Ben bu gorumcemden kurtulamayacağım galiba 😏

ohaaa demek istedim içten içe
bu kadar nasıl sabrettiniz ben olsam yarısında yok alamayız o kadar paramız kalmadı
enişteye söyle de o alsın bana da şunu alsın derdim (biraz cadıyımdır da :))
çalışıyorsanız siz eve vermemeye başlayın şöyle sıkışsın biraz eşiniz
çalışmıyorsanız da görümceye böyle çat çat söylemeye başlayın

O sınırı geçen sefer tartışmadan çizdiğimizi sanıyordum ama ise yaramamis gelince tepkimi net bisekilde verdim sen böyle yaptığın için birikim olsun diye kisan taraf ben oluyorum bakalım ben kismadan harciyim sen nasıl bı yol izleyeceksin dedim. İsteklerimi ne olursa olsun geri çevirmez zaten şu bir haftada ciddi para harcaması oldu evde yemek falanda yapmadım. Dün görümcem aradı kayinvalideme gitmiş bizde oraya gidiyorduk gelirken iki kilo köfte alın dedi bende kendi giderken alsaymis dedim almadan gittik. Görümcem eeeee köfte nerde diyor eşimde 1000lira ver gidip alayım dedi. E biz sen alırsın diye yemek yapmadık diyor. Bende gelirken sen alsaydın ya kasabın önünden geçiyorsun dedim. Heee nebilim dedi sonra eşimde bilmezsin tabi dedi. Bakalm böyle böyle yola girecek

Şuan 10gram bilezik +3gram birde vakkodan 2500liraya aliveris yaptım. Anca taksitlere ve ay başını getirecek parası kaldı dün görümcem kayinvaldeme gitmiş bizde oraya gidiyorduk yolda bizi arıyor gelirken iki kilo köfte alın diye bende giderken alsaymis bu ne ya dedim. Gittik eee köfteler nerde sen alırsın diye biz yemek yapmadık diyor eşimde 1000lira ver gidip alayım diyince bende dedim sen alsaydın ya gelirken kasabın önünden geçiyorsun diye heee nebilim dedi eşimde bilmezsin tabi dedi. Böyle böyle duzelcek

Başladım başladım valla dün kayinvalideme gitmiş bizde gidecektik yolda bizi arıyor gelirken iki kilo köfte al diye Bender kendi alsın dedim almadan gittik. Eeee köfte nerde diyor eşimde 1000lira ver gidip alayım dedi bende gelirken sen alsaydın ya kasabın önünden geçiyorsun dedim hee ne bilim diyor eşimde bilmezsin tabi dedi böyle böyle duzelcek

E
Ee ne yediniz

Valla benim babamda çok cömertti sağolsun böyle ısmarlardı herkese yardım ederdi en çokta kendi ailesi yedi onu hadi dışardaki insanlar neysede insan bir çocuğuna acır ötekine acımaz mı hiç anlamıyorum yani bazı anne babalarıneyse sonuç olarak bizim ahımız çıkıyor ama benim babam vefat etti mesela ne önemi var artık hakkımı helal etmiyorum onu sömüren kimseye ama yine yaşasaydıda verseydi o da öyle mutlu oluyordu.aile bütçenizi zorlamayacak kadar olan kısmına karışmayın üçün beşin hesabını yapmayın.kötü yiyici aileyse ailecede fazla görüşmeyin adamın huyu böyleyse zor değişir fazla bu ortamlara baştan girmemeye çalışın derim.

Kusura bakmayın ama bir şey soracağım.
Eşinizin sizin maaşı çok mu yüksek?
Ben bu ay kuru başıma iki günlük tatil, kurs şu bu diye ay sonunu getiremiyorum.
Anlatımınıza göre kendi çocuklarınıza harcıyorsunuz, telefon, altın eşya vs. Alıyorsunuz.
Ayrıca kocanız yeğenlerine günde 5 bin harcıyor.
Cidden meraktan soruyorum.

İşte en mantıklısı birarada bulunmamak. Bak mesela orda oyun parkına gidiyoruz ya kendi çocuklarının bineceği kadarını hesaplayıp veriyor ekstra bişey isterseler diye fazla vermiyor. İki çocuk yolluyor peşimizden. Bu uyanıklıktir. Her zaman böyle görümcem. Kendi kafasında hesap eder ne kadar yer içerim diye ona göre para uzatır. Bana göre bu bizi enayi yerine koymaktır. Eşim hem söyleniyor hemde harcamaktan vazgeçmiyor. E ben bu dünyaya onları hoş etmeye gelmedimki

Evet kira falanda odemiyoruz. Eşim zorunlu mesaide yapıyor buda +2 oluyor onun için. Yani ben harcamaların dışında 3 gram ve 200tllik bı iki günüm daha var. Başka taksitlerde ödüyoruz ama güne girdiğinin harici dahada biriktirmeye kalır yanı savurmasa bu şekilde.

Ben şeyi anlamıyorum insan hiç mi utanmaz ya
Ayyyy utanma olurmu onlarda ya. Doğum günü yaklaşıyor görümcemin kızınin bana sipariş ediyor yenge bana bunu alirmisin diye e hadi tamam bütçemi zorlamıyor eninde sonunda alacağım bişey zaten peki dedim. E benim çocuklarımınkini düşünen yok 100er TL sıkıştırır ellerine görümcem. Deli ediyorlar insanı vallahi.

Güzelim sende de hata var neden başta alıştırdın. Ben böyle bir babayla büyüdüm. Bana harçlık vermez gider amca kızına verirdi. Bizden kısar biryere götürmez ama yeğenlerine ölürdü. Annem umrunda olmazdı. Annemin hatasıydı sınırı çizmemişti. Her haftasonu pikniğe gitmeler babama aldırmalar neler neler kendi arabamızda misafirdik. Tek babamda değil genel erkeklerde vardı bu sorun.
Evlendim amcamlrdan daha psikopat kardeş bağı olan aileyle çatışma yaşadım. Görümcemin istekleri bitmiyordu. Sizin durumunuz iyi diye pahalı isteniyor bizden örnek veriyorum sürekli pasta hediye tatlı kıyafet istendi. Asgari ücrete ve borca göre 50 tl bile lükstü bize göre. Babamdan tecrübeliyim ya kestim bıçak gibi. Tavrım netti bana göre değil bu durumlar ben senin kardeşini doyuramam dedim. Tartışma yaşasakta aynı olay olduğunda yine aynı tepkiyi verdim. Bu arada benden ne eşimin yeğeni ne de kardeşi birşey isteyemez. Alana alırım bunuda bilirler.
Gezme olayında da çok laf soktu kardeşi. Götürmüyorsun oraya gidelim buraya gidelim. Sanki prenses tek kendisi varmış gibi konuşmalar abisine birşey aldırmalar. Yüzümden nefretim okunuyor. Sevmiyorum da kızı. İlk zamanlar salaklığmdan geldik bir araya şimdi durum bambaşka.
Bana alıştılar ve bana göre davranıyorlar. Hatta görümcemin beni çok sevdiğini falan düşünüyorum. Haftasonu misafiri varmış sende gel iki muhabbet ederiz dedi. Kendisi akıllandığı için 5 karış suratla durmuyorum çünkü.
Şimdi gelelim size. İç içe olduğunuz için sizden istiyor görümcenizin kızı. Bu cesareti nerden alıyor ? Mesela istediğinde ona şunu söyleyeceksiniz. Doğumgünü hediyeleri suprız olur canım istenmez bütcemize uygun alacağız”.
Ben nefret ederim mesela birşey istenmesinden. İster kötü gelin olun ister kötü yenge bu onların sorunu. Eşinizden para alarak saklayarak çözemezsiniz bunu. Kısa süreli çözüm olur bu. Güzelce konuşup tavır almalısınız kesin bir dille. Çok şükür ben çözdüm umarım sizde çözersiniz. 2 yılımı falan aldı :)

İstediği şey uygundu ya bütçeye göre alınabilecek bişey buyuzden kırmadım yani bunu isteyen çocuğu 15yasinda artık bilinçli öyle herşeye eskisi gibi atlamiyor dozunda ister yani. Valla bende nasıl çözerim artık bilmiyorum ama eskisi susmayı düşünmüyorum eğer bana uymasaydi istedigi şey zaten o anda dediğiniz gibi davranirdim yani susupta evde kin besleyemem

Siz bayadır evlisiniz bu düzeni bozmak zaman alıcaktır. Sancılıda olucak kavga da ediceksiniz bunu göze alıp girin. Yeri gelicek eşinizle aranızda bozulucak ailesini kıskandığınızı kısıtladığınızı düşünücek.
uygun olması birsey değiştirmez istemesin. Ben çok katıyımdır bu konularda. Hiç unutmam bir keresinde eşim yeğenine üst üstte birşeyler aldı. Bizde tabi borç içindeyiz. Tam hatırlamıyorum işte oyuncak aldı sonraki hafta hediye aldı işte sonraki hafta başka birşey sonra işte oyun hamuru. Pahalı değil ama ne gerek var ? Sonra babasına bir hediyesi oldu. Neyse banada bi yandan dikkat edelim konuşması yapıyor. 10 dakka sonra babamada forma almak istiyorum dedi :) pardon dedim ? Dikkat edelim harcamalarımıza. Biz baya tartıştık. Laf sokmak sağlıklı değildi yanlış bir iletişimdi ama yeni evliyim bilmiyorum. Başladım saymaya. 10 kere oyuncak alıyorsun bi kendine gel dedim. Sen savurup bana dikkat edelim nutuğu okuyamazsın dedim. Manipülasyon yaptı işte sen iyi değilsin bilmem ne. Çook iyiyim dedim 1 olur 2 olur ama sen keyfi olan 3. Oyuncağı alamazsın dedim.
Şimdide öyledir yarın gidip alma sorun yapmam ama sonraki hafta yine alsa yaparım. Alıştı çünkü hiç geri vites yapmadım. Oraya buraya giderken ayağıma takılır çocuk götürün edin diye ben markete giderken emanet çocuğu neden alayım ya ? İyi bir yenge olma amacım yok benim ruh sağlığım daha önemli. Sizde eşinizle açık açık konuşun. Ya kesin atın ya da devam edin başka türlü düzelmez.

Ayyyyy sen benmisin kız aynısını yaklaşık 5yil önce yaşadık istee. Bana o dönem harcamalarimiza dikkat edelim diyordu ama her gezmeye gittiğimizde kv ve gorumceyide ekliyordu. Onlara bişey ödetmezdi falan. Bir iki derken ben bı kavga ettim. Ben salakmiyim bu ne ya senin aileni gezdirmeye memnun etmeyemi geldim dünyaya diye . Sonra bana hak verdi ama iste illa kavgasını yaptırdi. Kız yeni evliydik ilk defa beraber şehir dışına cikicaz gezmeye görümcem 6 yaşında cocuguna diyorki benim dayım olsa benide götürürdü gezmeye falan. Biz eve geldik eşim bana demesinmi cocuguda alalım mı yanimiza dedim sen kafayimi yedin ya bekarken yeğenini gezdirmissin yeter bu ne ben kimsenin sorumluluğunu alamam çok isteyen kendi cocugunu gezdirsin. Bakıcılık mi yapcam dedim. Hele bı tamam de bak bakalım gidiyormuyum dedim. Tabiki dinledi beni. Yani ama hep bı aksiyon hep bı sinir etme biseyler yani. Son iki yıldır daha da düzeldi zaten ama yine bu yıl maaşı fazlalasinda bı egosu yükseldi biseyler oldu yine bir iki çarpıp kendine getirmem lazim

O zaman baştan sınırlı görüşeceksiniz ama adamında kalbini kırmayın demek istedim ufak tefek gündelik şeyler için can çıkar huy çıkmaz çünkü kavga ettiğinizle kalırsınız.benim babamda farkındaydı durumun ama kendisi çok iyi niyetliydi kimseyi kırmak istemiyordu sizin eşinizde farkındadır aynı sebepten yapıyordur.

Bizde yeni evliyken görümcem ve 2 yaşındaki oğluyla denize gitmiştik. benziyoruz diyorum ya. Eşinizle aranız nasıl ? Sizi dinliyor evet ama dinlemesinden ziyade tutumu davranısı ev içi huzurunuz nasıl ?

Aynen öyle gerçekten ne kadar az gorusursek benim için o kâr yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…