• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ben bu bebeleri nasil besliyecegim😔

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ek gıdaya 5. ayda geçmesi normal, bizim çocuk doktorumuz (çocuk hastanesi doktoru, özel açılmış) biz ek gıdaya geçtiğimizi söylediğimiz de iyi ki geçmişsiniz çünkü benim çocuğuma 6. ayda denedik istemedi yemedi dedi. 6. ay geç kalınmışlıktır dedi.
Aslında şöyle benim bebeklerim ikiz 38 haftada doğması lazımdı 34 te doğdu o yüzden erken diye düşündüm ben

Aslında şöyle benim bebeklerim ikiz 38 haftada doğması lazımdı 34 te doğdu o yüzden erken diye düşündüm ben
Yiyolarsa vermek lazımmış, doktor demişti ki yediklerinize bana da ver dercesine bakıyorsa geçilebilir ek gıdaya 😊

Yiyolarsa vermek lazımmış, doktor demişti ki yediklerinize bana da ver dercesine bakıyorsa geçilebilir ek gıdaya 😊
Ben size olması gerekeni söyleyeyim.
Anne sütü alan çocuklarda 6. Ay, mama ile beslenenlerde 4 aydır bunun süresi.

şuan yazacaklarım konu sahibine.
Ama ek gıdaya geçti diye her şey verilmez.
İlk ay sadece yoğurt ve mevsim sebzelerinden 4 5 tane seçilerek tek tek püre.
Diğer ay meyveler devreye girer, sonraki aylar karışık kombinasyonlar ve 8 9. Aydan sonra hayvansal ürünler.

Yolu ve doğrusu budur.
Çocuğa ek gıda olsun diye saçma sapan şeyler yedirmek yalnızca cahilliktir, fos kilo alımına yol açar.
Ayrıca 1 yaşına kadar yasaklı ya da ayına uygun olmayan sebze meyveler de verilmez bebeğe.
Sindirim sistemi onları eritmeye, midesi çözümlemeye hazır olmadığı için alerjen tepki göstermesi olağan.

Not alayım hemen 😊😊dişler kasiniyor şeyi anlamadım puturlu olunca damaklarimi acir
Damaklarla yemeye alışırsa diş çıkarmaya geç başlıyor çocuk 😊 hiç diş yokken çiğneme gerektirecek birşey yedirilmemeli bi de pütürlü olursa yutarken sorun yaşayabilir Allah korusun.

Ben size olması gerekeni söyleyeyim.
Anne sütü alan çocuklarda 6. Ay, mama ile beslenenlerde 4 aydır bunun süresi.

şuan yazacaklarım konu sahibine.
Ama ek gıdaya geçti diye her şey verilmez.
İlk ay sadece yoğurt ve mevsim sebzelerinden 4 5 tane seçilerek tek tek püre.
Diğer ay meyveler devreye girer, sonraki aylar karışık kombinasyonlar ve 8 9. Aydan sonra hayvansal ürünler.

Yolu ve doğrusu budur.
Çocuğa ek gıda olsun diye saçma sapan şeyler yedirmek yalnızca cahilliktir, fos kilo alımına yol açar.
Ayrıca 1 yaşına kadar yasaklı ya da ayına uygun olmayan sebze meyveler de verilmez bebeğe.
Sindirim sistemi onları eritmeye, midesi çözümlemeye hazır olmadığı için alerjen tepki göstermesi olağan.
Diğer önceki yazdıklarımı da okuyabilirsiniz bende farklı birşey dememişim zaten hatta tarif bile verdim 😊

Damaklarla yemeye alışırsa diş çıkarmaya geç başlıyor çocuk 😊 hiç diş yokken çiğneme gerektirecek birşey yedirilmemeli bi de pütürlü olursa yutarken sorun yaşayabilir Allah korusun.
Aksine bebeklere pütürlü yedirmek gerekir, çatalla ezip vermek.
Çiğneme refleksini çalıştırmak ve yutak kaslarını kuvvetlendirmek için.
Asla blender kullanılmaz, cam rende ve çatalla ezme yöntemi izlenir.

Cok guzel yazmissiniz bilgilendirici olmus ama bir sorum olucak sadece sebze mi verebiliriz sonucta mevsimindeki sebze meyve kac gun devam edilebilirki ek gidaya gecmis bi bebege 2 ay çok hafif doyurucu beslemek gerek yogurt da vermesek yada biskuvi nasil olucak hafif beslemek gerekiyo cunku hazir gidalar zehir evet sebze meyve harici neler verilebilir yorumunuz dikkatimi cekti
Bir insan bol bol pizzayla beslense de kilo alır, bol bol meyve sebzeyle etle beslense de. Mideyi dolduran her şey insanı doyurur fakat beslemez. O yüzden doyurmasına, yüksek kalori taşımasına odaklanmak size yanlış tercihler yaptırır. Anne sütü alan bir bebeğin 9 aya kadar aldığı ek gıda tum beslenmesinin yüzde onunu geçmemeli. Ek gıda azıcıkla başlanır, yavas yavaş artırılarak devam edilir. 6 aylık bebeğe doyması için değil, anne sutu disindaki besinleri tanıması icin ek gida verilir. Gluten ve kazein hakkında daha fazla okumanızı öneririm. O zaman ek gıda ne verilebilir netlesir kafanızda.

Aksine bebeklere pütürlü yedirmek gerekir, çatalla ezip vermek.
Çiğneme refleksini çalıştırmak ve yutak kaslarını kuvvetlendirmek için.
Asla blender kullanılmaz, cam rende ve çatalla ezme yöntemi izlenir.
Sende çocuk var mı canım? Eğer yoksa bizler deneyimleyerek konuşuyoruz da. Kuzenimin de çocuğu vardı onlar damakla çiğner diye verdiler herşeyi çocuk yedi ama dişleri de geç çıktı. Dediğim gibi ilk yazdıklarımı okumuyorsunuz. Cam rendeden falan da bahsettim. Ben çorbayı pütürlü bırakmayın diyorum.

Farklı fikir ve yorumlar var
Deneyeceğim canım sırayla yogurt vermistim zaten cici bebede ins önümüzdeki günler kabak deneyec3gom
Cici bebe vermesen de olur daha küçük belki sonra eline alıp yemek ister dişleri çıkınca, şimdi sebze ve meyve olarak beslensin vitamin olur 🥰

Ek gıdaya bebeğin ilk 6 ayı bitince geçilir. Bunun yanında ilk 2 ay yani 8. aya kadar sadece tattırılır. 1 yaşa kadar bebek ya anne sütü ile ya formül mama ile doyar ek gıda yan gıdadır.

Çocuk verdiğiniz ek gıda ile doymayacak bu yüzden yemiyor diye üzülmeyin. Erken olduğunu düşünüyorsanız başlamayın erteleyin. Zaten 5 aylıkken başlamışsınız ki prematüre bebekler çok çok erken geldi bana.

Ek gidaya sebze ile başlanır, ardından yoğurt meyve ve hayvansal gıda (et) gelir ki bunlar arasında aylar var.

Instagram'da çok güzel örnekler var blw konulu sayfalarda oralarda fikir alabilirsiniz.

Blender vs kullanmayın çatalla ezmek ve cam rende çoğu zaman yeterli gelir.

Cicibebe tavsiye eden doktoru acilen değiştirin ekmek bile verilmez bebeğe ne cicibebesi.

Sebzelerden devam edeyim o zaman ben patat3s vermistim kabak falan denerim
Kabak, havuç, karnabahar, patates bunları kemik suyuyla veya etle haşla çek blender la çok az tuz at mükemmel çorba oluyor 😊
Not: haşlanınca etse eti, kemikse kemiği çıkarmayı unutma içinden 😊

Kabak, havuç, karnabahar, patates bunları kemik suyuyla veya etle haşla çek blender la çok az tuz at mükemmel çorba oluyor 😊
Hayvansal gıdaya 8. aydan önce geçilmez
1 yaş öncesi de tuz verilmez.

Minnacık bebekler daha sindirim sistemleri henüz bunları kaldıracak kadar gelişmiş değil.

5 aylık bebeğe et suyu,et ,hele ki tuz verilmez.Şimdi etkisini görmez belki ama ileride bu ona böbrek,karaciğer rahatsızlığı olarak döner.
Konu sahibi,bebeğim dün 5.ayına girdi benim de,bende yavaştan sebzeleri ve meyveleri tattiriyorum.Mevsim sebzelerini tek tek dene,baktin ki alerji yapmıyor,ikiserli olarak haşla biraz zeytinyağı ekleyerek corba kıvamına getir.Asla tuz ekleme!Sonra meyveleri de aynı yöntemle denersin.Meyveli yoğurt yaparak ta verirsin zamanla.Ama bebekler hazır değilse ki bence değiller,mamaya devam et en azından 2hafta daha

Hakkaten cici bebe nedir ya? Besin degeri 0 yarari olmadigi gibi zarari var sadece anlik kqrin doyursa bile icerigindeki seker yuzunden kisa surede tekrar acikma yaratiyor. Cici bebe verilirsede bebisim agzi tatlansin diye verilir bence arada sirada ama ogun olarak karni doysun diye degil. Birde dogal satilan sut bulursaniz kendi yogurdunuzu kendiniz yapin derim hazir yogurtlar asiri katki iceriyor beeklere vermemek lazim ben kendim yerken bile icim rahat etmiyor bebegime yedirmezdim

Ek gıdaya bebeğin ilk 6 ayı bitince geçilir. Bunun yanında ilk 2 ay yani 8. aya kadar sadece tattırılır. 1 yaşa kadar bebek ya anne sütü ile ya formül mama ile doyar ek gıda yan gıdadır.

Çocuk verdiğiniz ek gıda ile doymayacak bu yüzden yemiyor diye üzülmeyin. Erken olduğunu düşünüyorsanız başlamayın erteleyin. Zaten 5 aylıkken başlamışsınız ki prematüre bebekler çok çok erken geldi bana.

Ek gidaya sebze ile başlanır, ardından yoğurt meyve ve hayvansal gıda (et) gelir ki bunlar arasında aylar var.

Instagram'da çok güzel örnekler var blw konulu sayfalarda oralarda fikir alabilirsiniz.

Blender vs kullanmayın çatalla ezmek ve cam rende çoğu zaman yeterli gelir.

Cicibebe tavsiye eden doktoru acilen değiştirin ekmek bile verilmez bebeğe ne cicibebesi.
Sosyal m3dya kullanmiyirum burdaki önerileri dikkate alıyorum

Sosyal m3dya kullanmiyirum burdaki önerileri dikkate alıyorum
Ek gıda ve bebek beslenmesi ile ilgili araştırmalar yapın o halde. Buradakiler de uzman değil.

Bu site de doğum ayına göre hamilelik grupları var orada çocuklarınızla aynı dönemde doğmuş bebek anneleri ile konuşun çok daha iyi fikirler alırsınız.

Back