Ben bu hale nasıl geldim?

canim ailen arkanda
maddi manevi sorun yasamazsin
orasi kesin
ama sen dusundugun zaman ne diyorsun
esinide degerlendirmis oldun bir hafta icinde
aramamasi sormasi annesinin lafina bakmasi
ama bir kac gun gececek seni arar
ya yuzu yok aramiyor
yada doner dolasir gelir diye dusunuyor
donecek olursan sartlarindan taviz verme
ve illaki sunu de!
ben bir haftadan beri burdayim el bebek gul bebek bakiyorlar bana
agzimin icine bakiyor ailem mutlulugum icin
simdi sen bu sartlari kabul etmezsen ben ne diye o eve
hakaret yemek icin surat cekmek icin
rahatsiz olmak icin doneyimki? de
ama diyorum ya super bir ailen var
ve bizlerin dedigini goruyorsun ayni seyler
fakat senin niyetin nedir tam olarak
dusuncen nedir

Ailem evet Allah razı olsun..

Şimdi 1 haftada düşüncem şu ben anlatim sen değerlendir..

O eve dönmicem.. sadece oğlumun odasını ve yatak odamı alıcam(babam aldı) mutfak eşyalarım b. mak ç. mak. vs..
Burda dairemi açıcam dayıcam döşicem dayanmış döşenmiş ev gel dicem başımızda oL..
Ben o eve gelmem dicem.

Ben o eve gitsem annesi yine gelicek..
Sonradan kardeşleri gelicek sen annemi istemedin dicekler (annesini suçlayan yok tabi anneleri ya söyler)
Hepsi üzerime gelicek..
Ben kaynanasını istemeyen gelin olucam anneleri melek..
Onlar annelerinin dediklerini yaptıklarını görmezler anneleri hep haklıdır anneleri der anneleri yapar..
Önceki tartışmamızdan biliyorum..
Ama annelerine bakmazlar Anne ya gel bunların yuvasını yıkma bizde kal asla! demezler..

Son fikrim bu eşyalarımı alıcam evimi açıcam geliyormusun?..
Yok olmaz derse artık ciddi ciddi dün akşamdan beri boşanmayı düşünüyorum..
Hatta kanunları araştırıoyrum ne talep edebilirim..
Nasıl yapmam lazım... gibi..
Ben o eve gitsem hiç birşey değişmicek ben sabredene kadar bişe olmaz sabrım taşınca tekrar aynı noktada annemdeyim ve işin cıvkı çıkıcak..

Sence fikrim nasıl bu fikirde sabit kalıp ısrar mı ediyim
Başka verebilceğin fikir var mı ?

valla arkadasım okudukcu sınırım zıpladı aksam aksam.fıkrın guzelde bır kısmı guzel bence.yanı esınle konusmadan ,hıc bır orta yol bulmaya calısmadan gıdıp esyalarını alman ban dogu gıbı gelmedı.ayrıca bunu yapman ılerde kı allah yazmasın bosanma davası olursa senın ıcın cok buyuk dez avantaj olur evı terkeden esyalarını alıp terkeden sen oldugun ıcın.fıkrın guzel ama zamanlaman yanlıs olur.bunu egerkı bosanmak durumunda kalırsan yapmalısın.
hayatın ıcın cıddı cıddı dusunmen guzel ama ofkeyle oturup zararla kalkma.esın senınle ıletısıme ıllakı gececektır.once bır onunla konus.habaktınkı annem dıye yırtıyor!!!! kendını o zaman bosanmayı dusun.net olan evlılıgının,cocugunun bu sekılde yolunda olmadıgı.cocugunda cok etkılenıyordur bu tartısmalardan,senın sınır harbı yasayıp bagırıp cagırmalarından.artık aklı kesıyor.sabırlı davran ve ofkeyle kendını haksız durumua dusurecek seyler yapma.

Canim benim dusunceme gore aynen dedigini uygula!
kesinlikle bende oyle yapardim..
hep kiz tarafi gidiyor erkek tarafinin evine
lafini cekiyor suratini cekiyor eziyetini cekiyor
bu zamana kadar sen gittin kaldin olmadi
dile kolay yedi sene
evliligimizi kurtarmak istiyorsan boyle yapalim diyebilirsin
cunku genelde ikna ederler geri donersin sonra bir bayram gelir bir seyran gelir
tekrar hadi hatirima hadi cocugumuzun hatirina barisin annemle diye israr edecek
bir muddet sonra.. (belki etmez ama artik belkilerede birakmamak gerek)
bu yuzden kararin yerinde diye dusunuyorum
ama birde su var benmi cok abartiyorum: babana ve sana kopek denildigi
bir eve bir kaynananin ortamina geri donmek kimsesizler caresizler gibi olur

diger yandan
esin
ailene yakin olma konusunda icguveysi komplekslerine girebilir
yada bahane edebilir! belkide istesede cekinebilir cevresinden ailesinden

"bosan" diye degerlendirme yapmak kimse icin kolay degil
gonul isterki esinin kafasina bir sey dankk etsin
ve evliliginizi kurtaracak saglam kararlar alsin
konustugunuzda hersey ortaya cikacak sonucta
tasinmayi kendine yediremezse daha oncede tetbirini alsaydi
ailesini ayakta tutabilmek ve dengeyi kurabilmek icin
sonucta yeni evli cicegi burnunda genc degilki sasirsin ne yapacagina
36 yasinda bir insan

Hayirlisi olur umarim
ve cocugunu arayip sormamasi konusunda tepkini belirtmen gerekiyor birde

Daha eşya fln almadım cnm
Hiç bişi almadım üstümle başımla geldim anneme 1 haftadır öyleyim daha bişe yok bekliyorum..

Aynen canım Şunada kafamdaki düşünce bu..
Elbet arayacak ben aramıcam..
Budur budur budur dicem..
Karşı dairemdeki komşumla konuştum demin..
Çok üzülüyor oda k.v için yuvanı yıkma değmez diyor..
Kocamla mutlu olduğumu biliyor o da
Kocanla sorunun yok diyor..
İiyide ablacım dedim Annesini susturmuyoo bende susamıyorum nolucak dedim..
2 cambaz bir ipte..
Kimse duymadı duysalar çevremdekiler şoke olacak..
İmrenilen evliliğim vardı..
Herkes imreniyordu sizin kadar mutlu olsak sizin gibi olsak diye..
Malesef dışardan görünene inanmamak lazım..
Maskemi takıyordum evimde ağlıyor dışarda gülüyordum..
O süsülü püslü hep gülen mutluyum evim evimm diyen ben hep çekiyordum sinemeee...
Geceleri çok ağladım.. eşip dönüp totosunu uyurken..
Ağlamıcam ağlatıcam..

çok üzüldüm ama böyle bi ailen var arkanda güçlü ol onlarıda üzme nolur,aynı benim aileme benzettim aileni..adımı eşinden bekle çok zor beklemek bilirim ama anneni dinle,çok gençsin,git saçını boyat kendine bak,kafan dağılır..bu arada eşinle severekmi evlendiniz

Evet isteyerek severek evlendik..
Nişanımız düğünümüz oldu (kaçma fln yok)
Annemle şeyi konuştum dün benim bu kadar arkamdasın ya vicdan azabı çekiyorsun dimi dedim..
Benim eşimle aramda 10 yaş var..
Annem hep senden büyük olgun hani seni kırmaz anlar değer verir diye süreklii evlilik kararımın çok doğru bir karar olduğunu onaylıyordu..
Babam hep sessizdi..
Annem babamıda ika etmişti..
Bababm yaşı kücük diyordu (19 idim)
Anneme dün bunu sordum..
Vicdan azabı çektiğin için mi yanımdasın dedim..
Sen benim canımsın dedi oğlunda canımın canı..
Seni kapıya mı atıcam dövüp sövücemmi evet bende yanıldım..
Hata yapmışım.. Adam sandım bi tane kızım var değer kıymet bilir dedim

(Eşim aslında değer kıymet bilir gerçekden şimdiye kadar bırakın vurmayı bana ne bi hakaretini ne bi kırıcı sözünü duydum.. sabırlıdır..)

Sonuç : hala ses yok annesitle eşyalarımın içinde mutlu mesut yaşıyorlar..

Canım senin şu anda yaşadığını ben yaklaşık bir ay önce yaşamış biri olarak diyebilirim ki.
Her iki ucu da pis bir değnek.

Benim eşim annesi ve kardeşine ev tuttu, onlar çıktılar yani... Şimdi tüm aile bana gizli cephe almış durumda. O arkasından konuştukları, sevmedikleri, mütemadiyen dedikodusunu yaptıkları anne/k.valideleri bir kıymete bindi ki sorma.. Bir iki yerden duyduğuma göre "tamam annemiz de melek değil ama yaşlıı ve hasta bir kadın. ALA bunu göz önüne alabilirdi, yaşlıu diyip saygısından susabilirdi" vs deniliyormuş. Aynen "dağdan geldi bağdakini kovdu" durumları oldu yani. Oysa herke biliyor olayın iç yüzünün öyle olmadığını. Her birinin eşi zamanında benimkinden çok çok daha büyük olaylar yaşadılar ancak bir tek benim eşim karısının arkasında durdu, diğerleri annemizdir deyip ses çıkarmadı.

Eşin annnenlerle aynı apartmana gelir mi? Bilmiyorum... İnşallah gelir ve ben yanılırım ama hiç öyle gelmiyor bana.

Dün de demiştim önünde çok büyük bir yol ayrımı var ancak bu yol ayrımını seçmek maalesef ki senin elinde değil. Olay eşinde bitiyor. Bunu bir SEÇİM olarak görmekten vazgeçip, olaylara dışarıdan objektif bir gözle bakabilmeyi başardığı anda mutlaka yanınızda olacaktır. Ama yapabilir mi? Sen eşini bizden çok daha iyi tanıorsun canım...

Dualarım seninle...

NOT.: Bu akşam mevlüt var. Hala gidip gitmemekte kararsızım. Gitsem bi türlü, gitmesem başka türlü. Ben de kaldım arada...

Canım benim aynısını bende yaşıcam..
Diğer gelinlerde bayılmıyor hatta başımıza kalır diye etekleri tutuşuyor ama ses çıkarmıyorlar..
Ben ses çıkardım diye tabiki ben kötü olucam..
Hatta "kaynanasını istemeyen evden kovan gelin" dicekler..
Ben onu istemiyo olucam bunların hepsini biliyorum..
Evet eşim buraya gelmeye yanaşmıcak..
Ve beni bin ısrarla evime götürmeye çalışacak..
Bazen annemle konuşurken ılımlı bakıyorum anne belki susturur annesini hani artık bak anne yuvam yıkılma noktasına geldi yeterrrrrrrrrr der belkii diyorum..
Yinede onca olaya karşı hani belkilerim var..
Ama annem bu sefer ağırlığını koydun koydun koyamadın ezilirsin diyoo..
Napcamı hiç bilmiyorum..
Bildiğim tek şey eşim gelip evime dönmem için ısrar edicek bu kesin..
Ya ben napıcam...
Gittim denedim yine aynı diyelim bu sefer annemlerde arka çıkmazlarsa ben nasıl durucam o evde..
?

nasıl dönebilirsin o eve biliyormusun bence?
eşin alır her ikinizi de karşısına.
bak anne trlelli nin şu şu şu hataları var ama senin de şu şu şunlar var.
bu ev hepimizin ve burada huzurlu yaşamak hepimizin hakkı.
sen annemsin canımsın, ama o da eşim, yol arkadaşım.
beni saçma sapan bir seçimin içine sokmayın, koca koca insanlarsınız.
bu son şans hepimiz için.
ya bu evde huzurla mutlulukla yaşarız,
sen küçüktü r diyip hataları görmezden gelirsin, o da büyüğümdür diyip susar
ya da ben alıp başımı gidiyorum siz ne haliniz varsa görün der.

he bu resti k.validen görür mü, gözü korkar mı, eşin bu konuşmayı yapabilirmi?
işte orası muamma....

Hiç bilmiyorum k.v suscağını sanmıyorum ama eşim söyler..
Eşim annesine yanımda bağırdı önce bana sus dedi ben sustum odama girdim..
Kadın susmadı
Eşim elini kapının camına vurdu bi sus yaa Allah aşkına dedi bi tut çeneni dedi

Babam gittiğindede bağırmış annesine hep senin yüzünden yaşıyorum bunca şeyi a.belanı versin demiş annesine..

Babam duymasam inanmazdım ama çok saydı annesine dedi..

Son düzenleme:

O zaman dün eşinle ilgili söylediklerimi geir aldım, demedim var say tmm mı canım?
Ben daha önceki mesajlarından eşinin annesinin yaşlı olması sebebiyle saygıdan her hareketini kabul ettiği varsayımını çıkarmıştım, yanılmışım. özür...

Şimdi eşin eğer annesine bu çıkışları yapabiliyor ama annesi bildiğini okuyorsa, sakın ama sakın şu anda boşanmaya falan kalkma. bir bekle bakalım. öfkeyle kalkan zararla oturur biliyorsun. sonra çok daha fazla üzüleceğin şeyler olmasın...

bırak annesiyle dursun o evde. biliyorum canım inan biliyorum çok zor. ben 6 gün kaldım, neler hissettiğini biliyorum ama biraz sabır canım.

şu anda eşinin o evde annesiyle ne konuştuğunu bilmiyorsun, zannetme ki yağlı ballı geçinip gidiyorlar. ilk bir kaç gün k.valide ahlayıp vahlayacak ama sonunda maskesini gene düşürecektir. o zaman eşinin rest çekme şansı çok daha yüksek.

biraz sabır et canım. çık gez, dolaş. bu konuyu konuşacağın insanlar olmasn yanında. kurma kafanda. biraz bekleyelim bakalım. gün doğmadan neler doğar diye boşuna dememişler.

Allahım bu kvlerle ne olacak halimiz Bir kaç gündür okuyorum yine benzer sorunlar. Tam ALA için sevinirken bu sefer de başka bir arkadaşımızın canı yanmış. Bak canım sen beni tanımazsın ben seni tanımam, kocanı tanımam, kvni tanımam ama bildiğim tek bir şey var ki o da şu anda son kozunu oynuyorsun. Eğer doğru oynarsan yuvan kurtulur. Madem eşinin gelip seni yuvana döndürmek isteyeceğini söylüyorsun o zaman o adım atana kadar asla adım atma. Kuaföre git saçına başına değişiklik yaptır, madem baban da çok şükür varlıklıymış, git biraz üst baş al bugün kendine. Kocan onunla ne kadar mutsuzken onsuz ne kadar mutlu olduğunu görsün ve şok olsun ki annesine bir ayar çeksin. Sakın umudunu yitirme. Hem bak zaten rahatsızlıkların varmış çocuğun için toplayacaksın kendini! Ha ama kocan gelip seni götürmek istemezse... İşte o zaman da sakın yıkılma çünkü kaç yıllık karısını, çocuğunun anasını böyle ortada bırakan adamdan zaten koca olmaz. Fakat dayanamaz da eve dönersen... Ya da ilk adımı sen atarsan... İşte o zaman yandın. Çok afadersin sana köpek diyen kv işte o zaman seni köpek yerine bile koymaz. Sen bir kadınsın ve anasın! Gururlu ol, başı dik ol ki evladına da kendini ezdirmemeyi, gereken yerde restini çekip gururunu kıranlarla yüzleşmeyi öğretebilesin.

Merhaba kizlar, nasilsiniz bugun?
ben nineler gibi sarindim oturuyorum grip oldum
kahve sefasi yaparken birde Tr lelli ile Alacigima bakayim dedim

Ala neden mevlude gitmekten cekiniyorsun? esinin ailesidemi orda olacak?

Tr telli canim esinle aranizda sorun yok ama cocugunu sormuyor bir haftadan beri
ya yuzu yok babandan dolayi ya annesinin etkisinde yada kendi kendiyle hesaplasiyor
yadaa donup dolasip gelecegini umuyor..
iyi anlasiyorsunuz madem esinde su an mutlu degil ve ne yapacagini bilseydi cokta arardi
adamada uzuldum simdi

attım imzamı canım altına...

Günaydın canım. Çok çok geçmiş olsun. Dikkat et kendine ne olur.

Canım o bölümü kaçırdın sanırım. Tekrar edeyim
Pazartesi günü kv hazretleri üst katta outran eltime beni arattı. Perşembe gündüz bayanlara akşam erkeklere mevlüt okutucam (iki sene önce kaybettiğimiz k.pederim için. ki aslında ayın 15i idi ben kendim yasin okuyup helva yapmıştım, sevgili eşi 1 hafta gecikmeli) dedi. ALA ya da haber ver demiş. Ben de eşime sordum akşam beraber gideriz dedi önce. Sonra boşver gelme gerginlik olmasın dedi.
Ben de iki arada kaldım. Gitsem, mutlaka kv ya da saz arkadaşlarından biri laf sokacak,
gitmesem, vay ben çağırdım o tenezzül edip gelmedi diyecek.

Arada kaldımmmm, tam aradaaaaa diye bir susam sokağı şarkısı armağan ediyorum kendime:84:

Alacım işine karışmak gibi olmasın ama gitme bence. Bırak aradan biraz zaman geçsin, sular durulsun. Sizin olayınız çok yeni daha. Hem bir daha yüz göz olmanın anlamı var mı? Üstelik yabancıların yanında Otur oturduğun yerde mis gibi. Görevini de yapmışsın sen zaten kayınpederine karşı.

merhaba..
konuyu açtım ilk bikaç sayfadaki msjları okudum.
a_l_a nın durumuna üzüldüm.. son durum nedir bilmiyorum. tüm msjları okumam imkansız, çalışıyorum.

genel bişi söylemek istedim. ben de gelinim. kayınvaldemle aramız gayet iyi. çok seviyor beni, hissettiriyor da. eşimi diil beni arıyor, eşimden çok ben hadi onlara gidelim diyorum.

işin sırrı bence seviyede. yanlış anlaşılmasın; seviye derken lokal anlamdaki seviyeyi özellikle önemsiyorum. kesinlikle birlikte oturulmamalı bi defa. kayınvalide de insan. biz de. insanlar birbirlerini özleyebilmeli. birbirlerine ihtiyaç duyabilmeli. eşler arasında kadın-erkek olmanın getirdiği sıcaklık-çekim vs. olduğundan otomatik bi özlem oluşuyor, fıtrat gereği. ama ailesiyle birlikte oturmak başka. isteristemez yüz-göz olunan şeyler çıkacaktır. buna hiç müsade edilmemeli. çekinmeli büyük küçüğünden. itina, tedirginlik bi miktar hep olmalı.. aynı evde bu hassas teraziyi tutturmak imkansız.

sonuç?
uzak olun. özlenin. ihtiyaç duyulun. özleyin. kıymet böyle biliniyor..

kargonun güzel şarkısını hepimiz için söylüyorum;

"yakıııın olmak için uzak dur" :)

sevgiler..

Ayy Yaprak sesi :) gune melankoli havalarda baslayacagim sayesinde
Ala Allah iyiligini versin senin susam sokagi hee
arada kaldim arada
sanki kutuda bir sardalya :)
bunun ustune
yakin olmak icin uzak dur
sucun anahtari sariin elinde bu arada ayin sesi gibi hirst hirst yaprak sesleri
cok hos ya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…