
Cırak degiller ama, hersey gün gibi de ortada..
Talihsiz ben.. :KK66:
İçib rahat etmediyse git bakalım gene başka yere arkadşım sonra tekrar bılgılendır biiz :KK54:

Doktorun verdigi damlayı alıp baska bir doktora daha görünecegim, randevumu aldım hatta, bu doktorun söylediklerini bide ona anlatayım bakalım.. Mutlaka paylasacagım canım.. :KK16:

iyi günler arkadaşım bende gözlük kullanıyorum 13 yaşından beri doktorum gözlük kullanmak dereceyi düşürmez ama gözlük kullanırken derecen yükselir demişti kimisi gözlük kullanırken derecenin düşecegini sanıyor derecem henüz sabitlenmedi belirli bir seviye ye geliyorsa sabitleniyormuş göz kurulugu damla ile de geçebilir bende miyop astigmat var birisi 2.5 birisi 2.75 geçmiş olsun arkadaşım

iyi günler arkadaşım bende gözlük kullanıyorum 13 yaşından beri doktorum gözlük kullanmak dereceyi düşürmez ama gözlük kullanırken derecen yükselir demişti kimisi gözlük kullanırken derecenin düşecegini sanıyor derecem henüz sabitlenmedi belirli bir seviye ye geliyorsa sabitleniyormuş göz kurulugu damla ile de geçebilir bende miyop astigmat var birisi 2.5 birisi 2.75 geçmiş olsun arkadaşım

Sag ol canım, ben cok sıkı bir sekilde sadece 2 yıl kullandım gözlükleri ve ilk kontrolden cok kısa bir süre gecmisti 0.25 derecesinde artmıstı gözüm, yani 1.75 oldu sonra tak cıkar yaptım hep, ama doktora gitmeyi ihmal etmedim tabi ki, tam 14 yıl falan oluyor numaralarda hic degisme yok, en son gittigim bir doktor astigmatımın cok yükseldigini söyleyip gözlük numaramı 0.25 düsürmüstü. Öylece kaldı yani, bendeki de göz tembelligine baglı miyop, o seviyeye geldim demek ki artmadı cok sükür..

slm kızlar 5 bucuk aylık oğlumun gözleri kayıyo dr 6 aya kadra normal hatta kimi bebeklerde 7 8 aya kadar devam eder dedi ama çok korkuyorum ya geçmezse öle bişey başınıza geldi mi

slm kızlar 5 bucuk aylık oğlumun gözleri kayıyo dr 6 aya kadra normal hatta kimi bebeklerde 7 8 aya kadar devam eder dedi ama çok korkuyorum ya geçmezse öle bişey başınıza geldi mi

geçmiş olsun...bilen arkadaş sana burda yardımcı olmaya çalışacaktır eminim..umarım biran önce düzelir...

Son düzenleme:
Kızlar bugün doktora gittim. Normalde devlet-arastırma hastanelerinden yanayımdır. Ama calıstıgım yere cok ters bir yerde oldugundan oraya gitmek, sonra oradan ise gelmek saatlerimi alacagından ayrıca sıra beklemekte cabası, isyerine yakın olan bir özel hastaneyi sectim, rutin göz muayenesi olacaktım. En kötü 2 senede bir mutlaka olurum. 10 yasımda okulda yapılan göz taramasında gözümde bir problem oldugu anlasılmıstı. Ve muayene sonucunda göz tembelligi oldugu ortaya cıktı 1.50 ile basladım 1 sene gecmeden gözlük kullanmama ragmen 1.75 olmustu sükür öylece kaldı zaten belirli bir yastan sonra sabit kalıyormus her neyse, bugün gittigim doktorda önce göz ölcüm odasına aldılar beni, bildigim aletler hepsi sırayla bakıldı gözlerime, sonra göz tansiyonumu ölctüler, doktor göz tansiyonunuz yüksek, tabii sadece bu tetkike dayanarak kesin bir kanıya varamam sizden baska bir takım tetkikler yapmanızı isteyecegim dedi, kabul ettim. Ekstra bir ücret karsılıgında o tetkikten de gectim yapılan sadece minicik sarı bir noktaya odaklanmak ve gözü oradan cekmeden etrafında yanan yesil ısıkları gördükce butona basmak..

Sonra doktorun yanına girdim, cok sükür göz tansiyonum yok ama bu seferde göz kurulugun var dedi. Sonra bana gözümün gözlüksüz %30 gördügünü, ama mercekle de sadece %40 oranında gördügünü söyledi. Mercekle %100 görmesi gerekirken.. Ve gözüm icin suni gözyası damlası verdi.

Bu damladan sonra gözlük yazacak cünkü gözlükle net görememem bundan kaynaklanıyor olabilirmis, numaram degisebilirmis belki düsermis belki de yükselirmis.. Ki bende göz tambelligi var, doktor kendisi de kac yasına gelirsen gel kesinlikle numarada azalma veya yükselme olmaz dedi. E o zaman gözlük numaram nasıl olurda bu damlaya baglanıyor? 10 gün sonra tekrar cagırdı beni, hic birsey anlamadım vallahi.. Süphe olustu, göz tembelligi ve göz kurulugu olan arkadaslar özellikle ilgilenirse sevinirim.. :26:

suni göz yaşıyla bideğişiklik olacağını düşünmüyorum..ben 2003 te lazer ameliyat oldum..çok yüksek miyopi hastasıydım. doktor sıfırlamayabileceğini söyledi kabul ettim...
şuanda 2 numara gözlerim. ve lens kullanıyorum genelde...ama tabii müthiş kuruluk var gözlerimde..numarada bir artış yada azalma olmadı hergün damla kullanıyorum...
bence de bir başka doktora görünmekte fayda var...özellikle göz hastanelerine...göz tembelliği hakkında birbilgim yok maalesef..geçmiş olsun...

Son düzenleme:
suni göz yaşıyla bideğişiklik olacağını düşünmüyorum..ben 2003 te lazer ameliyat oldum..çok yüksek miyopi hastasıydım. doktor sıfırlamayabileceğini söyledi kabul ettim...
şuanda 2 numara gözlerim. ve lens kullanıyorum genelde...ama tabii müthiş kuruluk var gözlerimde..numarada bir artış yada azalma olmadı hergün damla kullanıyorum...
bence de bir başka doktora görünmekte fayda var...özellikle göz hastanelerine...göz tembelliği hakkında birbilgim yok maalesef..geçmiş olsun...

Göz kurulugunun sikayetleri nelerdir? Onu bile bilmiyorum.. :26:
Gözümde noktacıklar varmıs, bu yüzden net göremedigimi söyledi bu damla noktacıkları mı yok edecek yani? :44:
Simdi bide hadi basladım su damlayı da kullanayım bakalım ne diyecek diyorum ama bu seferde baska seyler cıkarmasından korkuyorum acıkcası?

X