Ben Bu İsten Birsey Anlamadım?? Göz Tembelligi ve Göz kurulugu..

Göz kurulugunun sikayetleri nelerdir? Onu bile bilmiyorum.. :26:
Gözümde noktacıklar varmıs, bu yüzden net göremedigimi söyledi bu damla noktacıkları mı yok edecek yani? :44:
Simdi bide hadi basladım su damlayı da kullanayım bakalım ne diyecek diyorum ama bu seferde baska seyler cıkarmasından korkuyorum acıkcası?

en belirgin şikayeti batmalar...ve gece uykuda zaman zaman flaş patlamaları gibi bişiler...suni göz yaşı damlasıysa birşey olmaz canımcım...sonuçta doktor verdi...eşimde bile zaman zaman kullanıyor..çok pc başında kaldıysa, kitap okuduysa filan..ben hergün sabah akşam kullanıyorum...inşallah o noktacııkların tek nedeni kuruluktur...

Son düzenleme:
en belirgin şikayeti batmalar...ve gece uykuda zaman zaman flaş patlamaları gibi bişiler...suni göz yaşı damlasıysa birşey olmaz canımcım...sonuçta doktor verdi...eşimde bile zaman zaman kullanıyor..çok pc başında kaldıysa, kitap okuduysa filan..ben hergün sabah akşam kullanıyorum...inşallah o noktacııkların tek nedeni kuruluktur...

İnsallah canım, su damlayı kullanmaya baslayım da bi, bide 5 gün boyunca günde 6 defa damlatıcaksın dedi. Sonraki 5 günde 4 defaya düsürecegim..

Ben küçükken (yasım 6 dı)gözüm de problem vardı uzak görmekde zorlanıyordum,göz tembelliği de cıkmıstı gözlük verdıler.Her yıl göz doktoruna gidiyordum ve her sene yeni bir sorun cıktı gözumde gözlük numaram 3 e kadar cıktı ve ben gözluk takmayı sevmıyordum,annemleyken takıyordum ayrılınca cantaya atıyordum:))Bu gittiğim doktorlar kımı zaman özel kımı zaman devletti bir gun doktor yüzde 30 görme kaybın var sağ gözunde dedı ve ilerliyor yine gözluk değişti ve ben yine takmadım.En son lısede kontrole gittiğimde doktor hıc bır sorun olmadığını uzak da cok az bı sorun var dedı gözluk takmana gerek bıle yok dedi ve baska doktora daha gıttım cok sasırmıstım oda aynısını söyledı..O kadar yıl doktora gittim nerdeyse kör yaptılar beni ve suan cok ıyı gözlerim.Anlıyacağınız ben göz konusunda muzdarıbım guvenmıyorum doktorlara...

Bu kadar uzun yazmamın sebebı doktorlar hata yapabılıyorlar yanıltabılıyorlar sadece 1 doktorla kalmayın..Göz tembelliği ve kuruluğu ıkı farklı rahatsızlık.Anneannemde göz kuruluğu var damla vermıslerdı yanılmıyorsam kuru olması retinaya zarar verıyor.

Ben küçükken (yasım 6 dı)gözüm de problem vardı uzak görmekde zorlanıyordum,göz tembelliği de cıkmıstı gözlük verdıler.Her yıl göz doktoruna gidiyordum ve her sene yeni bir sorun cıktı gözumde gözlük numaram 3 e kadar cıktı ve ben gözluk takmayı sevmıyordum,annemleyken takıyordum ayrılınca cantaya atıyordum:))Bu gittiğim doktorlar kımı zaman özel kımı zaman devletti bir gun doktor yüzde 30 görme kaybın var sağ gözunde dedı ve ilerliyor yine gözluk değişti ve ben yine takmadım.En son lısede kontrole gittiğimde doktor hıc bır sorun olmadığını uzak da cok az bı sorun var dedı gözluk takmana gerek bıle yok dedi ve baska doktora daha gıttım cok sasırmıstım oda aynısını söyledı..O kadar yıl doktora gittim nerdeyse kör yaptılar beni ve suan cok ıyı gözlerim.Anlıyacağınız ben göz konusunda muzdarıbım guvenmıyorum doktorlara...

Bu kadar uzun yazmamın sebebı doktorlar hata yapabılıyorlar yanıltabılıyorlar sadece 1 doktorla kalmayın..Göz tembelliği ve kuruluğu ıkı farklı rahatsızlık.Anneannemde göz kuruluğu var damla vermıslerdı yanılmıyorsam kuru olması retinaya zarar verıyor.

Benim göz kurulugu ile ilgili bir sikayetim olmadı acıkcası, bende ilk göz doktoruna gittigim de daha o zaman ömür boyu gözlük takacagımı söylemisti. Lazer falan da yoktu yanlıs hatırlamıyorsam, varsa da yaygın degildi. Hatta cok sanslısınız gözleri kaymamıs demisti. Bizimkileri bir panik aldı tabii, cünkü göz problemim okulda göz taramasında cıktı benim, bastan pek inanmadılar bende birsey sanıyormus gibi ne zaman gidicez? ne zaman gidicez diye baslarının etini yeyince, gitmis bulunduk..
Sonra tabii sok olup kaldılar öyle, doktor daha erken getirseydiniz düzelmesi bir ihtimaldi ama suan öyle bir ihtimal yok bile dedi. Yine de bana tampon tedavisi verdi sürahi hanım gibi, yapar mıyım hic ben? Cok zor birsey görmeyen gözle görmeye calısmak, tüm dikkati oraya vermek üstelik günde 4 saat öl yani..
Her zaman göz hastanesine gitmisimdir. Bir kac senedir gitmiyorum numara da hep aynıdır. Genel de hastane de damla damlatıp göz bebegimi büyütürlerdi. Ölcüm cihazları, tarama is bitiyordu..
Gözlük numaram aynı oldugu halde adam gözlük yazmadı yahu, damladan sonra yazacagım numaran düsebilir de, belki de cıkabilir dedi.. Bide göz tembelligi ne artar, ne düser artık böyle gidecek dedi ondan önce.. Kendisiyle celisti..
Ne sacma insanlar var yahu.. :KK14:

Son düzenleme:
Benim göz kurulugu ile ilgili bir sikayetim olmadı acıkcası, bende ilk göz doktoruna gittigim de daha o zaman ömür boyu gözlük takacagımı söylemisti. Lazer falan da yoktu yanlıs hatırlamıyorsam, varsa da yaygın degildi. Hatta cok sanslısınız gözleri kaymamıs demisti. Bizimkileri bir panik aldı tabii, cünkü göz problemim okulda göz taramasında cıktı benim, bastan pek inanmadılar bende birsey sanıyormus gibi ne zaman gidicez? ne zaman gidicez diye baslarının etini yeyince, gitmis bulunduk..
Sonra tabii sok olup kaldılar öyle, doktor daha erken getirseydiniz düzelmesi bir ihtimaldi ama suan öyle bir ihtimal yok bile dedi. Yine de bana tampon tedavisi verdi sürahi hanım gibi, yapar mıyım hic ben? Cok zor birsey görmeyen gözle görmeye calısmak, tüm dikkati oraya vermek üstelik günde 4 saat öl yani..
Her zaman göz hastanesine gitmisimdir. Bir kac senedir gitmiyorum numara da hep aynıdır. Genel de hastane de damla damlatıp göz bebegimi büyütürlerdi. Ölcüm cihazları, tarama is bitiyordu..
Gözlük numaram aynı oldugu halde adam gözlük yazmadı yahu, damladan sonra yazacagım numaran düsebilir de, belki de cıkabilir dedi.. Bide göz tembelligi ne artar, ne düser artık böyle gidecek dedi ondan önce.. Kendisiyle celisti..
Ne sacma insanlar var yahu.. :KK14:

göz tembelliği artar azalır dıye bılıyorum emın değilim:))dedığınız gibi cok garipler hastalarıda yanıltıyorlar en iyisi bildiğiniz iyi bir doktora görunmek..gecmıs olsun.

göz tembelliği artar azalır dıye bılıyorum emın değilim:))dedığınız gibi cok garipler hastalarıda yanıltıyorlar en iyisi bildiğiniz iyi bir doktora görunmek..gecmıs olsun.

Belirli bir yasa kadar artıyor, ondan sonra öylece kalıyor..
Ben ilk sene icinde gittim 1.50 ile basladım 3 ay sonra 1.75 olmustu ve öylece kaldı aradan 14 yıl gecti bu sürec icinde gözlügü 3 ay taktım, 5 ay taktım cogunlukla takmadım.. Ne numara yükseliyor ne de düsüyor..
İleri ki yasları bilemem tabii.. :KK34:

slm kızlar 5 bucuk aylık oğlumun gözleri kayıyo dr 6 aya kadra normal hatta kimi bebeklerde 7 8 aya kadar devam eder dedi ama çok korkuyorum ya geçmezse öle bişey başınıza geldi mi

Bebeklerde şaşılık (göz kayması)
sasilik.jpg
Göz kayması olarak adlandırabilrceğimiz şaşılık her iki gözün normalden farklı şekilde birbiriyle koordineli bakamaması durumudur. Genelde doğuştan olan bu durum ileriki yaşlanda da görülebilir.

Bebekler doğtuktan sonra 3. veya 4. ayda görmesi normal düzeye ulaşır ve renkleri hissetmeye başlar. bundan dolayı ilk 4 ayda gözlerde kayma olup olmadığı tam anlaşılmaz. 3.4 aylarda bebeğin gözlerinin kaydığını farkettiğimiz zaman hemen doktorunuza götürmeliyiz.

Doğuştan gelen bir şaşılık varsa ilk altı ayda görülür. bunun en sık nedeni ise gözlerin hareketini sağlayan kasların ve bunların sinirlerinin uyumsuzluğu denebilir. doğuştan katarakt olması, tümör olması veya enfeksiyon olması diğer doğumsal şaşılık nedenleri olabilir.

şaşılık ameliyat, gözlük kullanarakaveya tek göz kapatılarak tedavi edilebilir. şaşılık doğuştan gelmişse tek çare ameliyattır. iki gözün normal görme fonksiyonlarına ulaşabilmesi için ne kadar erken ameliyat yapılırsa o kadar iyidiş. zaman geçtikçe tedavi daha da zorlaşacaktır. şaşılık göz boukluğuna bağlı ise
gözlük ile düzeltilebilir. Göz tembelliğinden ise gören göz kapatılır böylece az gören gözün daha çok çalışması amaçlanır.
Bazı bebeklerin burun kökleri genişliğinden sanki gözler içe kayma var gibi görülür. buna yalancı şaşılık denir. Bebek büyüdükçe burun kökü daha çok daralır ve şaşılık gibi görünt ortadan kalkar.
çocuğun gözünde şaşılık olduğudnan şüpheleniyorsanız hemen doktorunuza başvurunuz.

buyur arkadaşım senin için bu yazıyı buldum geçmiş olsun

[h=1]Göz Kuruluğu, Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi[/h]

Göz hareketlerinin rahat bir şekilde gerçekleştirilebilmesi ve gözün sağlıklı kalabilmesi için büyük bir öneme sahip olan gözyaşının miktarı ve kalitesi bazı durumlarda azalır. Bunun sonucunda ise göz kuruluğu, diğer bir deyişle "kuru göz sendromu" ortaya çıkar. Çok sayıda insanı ilgilendiren; fakat tüm yönleriyle bilinmeyen göz kuruluğu, gözde yanma ve batma hissinin yanı sıra kızarıklık, görmede bulanıklık gibi durumlara da yol açabilmekte ve kronik hâle gelebilmektedir.Gözyaşının Önemi

Gözyaşı; toz, duman, rüzgâr gibi çeşitli etkenler nedeniyle kirlenen göz yüzeyini temizler ve kornea yüzeyinin tahriş olmasını engeller. Gözün kırpılması sonucunda gözyaşı, göz yüzeyinin tamamına yayılır ve bu yüzeyi nemlendirir, varsa toz, is gibi etkenlerden arındırır. Gözyaşı eksikliğinde ise bu yüzey nemsiz kalacağı için yanma, batma ve kızarma gibi sonuçlar ortaya çıkar ve yüzey tahriş olmaya başlar.

Gözyaşı basitçe iki türlüdür: sürekli gözyaşı, tepki gözyaşı. Süerkli gözyaşı, göz yüzeyinin her zaman nemli kalmasını sağlayan ve az miktarda üretilen gözyaşıdır. Tepki gözyaşı ise ağlama ya da alerji, göze toz kaçması gibi durumlarda gözün tepkisi sonucunda ortaya çıkan gözyaşıdır. Her iki gözyaşı da göz kapakları ile göz yüzeyi arasındaki sürtünmeyi azaltıcı bir göreve sahiptir.

Gözyaşının içerisinde su haricinde yağ, protein, elektrolit gibi çok sayıda madde bulunur. Bu maddelerden bazılarının fazlalığı ya da eksikliği gözyaşı kalitesini azaltabilir.

Sürekli gözyaşı miktarı ve kalitesinde azalma meydana geldiğinde, göz yüzeyi yeterli seviyede beslenemeyeceğinden dolayı tahriş olmaya başlar ve enfeksiyon riskini doğurur.

Göz Kuruluğunun Nedenleri

Göz kuruluğuna neden olan faktörlerin sayısı oldukça fazladır; fakat bunların en yaygın olanları göze yeterli oksijen gitmemesi ve göz yüzeyinin nemsiz kalmasıyla doğrudan ilgilidir.

- Kontak lens gibi protez kullanımı,
- Lazerle göz ameliyatı gibi operasyonlar,
- Klimalı ya da kaloriferli ortamlar,
- Yoğun ışığa maruz kalma,
- Uzun süre bilgisayar kullanımı ya da televizyon izleme,
- Sigara kullanımı ya da dumanlı ortamlarda bulunma,
- Romatizmal rahatsızlıklar,
- Kalp hastalıkları ve diyabet,
- Göz tansiyonu,
- Yaşlılık,
- Uyku hapları, antidepresan gibi ilaçlar,
- Uzun süre gözün kırpılmaması,
- Oksijen yetersizliği, düşük nem ve havasız ortamlar... gibi etkenler göz kuruluğnun başlıca sebepleri arasındadır.

Göz Kuruluğunun Belirtileri

Göz kuruluğunun başlıca belirtileri şunlardır:

- Gözde yanma ve batma hissi,
- Göz yüzeyinin kaşınması,
- Gözde uzun süreli kızarıklık,
- Bulanık görme ve görmede azalma.

Göz kurluğu, bunların dışında gözde yabancı cisim hissi, aşırı sulanma, gözün ağrıması ve karıncalanması gibi belirtilerle de ortaya çıkabilmektedir.

Bu belirtiler kişiden kişiye ve yaşa bağlı olarak değişebileceği gibi, yukarıda sayılan nedenlere göre de değişiklik gösterebilmektedir.

Göz Kuruluğunun Tedavisi

Kuru göz tedavisinde amaç göz yüzeyinin nemli kalmasını sağlamaktır. Bunun içinse göz kuruluğuna neden olan faktörlerin ortadan kaldırılması gereklidir. Örneğin, kuru bir havaya sahip mekânda kalan birisinin daha nemli bir ortamı tercih etmesi ya da uzun süre bilgisayar kullanan bir kuru göz hastasının bu süreyi en aza indirmesi gereklidir. Eğer göz kuruluğu kronik bir hâl almışsa, yapay gözyaşları ya da cerrahî müdahale gerekli olabilir.

Sağlıkla ilgili her durumda olduğu gibi göz kuruluğunda da erken teşhis ve tedavi önemlidir. Gözde, yukarıda sayılan belirtiler gözlemleniyorsa en kısa sürede bir göz doktoruna görünmekte fayda vardır. Schirmer gözyaşı testi, boyama ya da Slit (kesikli) lamba muayenesi gibi çeşitli araçlarla gözyaşı miktarı ölçülmeli ve doğru teşhis konulmalıdır.

smuwila sana özelden bişey danışacaktım posta girişin doluymuş temizler misin rica etsemm :KK17:özür dilerim konuyla alakası olmayan bi yorum oldu ama baska türlü ulaşamazdım :KK31:

Benimde göz tembelliğim var canım ve 3.50 benim numaram 8 sene kullandım gözlük 8 sene sonrasında hala takıyor olmam gerekirken 2 sene önce fırlattım attım. Bu tembellik hiç geçmeyecek tedavisi yok maalesef. Ve şöyle bi durum var gözlük kullandığın sürece düşme veya artma olmayacak numaranda gözlük kullanmadığın sürece artabilir. Kuruluk hakında bi fikrim yok ama sen eğer şüpheliysen birsürü göz hastanesi var mesela onlara gidebilirsin. geçmiş olsunn :)

Benimde göz tembelliğim var canım ve 3.50 benim numaram 8 sene kullandım gözlük 8 sene sonrasında hala takıyor olmam gerekirken 2 sene önce fırlattım attım. Bu tembellik hiç geçmeyecek tedavisi yok maalesef. Ve şöyle bi durum var gözlük kullandığın sürece düşme veya artma olmayacak numaranda gözlük kullanmadığın sürece artabilir. Kuruluk hakında bi fikrim yok ama sen eğer şüpheliysen birsürü göz hastanesi var mesela onlara gidebilirsin. geçmiş olsunn :)

Ben nerdeyse hic gözlük kullanmadım ilk doktora gittigim zaman 3 sene falan kullandım. Sonrasında tak cıkar, tak cıkar 24 yasına kadar geldim. Ama doktora hep gittim, ne durumda diye ve 11 yasımdan beri numaram hep aynı, sadece astigmat baya yükselmis. Numaram 1,50 sag gözüm, sol 0,50 Sükür takmadıgım halde yükselmemis.

Benim bildigim göz tembelligi belirli bir yasa kadar artıyor canım, hatta iki farklı doktorda bundan sonra artma veya azalma olmaz demislerdi.

Baska bir doktora gittim arkadaslar, astigmat yükselmis ve göz tansiyonum sınırdaymıs bu kadar yani, ne göz kurulugun var dedi, ne de gözünün icinde noktacıklar var dedi. Aynı numarayı yazıyorum cünkü numaraların bundan sonra ne artar, ne de azalır dedi.

Ama o diger doktoru bogasım var..
:KK4::KK14:

Son düzenleme:
Baska bir doktora gittim arkadaslar, astigmat yükselmis ve göz tansiyonum sınırdaymıs bu kadar yani, ne göz kurulugun var dedi, ne de gözünün icinde noktacıklar var dedi. Aynı numarayı yazıyorum cünkü numaraların bundan sonra ne artar, ne de azalır dedi.

Ama o diger doktoru bogasım var..
:KK4::KK14:

​haklısın arkadaşım kim olsa sinirlenir istersen verdigi gözlügü kullan tansiyon içinde damla vermiştir umarım bazen sinir oluyorum bende işini önemsemeyen kişilere benim lafım doktorlara degil tüm meslek grublarına seninde gözün aydın diyelim o zaman

​haklısın arkadaşım kim olsa sinirlenir istersen verdigi gözlügü kullan tansiyon içinde damla vermiştir umarım bazen sinir oluyorum bende işini önemsemeyen kişilere benim lafım doktorlara degil tüm meslek grublarına seninde gözün aydın diyelim o zaman

Tansiyon konusunda bir şey yapmadı canım, ilk hastane 24 gibi bir şey çıkarmıştı, bu hastane de 16-18 çıkmış, sınırda dedi doktor o kadar. Aynı tetkikler yapıldı ama gözümde ne noktacıklar gördü ne de göz kuruluğun var, bundan dolayı net göremiyorsun gibi bir şey dedi. Doktora bir önceki maceramı anlatamadım, sormak istediklerim vardı aslında ama ben daha dışarı çıkmadan bir konu için elinde evraklarla içeriye biri dalınca doktor da reçete yazmak üzereydi neyse dedim.

Şimdilik bununla idare edeceğim ama 6 ay sonra sıkılmadan sorularıma cevap verebilecek, beni bilgilendirebilecek, ilgilenecek bir doktora gitmem şart oldu. :KK34:

Son düzenleme:
X