Ben bu iftirayı hak edecek ne yaptım?

Size arkadasınız iftira atmıs. Bana da öz kuzenim attı buna benzer bir iftira. Babamla yani öz amcalarıyla sorun yasadılar. Babam Kuzenimin bir hatasından dolayı ona kızdı olay büyüdü derken onlar bulunduğumuz yerden tasınmak zorunda kaldılar. Ben babama hic hak vermedim. Bizi ilgilendirmez bile dedik. Ama babama söz geciremedik. Hatta onlar tasınınca öyle üzüldüm ki. Sonra bir gün annemin bir arkadası geldi bizim eve dedi ki senin kuzen senle ilgili babana kötü kötü seyler yazıyor. Tabi benim basımdan kaynar sular döküldü. Babamın telefonunu gizli aldım. Baktım demis ki senin kızın üniversiteye erkek bulmaya gitmis bir sürü sevgilisi var. Seni boynuzluyor diye... Hem de onlarla aramda hic sorun yokken. Öyle üzüldüm ki anlatamam. Bir de bu konularda babam kafasına takar. Doğru mu diye düsünür. Ki o mesajlardan sonra telefonu bile elime alamaz oldum. Ben o kızla 10 senedir konusmuyorum. Allaha kavale ettim. Öbür dünyada karsıma cıksa, helallik istese hakkım helal değildir. Sizin de aile yapınız böyleyse basınız ağrır. Ne yaparsınız bilmem ama benim elimden bir sey gelmemsti cünkü

İftira hak etmek diye bir şey olamaz. İftira atanın karakteriyle alakalı bir sorun sonuçta. Yayılmadan kimden çıktığını öğrenin. Ailesiyle bile konuşurdum böyle bir şey olsa ve doğruyu aratıp herkese açıklatırdım. Yasal bi suç mu acaba iftira merak ettim şimdi

Acaba babama hiç söylemesem mi

Senin yerinde oldugumu düsünüyorum ben arar bulurdum o iftira atanı yani kaynagı hesabini da sorarim. Tabi yasın küçük bilmiyorum neler düşünüyorsun. Ama bu köy isleri giriyorsa yayılır kimse de gerçek bu demezler maalesef söylenene inanmak daha kolag gelir

Nasıl yaparım bilmiyorum

her sülalede böyle bir durum yaşaniyor heralde ya, benim arkamdan söylenilenleri yazsam çıldırirsin
nişanmi atmadim, birileriyle birlikte mi yaşamadım, gercekten cok sevdigim bana gercekten iyilikleri dokunmus esini falan cok sevdigim bir mudurum icin birlikte oldugumu bile soylediler sebebide şeydi, aylardir iş arayan kizlarini bir ricamla işe aldirmis olmam ne samimiyetim varmista aksam sabah konusurum mudurle diyip, oglene arayip evraklarini toparla getir demisim, daha ise girecek olan kizlariyla is gorusmesi bile yapmadan kabul etmisler
herkes her şeyi konuşuyor bu hayatta, bu yuzden 1.derece yakinlar haric hic bir akrabayla tanidikla konusmam, gorunce yolumu degisirim, sanki bu kadar lafi onlar etmemis gibi simdi de arkamdan oda burnundan kıl aldirmiyor insani gorunce yolunu degistiriyor diyorlarmis, çunku kendileri 17 18 yasindaki cocuga hic bir sey yakistirmadilar evlenene kadar hatta bir sure evlendikten sonraya kadar surmedi bu akbaba terörü, masumlar

Valla elalemi bilmem de ağzı olan konuşuyor konussun dursun.. madem küçük yerdesiniz önce annenize anlatın..
Benmde başıma geldi dayımın eşinin çirkin iftirasına denk geldim üstelik bnu yaparken de nişanlıydım. Ve ben bu yuzden abimle uzun zaman konuşmadım yüzüne bakmadım aynı sofraya oturmadım. Dayımı eşini 2 teyzemi hayatımdan sildim . Şimdi konuşsunlar dursunlar umurumda da değiller..

Milleti bırak ailen sana güveniyosa gerisi işlemez bu dedikoduda böyle yoktan var olmamıştır iyice irdele mutlaka altından bişey çıkar bunun ne ayıp ya

Milleti bırak ailen sana güveniyosa gerisi işlemez bu dedikoduda böyle yoktan var olmamıştır iyice irdele mutlaka altından bişey çıkar bunun ne ayıp ya
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz der insanlar bunu duysalar ama ne sevgilim var ne kaçtım ne de babam yaşında biriyle konuştum. Ailemi seviyorum şoka uğradım. Kime ne sorarım nasıl irdeledim bilmiyorum

Bize çocukluktan beri şöyle öğretildi: gözünle görsen bile inanma kötü zan besleme. yedi kez dön bak ama yine de emin olma.
Şimdi insanların bu kadar kolay iftira atmalarını gördükçe nasıl ahlaksız ailelerde yetisiyorlar diye düşünüyorum.
İftira sonunda atanı bulur, o yüzden üzülmeyin. Ama bence bu kişilerin kötülüklerini önlemek v başkalarına da zarar vermelerini engellemek için iftirayı çıkaran ve yayan kişilere tazminat davası açacağınızı söyleyin. Ha bir de aileniz ateşe körükle giden insanlar değilse, mahalle kavgasi çıkmayacaksa sorun yaşadığınızda onlara haber verin

Antik çağ düşünürlerinden birinin anisiydi galiba. Biri gelip ona diyor ki sana dostunla ilgili bir sır vereyim mi?
Filozof da diyor ki:
-bu sırrı bilmenin dostuma faydası var mı
-yok
-topluma faydası var mı
-yok
-herhangi bir şeye faydası var mı
-yok
-o halde bu sırrı bana söylemenin manası ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…