Ben bu hale nasıl geldim?

Sevgili tr-lelli. Iyi olacak hastanin ayagina doktor gelirmis, medicine79'a buyuk tesekkurler bence. Umarim biraz rahatlarsin artik

yardımınız için çok teşekkür ederim önce tabta ya tabiki sonra size..
Evet konumu okumuş ve üzülmüştü bende ona msj atıp bana yardımcı olmasını diledim..
İsterseniz yakınsak sizlede birebir görüşmek isterim..
Aynen bende dediğiniz gibi düşünüyorum..
Oğlum okulundan geri kalıyor dediğimde evine dön diyoo..
ben mi sana git dedim sen kendin gittin diyoo..
sussaydın bunlar olmıcaktı diyoo..
2 ay dişini sıkamıyosun diyoo..
Hep diyoo ve bana diyoo..
Bana bu lisanla söylüyoo annesine bağırıyoo sonra annesinin gönlünü alıyoo banada hiç bişi yokmuş gibi davranıyoo..
Aradığımda çaresiz olduğumu anlıcak çünki burda rahat edemicemi düşünüyo (evime düşkün biriyimm yani hastalıkdan ölsemde annemde kalmazdım gece 2 de olsa geç gelicekse bazen kal istersen derdi yoo beklerim al beni derdim)
Ve kendi ayağımla annemi babamı dinleyip eşimle oturup konuşup dışarda anlaşıp gidersem hiç bişi olmamış gibi davranıcaklar herşey kaldığı yerden devam edicek
çünki yaşadım daha önce..
Burda bana ara, konuş, yap diyen arkadaşlarada kızmıyorum kendi fikirleri halimi görüp yuvanı yıkma diyolar kendilerince haklılar..
Ama ben sizin bana dedikleriniz gibi düşünüyorum..
Aciz değilimm..
Cahil değilim..
Eşimin eline bağlı değilim..
Oğlum yanımda vicdanım ahat çünki hiç bişe bilmiyoo
Aramayn sormayan oo..
Kaçıyoo bişilerden nereye kadar kaçar onuda bilemicem..
Oğlum için evet biraz nazlı hep arabaya lıştırdık rahat büyüdü yürümek istemiyor.. ağlıyor oflanıp poflanıyor..
Ama ben annemide dinlemicem bi şekilde onu okula götürcem geri kalsın istemiyorum içim acıyoo..
Hala aramama fikrimde sabitim..
O rahat edebiliyorsa bende rahat edebilirim..
Evi terk etme konusunda evde kalsam daha kötü şeyler olcaktı 2 defa acillik olunca birde panikatak var antidepresan kullanıyorum kavgaya gürüktüye hiç gelemiyorum kadın beni evde gördükçe sataşıyordu o an yalnızlığa ihtiyacım vardı kafamı dinlemek istedim..
Bu ev terk etmek mi üstümle başımla evden çıktım yanımda kimliğim bile yok..
istediğim biraz beni düşünsün hep annesini değil annesi anne büyük olabilir bende eşim bende saygıyı hak ediyorum..
Diyemez ki eşim bana 7 yıl boyunca şu hatayı yaptı diyemez çünki ona şahsına yanlışım olmadı..
Annesiyle anlaşamdığımıda zaten biliyordu bile bile lades dedi..
İçinden çıkamıyorum..
Saplandım kaldım çamuraa geri gitsem batıcam ilerlesem çamurun derinlik derecesini bilmiyorum ya daha çok batarsam.. ortada kaldım.. öylece duruyorum çamur şuan dizimde ya geri gidicem tekrar kirlene kirlene yada ileri gidicem derinliğini bilmeden adım atıcam
Anlamanız için yaşamanız lazım (Rabbim yaşatmasın)

Son düzenleme:

canım sen aradın ve eşin adım attı ben aradım eşim adım atmadı ev burda gel dedi ben gelmem dedi..
eşden eş e değişiyoo huyları farklı

Tr-lelli dayan arkadasim kolay degil ama basaracaksin.

Bende bundan 7 sene önce senin yasadiklarinin katkat fazlasini yasadim büyük oglum 4,5 yasindaydi bide yurtdisindayim düsün artik aldim cocugumu Türkiyeye annemin yanina gittim 3 ay kaldim.Aramizdaki sorun tabiki k.v ve esimin umursamazligi bana siddet göstermesi üstelik evim ayriyken.Yikilmadimmi tabiki yikildim kendimden cok oglumu düsünerek kahroldum ama pes etmedim.

Cünki ben hakliydim eziyet gören bendim cile ceken ben herseyi susup idare etmesi gereken yine ben.Huyum kurusun cok sabirliyim geldim annemin yanina esim ilk 15 gün aramadi ben de tabi.tek geldinmi diye 30 sn.süren bi konusma gecti aramizda o kadar.Sonraki günlerde bu basladi aramaya ben tele cikmadim annem konustu hep aglamalar yalvarmalar hic umrumda olmadi.Bu arada ben nemi yaptim:
Oglumu alip hergün gezdirdim parklara,bahcelere deniz kiyisina gittim o oynarken nese icinde ben gizli gizli agladim ona belli etmedim.
Benim oglumda krese gidiyordu evimdeyken ama elimden geldigince onu oyaladim benim yapamadigim zamanlar ailem yapti cocugum o dönemi nese icinde gecirdi hic ayriligi hissetmedi.Ama su varki ayrilmadan önceki dönemi su an 12 yasinda ama beyninden silemedim

Gelzaman gitzaman yavas yavas verdigi sözlerle esimle konusmaya basladim anlayacagin burnu sürttü.Zaten komsularimdan haberlerini aliyordum 100 kiloluk adam igne iplige dönmüs eve gelen giden kalmamis(k.v ve tayfasindan)ancak biseyleri yoluna koydugunda gelmeye karar verdim ve iyikide öyle yapmisim.Döndügümde eski esimden eser yoktu sanki sihirli bi degnek degmisti adam melek olmustu .

Isteyince öyle bir degisiyorlarki sen bile hayret ediyosun anakuzusu adam gitti yerine esine yuvasina düskün adam geldi.ayrilik dönemi cok zor yasayan bilir ama biseyler degiscekse insan inat ettimi gecip gidiyor.Cocugun icinde kendini suclamaktan vazgec erkekler elindekinin kiymetini maalesef kaybedince anliyor biraz daha zamana ihtiyacin var sadece.Kusura bakma baya uzun oldu dilerim hersey gönlünce olur arkadasim. sadece dayan...

Medicine peki feodal aile yapisina ne diyorsunuz? bu nasil asilabilir?
benimsenmis degerleri yikacak gucu nasil bulmali tr ellinin esi?
cunku aile yapilarina gore
dag basinda yanliz yasayan annelerini kis mevsiminde uc kardes birer ay misafir ediyorlar evlerine
yani tr ellinin evinde senede en fazla iki ay kaliyor esinin annesi..

yuvasini kurtarmak ugruna annesini evine kabul etmeyebilir bu cok zor degil bizim icin
fakat geneleklerine adetlerine gore yasamis bir adam bazi degerleri var
mecburiyetleri var "kardeslerim annemi evlerine misafir ederken birer ay bende etmeliyim bundan vazgecmeme" diye sartlandirdi kendisini
vazgececek olsa aile tepkisini kaldiramayacak durumda..

tr telli ve esinin kari koca iliskisi iyi giderken.. bu kayinvalide misafirligiyile huzur bozuluyor..
bu kadar bilimsel ve guclu kadin profili cizmeden.. daha toplumsal daha
kapsamli analiz etme firsatiniz olsaydi keske...

tr_lellicim.
sana tek bişey sorucam.çünkü ben çözemezdim.

senin evi terkettiğin gün tartaışma neden çıktı ve sen evden nasıl çıktın? onu anlatmadın o yüzden zaten hep yorumlarımız havada kalıyor.

CANIM akşam kardeşime deidklerini yazmıştım burda kardeşim evime gelmişti yaa (kardeşimin bişiden haberi yoktu)
Akşam kardeşime allah o babanada ablan gibi köpek gelin nasip etsin demişti o akşam eşimde yoktu kardeşim şaşırdı ben afalladım bağrış çarış ondna kalma ertesi sabah onun kavgası devam ettii.
Niye dedi annen niye kardeşimi bulaştırıyo çocuğun bişiden haberi yoktu gibi gibi sabah tartıştık annesinin yüzü bi karıştı zaten o laf soktu bende şimdi gidiyorum köpek babamın yanına dedim ağzını bozdu kadın o bozunca bende bozdum küfürler havada uçuştu (eşim evden çıktıktan hemen sonra oldu ben babamla buluşcaktım oğlumu okula bırakıp alışverişe gidicektik) o küfürlerle vurdum kapıyı çıktım ağlayarak anneme gittim
Bitiş buu eşim yinede akşam olan oldu sen sabah daha ne söylüyosun bırak kendikendine söylensin susar sesini çıkarmayıp susup çıksaydın dedi..
Anlıcanız yine ben suçlu oldum o söylencekti ben susup çıkıcaktım dolmuştum 4-5 gündür tartışma devam ediyordu o sabahda koptu akşama acillik oldum zaten..
ve ben ilacımı yarımı düşürmüştüm 4-5 aydır yarım alıyordum bırakıcaktım 2 yıldır kullandığımmereti o tartışmalarda 3 tam a çıkardım..
şuanda kafam rahat ve ilaç almıyorum.

Son düzenleme:
Canım birde şu var bu kadın hiç öyle kendini misafir gibi hissetmiyor..
Öyle ezilim büzülüm yo yooooo çok rahat arkamdan odama giriyor karıştırıyor ne isterse atıyo çanyata götürüyo cukka
Mutfağa girip kafasına göre yemek yapıyoo tv kuamdası hep onun elinde..
Çok rahat ona göre o ev onun evin gelini o
Oğlumla 6 yaşındaki çocukla kavga ediyo

o zaman tartışmalar olduğunda eşin evde değil.
yani olayı senin anlatman ve annesinin anlatmasından biliyor.
doğal olarak da her iki tarafın da kendisini haklı görerek anlattığını düşünüyor.
doğru mu anlamışım???

bu arada dr olmasamda senelerdir kullandığım ilaçlardan ve gittiim drlardan bildiğim birşey var. bir bilen dese daha iyi tabii ki ama
psikiyatri ilaçları kesinlikle ve kesinlikle bir anda çoğaltılmamalı ve bir anda kesilmemeli diye biliyorum.

Tr telli haddimi asmadan sadece benimsedigim icin yaziyorum israrla
arkadaslar yardimci olmak istiyor ama her kafadan bir ses cikiyor ve
bunalan sen oluyorsun..
bir aile terapistine gitsen? yada daha kapsamli sekilde olayi analiz edebilecek
bir psikologa?
esinin olayi gonlunu alip saglam bir konusma yapmasi seni ikna etmesi
belliki o kabiliyet yok adamda.. icinden yasiyordur herseyi..
sonucta ayni yastigi paylastigin kocan sen daha iyi tanirsin
onu arayip konusmayi teklif et
gurur meselesi yapma derim cunku gercekten cok yipraniyorsun..
zararli cikmazsin en azindan yuz yuze konusursan sakince
anlasilmayan seyler anlasilir ve daha net olur bazi seyler..
her acilimi erkekler yapamiyor gordugun gibi sen cocugun ve evliligin adina
bunu yapabilirsin guclu bir kadin olarak

Son düzenleme:
Aynen öyle canım hatta bu kadın babam a köpek dedi kardeşim şahidim babam gidip sorunca sen nasıl bana bunu dersin diyincede vallahi demedim diyoo..
ve ben inanırmısınız bana köpek derken tamam ben köpeğim ben köpek olim dedim yeter ki sussun diyee ama bu seferde sen köpek bile olamazsın dedi..
Daha ben o eve o kadının yanına niye dönim sebebim ne ? oğlum eşim mi annesine katlanma sebebim..
Doktor hanımdan Allah razı olsun doğru yolda olduğumu gösterdi bana ve annemi haklı çıkardı..
Anneme güvenirim çünki annemde babannemle yaşadı yani kaynanasıyla yaşadı babannem bizimleydi ölene kadar..
Ben alışverişede annemle giderim fikrine güvenirim..
Anneme sormadan hareket etmek istemiyorum yaşım 26 hayat tecrübem ne kii daha ondan tabiki akıl alıcam hep arama dedi yinede 2 defa aradım noldu..
Evine dön dedi okadar..
Kılını kıpırdatmıyor..
ve eşiminde maddi anlamda sorumsuzlukları var k.v derdim varken bunlarıda dökmek istemiyorum buraya hadi o sorunları ailem kapıyodu bi şekilde idare ediyorduk ama k.v üzerine tuzu biberi oldu..
Eşim için ben yine bi çok şeye katlandım çalıştım para kazandım evime kendi istediklerimi kendim aldım
Eşime şunu beğendim alalım diyemedim hep borcum var dedi..
Ve ben onda şeye sustum..
Ama sustuklarıma saysınlar benim gibi enayi bi gelin bulurlarsada bizede yollasınlar kardeşime alalım.. pardon benim gibi köpek..

bildiğim kadarıyla annesi gitmiş(komşum diyoo ses yok diyo ışık yok diyoo) ama eşim hala yok ortada aramıyo sormuyoo haberim yok

hayatım belki gerçekten haddimi aşıyorum kusuruma bakma. ama gerçekten garipsediğim için soruyorum.
şimdi k.valide evde yok.
e o yokken sizin evde problem de yoktu.
eşin için hep çok iyi bir eş, çok iyi bir baba diyorsun.
peki bu adam neden annesi gittiği halde aramıyor?

olaylar olduğunda onun evde olmadığını da göz önüne alarak söylüyorum.
acaba olay çok farklı yansıtılmış olabilirmi???

Evet eşim sorunlarını anlatan bi insan değil..
O hep içinde yaşar ben suratındna anlarım derdi olduğunu sorduğumda boşver der geçiştirir..
İçinde yaşıyor anlatmıyor napabilirim kii zorla silahla mı anlattırim sadece telefonda en son konuşmamızda dön evine inatçı olduğumu biliyorsun beni zor duruma sokuyorsun yalvarcakmıyım ben sana diye bağırdı..
İnadımı bildiğin halde sende inatlaşıyorsun dedi..
ve uslubü bağırarak

kararı siz vereceksiniz...öncelikle şu depresif halden kurtulmanız gerek.ve artık eşim şöyle ya da böyle demeyi de bi kenara bırakmalısınzı.sizin gibi binlerce hasta takip ettim.üstelik ben bakanlığın kadın koruma psikolojik destek bölümlerinde de çalıştım şunu belirtmeliyim ki biz takip ettiğimiz hastaları sadcee bir kez görüp bırakmıyoruz senelerce takip ediyoruz.yani sizin gibi yaşantısı olan bi çok kişiyi birebir senelerce takip ettim.sonuç şu:eğer evden bi amaç uğruna çıkıp ve sonra hiçbirşey olmamış mı gibi çeşitli sebeplerle geri dönen kadınlarda inanın işler hep daha da sarpa sardı.yani illede yaşamak gerekmez yaşayan çok kişi gördüm ve de takip ettim.ben sadece size yol gösterebilirim.dediğim gibi kararı siz vereceksiniz.yardım isterseniz size msn adresimi verebilirim.dilerim en doğru kararı verebilirsiniz.sevgilerimle

bu arada bir kadın isimli üye için: Bu siteye sadece tr-lelli için girdim.yorumlarınıza ve sorularınıza asla cevap vermeyeceğim.merak ettiğiniz soruları kendi psikiyatrınıza sorunuz.eğitimi alıp yürüttüğüm meslek teki deneyimlerimi sizin istekleriniz doğrultusunda cevaplayacak değilim.

psikiyatr ilaçları kesinlikle doktorunuza danışmadan arttırılıp azaltılmamalı.bu ilaçların kandaki etkin konsantrasyonuna ulaşma süresi zaten 15 gün.lütfen öncelikle daha önce size bu ilaçları başlayan doktorunuza gidip ilaç dozlarını yeniden ayarlamasını isteyiniz.bu ilaçlar yalnızca sizin doğru karar vermenize yardımcı olacak.ilaç dozlarıyla oynarsanız daha da depresif hale gelebilirsiniz.
Artık çıkmak zorundayım.umarım yardımcı olabilmişimdir.

Medicine takdirime ihtiyaciniz yoksada isinizde basarilar dilerim..
analiz yetiniz eksik kalmis ve bu hic hos degil cunku bilmem farkettinizmi genel
bir forum ve kamuya acik bir topic.
Haftalarca dostca kardesce dertlerimizi paylasiyoruz
bu topicte..
Yazdiklarimin agirligini tartmamistim sahsima yazdiginiz yarali cumlelerinize uzuldum..
umarim toparlanirsiniz..

Doktor Hanimin yazdigi herhangi bir yarali kisim goremedim sizin adiniza ben? Universite mezunu bir insan olmasindan ziyade kendisinin deneyimli bir pskiyatr oldugunu soyluyor. Analiz yetenegi nerede eksik kalmis ben anlayamadim. Binlerce hastayla calismis, tecrubeyse tecrube var belli ki. Sizinle ayni fikirde olmayan herkese tu kaka yapan bir yapiniz var herhalde, ben de payimi alirim haliyle :)
Ben sizin yorumlarinizi saldirgan buldum malesef.

sizin takdirinize ihtiyacımın olması yada analiz hakkındaki düşüncelerinizin bi anlamı olması için bir psikiyatr prof.ü olmanız gerek..neyse sizin adınıza da üzüldüm sanırım içinizde bir sorununuz var profilinize baktım eğitim durumunuza da ne yazık ki beni eleştirecek ya da takdir edecek durumda değilsiniz.ayrıca belirtmeliyimki ben buraya genel bir şey yazmak için girmedim;sadece tr-lelli için girdim yani özel bir mesaj yazdım.ama siz her nedense olaya dahil oldunuz.sorunlarınızı çözmeniz dileğiyle.yardım almanızı öneririm.burda sizinle yazışacak değilim.hoşçakalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…