• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ben bu bebeleri nasil besliyecegim😔

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Karıştırmiyirum zaten örnek olarak yazdım ben mesele 3 gün denediysem birşeyi sonra vermiyorum başka bir şeyi 3gun demesi yorum kabak havuç patates sırayla denedim yarim tatlı kaşığı sonra 1 tatlı kaşığı ama bebeklerim henüz ek gıdaya hazi4 değil galiba
Hazır değillerse geri tepebilir verme canım bekle 2-3 hafta daha . Anne sütü ya da mamayla devam et .

Bende bilemedim arkadas yazinca baska vereck ne olabilir dusundum bence petibor bile cici bebe yerine tercih edilebilir sonucta hafif doyurucu beslemek gerek sadece sebze vermekle nasil olucak ben kizima vermstm bol yogurt muhallebi ve cici bebe kizim obez de olmadi suanda hatta kilosu az yasina ve boyuna gore bilemiyorum anne sutu olucak ikinci bebis te ama mama vermektense bunlari vermek olmaz mi yogurt evde mayalanabilir yogurtsuz bi ek gida bilemiyorum dusunemedim tabiki yanlis da yaoiyorum belki arkadas bilgilendirrse sevinirim belki daha iyi seylerde yedirilebilir
Petibör bisküvi cicibebe bunlar hep hazır şeyler arkadaşım ikisi de aynı . Mama vermek yerine demişsin ama mama bunların hepsinden daha iyidir . Yoğurt sebze tabi verilir ona lafım yok

Hazır değillerse geri tepebilir verme canım bekle 2-3 hafta daha . Anne sütü ya da mamayla devam et .
Sutum çok az ikisine yetmiyor aptamil bebek sutu kullanıyoruz bende beklemekten yanayım aslında ama çok bunaldim 5 aylık olduk ya etrafımda herkes ver ver demeye başladı bunaldim iyice araştırmak istiyorum bakalım sonra vereceğim

Bebek tarhanasi felan veriyor burda komsumlarim kendi bebeklerije
Tarhana olur ama iyice blender dan geçirip ez parçacık kalmasın boğazına takılabilir. O yüzden meyveleri de cam rende ile rendele dedim püre hâlinde yemeleri gerekiyor kaşıkla yiyebilmeleri için, henüz düşleri yok ögütemezler. Damakla çiğnerlerse dişler geç çıkar. O yüzden dişler yeteri kadar çıkınca elma bile verirsin kendisi yer.

Sutum çok az ikisine yetmiyor aptamil bebek sutu kullanıyoruz bende beklemekten yanayım aslında ama çok bunaldim 5 aylık olduk ya etrafımda herkes ver ver demeye başladı bunaldim iyice araştırmak istiyorum bakalım sonra vereceğim
Bu aya başlarsa iyi olur 6.aydan sonra deneyenler yemiyor ek gıda.

Siz çok yanlış yoldasınız.
İnternetten bebek beslenmesi nasıl yapılır diye araştırın ve sonra 5 ay ek gıdayı inceleyin.
Yazsam sayfalar sürer, sizin okumanız daha mantıklı.
Ek gıdaya 5. ayda geçmesi normal, bizim çocuk doktorumuz (çocuk hastanesi doktoru, özel açılmış) biz ek gıdaya geçtiğimizi söylediğimiz de iyi ki geçmişsiniz çünkü benim çocuğuma 6. ayda denedik istemedi yemedi dedi. 6. ay geç kalınmışlıktır dedi.

Canim emziriyosan mama cidden zehir hic verme ben yogurtla basladim yumurta sarisi alerji yapti 8.ayda tekrar denedm ve yedi pirinc unu yalan yok ben de suyla muhallebi yapip verdim cici bebe pekmez bu sekilde sonra corbalara gectm iyice alisinca kizimda hic problem yasamadm bundada yaparim aynisini sanirim yanlis mi bilmiyrm tekrar soyluyorum ama bunlar olmazsa da dusunuyorum ne vericem bulabilrsem vermem de
insanları yanlış yönlendirmeyin Allah aşkına . Cici bebe zehir değil de mama zehir öyle mi ? Takmışsınız bi cici bebe sevdası 🤦🏻‍♀️

insanları yanlış yönlendirmeyin Allah aşkına . Cici bebe zehir değil de mama zehir öyle mi ? Takmışsınız bi cici bebe sevdası 🤦🏻‍♀️
Ya size ne Allah askina ne saldiriyosunuz bi ben mi verdim gormuyomusun sen orda belki yanlis yapiyorum diye defalarca yazdim gorupte boyle ne diye sacmaliyosun bak yine yazdim defalarca yazdm belki yanlistir da dedim ama ben boyle yaptim sen verme Allah askina bi ben vermisim sanki cici bebeyi ne diye saldiriyosun burda herkes ayni dusunmek yapmak zorunda mi ben gir cici bebe mi ver dedim kendim boyle yaptim belki yanlistir dedim hey Allah im yaaaaaaa

Petibör bisküvi cicibebe bunlar hep hazır şeyler arkadaşım ikisi de aynı . Mama vermek yerine demişsin ama mama bunların hepsinden daha iyidir . Yoğurt sebze tabi verilir ona lafım yok
Mamami daha iyi mamada tozun icinde fare pisligi cikiyo sen mama mi iyi diyosun cidden bisey diyemiyorum biskuvi dedigin evde bile yapilir organik verilir mama nasil olucak hazir almaj zorundamiyiz biskuviyi evde yapmak hicc de zor degil ama mama gibi ne arasan icinde olan biseye iyi diyosun sen yaaa

Ya size ne Allah askina ne saldiriyosunuz bi ben mi verdim gormuyomusun sen orda belki yanlis yapiyorum diye defalarca yazdim gorupte boyle ne diye sacmaliyosun bak yine yazdim defalarca yazdm belki yanlistir da dedim ama ben boyle yaptim sen verme Allah askina bi ben vermisim sanki cici bebeyi ne diye saldiriyosun burda herkes ayni dusunmek yapmak zorunda mi ben gir cici bebe mi ver dedim kendim boyle yaptim belki yanlistir dedim hey Allah im yaaaaaaa
Saldırmıyorum doğruyu söylüyorum . Terbiyeli olun üslubunuzu takının .

Mamami daha iyi mamada tozun icinde fare pisligi cikiyo sen mama mi iyi diyosun cidden bisey diyemiyorum biskuvi dedigin evde bile yapilir organik verilir mama nasil olucak hazir almaj zorundamiyiz biskuviyi evde yapmak hicc de zor degil ama mama gibi ne arasan icinde olan biseye iyi diyosun sen yaaa
Sen nasıl cici bebe petibör veriyosun kafana göre ben de ister mama ister süt veririm aynı dediğin gibi size ne ?

Senin gibi cok var burda cunku kac defa bu sekilde herkes farkli dusunemzmi sen orda bildigini yaz veya bana diyebilirsin bu sekilde yanlis bence su dogru belki bende senden ogrenecegim biseyler sana soracagm yaptigim yanlisi duzeltecegm bu sekilde yazilir mi
Saldırmıyorum doğruyu söylüyorum . Terbiyeli olun üslubunuzu takının .

Tarhana olur ama iyice blender dan geçirip ez parçacık kalmasın boğazına takılabilir. O yüzden meyveleri de cam rende ile rendele dedim püre hâlinde yemeleri gerekiyor kaşıkla yiyebilmeleri için, henüz düşleri yok ögütemezler. Damakla çiğnerlerse dişler geç çıkar. O yüzden dişler yeteri kadar çıkınca elma bile verirsin kendisi yer.
Not alayım hemen 😊😊dişler kasiniyor şeyi anlamadım puturlu olunca damaklarimi acir

Back